לימוד ילדות

מיה פיי

New member
לימוד ילדות

יש לי התלבטות ורציתי לשמוע את חוות דעתכן/ם בנושא. במקום בו אני מלמדת הציעו לי לפתוח קבוצה של ילדות הסכמתי לנסות וההענות רבה. הבנות שמגיעות הן בנות שש, בעוד אני מתלבטת בניסיון להגדיר מה צריכה להיות מטרת החוג בגיל כזה רך, קיבלתי פנייה נרגשת מההורים שרוצים לפתוח קבוצה נוספת אך הפעם לאחיות הקטנות בנות הארבע! אני צריכה להחזיר תשובה..הייתי שמחה לשמוע דעות: 1.מה צריכה לפי דעתכם להיות המטרה בגיל 6 ?האם ללמד תנועות של ריקודי בטן, או שמא רק באוירת הריקוד(מוסיקה, צעיפים וכו).האם ללמד כוראוגרפיה? 2.גיל 4- האם משהו עבד עם גיל כזה ומנסיונכם האם כדי לי להענות לבקשת הההורים ולפתוח קבוצה. 3. שמעתי הרבה על נזק פוטנציאלי בעיסוק ברקודי בטן בגיל הרך, הקדמת ההתבגרות המינית וכו מה אתם אומרים? ובכלל אם משהו רוצה להחליף רעיונות בנושא אשמח.

חוף 1

New member
../images/Emo98.gif לא לזה הייתה הכוונה

הכוונה הייתה שאנני חושב שבנות בגיל זה יכולות ללמוד משהו אלה אולי לתת להם את ההרגשה של לרקוד עם צעיף או צעיף מרשרש ולתת להם את החוויה של המוסיקה הערבית

סביוני

New member
למה להתרכז רק בטכניקה?

תחום המחול המזרחי כל כך פוטנציאלי ועשיר בסוגי המידע והיכולות שהוא מזמן. יהיה זה לא נכון להתמקד רק באינטליגנציה המרחבית של הילדים (תנועה). להלן כמה הגיגים בעקבות ניסיוני בכתיבת תוכניות וסילבוסים: ראשית, ההיסוס שלך במקומו: הם לא בשלים לצרוך באופן אקטיבי כוריאוגרפיות בדיוק מהסיבה המנטלית שציינת, ולדעתי הם גם לא בשלים לצרוך פסיבית את הנושא (כלומר לצפות במורה רוקדת ומדגימה). לעומת זאת, אם מסתכלים על המינעד הרחב של היכולות של הילדים בגיל הזה - יש כאן הרבה מאוד יתרונות - ושווה ללכת על זה: 1. יש מקום להיות מוטרד מהמיניות של הצעדים. לפיכך, למדי רק את הצעדים המאמנים בי-לתראלית את ההימספירות של המוח כך שתצלחנה לבצע תנועות שלא הצליחו, לנתק את החלקי הגוף זה מזה. להרים יד שמאל אבל לבצע שימי כתף רק עם הסקאפולה הנגדית, או צעדים פשוטים במצב של עמידה שהופכים לכמעט בלתי אפשרים (לפני תרגול) תוך כדי הליכה (נניח הליכה תוך כדי טוויסט או שימי אגן). זה עלול להיות קשה ואף בלתי מושג. למרות זאת שווה למשוך לכיוון של ההישג, כדי להמשיך ולאמן את המוח. יש כאן אתגר תנועתי רציני. 2. למדי אותם אביזרים, ואף השווי זאת לתרבויות אחרות. 3. הקריני סרטים. 4. ספרי על תולדות המחול המזרחי, אפשר מזה להגיע להרבה תחומים (גיאוגרפיה, היסטוריה). 5. למדי את סוגי כלי הנגינה השונים. זה יפתח אותם מגיל צעיר לתרבויות בכלל, והחשיבות התרבותית והחברתית של זה היא אדירה (גם יקרב אותם למרכיב המזרחי שבעם היהודי וגם יחנך אותם לסבלנות בכל הנודע לתולדות הסכסוך. תני להם להתנסות בדירבוק למשל (יש חוגי קר"ב בנושא תיפוף על דרבוקה). 6. הגיעי מוכנה מראש עם ידע מוצק בנושא תולדות הסכסוך הערבי ישראלי (כולל זה הפלסטיני-ישראלי). ילדים, במלים שלהם, ישקפו את מה שמדברים בבית. לא משנה אם עמדות ההורים תומכות או לא, לא תמיד העמדות הללו נכונות מבחינה היסטורית. 7. היכנסי איתם פעם או פעמיים למעבדת מחשבים לשיעור מתוקשב בנושא הזה. אם זה במסגרת בית ספר - בקשתי מהמנהלת לרכוש עבורך מחולל אתרים לשנה (וכך יהיה לך אתר משלך, שבעזרתו תוכלי ללמד את הנושא, ולבנות אותו בקלות, כי היום המחוללים נורא פשוטים לתיפעול וידיותיים למשתמשיהם). תצטרכי לחבר סילבוס ומערכים וכד' כדי שתדעי בעצמך באופן מוצק וכדי שתראי זאת לקהל היעד שלך (הורי אותם ילדים) מה תלמדי, מה המטרות, אלו מיומנויות ועוד ועוד. אם תצטרכי עזרה - אשמח לדבר בפרטי או בטלפון.

