לימוד תכנות לבד

joshua149

New member
לימוד תכנות לבד

אני עובד כרגע בסביבת QA , הרקע שלי הוא מהנדס חומרה , האם בזמני החופשי אני יכול ללמוד C ולהגיע לרמות גבוהות שיאפשרו לי להשתלב בפיתוח למשל בחברה אחרת ? או שמא חבל לי על הזמן ועדיף לי לנסות למצוא עבודה בפיתוח חומרה ..? תודה לכל המשיבים. אציין כאן שהתחלתי ללמוד תכנות לבדי ואכן זה מעניין אותי.. אבל האם אוכל להגיע בכוחות עצמי ובזמן הפנוי שיש לי ,לרמה גבוהה ? תודה.

galh

New member
בהחלט אפשרי.

תבחר פרוייקט או רעיון (אפילו קיים) של תוכנה בנושא שמעניין אותך ותתחיל לפתח. אתה יכול גם לחפש פרוייקט קוד פתוח ולהתחיל לתרום לו.

מוטציה1

New member
בהחלט כן!

שלב א': לימוד ANSI-C, אבני השפה. שלב ב': אריתמטיקה של פוינטרים. הרבה השתפשפות וכתיבת תכניות לטובת ניסיון. למידת מבני נתונים נפוצים: רשימות מקושרות, עצים... תוך כדי הלמידה רצוי גם להשתתף בפורומים של שפות תכנות (89 בתפוז). רצוי גם חבר/מכר שיוכל לענות על שאלות. השלב הבא הוא לצבור ידע בתחום ספציפי: לרוב, שפת C איננה עומדת לבד. לכן רצוי לבחור כיוון ולהתמקצע. בין הנושאים: DB (PRO*C , תקשורת )TCP/IP( SNMP וכו'... וכן שאר ירקות כדוגמת כתיבה למע' הפעלה: יוניקס ו ווינדוס. מכאן נשאר לתרגל המון, לשפץ קמעה את קורות החיים כדי לאפשר לך להזדמן לראיונות עבודה, ולהוכיח את יכולתך. בהצלחה.

העצה שלך מוזרה משהו

דבר ראשון לא הבנתי איזה חשיבות עצומה יש לנושא אריתמטיקת פויינטרים - לדעתי מרבית המתכנתים לא יזכו להשתמש בטכניקה ולו פעם אחת(מכיוון שהיא קיימת רק בשפות עם פויינטרים וגם שם - לא כל מתכנת C, CPP ושות' נוגע בנושא). בכל מקרה אל תבהיל את הבחור עם מושגים מפוצצים - שילמד בתור התחלה C כדי שיבין תכנות פרוצדורלי מהו. שילמד אח"כ CPP, C-SHARP או Java כדי להכיר עוד שפה וכדי ללמוד את נושאי הOO. אחרי זה שיחפש להתמקצע במה שמעניין אותו (כפי שפירטת נכונה - תקשורת, DB וכד').

מוטציה1

New member
../images/Emo12.gif

C אתה מכיר? וגם C++? מעולם לא חיסרת/חיברת/ביצעת מניפולציה כלשהי על כתובת של שדות? (בספרות זה נקרא אריתמתיקה של פוינטרים ועוד קצת...) הבחור דיבר ספציפית על C. לא על אף שפה אחרת. וכתשובה ספציפית לשאלה ספציפית, נראה לי שנתתי תשובה לבחור שכבר העלה את השאלה פעמיים בעבר החודש כאן בפורום. בברכה.

התנצלות

לא שמתי לב שהוא שאל שם על שפת C. מה שכן - אני עדיין חושב שיש כמה נושאים שהייתי מציין קודם לפני אריתמטיקה של פויינרטים.

מוטציה1

New member
אז ציין.

הכי פשוט לדעת זה לקחת ספר C לידיים (למשל שפת C של הוד עמי) או כל ספר אחר, לדפדף בתוכן עניינים וקבל את כל תמונת המצב.

CarlosR

New member
אפשר אבל לא כדאי

אני עשיתי בזמנו בדיוק את אותו מסלול - מהנדס חומרה שלמד תכנות בעצמו, ובדיעבד זו היתה שטות מוחלטת. למה לך להתחרות במיליון וחצי בוגרי פסיכולוגיה/אנטרופולוגיה/סוציולוגיה שעשו הסבה לתוכנה בג'ון ברייס ויודעים לתכנת ב C ממש כמוך? עדיף לך להשאר בתחום החומרה, שבו התחרות הרבה הרבה פחות צפופה. ודרך אגב, אם כבר תונה - אז משהו שיאפשר לך לנצל את הידע בחומרה כמו FPGA, מיקרוקונטרולרים, וכו' בהצלחה

מוטציה1

New member
../images/Emo45.gif

תשובה חכמה, אם כי ניתן להצליח גם בשוק רווי, ויש לו יתרון ברור על פני כל המוסבים - יש לו תואר מהתחום. אך מבחינת שכר, מהנדס חומרה שעוסק בתפקידו מרוויח יותר מאשר תכניתן (בעלי אותו ותק).

RUT50

New member
מצב המשק עגום לחסרי ניסיון

השאלה היא האם לבחור חסר ניסיון והוא אכן מהנדס חומרה מתחיל יש סיכוי להשתלב בצוות פיתוח לחומרה כאשר יש מאות בעלי ניסיון כמוהו בשוק.. אם הבחור מהנדס חומרה ועובד במשרת QA בתוכנה אולי כדאי לו באמת לשדרג את עצמו לתחום התוכנה וללמוד בכוחות עצמו.. ואז להוכיח את עצמו ולהתקדם לפיתוח.. מה אתם חושבים ? האם הייתם מציעים לו בשלב כזה לשלוח קורות חיים ובמקביל לחפש עבודה אחרת ?

galgal21

New member
שאלה מהם המשכורות בתחום זה (QA) ?

למי שיש לו 2 שנות נסיון בערך ?

למעלה