לינה משותפת

ויקה1222

New member
הרבה כנראה אין מה לעשות?

יש הרבה מה לעשות. מה שתיארת הוא בעיני חולני לגמרי. אני הייתי מפסיקה את זה באופן מיידי, זה נשמע בעיני ממש מטריד (עם כל הקונוטציות השליליות שיש למילה הזו), במיוחד כלפי הילדים, אבל גם כלפי המבוגרים.

רגשי1

New member
הענין הוא

שבעלי חש רגשי אשמה כלפי בו בגלל הגירושים הקשים שלהם, הוא לא מודה בזה אבל זה נורא ברור..אני לא יכולה להפסיק את זה בעצמי , אני מדברת עם בעלי, שמעדיף את רווחת בנו בגדול

בעלך חייב להבין שעם כל ההתחשבות שלו בבנו הוא

לא יכול להתעלם ממך ומבן ה10 אז אולי קודם כל תישרו קו בניכם ? כי כתבתי את תגובתי על התמיכה שלו לפני שקראתי את התגובה הזו שלך.
רווחת הילד חשובה - לא על חשבון אחרים בבית. זה לא שהוא מונע מהבן שלו צרכים בסיסים. הוא מבקש ממנו שיתחשב באנשים שגרים בבית ומהווים חלק בחייו.

רגשי1

New member
מסכימה איתך

רק שבפועל קצת קשה יותר ליישם, גם אם אנחנו מסכימים ביננו, הבן שלו רואה רק את עצמו...אני מניחה שזה מקובל אצל מתבגרים

מסכימה עם ויקה. "נורמלי" זה תלוי בית

ואולי באמת קודם כל את ובעלך צריכים להחליט מה הנורמות בבית שלכם

בעיני, למשל, לא תקין להסתובב בבית בתחתונים. לא רק אורחת - גם אם אני לבד עם בנותי בבית, אף אחת לא מסתובבת בתחתונים וחזיה.... פיג'מה - כן, אין בעיה.

מהתיאור שלך, הבעיה שאת מרגישה שהנערה הזאת, שאין לך שום רגש אליה - משתלטת לך על הבית.
(אם היא היתה אחיינית אהובה, אני מנחשת שהיית יותר סבלנית לזה שהיא מרגישה חופשיה עם המקרר, למשל).

אני מסכימה איתך שההתנהגות של הנערה נשמעת לא נעימה. זו לא נשמעת נערה שהייתי רוצה לארח בביתי.

BrightEye

New member
תרגישי נוח, את לא היחידה שזה היה מפריע לה

הייתי מתמקדת בזה שזה מפריע לי ולא אם זה נורמלי או לא.
את בעלת הבית וגם אם הבית של הבן הוא חי יחד עם עוד אנשים.
בהחלט יש לך מה לעשות בנידון וזה לדבר עם הבן. תנסי לחשוב יחד עם אבא שלו איך אתם יחד עושים את זה, להסביר שזה מביך אותך, זה לא נוח ולא נעים.
את מחבבת את הבחורה אבל הסיטואציה שנוצרה מפריעה לך ואת מבקשת שהם יעשו שינוי.
תפרטי בלי להתבייש את מה שמפריע לך- רעש, לבוש חושפני.
זכותך בבית שלך להרגיש נוח ולחיות בנוח והבן צריך לקבל את זה.

ו י ק י 3

New member
מוגזם ביותר לדעתי...גם לגדולה שלי (י"ב)

היה עד לא מזמן חבר במשך שנתיים וחצי.
הוא היה פה והיא היתה שם....גם ללינות.
אף אחד לא חלם להתנהג ככה...כשהיו בחדר לא שמענו ציוץ,
והיא בטח לא הסתובבה שם לבושה כך (יש לו גם אחות ואח צעירים ממנו)

זאת נשמעת יותר התנהלות של חבר'ה בשנות העשרים שלהם,
רק שהם לא לבדם בדירה השכורה

למה היא נמצאת כ"כ הרבה שעות אצלכם? סופשי"ם רצופים?
איפה ההורים שלה? ולמה הם לא אצלה לפעמים?