שיעורי מחול מזרחי לילדות

שנה שעברה לימדתי חודש בנות בנות 4-6 והפסקתי כי היה לי קשה עד בלתי אפשרי להגיע למקום העבודה (החוג התקיים בחיפה שזה כ-שעה וחצי נסיעה מביתי בצפון). וויתרתי על חוויה מדהימה ואפילו היום יש לי ספקות לגבי ההחלטה שלי לעזוב את העבודה הזאת. השנה כנראה אעבוד גם עם ילדות, נראה לי שבגילאיי בית ספר (תלוי אם תהיה הענות). מה אני אגיד לך - לדבר אתם על סכסוך פלסטיני - ישראלי???? להכניס אותם למעבדת מחשבים ????? נראה לי מוזר ולא רלוונטי. השיעורים שהעברתי לבנות 4-5 היו כולם ברוח אגדה: היינו מלכות ונסיכות , היינו פרפרים ופרחים , רקדנו במעגל, תופפנו עם כפות וכפיות, שיחקנו עם צעיפים , בקיצור - עשינו כיף חיים. לימדתי מעט טכניקה והכנסתי הרבה דמיון ויצירה. אתן לך כמה דוגמאות : אנחנו נסיכות וצריכות להגיע לארמון שנמצא בצד השני של הנהר. בנהר - אבנים גדולות ונסיכות צריכות לקפוץ מאבן לאבן עד שיגיעו לביתן. או - עכשיו אנחנו עצים גדולים (ידיים למעלה) ויש רוח חזקה , ועכשיו יש רוח חלשה ועכשיו - אין רוח (לא זזים) או - יש לי מקל קסמים ואני יכולה להפוך אתך למי שאני רוצה - מי זה יהיה? אולי נחש? אולי ציפור? יש בלי סוף משחקי תנועה יצירתיים שמתאימים לילדות בגיל הזה. אם את רוצה יותר מידע - אשמח לעזור לך במסר אישי.

סביוני

New member
שלב ה"לא התכוונתי"

בטח שלא לדבר איתם על הסכסוך. אבל אם ילד זורק רפליקה שהיא לא לעניין - אז שתדעי כיצד להגיב. לגבי המחשב - צריך להכין את הכל לפני: תבניות אופיס מוכנות רק להוסיף הנפשה, נניח, או רק להוסיף כיתובית וורד-ארט. קישור לאתר מוכן ישר על עמוד הבית של המחשב.

