ליקויי למידה וזכויות

chips

New member
שלום לך

תראי אני לא נתפסת לעיניין הגיל. לגיל יש משמעות רבה. גיל 20 לפי הבנתי (כסטודנטית לפסיכולוגיה וחינוך מיוחד (לשעבר) ) זהו גיל שהאדם כבר לא מתפתח. שנית אם אני רוצה הקלות בלימודים אני אצתרך ללכת לאיבחון בלי קשר לרוצה או לא. הבעיה שלי היא קצת ריכוז ( ליהכנס ל learning mode ו אם אני כבר ב mode כל דבר קטן מוציא אותי מריכוז. בעיה שניה היא שאני דו לשונית by lingual ולכן יש לי גם בעיה בשפה בעיקר כתיב ודיבור . למשל באמצע משפט אני עלולה להיתקע ולא יכולה להמשיך (זה די מביך) הבעיה העיקרית שלי היא כל מה שקשור למספרים. אפילו אם זה גרפים שבעצם כל התשובות נמצאים שם על הדף. אני רק צריכה לראות מספרים ואני נכנסת ל block out. לצערי בחו´ל (המקום שממנו אני באה) אין מודעות לעיניין של ליקויי למידה. |

@זהר@

New member
נו אלו בדיוק הסימפטומים

אני לא פסיכולוגית אבל יכולה להגיד לך שמאז גיל 20 השתנתי כל כך, אז אין לי מושג על מה הפסיכולוגים מדברים. כל כך הרבה אירועים בחיים יכולים לשנות אותך שזה מדהים. יש לך ילדים? ברגע שיהיו לך ילדים תראי איך את אדם שונה לחלוטין וזאת רק דוגמא אחת. גם אני דרך אגב דו לשונית (עברית ואנגלית) מכירה את המצב שיש מילים שיותר נוח להגיד אותם בשפה אחת ויש שיותר נוח בשפה אחרת, לומדים לחיות עם זה. לגבי learning modes, לי ריטלין מאוד עוזר. לוקחת חצי שעה לפני שאני רוצה להתחיל ואז הכל משום מה נראה לי יותר קל. השיחה הזאת מתחילה להשמע מבחינתי כמו מסע שכנוע, זאת לא המטרה שלי אז אני אסכם את מה שיש לי להגיד: אף פעם לא מאוחר מידי להתחיל לעזור לעצמך.

צ´יפס יקירתי, כמה מילים לסיכום

זוהר מאוד צודקת, אחד הסימפטומים של הפרעות קשה וריכוז הן דחיית משימות, לכן שבי, תעשי חושבים, תעכלי ותלכי על זה, יהיה לך רק טוב אם תטפלי בעצמך למרות שמהודעה אחרת שלך מפורום אחר אני יודעת שאת מטופלת בעוד אספקטים וקשה לך גם ככה. אבל תרשי לי לחזק את ידייך, גיסי סחב במשך שנים את ההפרעה עד שהחליט ללכת לאבחון, הוא סבל בלימודים מהמורים, מחבריו לכיתה ומהוריו, אבל כשסוף סוף הלך לאבחון, ההקלה והשיפור היו עצומים. תחשבי על זה... נשיקות

chips

New member
תודה לאינפו

אני באמת אעשה בירורים וכנראה אגש לאיבחון (בשביל ההקלות) במכללה שאני לומדת יש משהו לא כלכך זוכרת איך קוראים לזה . זה פרויקט שסטודנט מלווה סטודנט שמתקשה שלימודים . האם ניצן עושה איבחונים למבוגרים או רק לילדים . האם האיבחון הוא גם פסיכולוגי (אישיותי) כגון במחני TAT רורשך WAIS (משהו כזה) וכו . וגם בהיזדמנות זו רוצה אני לאחל לכם שנה טובה

