לימוד שפה שנייה - מתי?
אהלן,
אני לא יודעת אם זהו המקום, אבל אני מאמינה שלפחות אמצא כאן אמהות שמזדהות איתי.
יש לי ילד בן שנה וחודשיים, אנחנו מדברים איתו המון וב"ה הוא קולט מלא מילים.
אני נורא רוצה שהילד שלי יהיה דובר אנגלית. עד כדי כך שאני מוכנה לרשום אותו לגן פרטי דובר אנגלית בשביל זה.
התסכול העיקרי שלי הוא, שאני ממש לא יודעת עם מי להתייעץ כדיי לדעת מה הכי טוב בשבילו -
מצד אחד, אומרים שהכי טוב לבסס שפה אחת ורק לאחר מכן ללמד שפה שנייה.
מצד שני, אומרים שזה הגיל שבו הקליטה מקסימאלית, והכי טוב דווקא ללמד כמה שיותר שפות.
אני יודעת שבבתים שבהם דיברו את שתי השפות, ניכר איחור משמעותי בדיבור. אני יודעת שילדים עלולים להיפגע כתוצאה מחוסר תקשורת, זה יכול להתבטא ברמה החברתית, הוא עלול להיות מתוסכל מכך שאיננו מסוגל לבטא את עצמו.
לטווח הארוך, ילדים שיצאו עם 2 שפות (או יותר) - כמובן שיש להם יתרון מאוד גדול. להיות דובר אנגלית בעולמנו, מקנה יתרון מאוד גדול.
אז מה הפתרון? מה הכי טוב לילד? מה הדרך הכי טובה "ליהנות מ-2 העולמות"?
אהלן,
אני לא יודעת אם זהו המקום, אבל אני מאמינה שלפחות אמצא כאן אמהות שמזדהות איתי.
יש לי ילד בן שנה וחודשיים, אנחנו מדברים איתו המון וב"ה הוא קולט מלא מילים.
אני נורא רוצה שהילד שלי יהיה דובר אנגלית. עד כדי כך שאני מוכנה לרשום אותו לגן פרטי דובר אנגלית בשביל זה.
התסכול העיקרי שלי הוא, שאני ממש לא יודעת עם מי להתייעץ כדיי לדעת מה הכי טוב בשבילו -
מצד אחד, אומרים שהכי טוב לבסס שפה אחת ורק לאחר מכן ללמד שפה שנייה.
מצד שני, אומרים שזה הגיל שבו הקליטה מקסימאלית, והכי טוב דווקא ללמד כמה שיותר שפות.
אני יודעת שבבתים שבהם דיברו את שתי השפות, ניכר איחור משמעותי בדיבור. אני יודעת שילדים עלולים להיפגע כתוצאה מחוסר תקשורת, זה יכול להתבטא ברמה החברתית, הוא עלול להיות מתוסכל מכך שאיננו מסוגל לבטא את עצמו.
לטווח הארוך, ילדים שיצאו עם 2 שפות (או יותר) - כמובן שיש להם יתרון מאוד גדול. להיות דובר אנגלית בעולמנו, מקנה יתרון מאוד גדול.
אז מה הפתרון? מה הכי טוב לילד? מה הדרך הכי טובה "ליהנות מ-2 העולמות"?