למיה פיי - לימוד ילדות

אהלן, בכל קיץ אני מעבירה שיעורים לילדות "בקייטנת קיץ למחול" שמיועדת לבנות שבמשך כל השנה הן עוסקות באיזשהו תחום שקשור במחול, מכיתה א' ועד ה'. זהו כייף גדול ללמד אותן ומאתגר אותי בתור מורה. דווקא ילדות בנות 10-6 היה קל יותר. עם בנות בתחילת גיל ההתבגרות גיליתי הסתייגות וקושי בשחרור הגוף, כנראה בגלל המעבר הרגשי והגופני מילדה לנערה צעירה. וזה הגביר אצלי את הרושם שאולי באמת כדאי להתחיל ללמד מחול מזרחי כבר מגיל צעיר כמו 6-7. צריך לקחת בחשבון שהסבלנות שלהן מאוד קצרה וצריך לגוון להן את השיעור כל הזמן ולתת להן חופש תנועה בתוך השיעור. לילדות שלא השתתפו בחוגים לתנועה כדאי לשלב תנועות משיעורי ריטמיקה ולילדות שפעילות בחוגים למחול כדאי לדלג על השלב של הריטמיקה כי הן כבר עברו את זה ויש להתמקד יותר בתנועות שקשורות במחול המזרחי. קחי בחשבון שאת גם צריכה להיות קצת גננת ולהיות מוכנה לבקשות של "פיפי ואני עייפה, או "מלכת הבנות" שפתאום מתיישבת בצד וכולן (השושבינות) מתיישבות אחריה ועושות חרם על השיעור. את הקטנות קצת קשה ללמד כוריאוגרפיה אבל ילדות מגיל 9 היה ממש קל והן זכרו תוך שיעור אחד קטע של 2 דקות ואף הופיעו איתו בסוף הקייטנה. בחרתי גם מוסיקה ערבית-פופית עם איזה מילה או שתיים שקל להזדהות איתה וביקשתי מהן גם לשיר בכל פעם שהזמר חוזר על המילים והן מאוד התלהבו. אני מאחלת לך בהצלחה תמרה

אודם44

New member
קודם כל

תחילה אומר מיה, שזה נשמע ממש חווייתי, במיוחד למי שאוהב ילדים. מסכימה עם הדברים שכתבה נטשה ומאוד אהבתי את הרעיונות לצורת ואופן השיעור. יש חלק מהטכניקה שבאמת , לדעתי, יש לוותר עליו כשמלמדים ילדות על מנת לא לפגוע בהתפתחותן המנטלית כילדות...... מאחר והריקוד מוציא את הנשיות החוצה ונותן לה ביטוי מאוד חזק. נשמע מעניין ומהנה ללמד ילדות ובמיוחד לבסוף לראות אותן רוקדות..... ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

לראות אותן רוקדות - הלוואי על כולנו

לימדתי אשתקד בפנימייה לנערות משכבות מצוקה. ההתרגשות שאחזה בי בעצם הפנייה אליי לא תתואר במילים, משום שזוהי פנימייה דתית! ובכן, את החווייה המדהימה של תהליך העבודה עם הנערות - כמעט כולן ממוצא אתיופי, אוכל לתאר, אך הדבר עלול להימשך לנצח... רק אומר (במאמר מוסגר) שבראשית הדרך פגשתי נערות שבטוחות שהן שיא הכיעור, שעם כל העצמות הבולטות מגופן הצעיר אין להן ספק שהן שמנות להחריד, וכל נושא הדימוי העצמי היה לא בקרקעית הזבל, אלא מתחת לה... (מאוד עצוב לראות ילדות כ"כ יפות ומקסימות, שמשהו בחייהן הובילן להביט בעצמן דרך מראות מעוותות עד אימה). בסוף השנה, הכנו מופע. סוכם שהמופע יועלה בפני כלל התלמידות וצוות המורות (בלבד), וזאת על מנת לאפשר להן תנאים נטולי-מבוכה עד כמה שאפשר. חבל שאי אפשר היה לצלם אותי עם צוות המורות והמנהלת, כשאנו מגירות דמעות התרגשות ואושר, למראה הנסיכות היפהפיות והחינניות, שחוללו כשהן עטויות בצעיפים גדולים, רכים ומרחפים... הן נראו ממש כפיות קסומות ועדינות. לאושרי - הן ממשיכות ללמוד איתי מהשבוע הבא, ואף נפתחת קבוצה חדשה. אשרנו שהתברכנו בכל הטוב הזה.

