לימים טובים הגענו... NOT

לימים טובים הגענו... NOT

הלכתי עם הבת שלי בת ה-15 לקנות בגדים. היו כמה חולצות שהיא ראתה בחנויות ורצתה למדוד. מדובר בנערה בגובה 1.74 מ' ששוקלת בערך 65 ק"ג - חתיכה לכל הדעות. חזרנו ממסע הקניות ללא קניות ובבכי תמרורים. היא משוכנעת שהיא שמנה, ענקית ומגעילה. למה? כי המידות שהיא צריכה למדוד בזארה ודומיה הן L ו-XL, וגם המידות האלה לא תמיד גדולות מספיק. היא צעירה מדי בכדי לקבל בהבנה שהבעייה היא לא בה ובגוף שלה, אלא במידות שמדביקים היצרנים לבגדים. עצם המחשבה, שנערה במידה 42 פחות או יותר צריכה - לא יכולה, אלא צריכה - לפנות לחנויות למידות גדולות, מכעיסה אותי כעס רב - והיא כמובן לא מוכנה לשמוע על הרעיון הזה, שמשפיל אותה לדעתה. אז הנה אני עומדת מול בחורה עם גוף שהייתי נותנת הרבה בשבילו (היא באמת חתיכה הסטרית, אני שומעת את זה גם מאחרים, זה לא רק בגלל שאני אמא שלה
), שמרגישה נורא ואיום עם עצמה בגלל תעשיית האופנה. לדעתה, יפה זה קטן, שברירי, שטוח. גבוה, בריא ועם חזה מפואר זה נורא ואיום בעיניה. נורא עצוב.

ר V י ט ל

New member
עצוב מאוד... ../images/Emo4.gif

מתי העולם יבין שהרוב הגדול לובש מידות קצת יותר גדולות מאלו של זארה, קסטרו וכו' וכו' וכו'... ?!?!? הרי הם אלו שמפסידים לקוחות בגלל המידות הקטנות שלהם... לא מבינה את הראש שלהם.

איה א

New member
לפני כמה שנים, בערך 4

הסתובבתי עם חברה בחצי ת"א למצוא זוג מכנסיים אחד. גם היא מידה 42 ולא הצלחנו למצוא שום דבר נורמלי. זו אכן בעיה עם מה שנקרא מידות ביניים.

אבל אלו לא מידות ביניים!

זו בדיוק הבעיה. 40-42 הן לא מידות ביניים. אלו מידות נורמליות ושגרתיות של נשים נורמליות ושגרתיות שנראות בין רגיל לבין פיצוץ. המידות שיש היום בחנויות מ-34 ועד בקושי 40, הן פשוט מגוחכות. גם הלארג' והאקסטרא לארג' שחלק מן החנויות מחזיקות הן הגדרות מגוחכות - מה אקסטרא לארג' במידה 42? כל התעשייה הזו, כל הטלוויזיה, כל העיתונות, כולם ביחד מפמפמים לנו שרזה זה יפה וצריך עצמות בולטות כדי להיות סקסית. ואח"כ כולנו מתפלאים למה האנורקסיה משתוללת. אני נזכרת מדי פעם במרילין מונרו האגדית, שהייתה מידה 44 - אני לא זוכרת שלמישהו היו טענות לגבי מימדי הגוף שלה. מרגיז אותי כל המצב הזה. (ואני לא מדברת על עצמי. אני מזמן כבר עברתי את מידות "הביניים" ונמצאת חזק חזק במידות הגדולות - לא אני העניין פה. הייתי מתה להיות במידת ביניים...)

שניינה

New member
ראית את ההמלצות שרשמתי בשרשור

למטה? אני אמנם רחבה למטה וצרה למעלה אבל רנואר מתחשבים בשני המבנים. 65 על 174 זה באמת חתיכה (המשקל מתפרש על גובה נאה) ואני בטוחה שהיא תוכל למצוא בגדים.

silvey

New member
מצטרפת להמלצה על רנואר. גם ב...

הוניגמן יש בגדים יפים במידות נורמליות. זה שב"זארה" רושמים מידות כ-X, XL לא אומר שבתך שמנה...החברה הזאת מתחילה את המידות בגודל 36 כ-S ומגיעה ל-42 כ-XL. בזמני, כדי לרשום מידות באותיות לטיניות היו מדלגים במידה וחצי כך ש-36 היה ה-S, אחריו M=39, לארג' היה 42 ו-XL=45. בתך צריכה כנראה להתבגר קצת יותר כדי להבין שבגד שיושב טוב על הגוף ומחמיא לו, מה אכפת לנו מה המידה שרשומה עליו? מפריע לה? שתגזור את המידה מהבגד אחרי הקניה. מאחלת לכן הצלחה בקניה הבאה...

../images/Emo45.gif צודקת במיליון אחוז...

אם הבגד נראה עליה טוב והיא אוהבת אותו מה זה משנה מה כתוב על התוית מאחורה? זה רק אות או שתיים... זה כמו שבחורה עולה על המשקל... מה זה משנה מה כתוב שם? אם היא אוהבת את איך שהיא נראית שיהיה לך בכייף... זה סך הכל מספר! (אלא אם מדובר בבעיות בריאותיות שאז כמובן מומלץ להסתכל על המשקל...)

איה א

New member
מידות ביניים

נחשבות 42, 44, . נכון זה עצוב, אבל ככה זה. מאחר וכל המעצבים המשפיעים קבעו ומייצרים בגדים לרזות, נוצר המושג מידות ביניים. עצוב מאוד אני מסכימה איתך.

עופר 123

New member
זו המשמעות של מידות ביניים ../images/Emo13.gif

בין המידות הקטנות למידות הגדולות, ובמילים אחרות - מידות של נשים נורמליות עם מידה ממוצעת ושגרתית.
עופר

nemesis27

New member
את ממש מתארת אותי.... בגיל 15

עכשיו כשאני כבר פי שניים בגיל ובערך פי 1.5 במשקל... אני אוהבת אותי הכי הרבה... אבל אז? אז כל החברות היו נמוכות וצפלונות... וגם אם אז המידות היו קצת... קצת יותר גדולות.... ועדיין לא קניתי במידות גדולות.... כל החברות יכלו להחליף ביניהן בגדים ורק אני לא כי הייתי כבר GG בחזיה.... ו-42 במכנסיים.... תשמעי לי..... זה עובר בערך בגיל 17 יש לה ולך רק שנתיים לסבול....

DREAM111

New member
עצוב מאוד לאיזה ימים הגענו

לדעתי זו הבעיה עם כל נושא המידות שגורם לנערות כמו בתך לחשוב שהיא שמנה מידי למידות הרגילות. האמת זה אותי ממש מקומם כי אני חושבת שמפה מתחילות כל הבעיות של הנערות שמגיעות למצבי אנורקסי/בולמיה הידועים. מקווה שבתך מבינה שהבעיה היא לא בה אלא בחברות האופנה שמייצרות בצורות שונות אחת מהשניה.

למעלה