לימוד מאגיה

amir602

New member
לימוד מאגיה

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד מאגיה מהספר "מאגיה- הלכה למעשה" של מיקהאריק דראג`ה. אשמח לשמוע חוות דעת על הספר. ולנושא אחר- אשמח לשמוע הסברים של אנשים על מהי מאגיה.

RainBird

New member
ברוך הבא ושהייה נעימה! ../images/Emo141.gif דבר ראשון אני מציע לך לקרוא את תקנון הפורום, ושנית- הספר "מאגיה הלכה למעשה" הוא טרחני, משעמם וכתוב בצורה רעה. אחד הגרועים שקראתי. דבר שני- אתה מעוניין בהסבר על משהו שאתה הולך ללמוד? זה לא בא קודם, קודם הסבר על מה שאתה לומד ואז ללמוד? ארדן.

amir602

New member
ידעתי, רק רציתי לדעת עוד ../images/Emo8.gif

אתם יכולים להמליץ לי על ספרים, רצוי בעברית, שמאפשרים להתחיל ללמוד מאגיה בלי שום ידע מוקדם?

amir602

New member
ישהו יכול לאמר לי

מאיזה ספרים אני יכול להתחיל ללמוד מאגיה, בלי שום ידע מוקדם? תודה מראש אמיר

זה תלוי באיזו מסגרת אתה מעוניין

ללמוד מאגיה. שלושת המסגרות הפופולריות הן הנאו-פגנית, היודאו-נוצרית והאתאיסטית (כמובן שיש עוד מסגרות רבות כמו וודון ושאשאניזם, למשל). אם אתה בכיוון הנאו-פגני, "דרך הקסם" של רינה קסם הוא מצויין וגם כתוב עברית ומעוגן בתרבות הישראלית. ממליצים רבות על "כישוף ללא דמעות" של אליסטר קראולי, אבל אין לי מושג אם להמליץ לך עליו. לא קראתי אותו מעולם.

MetalSinagouge

New member
Magick Without Tears

זו הייתה נק' ציון שלי בניסיון להתקיף את קראולי מכיוון כלשהו, כי בשבילי הוא היה כמו סמל של חופש, ושל אדם בעל מעלות שראוי ללמוד ליישם בעצמי. עם חלוף הזמן (חודשיים
) הבנתי שזה גבוה מדי ממני. חוץ מכמה מכתבים שעניינו אותי מבחינה של לנסות להבין מי זה האיש הזה ואיזה דברים מעניינים קרו לו בחיים, נתקלתי בהמון חומר על הרגלים של "לפני הארוחה" מבית שחר הזהב, דרגות ודברים שנרדמתי מהם. אני חושב ששאמאניזם זה מעניין דווקא מהבחינה של ההסבר על "איך זה עובד", ובכלל הפראקטיות של זה, ממה שקראתי. אני לא יכול להמליץ על הספר הבא כי לא קראתי אותו, הסיבה שאני כן זורק לפה את הרעיון היא בגלל שראיתי את שם הסופר בביבליוגרפיה של סופר אחר (פיל היין) שאני מאוד מעריך.

RainBird

New member
אני מזדהה. אני חושב ששחר הזהב היו יותר על נושא של ritual ופחות בקטע של תוצאות ויעילות.

neophile

New member
מה שאני אוהב בקראולי

זה שהוא הביא לביטוי רעיונות קיימים בצורה חדשה . הוא יצר מיתולוגיה שלמה . אחד האתגרים הכי רציניים בכל התחום הזה של ספרות מאגית היא להבין מעבר למלים , מפני שאין עקביות, בייחוד לא עם קראולי כל ספר הוא הרפתקאה חדשה. ככל שאני מבין יותר, ככה הכתבים שלו מגלים יותר. לפעמים זה מתסכל לקרוא ולא להבין ...כי אין מה להבין! אלה רעיונות שאפשר לקלוט בזמן מדיטציה,pathworking לכן זה ידע אוקולטי , נסתר .

MetalSinagouge

New member
פאת'וורקינג הכוונה..