במקרה ראיתי פגישה של השושנה הנהדרת

במקרה ראיתי פגישה של השושנה הנהדרת עם צמד בנות אתיופיות שהתחננו בפניה שתחזור ללמד אותן. שושנה, את פשוט נהדרת, אין מילים אחרות - ולפי כמות ההשקעה בפורום בנושא זה אני רואה שהדבר מאוד קרוב ללבך נשיקות
רונית

מיה פיי

New member
אתם מקסימים!

תודה על כל העיצות הנפלאות, נטשה, השיעורים שלי הם באמת בכוון הזה של מלכות ונסיכות. הרבה חופש ויצירה. אבל אני מקבלת מהן את הרושם שהן באו ללמוד ממש טכניקה. למשל: עשיתי תרגיל מקסים עם צעיף שבו כשנפסקת המוסיקה הן נכנסות מתחת לצעיף ומתכווצות לביצה, והן בעצם ביצת הפתעה כי כשאני , הפיה, נוגעת בהן פורצת החוצה הפתעה מיוחדת. נעשו דברים יפים אך המורדת שבחבורה (שלמזלי בנתיים אין לה שושבינות
)אמרה-"אבל זה לא קשור לריקוד בטן"...אהבתי את הרעיון של להקיש עם כפיות וכו. מנסיון רב עם ילדים בתחום אחר- גילתי שבתחילת השיעור צריך לעייף אותם כדי שיהיו מרוכזים אח"כ.תודה ואשמח לשמוע איך אתם מתמודדים עם המורדת.יום מקסים, מיה

למיה פיי - אילוף הסוררת....

לטיפול ב"מלכת הקבוצה" הייתי נותנת לה: * להדגים לפני הכיתה תרגיל מסויים * לבקש ממנה לעזור עם בנות אחרות שמתקשות בתנועה זו או אחרת * וכמובן שלא ללכת איתה ראש בראש אלא לתת לה להבין (ברכות) שאת ה"קובעת" אבל שאת מאוד מחזקת ותומכת רק בהתנהגות טובה ולא בהתנהגות לא טובה. את צודקת מאוד כשאת אומרת שהן באות ללמוד טכניקה, מנסיוני הן מאוד אוהבות ללמוד תנועות חדשות וקטע החופשי שאני נותנת להן, הן ממהרות ליישם את התנועות החדשות. אני לא כל כך מבינה למה כל הזמן חושבים שהתנועות מיניות? התנועה לא מינית, אלא התוכן הריגשי שיוצקים לתוך התנועה. אני מכירה רקדניות בטן שכבר מופיעות והן רחוקות מאוד מלהראות נשיות או מיניות. גם פקידה בבנק חמושה במשקפיים ולבושה בלבוש מכופתר, יכולה להפגין מיניות בהשפלת שפתיים, בעיפעוף קל של הריסים, בהסתת שיער מהפנים תוך נעיצת עיניים בלקוח... וכו' וכו' בעיני אין שום קשר בין תנועה ולמיניות! להיפך התנועות של המחול המזרחי, עגולות, פיתוליות, הרמוניות, רטט וכו' וכו' יכולות לשמש יופי של התחלת אינטלגנציה גופנית ורגשית! אגרטל בלי פרחים הוא רק אגרטל! בברכה תמרה

סביוני

New member
יחד עם זאת

אי אפשר להתעלם מהגיאוגרפיה האנטומית: הכוס, מה לעשות, נמצא באגן ולא סמוך לעצם הטיבייה שברגל. והפלא ופלא, גם הזין נמצא באגן ולא, חלילה, ליד האזור הקלוויקולארי, עלק. כל הזזה של האגן עלולה בקלות להתפרש אם לא מינית אז ארוטית. וזה עלול להיות מסוכן. לא שהילדות תתחלנה להשתרלל חלילה, אבל מה יכול להיות אם למשל הילדה הקטנה מפגינה את כישוריה שאותם למדה היום בחוג למחול מזרחי, ואחיה החרמן או אביה הפדופיל אומרים לה "ואו, תרקדי עוד קצת, איזה יופי, איזו רקדנית בטן מוגשרת וילדת פלא!". מפחיד אותי לחשוב לאן זה עלול להוביל. תמרה את צודקת לגמרי ולבי איתך אבל לא כולם חושבים כמונו, וצריך להיזהר. התמימות שלנו לא עובדת בכל המקרים.

