לימוד סינית

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
לימוד סינית

שלום אני מאוד רוצה ללמוד סינית. היא לא נראית לי שפה קשה מבחינה דקדוקית. אולם, אין לי את הזמן והכסף כדי ללכת לברליץ או לשיעורים פרטיים ואני בטוח שאני יכול ללמוד מספר וכן ללמוד את הטונים דרך האינטרנט. יש לציין שאני מעוניין להגיע לרמה גבוהה מאוד של סינית ובכלל כל שפה אך כל פרוייקט גדול מתחיל בצעד קטן. עשיתי חיפוש באמזון לגבי ספר אבל לא ידעתי מה להחליט לקנות. יש למישהו המלצה על ספר טוב? ספר טוב בעברית יהיה הכי טוב. וגם אם למישהו יש עצות מועילות להמשך הדרך, או אפילו יכול לתרום לי חומר אשמח מאוד. תודה רבה.

Kgt1

New member
המלצה ראשונה וחשובה מכל - לא ספר

בעיברית. זה לא עולה בעיני כאפשרי בכלל ללמוד הגייה...

GnomeBubble

New member
ומספר באנגלית אפשר?

בכל מקרה ההגיה הסינית שונה. לא ניסיתי אותו עדיין - אבל אני חושב שהספר של ד"ר ליהי יריב לאור אמור להיות טוב, והוא אפילו בעברית.

Kgt1

New member
פגשתי איזה בחור שלמד הכל מהספר אותו

הזכרת, ואף המליץ לי עליו. ההגיוי שלי נשמע שונה לחלוטין מההיגוי של האנשים (הטובים) שלומדים אצלינו... איך אפשר ללמוד בלי pinyin? או אחת השיטות הדומות?

GnomeBubble

New member
כאמור לא ראיתי את הספר

אבל אני מאמין שהוא כולל פיניין. זה שהספר בעברית לא אומר שהוא לא יכול לכלול פיניין.

Mei11

New member
הספר של ליהי

הוא לא ספר ללימוד עצמי, אלא ספר דיקדוק, ומהבחינה הזו הוא ספר מצוין שמרכז את מה שצריך לדעת בסינית בסיסית. אין דרך ללמוד הגיה מספר... שיהיה בעברית, סינית או טורקית.

LiranTheWizard

New member
תראה, הוא מתאים ללימוד עצמי אם

אתה בא קצת עם רקע בסיסי. אולי לא כדאי להתחיל ממנו, אבל בכל זאת הוא בעברית והוא מתאר גם את היסודות הבסיסיים. אני מניח שלכל אחד יש העדפה משלו לגבי מה זה "ספר טוב למתחילים". מכיוון שאין משהו אחר בעברית שאני מכיר, ציינתי אותו. הוא יצא עכשיו במהדורה "חדשה" - דפים לבנים וקצת יותר מוארכים. משהו משהו... לי את הספר "היותר קצר" עם הדפים הורודים או איך שלא קוראים לצבע הזה.

LiranTheWizard

New member
הספר הטוב ביותר בעברית

הוא של ראש החוג למזרח אסיה באונ' העברית, ליהי יריב-לאור בשם "דקדוק הלשון הסינית המודרנית". היא הצליחה להעביר מונחים שלמים לעברית וזה ספר עזר מצויין שכולל את המבנים השונים של הדקדוק הסיני כולל המון משפטי דוגמה גם בסינית מסורתית וגם במודרנית. זה גם הספר היחיד בעברית לפי מה שאני יודע שעוסק בנושא. באנגלית יש הרבה ספרים ואני לא ממש יכול להמליץ על ספר כזה או אחר - מבחינתי כולם טובים. יחד עם זה, ספרים שאני למדתי מהם הם Chinese Primer - סדרה של 3 כרכים (בספר הצהוב יש כ-600 סימניות). כרגע לומד מתוך הסדרה בת 2 הספרים Trip to China - גם סדרה טובה. בנוגע להיגוי וטונים: אפשר לקנות בחנויות כמו סטימצקי, ערכות עם קלטת לשמיעה. אני מניח שהם מסבירים שם את כל נושא הטונים. אני מניח כיוון שלא יצא לי לבדוק זאת. אני חושב שזה שייך לסדרת "פרולוג". הם מוציאים ערכות כאלה בכל מיני שפות.