עדיף לשאול בניצן

למרות שעד כמה שאני יודעת הם עושים גם בגילאי העשרים. את גם יכולה לפנות היישר לאבחון נוירולוגי שמורכב רובו משאלות. לשיקולך. שיהיה המון בהצלחה ואני מחכה לשמוע שקבעת תור ואיך היה וכל זה!! אפרת

jnorbach

New member
לימודים אקדמאים

באופן רשמי, כל מוסד אקדמי מכיר בבעיות הקשרות לליקויי למידה ונותן לסטודנטים הלוקים בכך הקלות מסויימות. באיבחון שנעשה ע"י גורם מוסמך: בין אם זה פסיכולוג, נוירולוג, מוסד כמו ניצ"ן וכו´ יש התייחסות לגבי הלקויות הספציפיות שאת לוקה בהן שהרי המושג "לקויות למידה" הוא רחב מאד וכולל הרבה מאד לקויות (כמו דיסלקסיה, דיסגרפיה, בעיות קשב וריכוז, מוטוריקה ועוד, וגם דיסכלכוליה שמתייחס למה שציינת בפורום). באיבחון צריך להיות כתוב מה מידת הקושי וכיצד אפשר להתייחס אליו. עפ"י הכתוב באיבחון תהיה התייחסות לגביך. נחמה

ובכן...

והכן.. מה שאתה מתאר, נשמע כמשהו שנקרא דיסקלקולה, ודבר ראשון שיש לעשות, זה לעבור אבחון, כמו שאמרו לך כמה אנשים. לאחר מכן, כאשר האבחון ימצא ברשותך, שם תאובחן לקות הלמידה שלך, בצורה יותר מקצועית, ולאחר מכן, פנה אל דיקאןצ הסטודנטים, שהוא הגוף המטפל בבעיות הסטודנת. בכל מקרה, אני הייתי מציע לך להציץ באתר של עמותת לש"מ - למען סטודנטים לקויי למידה <אין לי מושג מה הראשי תיבות...> ולראות, מי הגורם הספציפי , במוסד בו אתה לומד, שמתעסק עם לקויי למידה.

POOH*

New member
בתור אחת שעשתה אבחון בתחילת ה- BA

אז כן.... כדאי לך ללכת לאבחון... אני עשיתי אבחון התחילת הלימודים לתואר וזה עוזר. ועדיין אפשר ללמוד איך ללמוד וזה עוזר אם המורה טובה. לגבי הקלות - בכל מקום זה אחרת גם במכללות יש הכרה - לפחות בחלקן. אני למדתי במכללת תל חי ושם יש מרכז תמיכה לסטודנטים דיסלקטים שמסייע גם לאלו עם ADHD בכל מקרה כשאת עושה אבחון -תבדקי שאת עושה במקום שהמכללה/אונ´ מכירה בו כמכון מוכר ושבאבחון כתוב במפורש המלצות להקלות - כגון מבחנים בע"פ, המרת מבחן בעבודה וכל דבר אחר מה שלא יהיה כתוב במפורש יהיה לך יותר קשה לקבל... חוץ מכל זה את יכולה לפנות לעמותת לש"ם שהיא עמותה לסטודנטים עם ליקויי למידה אבל הכי טוב שתפני במכללה לדיקן ותשאלי מה ההליך המקובל איפה שאת לומדת... ואבחון אני בהחלט ממליצה לעשות, ובכל מקרה אם האבחון שלך ישן ידרשו ממך אבחון חדש לפני שינסו בכלל לעזור לך והכי חשוב - לא להתייאש !!! ברגע שיש לך אבחון ואת יודעת מה הבעיה תילחמי על הקלות וזכויות שמגיעות לך. בהצלחה.... POOH

Iddo

New member
דיסקלקוליה באוניברסיטה.

באיזו אוניברסיטה את בדיוק? הרבה מוסדות אוניברסיטאים ישמחו להבעיל את הראש ולחפש לך פתרון. אגב, באחדים מהמוסדות האלה אני יהיה אחד האנשים שיחפש את הפתרונות. בהצלחה.

למעלה