לסביוני-אני מקווה שאתה לא הולך ללמד

בזמן הקרוב עם גישה כזאת לחיים. אמא שלי היתה אומרת לך "לך מהר לשטוף את הפה בסבון"! לידיעתך: כוס יכול להיות כוס וגם - פות - שזהו איבר לא רק מיני אלא גם אנטומי פונקציונאלי שמשמש אותנו עם להבאת ילדים מתוקים לעולם. זין יכול להיות זין, אבל גם - פין - צינור קטן וחמוד שמשמש להטלת שתן וגם יכול להיות "כלי זין" (נשק). פה יכול להיות פה אבל כשיוצאות ממנו מילים שלא במקום הוא יכול להיות גם "ג'ורה"! הכל עניין של איך להסתכל על הדברים! זה מה שאני מלמדת את התלמידות שלי שיש הבדל בין תנועה מינית-חשפנית-פרובוקטיבית לבין תנועה נשית, חושנית מעודנת. לא כל סיבוב עם האגן מתפרש כתנועה מינית. הכל תלוי באיך מלמדים, למה התכוון האדם שמבצע את התנועה, באיזו הבעה עוטים על הפנים וכו' הכל תלוי באישיות של האדם שמבצע את התנועות. תנועה היא רק תנועה! הפרשנות היא בעיני המסתכל! למשל שני אנשים יבצעו אותה התנועה. אצל האחד התנועה יכולה להיות מינית-פרובוקטיבית-חשפנית בבר אפל ואצל השני אותה התנועה יכולה לבוא ממקום של רוחניות, נשיות ואצילות! אם האח חרמן והאב פדופיל (כפי שציינת בהודעתך) גם אם אותה ילדה לומדת ריטמיקה והיא לבקשת האב מראה לו למשל תנועות של חתול מכשכש בזנב זה בוודאי יכול להתפרש בעיני הסוטה כתנועה מינית. אוי לנו אם ניתן לגיטמציה מחשבתית לכך, זה משליך אותנו לימי הביניים! בסטודיו שבו למדתי מחול מזרחי בצרפת, נכחתי בשיעור של ילדות קטנות והשיעור הועבר בצורה מדהימה והילדות רקדו בסגנון אלגנטי ומדהים! הריני להזכירך שעד לא מזמן רקדנית בטן נחשבה לאשה זולה וכמקצוע נחות. תודה לאל שהיום אנשים משנים את סגנון מחשבתם ומקבלים את המחול המזרחי כאומנות וכצורה מדהימה של תנועה. לסביוני - אם נכנע לאותם אנעשים בורים ופרימיטביים בעלי סטיות לשלוט בקיום שלנו - אז מוטב לנו "לסגור את הבאסטה" ולהחליף מקצוע! אני לא תמימה - אני פשוט אוהבת ומאמינה בסוג הזה של מחול ככלי הבעה יצירתי שניתן ללמד אותו בכל גיל - תלוי רק באיזו צורה! בכבוד תמרה

אודם44

New member
זה קצת כואב להגיד.....

אבל, מה לעשות... החברה שלנו (לפחות רובה) רואה חלק גדול מאוד מהריקוד המזרחי כריקוד אירוטי, חושני וסקסי. אנו מנסות להילחם בזה, אבל זו המציאות וקשה מאוד לשנות את התפיסה הזו. אמנם המצב היום הרבה יותר טוב מאשר בעבר, אך עדיין.... הציבור / קהל / ורוב הגברים בעיקר, רואים זאת כך. אני מדגישה את זה מאחר ואני בחוקרה מאוד נאיבית והייתי בטוחה שהרבה , כמוני, יתפסו את זה כדבר אומנותי וכלל לא כ"אני מתפתלת מולכם כדי לגרות"......, עד שנתקלתי בתגובות ואמירות רצופות על כמה זה סקסי, חושני וכך צריך להיות..... (יחד עם זאת רווחת בציבור הדעה של מבנה גוף הרקדנית, אבל בנושא זה כבר דנו די והותר)

tzurtzur

New member
חייבת להודות(מסתכנת במטח עגבניות)

