ליסה סי עושה לי את זה..:)

bizhar

New member
ליסה סי עושה לי את זה..:)

אני לא יודע מה אתכם, אבל משהו בכתיבה של ליסה סי משאיר עלי את חותמו. סיפור כתוב במניפה --> רשת פרחים ---> אדמונית מאוהבת. זה מה שעשיתי בשבוע וחצי האחרונים...

bizhar

New member
עניין של נטייה..

"לנערה עם כף רגל באורך של 7.5 ס"מ ופנים מכוערות היו סיכויים טובים יותר בשוק הנישואים מאשר לנערה עם כף רגל באורך של 13 ס"מ עם פני מדונה", אומר מיסיונר שחי בסין. ...." סוף ציטוט שנלקח מפה. אז איפה לוסי סו ואיפה הן הנשים ההן...

GnomeBubble

New member
האמת היא שאין לי משהו מיוחד ללוסי לו

אבל גם אני מעדיף את הרגליים שלי (או שלה) לא מכווצת, ומקומקטות. עניין של טעם כנראה, אני יודע שאני נון-קונפורמיסט. ותיכף נגלה שבגלל זה ג'אנג דזה-יי לא הצליחה בסין...

bizhar

New member
וקצת ברצינות

חשוב לקבל פרספקטיבה בראי התקופה, לא לנסות לשפוט אלא יותר להבין. מעניינת במיוחד הרמיזה\השוואה שעושה הסופרת לברית המילה שמבצעים בנשים עוד בימינו ולתעשיית זריקות הבוטוקס, שתלי הסיליקון ומגוון הניתוחים הקוסמטיים הכוללים שבירת אפים ועצמות וכל זה על מנת להיראות יותר מושכים כאשר המטרה בסופו של דבר היא אותה המטרה: "להסתדר בחיים". למצוא שידוך טוב יותר, להצליח בעסקי השוביז ועוד ועוד סיבות שונות ומגוונות.

milindapanna

New member
לבת לבן ולכל המתעניין

למי שרוצה להעמיק בנושא, ספר חשוב מאת DOROTHY KO: Cinderella's Sisters: A Revisionist History of Footbinding (University of California Press, 2005).

GnomeBubble

New member
אכן כך זה היה ברוח התקופה

ולמרות שאני לא שופט את מה שנעשה אז, אני חושב שכולנו נסכים לפחות שאין טעם לחזור למנהג הזה. יכול להיות שגם זה תלוי בנקודת המבט שלנו מהתקופה הזאת, ואפשר להחיל נרטיב רלטיביסטי גם על הסיבות האסתטיות (זה שזה לא נראה לנו יפה היום, לא אומר שזה היה ככה פעם) וגם על הסיבות הבריאותיות (כל מה שהזכרת על הניתוחים הפלסטיים). מה שכן, אני בכל זאת נוטה לחשוב שקשירת רגליים מזיקה טיפה יותר לרגל מאשר ניתוח פלסטי מזיק לאף (ומשפיע על יכולת ההליכה יותר משניתוח פלסטי משפיע על יכולת הנשימה
)

bizhar

New member
אין ספק שבעיני גברברי סין זה נחשב בעבר לסקסי

עם יד על הלב, לו היתה עומדת בפנינו היום הברירה, למסור את בנותינו כפילגשים עוברות לסוחר ("סוס רזה") במקרה הטוב, או כשפחות\עבדים\זונות במקרה הפחות טוב, לעומת האפשרות להעניק להן את הסיכוי להתחתן עם בעל ומשפחה מגוננת. כל זה במחיר של כאב, נכות ולעיתים סיכון חיים, בחברה שבה ממילא בת לא נחשבה. במה היינו בוחרים?

happydog23

New member
אם כל הכבוד לרוח התקופה, אני שופט גם שופט

יכול להיות שאם הייתי סיני באותה תקופה הייתי נוהג בצורה זהה, אבל מצד שני אולי אם הייתי נולד פלשתיני יכול להיות שעכשיו הייתי שהיד, כדברי אהוד ברק. גם יכול להיות שאם הייתי נולד באפגניסטן הייתי מאמין שנשים צריכות ללכת עם בורקה ולא לצאת מהבית. מאחר ואני לא כל הנזכרים לעיל, אני חושב שזה פשוט היה מנהג מזעזע.

renjintso

New member
גם אני

יש גבול לרלטיביזם. קשירת רגליים היתה מנהג ברברי ומזעזע. במקום קשירת רגליים, אולי אם נקרא לזה בשמו הנכון: "הטלת מום בילדות קטנות" זה יהיה קצת יותר ברור. ולפני שתקפצו, אני גם נגד ברית מילה, שגם היא מנהג ברברי ומזעזע, וגם באופן כללי נגד ניתוחים פלסטיים. אבל ניתוחים פלסטיים נעשים בדרך כלל באנשים מבוגרים לפי בקשתם, וברית מילה, עם כל הזעזוע, לא הופכת אנשים לנכים.

