לימוד המילים במילולי

dotomo1010

New member
לימוד המילים במילולי

אני לומד ביואל גבע , ובמילון שלהם יש בסביבות 4000 מילים, שאת רובם אני לא יודע בכלל.
אין אבל מספיק זמן ללמוד את כל המילים , למישהו יש עצה מה לעשות?
כמה מילים ללמוד , איזה והאם ללמוד את המילים?
אולי יש מילון אחר יותר קטן או משהו כזה מישהו יודע משהו

תראה, תשמע

אוצר מילים במילולי יכול להופיע גם באנלוגיות וגם בהשלמת משפטים (ולפעמים גם בשאלות הסקה אחרות). במועדים האחרונים מדי פעם גם רואים שאלות אוצר מילים משולבות כחלק מהבנת הנקרא.

בשורה התחתונה, השאלה היא עד כמה אוצר המילים שלך עשיר - במידה וקראת כל החיים שלך בעברית, ספרות מגוונת וספרות יפה, העברית שלך אמורה להספיק. במידה ואתה וספר לא חברים טובים, בהחלט יתכן שכדאי לך ללמוד אוצר מילים.

מה שאני לרוב מציעה לתלמידים שלי הוא להסתכל על פרקי מילולי מהמועדים האחרונים ולראות אם הם מבינים את כל המילים שמופיעות שם באנלוגיות והשלמת משפטים - אם כן, אז למידת אוצר מילים יכולה להיות בעדיפות נמוכה יותר. במידה ולא, בהחלט כדאי לשים דגש גם על למידת אוצר מילים.

לא מכירה את המילון של יואל גבע אבל מניחה שהוא מוכוון פסיכומטרי שכן מחלקת המחקר שלהם בסך הכל טובה.

בנוגע ללמידה עצמה:
נסה לחלק את הלמידה למקבצים קטנים על פני היום - נאמר 30 מילים ביום שנלמדות בקבוצות של עשר.
הקפד על מגוון בלמידת אוצר המילים - משחקי אוצר מילים (עד כמה שהם קיימים באתר שלהם), כתיבה, שינון, כתיבת אוסציאציות, כתיבת סיפורים ועוד. בנוסף, אם התחברת עם מישהו בקורס או שיש לך חברויות שיצרת בקורס, שווה להיפגש עם חברים כדי ללמוד. בעבר הייתה לי כיתה שהייתה בה קבוצה של כשישה תלמידים שהיו נפגשים פעם בשבוע כל פעם אצל תלמיד אחר והיו לומדים אוצר מילים. הייתה לי גם כיתה נוספת שהייתה נפגשת אצל בחור שגר בקרבת המקום בו למדנו לפני כל שיעור כדי לתרגל אוצר מילים ביחד.

שיהיה בהצלחה!

למעלה