אבל.. לא מתיישב לי נוח לראות ילדות קטנות מנענעות אגנים וישבנים.. בטח לא אם זו ילדה שלי שרוקדת ועוד יותר לא נוח אם היא מופיעה בקהל שכולל גברים. וזה לא משנה אם הם פדופילים בפוטנציה או לא. הריקוד הזה הוא חושני ודי עם הכסת"ח הזה..

ללמד ילדות?

לא זכיתי לבנות משלי (קיבלתי 3 גברברים צעירים, מעצבנים... וחמודים), אך זכיתי גם זכיתי לילדות רבות שהפכו "שלי" מניסיוני כמורה מחנכת, מורה לאמנות, לתיאטרון משחק, ועכשיו גם למחול מזרחי. לילדות - כמו לנשים - יש חיבה יתרה למוסיקה, לתנועה ולמחול, לבגדים נאים, לשיער עשוי בתסרוקת כזאת או אחרת, והן עסוקות בינן לבינן, עד מעל לראשן, במראה החיצוני שלהן ובדימוי שלהן בעיני אחרים. באירועים משפחתיים שאני מופיעה בהם - הקהל הפעיל ביותר הוא הילדות... הן הראשונות שששות לקפוץ לבמה/לרחבה, ולהפגין את כישוריהן ואת הנאתן מהמוסיקה ומהריקוד. אתמול ביקרתי בבית מרקחת, והרוקח (ערבי) נסחף לשיחה נלהבת על המחול המזרחי איתי. משפט שלו נחרת בזכרוני: "ילדות ערביות רוקדות כבר בבטן אימן". וחשבתי לי בהתרגשות "כמה ראשוני, אדמתי, טבעי... ממש אמא אדמה". המערביות שלנו (אלק... שלנו, אנחנו בלבנט!) יותר נכון המערביות "שאימצנו" לעצמנו, חימשה אותנו במשקפיים מתחכמים, שדרכם אנו בונים משוכות, גדרות, עכבות, אבלים (מריבוי של המילה "אבל") ומה לא - וכך אנחנו קוטעים תהליכים טבעיים, ראשוניים, בסיסיים. המחול המזרחי הוא שפת-תנועה! וצודקת תמרה החבצלת בכל מילה ומילה! ה"תכנים" הנוספים שאנו יוצקים אל תוך שפת התנועה הזאת הם הבחירה שלנו, הן כרקדנים, והן כמתבוננים מן הצד. את הסקסיות, המיניות, "נענוע האגנים" נראה גם נראה אם נבחר להרכיב את המשקפיים שדרכם רואים בדיוק את הדברים האלה. על כל דבר בעולם אפשר להסתכל דרך אינספור פריזמות וזוויות. מספר הפריזמות הוא כמספר המתבוננים. ראיתי לא מעט שיעורי ג'ז לילדות. הופתעתי לראותן נעות "במשפטים עגולים" ו"במשפטים קטועים" הלקוחים היישר מבית המדרש של המחול המזרחי. ואני בטוחה שבליבם של רבים מאלה המתקשים לראות "ילדות מנענעות" לא היה מתגנב גם צילו של חשד שזה "מיני..." טוף... אספר גם מקצת מניסיוני בהוראת המחול המזרחי לילדות: 1. שאלת המסגרת שבה מתקיים החוג חשובה לאין ערוך: לפני שנתיים פתחנו חוג לילדות בכתות ג'-ד'. החוג הוצע במסגרת שלל חוגים אחרים בבי"ס שבו מתקיים יום לימודים ארוך. ובכן... אני יזמתי את הפסקת החוג לאחר 3 חודשים (יותר מדי). האווירה הייתה של "היום לא בא לי... עכשיו כואבת לי הבטן... הראש - כל המיחושים שאפשר להעלות על הדעת; אני רעבה, אני צמאה, העליבו אותי, היה לי יום נח'ס..." לא ייאמן. תופעת ה"מלכה" שגוררת מיד את צבא השושבינות כיכבה במלוא העוצמה. דינמיקות לא סימפטיות בין הבנות בחיי היומיום של ביה"ס צפו ועלו בשיעור, והן לא הפסיקו לדרוש את הדיסק של שאקירה. 