לימוד אידיש

הדס ח

New member
לימוד אידיש

האם יש למישהו מושג אם אפשר ללמוד אידיש ואיפה????????? תודה הדס

כוכה

New member
כן. אם את באה - אני גם

באזור המרכז: א. בבר-אילן - ממוסד ויקר. ב. אוניברסיטת ת"א לימודי חוץ. ג. בית שלום עליכם (קרוב לאיכילוב), זול, שעה וחצי בשבוע. ד. בית ראשוני פועלי ציון - רח´ ברנר - דומה. כולם מתחילים בערך באוקטובר

ornan

New member
גם אני רוצה אבל..

אמרתי לחבר´ה בבית שהשנה אני נחה ולא לומדת. אם יהיה משהו מעניין וכדאי אולי!!!!

Melitz

New member
ב "דיAלוג" ניתן ללמוד יידיש ברמה טובה ב- "דיAלוג" - ביה"ס לשפות של האוניברסיטה הפתוחה, יש להם מרכזי לימוד בכל הארץ. טלפונים לבירורים: 03-5612558 03-6242266 אי-מייל: [email protected]

א77

New member
כל הדובר יידיש יודע

שיידיש שפת היהודים, היה לה ניב שונה בכל מדינה. כשתשמע את היידיש, תגלה בקלות אם הדובר ממוצא פולני או ליטאי. ממוצא רומני בד"כ דומה לאוקראיני. אבל היידיש באוקראינה כבר בין כך כמעט נשכחה. יש באוקראינה גם דוברי יידיש הליטאית. בהונגריה היידיש לא היתה שפת האם כל כך. היהודים דיברו יותר הונגרית. מסקרן אותי איזה סוג יידיש בדיוק נלמד במקומות ההם. אתמול הייתי בבן יהודה, חיטטתי לסוחר תקליטי פטיפון, בין תקליט היידיש העתיקים שלו, לי עצמי יש כחמישים, עם פטיפון. כדאיי לדעת יידיש רק בכדי לשמוע לדוגמא את ה"קליינע מענטשעלעך" של "שלום עליכם רבי משה"

ספרן

New member
ללמוד יידיש

בדיוק נשאלה השאלה היום בפורום יידיש - אם יש אפשרות ללמוד יידיש באינטרנט. תכנסו לשם ותשכנעו את יידישיסט - מנהל הפורום לארגן משהו. אני עצמי התחלתי ללמוד מ"אידיש לאוניברסיטה" בהוצאת מאגנס. בהונגריה לא דיברו אידיש ?? אולי בהונגריה הפנימית. במארמארוש, והאיזור דברו רקאידיש.

כוכה

New member
התעניינתי בעבר

הקורסים האוניברסיטאים ודיאלוג מאד יקרים. שלום עליכם ופועלי ציון מסובסדים וגם לא כל כך מחייבים.... בעבר למדתי כמה חודשים אצל הבונדיסטים בתל-אביב. אם יש חבר´ה כפיים זה עלא כפק ועושים צחוקים עם הלימודים. אם לא - לא שווה.

א77

New member
האמת היא שלא למדתי בשום מוסד

לא... כן למדתי במוסדות אבל לא למדתי בשום מוסד, אנגלית. מה עשיתי? אז ככה, הייתי נוסע כמאה שלושים ק"מ מידי לילה בעבודתי. היה משעמם. בשבוע הספר העברי לפני שנים, גילית בככר מלכי ישראל את הוצאת "פרולוג" ומחובתי לומר. שהם עשו לי טוב. כל סידרה היא 4 קלטות וספר. וכך עברתי בנסיעות על 3 סידרות = 12 קלטות. את הספרים לא קראתי עד היום. אוליי יש להם גם אנגלית.

א77

New member
נווו, באמת. מרמרוש זה מרמרוש

יהודי ממרמרוש הוא ממרמרוש. אף אחד לא יגיד עליו שהוא מהונגריה. אני לא מדבר על תחת איזה שליטה היו חיים שם. בטרנסילבניה, אף שזה רומניה. הרי היו מדברים שם הונגרית. הרי שכוונתי להונגריה נטו

ספרן

New member
נו באמת

לך אני לא צריך לספר שיהודי טרנסילבניה (אף שזה ברומניה) החשיבו עצמם כיהודי הונגריה לכל דבר. בתי אונגרין בירושלים - הרי הוקמו על ידי דוברי אידיש. אבל זה נכון שרבים מיהודי הונגריה הפנימית לא ידעו מילה אידיש, דבר שאותי הפליא כשגיליתי זאת. בסביבתי המשפחתית המורחבת, התופעה של בן משפחה שאינו מדבר אידיש (כלומר אני) לא הייתה מובנת לאף אחד, ואף מפליאה. לך תשכנע את הדודה מברוקלין שאתה לא עובד עליה. לגבי הניב של האידיש בהונגריה המזרחית - אני מאמין שהוא קרוב לניב של יהודי אוקראינה, אבל בזה אני באמת לא מבין.

למעלה