ליקויי למידה וזכויות

@זהר@

New member
למה השפלות??

חוץ מהמבחן המשעמם פחד של טובה, אני לא רואה מה משפיל בזה. להפך
את אדם מיוחד, את רק רוצה להוכיח את זה
יותר טוב מסתם להיות כמו כולם לא?

אבחון הוא תמיד דבר טוב

היי קראתי את הודעותייך ואת של זוהר (איזה יופי של דברים היא כתבה אגב) לגבי שיטת האבחון: היא זהה בארץ - לפי קובץ ההנחיות DSM IV . שנית, אבחון הוא דבר חינוי בכל גיל ויש שיטות לטיפול בכל גיל ובכל מסגרת ניתן לקחת "מאמן אישי" שיטה שעדיין אינה נפוצה כל כך בארץ, ניתן להעזר בליווי פסיכולוגי, ריפוי בעיסוק לפי מידת הצורך, הוראה מתקנת או לימוד דרכי חשיבה ויש עוד הרבה הרבה אופציות גם בגיל שלך. אל תתייאשי! דוקא בשנים האחרונות יש התעוררות בארץ והגברת מודעות מבחינת כל הנושא של הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה ובכלל הפרעות נוירולוגיות ותתפלאי לראות כמה עזרה את יכולה לקבל. בכל מקרה הרשי לי להמליץ לך על ספר שנקרא "ספר השאלות והתשובות על ADD" שנראה לי שיעזור לך המון בחיפוש דרך ידשה להתמודדות. בהצלחה! אפרת

chips

New member
הוראה מתקנת??? בגילי???

cant teach an old dog new tricks מה שלא תוקן עד היום לא נראה לי שיש סיכוי לתקן כבר. תאמינו לי עברתי הרבה מאוד חרטא בגלל זה . זה שמורה לחינוך מיוחד אומר לאימי (שאני שומעת) עזבי אין לה סיכוי ללכת לאוניברסיטה . תעשו עוד אחת. סתם לפתוח פצעים אבל כנראה לא תהיה לי ברירה

לגבי זה אני אפנה אותך לעזרתה

של דרדרית (משתתפת פה בפורום) שהיא מתמחה בעניין - תשאירי לה פה שאילתה.

דרדרית

New member
אין גיל להוראה מתקנת כמו

שאפרת אמרה, נהפוך הוא.. עם מבוגרים קל יותר לעבוד ולשנות הרגלים בגלל שחלק מהעבודה היא דרך "מודעות". אם תרצי פרטים- צרי קשר דרך האי מייל שלי והכי חשוב- כמו שנאמר כאן בשירשור- אין גיל ואף פעם לא מאוחר לכלום. (בעצם- מה "הכי גרוע" שיכול להיות דרך הלימודים?? להיכשל כבר נכשלת הרבה- אז אולי ... תצליחי???
) בהמון אהבה בכל דרך שתבחרי דרדרית

דיאנה

New member
תיקון הלקות בקריאה בגיל מבוגר

אל תתיאשי,ויש מקום רב לתיקון. כדאי לך להכיר שיטות עבודה. אני באה מתחום הוראה המתקנה, כמו דרדרית, אבל מכירה גם שיטה נוספת שאינה עוקפת. הוראה מתקנת היא הוראה עוקפת, כשהיא מצליחה. אם את מעוניינת לשמוע אודותיה אוכל לשלוח לך חומר לאי מייל, אך שלחי לי בפרוטרוט מהו סוג הבעייה וגילך המדוייק לאי מייל שלי. שיהיה בהצלחה במה שתבחרי, ושתהיה שנה טובה לכולנו.

jnorbach

New member
הכרה בליקויי למידה באוניברסיטה ../images/Emo39.gif

כל אוניברסיטה מכירה בבעייה של ליקויי הלמידה ומזכה את הלוקים בתסמונת בהקלות. לפי התאור שלך את לוקה במה שניקרא דיסכלכוליה = חוסר יכולת להבין את המספרים. אם יש לך איבחון ספציפי לדבר יקל עליך מאד לגבי האוניברסיטה. בכל מקרה באם יש לך איבחון רשמי חייבת להיות נגיעה לנושא זה.

chips

New member
לא הבנתי את הקטע האחרון

באם יש לך איבחון רשמי חייבת להיות נגיעה לנושא זה ? (מה לעשות ראש דפוק) תודה לאינפו אני אגב אני לומדת במכללה האם גם שם מכירים או שכל מכללה בנפרד

יקירתי חס וחלילה!!!