EW2

New member
תודה על התגובות

על איזה ספרים ללימוד סינית באנגלית אתם ממליצים האם יש למישהו חומר או מחברת שהוא לא צריך שאני יכול להשתמש בו?

סינית 2

New member
הספר של ליהי יריב לאור

הוא ספר ממש מעולה שמקיף את כל חוקי הדקדוק, משפטים לדוגמה וקטעי קריאה וכמובן שגם כולל פין יין. (בשנה א' שלמדתי עם ספר זה היינו צריכים ללמוד גם את הפין יין, גם את התרגום לעברית וגם את הסימן, בהמשך כבר לא הכריחו אותנו ללמוד פין יין) כמובן שיש צורך ,במקביל ללימוד עם ספר זה, לקרוא טקסטים וכך ללמוד עוד דוגמאות לדקדוק ועוד הרבה סימנים. הספר Trip to China הוא ספר טוב לכך אבל תקח בחשבון שהטקסטים קצת ישנים, כך שזה כבר לא כ"כ משקף את המציאות הסינית כיום (רק קצת- הטקסט "אין נייר טואלט בשירותים"). אני בטוחה שאפשר למצוא גם טקסטים באינטרנט, אבל אין לימושג איפה כי לא חיפשתי.

סינית 2

New member
באמת אין

נייר טואלט בשירותים בסין... אבל זה כבר לשיחה אחרת... בהצלחה במבחן!!

Mei11

New member
תסתכל גם בקישורי הפורום

בקטגוריה "סינית למתחילים".

bizhar

New member
מבקש המלצה לספר לימוד ומילון

ביקשתי מידידה סינית לשלוח לי מילון. לא כ"כ יודעת מה הכי טוב אבל תנסה לברר..המלצות? ואם כבר, איזה ספר לימוד (אני צריך משהו די בסיסי..) באנגלית מומלץ ו... למי שגר בבייג'ין ומכיר, איפה בביג'יין ניתן למצוא חנות ספרים טובה?

LiranTheWizard

New member
יש כמה מילונים

יש את המילון הגדול והמקיף מאוד שנקרא Far East של ליאנג צ'יצ'או, אבל הוא מאוד מסורבל לשימוש וגם די יקר.יש את המילון של Oxford (ה-Concise) שהוא די נוח. יש לו מהדורת מילון כיס בצבע אדום. בטח יש כאן אנשים שמכירים אותו.2 תוכנות מצויינות שיכולות לשמש אותך כמילון הן WaKan ו-DimSum. צירפתי קישורים כאן. מה שיפה במילון של DimSum זה שאפשר להדביק לתוכו טקסט בסינית ולקבל תרגום מיידי של מילים בודדות וצירופים.

guanyin

New member
יש לי מילון מעולה

רק סיני אנגלי אמנם, אבל מספיק לצרכים שלי. הייתי רושמת לך את השם, אבל אין לי אפשרות לכתוב בסינית, אז אני מניחה שהכי בטוח יהיה לסמוך על האינסטינקטים של החברה, שתמצא מילון עם אוצר מילים כמה שיותר גדול.

LiranTheWizard

New member
אם את יכולה לקרוא את הסימניות

שעל הכריכה אז תוכלי לרשום אותן כאן ב-PinYin? ועוד משהו - לא קיים מילון סיני-עברי. לפחות לא משהו שאני מכיר. יש ברשת "דיונון" ספר צהוב עם המון סימניות שמתורגמות לעברית, אבל עשו כאן חצי עבודה - מישהו פשוט הוריד את כל הסימניות ואז תרגם אותם לעברית. המורה שלי אמר לי שזה מילון לא טוב. הוא גם מאוד יקר! בכל אופן, אם יש לי מחשב שאני מעדיף מילון בתור אתר או תוכנה. אם אין לי, אז אני כנראה אעדיף את המילון של אוקספורד.

GnomeBubble

New member
ואם כבר מילון בתור תוכנה

המילון CEDict (שעליו מתבססים לצערי WAKAN ו-DimSum) די עלוב - יש בו אוצר מילים קטן מאוד ותרגומים של מילה בודדת. אפילו אחיו הגדול היפני EDict נראה מדהים לידו. ניסיתי גם את 金山 אבל למרות שיש לו ממשק נוח ואוצר מילים הרבה יותר גדול, התרגומים שם גרועים עד מגוחכים... מישהו מכיר מילון סיני-אנגלי טוב באמת למחשב? בעצם אני אפילו אסתפק במילון חצי-טוב

למעלה