milindapanna

New member
הערה

כולכם מתייחסים לקשירת רגליים בצורה מאוד דומה: ראשית, לפי התגובות כאן, או שזה מנהג ברברי מזעזע או שרלטיביזם הופך אותו ללגיטימי. אלה שתי האופציות היחידות? אולי זה מעט מורכב יותר? מה זה אומר "ברברי"? אכזרי? פרימיטיבי? אבל חשוב מזה, ולכן המלצתי על הספר לעיל, כדאי להבין במה מדובר בדיוק לפני שחורצים דין על טעמם של הגברים הסיניים וכו'. ושלא יהיו אי הבנות - גם לי זה נראה מנהג אכזרי, אלא שבכדי להבין אותו (אם זה מה שרוצים כמובן) ראוי להבין את המורכבות שבו, כפי שעולה מהספר המצויין. והערת אגב לגבי "אנשים מבוגרים לפי בקשתם" ולגבי "לא הופכת אנשים לנכים": האם הבקשה של אלה שעושים ניתוחים פלסטיים (הרבה פעמים בגיל העשרה, רחוק מלהיות בוגרים) איננה מוכתבת במידת רבה על פי טעמה של החברה? על פי מוסכמות היופי והאסתטיקה? על פי מה שהאדם ספג בביתו מהוריו? האם זה רצון חופשי פשוט וקל? וברית מילה - יש מי שיגידו שזו בהחלט נכות. בדיוק כמו שסיניות רבות (וגם סינים, אבל חשוב להדגיש את רצונן של הנשים) בכלל לא ראו בקשירת הרגליים הטלת מום או נכות, אלא ההיפך הגמור. השוואה מתבקשת היא למחוך (ר' השלכות בריאותיות).

bizhar

New member
רץ לקשור בחזרה..

אני חושב שהצלחתי להבין את המורכבות גם דרך ספרה של ליסה סי. אשמח לקרוא את ספרה של DOROTHY KO . אני חושב שיש פה הרבה מוסר השכל, גם אם לא זו היא כוונת המשורר מלכתחילה. אני דווקא חושד שכן..אולי ההבנה צצה רק בדיעבד, אולי במהלך התחקירים ועבודת ההכנה ואולי תוך כדי כתיבת הספר. אבל התובנה וההבנה הזו צצה מתישהו..בזה אין לי ספק.

renjintso

New member
א. כן אלה שתי האפשרויות היחידות

ב. אין לי שום התנגדות לקריאה על מסורות קדומות והבנה מנין הן נובעות. זה מעניין ומאלף ומרחיב אופקים. בחיי, אני אפילו עושה את זה בעצמי לפעמים. אבל הבנת שורשי המסורת ממש לא משנה את העובדה במדובר במנהג אכזרי. נראה לי שגם דורותי קו חושבת כך, אבל אולי לא הבנתי מה היא אמרה, אני קשת הבנה כידוע (אחרת כראה שלא היו מתאמצים להסביר לי את אותם דברים שוב ושוב). ג. כמו שאמרתי, אני גם נגד ניתוחים פלסטיים ונגד בריתות מילה, אלא שיש מידרג גם בזוועות.

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif מסכים

כמובן שאין שום רע בלנסות להבין מאיפה באות כל המסורות האלו, אבל נניח שאותה המסורת עדיין היתה ממשיכה להתקיים היום - אני מאמין שרובנו, אם לא כולנו, היינו תומכים בהפסקתה. בקיצור, נראה לי שכולנו נסכים שאפשר להבין, אבל לא צריך לתמוך.

milindapanna

New member
מי אמר שצריך לתמוך?

ומי אמר שזו לא מסורת אכזרית שראוי היה להפסיקה? העניין הוא: א. בין אכזרי ל"ברברי" יש הבדל, עמוק. ב. מי שחושב שהגברים פשוט כפו את המנהג הזה על הנשים פשוט לא מבין את התהליך, וזה משהו שמהספר ניתן להבין. המורכבות של העסק נכונה לא רק לגבי קשירת רגליים, אלא מעלה דברים נוספים לגבי איך תרבות עובדת ומייצרת אסתטיקה, אבל נראה לי שדיון כאן זה לא ממש מה שמחפשים בהקשר הזה.

GnomeBubble

New member
נראה לי ששנות ה-70 עברו וחלפו להן

ולא שמתי לב שיש לנו בפורום דקונסטרוקנציוניסטיות צרפתיות שכופות על הגברים נאראטיב לגבי מה הם כופים על הנשים.
ברור שהמצב מסובך יותר מזה. כאשר יש לך מסורת שכל החברה מאמינה בה, אין פה עניין פשוט של כפיה גברית על נשים שמתנגדות לעניין בכל מאודן. ובכל זאת, נראה לי שאפשר לומר שמי שסובל כאן זאת האישה, ולא הגבר. בין אם כופה את זה עליה ובין אם לא, אני מסוגל להבין את הנשים שזה מקומם אותן (כן, אני יודע שזה קשה להבין נשים, אבל אם אני מנסה כבר להבין סינים שקושרים לבנות שלהם את הרגליים, למה לא לתת עוד איזה פוש קטן?
) לגבי "אכזרי" ו"ברברי", אני חושב שהמשמעות כאן היא קצת תלויית תרבות. אני בכל אופן, מעדיף שלא להשתמש במילה "ברברי", כי כל השימושים שעושים בה, רוקנו אותה מתוכן שימושי עבורי.

למעלה