יש פה קישור לעמותת לשם יש שם קישורים לכל מיני מוסדות לימוד אקדמאיים שנותנים הקלות בטוחה שתמצאי שם משהו

chips

New member
טוב נו ניכנסתי ללינק

לא היצלחתי להבין כלום אמרתי ראש דפוק? טוב לא משנה
שיהיה לנו יום רגוע תודה שוב לאינפו

בואי נעשה סדר בדברים

בדרך כלל פה בארץ רוצים לראות ניירות, ולכן כדאי מאוד בשבילך שיהיה לך אבחון ביד. לגבי המוסד בו את לומדת, גשי לדיקן או למזכירת הסטודנטים ותבררי מה הם זכויותייך ואילו ניירות עלייך להציג. בהצלחה. אפרת

chips

New member
תודה לך

עברתי כלכך הרבה תלתלות בנושא שאני די נרטעת להתחיל בזה שוב אממ אגב שאלה קטנה : האם זה נכון שיש בליקויי למידה גם אספקטים פסיכולוגיים? ולא רק פיזיולוגים?

בהחלט כן...

אבל הם בדרך כלל סימפטומים לתופעה ולא חלק ממנה, כלומר הטיפול הפסיכולוגי בדרך כלל דרוש כדי להתמודד עם מה שאת עוברת - רגשות תסכול, יאוש ואולי גם קצת כעס...אנשים עם לקויות למידה והפרעות כאלה או אחרות לרוב סובלים מאוד מהסביבה (במיוחד בגילאים צעירים) ויש צורך בתמיכה, חיוק הביטחון העצמי וגם קצת תיקון נזקים לפעמים...

chips

New member
אני לא ממש הבנתי את הקטע של

ה תיקון בגילי זה קצת מאוחר לתקן לצערי המון שנים של תיסכול והוראה לא מתאימה . אולי אם הייתי יותר צעירה היו יכולים לתקן תודה לאינפו

@זהר@

New member
איכשהו נראה לי

שאת נתפסת לגיל כמעין תירוץ, "אני כבר מבוגרת מידי, אז חבל על המאמץ", שלא ממש בא לך להתחיל את התהליך אז את מתרצת את זה בגיל. את טועה כאן ובגדול. אני התחלתי את התהליך בשלהי שנות העשרים שלי וזה שינה המון בחיים שלי. גיל 20+ זה לא גיל מבוגר מידי כי אנשים בגיל 20+ עדין ילדים. אם היית בת 65, 70, הייתי אומרת לך, חבל על הזמן, אנשים בגיל הזה מקובעים בדרך שלהם ואי אפשר לשנות אותם, אבל בגילאי 20??? חמודה, אין לך מושג כמה שינויים באישיות שלך את תעברי עם השנים. כל 5 שנים כשאני עורכת חשבון נפש עם עצמי, אני נדהמת לגלות כמה ילדותית הייתי לפני חמש שנים ובטוחה שעכשיו הגעתי לבגרות ויותר אני לא אשתנה, ואז חמש שנים אחרכך אני מגלה שוב את אותו הדבר. לי נראה שכדאי לנסות שהשינוי הזה יהיה גם בשליטה שלך ויוביל אותך אל המטרות שלך. עוד משהו, ככל שהשנים עוברות, הטכנולוגיה מתקדמת ויש יותר פתרונות לבעיות כאלו. גם לאנשים מבוגרים. חבל לא לנצל אותם. את ממש ממש ממש לא חייבת לעשות את זה, מהכרה שלי את עצמי אני מבינה את חוסר היכולת להתחיל בתהליך מתוך הרגשה שזה תהליך מיגע, קשה ומיותר. אני באמת נורא מבינה אותך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה עם כל מה שתחליטי לעשות.

למעלה