ליסה סי עושה לי את זה..:)

renjintso

New member
אתה צודק

לגברי הברברי. אבל זאת מילה שמצלצלת מאד יפה וחבל לא להשתמש בה. ברברי, ברברי, ברברי.
רק הבהרה, אני לא חושבת ולא אמרתי אף פעם שזה מנהג שגברים כפו על נשים. אין לי עניין עם פמיניזם לוחמני. זה גם לא מקומם אותי בגלל שאני אשה. כאילו, רבאק, המנהג הזה נפסק עוד לפני שאמהות שלנו נולדו, וזה לא שדחוף כרגע להילחם עד חורמה בקשירת רגליים. יש עוולות קצת יותר אקטואליות להתעצבן עליהן. הדבר היחיד שהערתי עליו זה על ה"לא יכול לשפוט". לדעתי אפשר (וצריך) להפעיל שיפוט מוסרי גם על דברים שנעשים בתרבויות שונות, וגם על דברים שנעשו בעבר. אפשר ללמוד ולהבין את ההקשר התרבותי, ברור, אבל זה לא מעקר ביקורת מוסרית. אני ממש מרגישה שאני חוזרת על עצמי.

bizhar

New member
ובכל זאת, קצת פרספקטיבה

ה"בונוס" הפוטנציאלי (כמעט וודאי) מקשירת רגלי הבת עולה לאין שיעור על כל תגמול שאנחנו יכולים לצפות לו משאיבת שומן או שינוי פרצוף באיזמל מנתחים. מבחירה, ברור! אנחנו הרי אנשים מתקדמים בחברה נאורה וחופשיה, יודעים מה אנחנו רוצים ועושים רק מה שבא לנו... מעניין שלמרות שבנות נחשבו למעמסה בלבד, בכל זאת שאפו ההורים לשפר במידת יכולתם את עתידן ולנסות ולמנוע מהן חיי אומללות כשפחות נרצעות. אם זו הייתה הדרך היחידה, האם באמת ניתן לקרוא לזה ברבריות? (אני יודע שאת מאוהבת במילה, גם אני..יש לה צליל קסום :)

GnomeBubble

New member
ומישהו אמר שעל הדברים האלה אין מחלוקת?

ניתוחים פלסטיים, עד כמה שאני יודע, לא ניתן לעשות בגיל צעיר ללא אישור ההורים, ויש לא מעט ביקורת כלפי הורים שמאשרים לילדים שלהם ניתוח פלסטי בגיל צעיר. אולי אני טועה, אבל אני חושב שעדיין רוב הציבור בישראל לא היה רואה דבר כזה בעין יפה. וגם לגבי ברית מילה יש ויכוח היום. אם עד לפני 10 שנים זה היה צעד כמעט מתבקש, היום יש מודעות הולכת וגדלה לנושא, ואיתה הולכת וגדלה המחלוקת. בטח ראית שיש פורום שלם בתפוז שעוסק רק בנושא הזה. כמובן שעדיין רוב היהודים בישראל מקיימים ברית מילה (ובסך הכל, גם במדינות כמו ארצות הברית ובדרום קוריאה זה מקובל מאוד), אבל עצם העובדה שהעניין הזה נתון במחלוקת מעידה על משהו - אם המסורות שלנו אנחנו לא מהססים לשפוט, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לשפוט גם מסורות של אחרים. אני חושב שהגישה הנכונה היא בסופו של דבר שילוב של שיפוט והבנה. אני ממש לא חושב שאנחנו צריכים עכשיו לכעוס על כל ההורים הסינים שקשרו את רגלי בנותיהם - בהחלט יכול להיות שאנחנו היינו נוהגים כמוהם בהינתן אותם התנאים (ויכול להיות גם שלא - אבל משחקי המה-אם האלה לא מובילים לשום מקום). ובכל זאת, נראה לי שאפשר להזדעזע מהמנהג עצמו - זה לא אותו הדבר. מהיכרות עם הנפשות הפועלות, אני חושב שכל מי שאומר כאן שזה מנהג אכזרי וברברי לא עומד לקפוץ עכשיו ל-Ynet ולזרוק איזה טוקבק ארסי על "הסינים הברברים האלה שקושרים את הרגלים של הבנות שלהם! הם לא יודעים מה זה תרבות, והם בכלל לא שמעו על מושג הרחמים. מבחינתם המשבר של הבנות שלהם זה ההזדמנות לעשות כסף - ככה זה בשפה שבה משבר והזדמנות זה אותו הדבר!"

bizhar

New member
טוב נו, השתכנעתי

רץ להתיר את התחבושות מהרגליים של הבנות שלי...

bizhar

New member
אני שמח שאתה עוקב..:)

יש לי שלוש בבית. אם היו צריכים לקשור למישהו רגליים בבית זה בטח היה לי..:)

למעלה