לטיול אסטרלי על עץ החיים? בגלל זה אולי אני הייתי רוצה להבין מעבר לגלאמור או אימג' שלו, שהוא כשלעצמו חדשני, "מגניב" וכו', אבל עדיין לא מסנוור בחוסר טעם כמו זה של הלוציפרים המודרניים, נאמר ככה. אני חושב שמה שמתחילים מחפשים זה "לעשות משהו". בכל ספר 'עכשווי' (אולי גם בישן, אבל לא קראתי לעומק) המנטרה של "ויזואליזציה, ריכוז, השקטת מחשבה" חוזר על עצמו, וזה טוב. אצל קראולי הדבר הכי קרוב שמצאתי בתחום הוא Book4, אבל תמיד כשהתחלתי לקרוא נזכרתי בחלק השלישי של הספר ובעובדה שאין לי מושג על מה הוא מדבר עם כל הNuit, Hadit וכו'. חשבתי אולי להתחיל לקרוא את הביוגרפיה שלו סוף סוף, אבל בכל אופן אני לא יודע האם יש אפשרות להסתדר בלי ספרי עזר כמו למשל סופרי OTO וכו'. או משהו. I wanna know what you meant, I wanna know I wanna know what you meant.

gwizard

New member
טיפ

טיפ קטן בשביל ההבנה: כאשר מדברים על אלים מצריים או אלים בכלל בכתבים של מאגיה טקסית אז הכוונה היא לארכטיפים/כוחות טבע ולא לאלים כמו שרואים אותם (לרוב) בפאגאניזם. כמובן שזה לא כך כאשר מדברים על אל יודאו-נוצרי. האמת, לא מפתיע בהתחשב בכך שקראולי לא היה פאגאני. יש היררכיה שלמה באוקולטיזם המערבי והאלים הפאגאנים שם הם רק 2 מדרגות מעל האדם באותה רמה כמו המלאכים הגדולים (Archangels).

neophile

New member
זה גם טיול אסטרלי עץ חיים

אף יותר מכך ,תלוי בך לאן תגיע. רציתי לנסח לך תשובה מובנת וכשנכנסתי לזה זה מה שראיתי הספירות העליונות..אין מלים כדי לתאר אותם , בכאוס המלים מתערבבות כמו גלגל שמתגלגל ומתגלגל. כיפת השמיים פרוסה ממעל הכוכבים משתקפים האווירה כחלחלה

MetalSinagouge

New member
רציתי לשאול..

מאיפה נודעו לך תרגילים פראקטיים על זה? כי אני שמעתי על זה רק איזכור בספר שלגביו שאלתי לפני שבוע בערך, אבל חוץ מזה לא היה שם על זה הרבה. או שפיספסתי.

gwizard

New member
יש הרבה ספרים על הנושא

אחד מהם זה Advanced Wicca של פטריסיה טלסקו. אל תחשוב שאם יש את המילה וויקה בכותרת אז הספר הוא על וויקה, במקרה הזה ממש לא. אחד מהנושאים שלו זה Pathworking.

neophile

New member
זה ידע נסתר

קוראים לזה ידע נסתר לא כי הוא לא זוכה ליותר מדי פרסום. אלה מפני שזה ידע פנימי שקשה להסביר אותו במלים . אני בעצמי רק מתחיל בPathWorking , נמצא בשלב האסטרלי . לפני שאתה יכול להכנס לספירות...אי אפשר בלי להכיר אותם לכן עליך ללמוד קבלה ובייחוד את עץ החיים . יש כל מני גישות...בינהם הרמטית,יהודית ועוד...

neophile

New member
מה שמדיטציה עם עץ החיים תתן לך

שום ספר לא יכול . גם לא תמצא יותר מדי מידע מעבר לפיסות מידע אובסקיוריות כמו שקראולי הצטיין בהם . הספר שכן יכול להיות שימוש הוא ה Book of thoth ...הספר הנפלא ביותר שנכתב אי פעם ושמכיל את כל סודות הבריאה .

MetalSinagouge

New member
זה הספר על הטארוט של קראולי?

יצא לי לשמוע על מדיטציה עם קלפי טארוט, מצד אחר שמעתי שהת'ות' מלאים בסמלים שאני לא אבין.

neophile

New member
ספר מסתורי ביותר...

אולי יום אחד תמצא אותו . לדעתי עץ הספירות לפי המאגיה ההרמטית זאת התחלה אני מאוד אהבתי את הקבלה המיסטית של דיון פורטון .

למעלה