לימודי M.Eng

Lextg

New member
לימודי M.Eng

שלום,
רציתי להתייעץ לגבי לימודי תואר שני, m.eng בקנדה (אונטריו), לצורכי הגירה, המסלול קרץ לי במיוחד כי מדובר בלימודים שאורכם שנה, ולא מדובר בתואר שמתבסס על מחקר אלא על קורסים ופרויקטים הנדסיים.
הבנתי שבפרובנציה זו יש מסלול NOMINEE למסיימי מאסטר, כך שהמסלול נשמע אטרקטיבי.
רציתי לשאול האם לדעתכם תואר הMENG ייתן לי נקודת פתיחה טובה מספיק לחפש עבודה שם? כי אני יודע שבארץ, תואר meng עושים בעיקר כאלה שכבר עובדים בתעשייה ועושים זאת לדירוג שכר/קידום, אז עלו בי החששות שמה תואר שני זה יהיה עבורי "ירייה ברגל" כיוון שאיהיה אוברקולפייד, ועד כמה תואר שני שכזה הוא יישים/מקובל בקנדה.
כמו כן, באתר התוכנית הפרובנציאלית, לא מצוין האם כל תוכנית מאסטר כלולה בתוכנית- אני מניח שהם מכוונים למאסטר במקצועות מסוימים ועל סמך זה מאשרים בקשות,או רק מאסטר במדעים (MSC) אשמח להארות בנושא.
תודה.

פורטי40

New member
למדתי M.Eng באוניברסיטת מקגיל, אבל זה היה מזמן... מאד

מכיון שאין עונים לך, אוסיף כאן את הניסיון שלי, למרות שהוא מיושן לגמרי.
לא באתי לקנדה כדי להשאר כאן, אלא רק כדי לעשות מאסטר ולחזור ארצה. שכר הלימוד היה בזמנו מצחיק וזניח. אחרי סמסטר אחד קבלתי מילגה וגם מישרה חלקית כעוזר הוראה. הלימודים לתואר ארכו שנתיים, כולל תיזה מלאה. הכירו לי בכמה קורסי מאסטר שלקחתי עוד בארץ.
תואר שני בהנדסה יעזור לך מאד למצוא עבודה כאן, אבל הרישוי אצל הגוף הרגולטורי יהיה לא-קל: מבחנים גם באתיקה הנדסית וגם ביידע. חלק מה"שופטים" הם ערבים, לא שזה משנה משהו...
לכן תיאלץ לעבודה תקופת מה בלי להיות ממש מהנדס מורשה. אבל לפעמים זה לא פוגע כלל ברמת ההכנסה והקידום אצל המעסיק.
אני לא מודע לתוכניות הגירה משולבות במאסטר, אבל זה רק משום שזה לא מעניין אותי יותר.

Lextg

New member
כמה תובנות

קודם כל תודה על התגובה ועל התשובות, מעריך את זה.
מה שהתכוונתי הוא תואר M.Eng ללא תזה, (במקגיל מסלול עם תזה, ומסלול בלי תזה שניהם M.Eng אך ברוב המוסדות מסלול בלי תזה נקרא M.Eng ומסלול תזה הוא M.Sc) ומפה עולה החשש, האם מסלול בלי תזה ייראה בעין יפה על ידי מעסיקים, וייתן לי אופציה למצוא עבודה, או שבגלל שמדובר בתואר שני בלי תזה הוא לא "שווה" כמו תואר MSC?
תחום המחקר לא כלכך מושך אותי, זה למה אני מעונין בתואר לא מחקרי, אך פוחד האם זו תיהיה "ירייה ברגל"?
(וכיוון שהלימודים הם למטרת הגירה אני צריך לחשוב איך אני מוצא המעסיק..)
אציין שוב, שאני ללא ניסיון בארץ, ועומד לסיים את התואר הראשון בשנה הבאה.
כמו כן, חשבתי על לימודי תעודה, אך שוב לא יודע עד כמה לימודי תעודה יעזרו לי למצוא מעסיק, מה דעתך?
&nbsp

פורטי40

New member
מנסיוני, לא משנה

למעסיק לא משנה איזה סוג של M.Eng עשית. עם, או בלי תיזה.
זאת לא תהיה יריה ברגל, משום שרוב המעסיקים לא ישכרו את שירותיך כחוקר אלא כמהנדס.
לא יודע למה אתה מתכוון ב"לימודי תעודה" , אבל כל תואר נוסף יגוון את אפשרויות התעסוקה שלך.
בקיצור, אל תירא ואל תפחד. ממילא תצטרך להוכיח "נסיון קנדי" כשתחפש עבודה, ואת נסיון זה תוכל לצבור בעבודות באוניברסיטה או בעבודות נחותות יותר בתחילת הקריירה.

Lextg

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובות המפורטות.
אמשיך לבדוק את הכיוון.

למעלה