רגשי1

New member
למה הם לא אצלה...

כי בעלי לא רוצה שהבן שלו יסתובב באיזה גן ציבורי... אז מאפשר לו להיות איתה בבית ולא לדאוג.
הבן מעולם לא ביקר אצלה בבית. אני מניחה שבביה לא היו מאפשרים לה לנהוג כך, והיא לא מרגישה נוח להזמין אותו, ופה יש להם תנאים יותר נוחים.

חני בו

New member
ואם לא אמרתם להם מילה מעולם

הם לא חושבים שזה מפריע להם וממשיכים לנהוג כרגיל

רגשי1

New member
בעלי דיבר איתו

הנער מאוד נעלב, וזה לא עזר. גם אני מבקשת מהם לפעמים קמת שקט, הם ובמיוחד היא ממש צועקים, שומעים מוזיקה בקולי קולות (לא בזמן סקס...).

BrightEye

New member
אז מה אם הוא נעלב?

הוא צריך להבין.
שיעלב, מה יקרה בדיוק?
למה צריך ללכת על ביצים לידו? הפחד הזה מזה שהילד ירגיש לא נוח כשזה צריך להיות בדיוק הפוך הוא בדיוק הבעיה בסיפור.
יש לך תמיכה מהאבא, אז לא צריכה להיות בעיה.

רגשי1

New member
נכון בתיאוריה

בפועל זה ילד מתבגר שלא ממש שם על מה שאומרים לו, מה ג שלי הוא עושה עוד פחות חשבון...

BrightEye

New member
אני לא מסכימה, אני חושבת שזה ענין של גישה

שאת יכולה להחליט עליה. מה הגבולות שלך.
אני יכולה להגיד לך שאין סיכוי שהייתי מאפשרת סיטואציה כמו זו שאת מתארת, אז תרגישי "נורמלית" אם זה נותן לך פרופורציה נוספת.
הוא ילד, הוא לא רואה את התמנה הגדולה ואת המבוגר האחראי ואת יכולה להציב גבולות.
אפשר בעדינות, אבל בנחישות.

רגשי1

New member
את צודקת

אני מקווה שאצליח לעשות את זה בלי לעורר יותר מדי פיצוצים...היה יותר קל לו היה זה ילד ביולוגי שלי, אצלנו ישנה מורכבות ורגישות רבה.

אני סמכימה איתך שבמשפחה מורכבת

יש עוד עניין להתיחס אליו ולהתחשב בו ומצד שני - אם יש לך גיבוי מבעלך שהוא אביו הביולוגי של הילד, שניכם יכולים להחליט יחד מה אתם מאפשרים ומה לא (ואני מסכימה מאוד שההתנהגות שתארת היא חסרת התחשבות באחרים ) ושאבא שלו יחזור וידבר איתו על זה.
אני מקווה שתמצאו דרך שהוא יקשיב ויפנים.
בהצלחה.

BrightEye

New member
אני הייתי הולכת על הגישה הישירה

אבל זה לא מתאים לכל אחד.
למשל כשיש רעש- לדפוק להם על הדלת ולהגיד שיורידו את הווליום...
כנ"ל במקלחת. ברמה של להפוך את זה לבדיחה.
להעיר הערה לגבי הלבוש החשוף (שזה לא מתאים בבית להסתובב ככה), וכו'.
אני חושבת שמרוב שהולכים איתם על ביצים הם מרגישים שהכל פרוץ ופתוח.

meidadc

New member
^ אני חושב שזה שורש העניין

בתכלס לא כזה מפריע שהם שוכבים ברעש אלא מה שמפריע זה הרעש.
באותה מידה זה יכול היה להפריע אם הוא היה מביא חבר קולני ומשחקים יחד ברעש בפלייסטיישן.

בתכלס אני מסכים עם אלה שלא מתרגשים מהפן המיני שתיארת. וגם לא מהגיל הצעיר (לא רלוונטי אם הם בני 16 או 29 ועדיין גרים בבית).
אבל אני כן הייתי מתקומם נגד חוסר ההתחשבות שהנער וחברתו מפגנים כלפי תושבי הבית.

למעלה