זו היתה הגישה ב- 15 שנים האחרונות
במשרד החינוך. היו צריכים שם 15 שנה כדי להבין שמהשיטה הזו צמח דור של אנאלפבתים. היא בודאי מתאימה לכמה ילדים, אבל מתברר שלא לכולם, ואפילו לא לרובם. לגבי העניין שבלימוד אותיות בלבד - תלוי איך זה נעשה. בחינוך החרדי הילד מתחיל לשיר את האותיות בגיל ארבע, ולומד לקרוא לפני גיל כתה א'. מהצד זה נראה נורא משעמם. א' קמץ אה, ב' קמץ בה, ג' קמץ, גה... לא יודעת איך - אבל זה נכנס לראש איכשהו. ועכשיו לדוגמת ביניים - הבן שלי. בחנוכה האחרון הוא היה בן פחות משנתיים (יליד ינואר). שיחקתי איתו בסביבון, וכל פעם שאלתי "מה יצא? נ'!... מה יצא? ה!" באיזשהו שלב הוא עצמו התחיל לשאול "מה יצא?" ובשלב מתקדם יותר הוא גם ענה... פתאום קלטתי שהבן שלי מזהה כבר ארבע אותיות. הוא זיהה אותן גם בסביבונים אחרים. הוא זיהה אותן בכל מקום. גם נ' בשם שלו, ופתאום עניינו אותו שאר האותיות בשם שלו, והיום כשאני קוראת ספר, הוא מצביע פתאום על אות קטנה ואומר "א'!" הוא מזהה די הרבה אותיות וספרות. הוא פעם הצביע על אותיות לטיניות ושאל איזו אות זו, ובעלי ענה לו שזו אנגלית, ומאז הוא מזהה את הכתב, מצביע ואומר "אנגליה!" עובר ליד מכוניות שחונות בניצב למדרכה ומקריא את מספרי הרישוי, מחייג לסבתא על פי הספרות שאני מכתיבה לו, בקיצור - מה רע בלימוד אותיות לפני מילים? אם זה היה משעמם אותו הוא כבר מזמן היה זורק אותי מכל המדרגות, כמו שהוא זרק את הגן הקודם שלו, ועל כך בהודעה אחרת...