2. לעומת זאת, ילדות שמגיעות לסטודיו העוסק ומציע פעילויות מחול ותנועה בשעות אחה"צ (או במתנ"ס), הסיפור הוא שונה. השיעור עובד ו"מתקתק" נפלא. יש הורים שבוחרים ללוות את ילדתן ולהתבונן בשיעורים, וזה מבורך מבחינתי. בקבוצה יש ערבוב של ילדות קטנות (גילאי 5-6), עם גדולות יותר (10-12). הן לומדות בשקיקה ובהנאה, טורחות עובדות ומתרגלות תוך משמעת נהדרת. אני מציעה להן הפסקה קטנה מאוד ושולחת אותן "לפיפי, מים ושאר ירקות..." והן חוזרות מיד מתוך רצון להמשיך וללמוד. בסוף השיעור נמלטת מפיהן אנחת צער על כך שהשיעור הסתיים. מה אני מלמדת? - טכניקה - בהחלט, וכמובן. מן הבסיס, כל תנועה ותנועה. - צעדים - והרבה! הרבה מאוד צעדי רגליים (ואני שוקדת על המצאות רבות משלי). הצעדים מאפשרים להן "נדידת ריקוד" בחלל. הם קלים ללימוד, ומהנים במיוחד. לדוגמה: צעד הגמל, אך רק באופן הדריכה של כפות הרגליים, והקפדה על היציבה. - קצב - תחום הקצב הוא עולם מופלא ורחב בפני עצמו. (אהבתי מאוד את הכפיות של נטשה). מתופף שלי לימד אותי על רבעים, שמיניות, שש-עשריות. אפשר להוביל את זה ל: "לאט", "מדיום", "מהיר". אני למשל מראה את תנועת הטוויסט ב-3 המהירויות הללו. ולא צריך דרבוקות בשביל זה (הגם שאפשר לעשות להן שיעור או שניים, כדי לאפשר להן ללמוד את הקשר הישיר בין כלי-ההקשה למחול המזרחי). אפשר לתופף על הריצפה, על הגוף, למחוא כפיים (מיומנה...) -מקצבים: יש כמה מקצבים (וגם אותם למדתי מהמתופף שלי) שקל ללמד ילדים. למשל, מקצב הבאלאדי (מסמודי זאריר) 4/4, שהוא מקצב נפוץ מאוד: דום-דום-ת-ק-תק דום-ת-ק-תק ת-קה מלמדים אותם "שיר-שטות" חביב ומצחיק, שעוזר מאוד בלימוד מקצב זה: תן-תן-ת'מכה תן-ת'מכה תן-כבר אני ממליצה בחום רב לקחת שיעור או שניים עם נגן דרבוקה, כדי להבין את נושא הקצב והמקצבים - ואז ללמד אותם, וללמד תנועות וצעדים על-פיהם. -וגם כוריאוגרפיה אני מלמדת, אבל בדרך פשוטה יחסית. אני יוצרת "מיני-ריקוד" מן התנועות והצעדים שאני מלמדת בשיעור. החשיבות של המיני-כוריאוגרפיה הינה מעל לכול בכך שהן רוקדות, חשות, ורואות שכל אותו תרגול מייגע הופך לפתע לריקוד, שלא לדבר על "החיבורים" בין משפטי התנועה השונים, כלומר - המעברים. אסיים כאן, מחשש שכל "המגילה" הזאת תיעלם לפתע...

../images/Emo20.gifלשושנה המאלפת - דבריך מלמדים על

תבונה ואינטלגנציה ריגשית גבוהה מאוד, על רגישות ואהבה ליציר כפיו של אלוהים ובהחלט אני מסכימה עם כל מילה. בברכה תמרה

למעלה