לימודי תנ"ך בבית הספר

נו טוב...

אני מתנחם בעובדה שכל השטויות שנכתבו שם על ספר הספרים, נכתבו ע"י כאלו שכלל לא יודעים מה באמת כתוב שם...

יוסי ר1

Active member
כמה תובנות למדתי שם:

לימוד פיזיקה הוא כפיה מדעית, דת זה דבר חופשי (אולי חופש זה דתי?), D, זכותינו הדתית על הארץ היא מכח הכח שבכיבוש, שבית הספר הוא מוסד דיכאוני, ושלא אמורים ללמוד בו תכנים, והעיקר, שהתנ"ך נועד לגדולים בלבד, ובעלי ניסיון בחיים.

masorti

New member
לגבי התובנה האחרונה...

זו שלפיה "התנ"ך נועד לגדולים בלבד, ובעלי ניסיון בחיים". מה אתה מתאונן? זו בדיוק - אבל בדיוק - השקפת ההלכה לגבי לימוד קבלה. רק מי שמחוסן מפני השפעותיה של הקבלה (בן מעל ל- 40, נשא אשה, מילא כרסו בש"ס ופוסקים) רשאי ללמוד אותה.

נכון

אילו הם היו אומרים את זה על קבלה, הרי שהכל בסדר. אבל הם אמרו את זה על תנ"ך, וזה לא נכון. אני לא מבין את הבעיה.

יוסי ר1

Active member
אם הבנתי נכון, ההגבלה היא רק

על קבלה מעשית, לא עיונית וחוץ מזה, גם מי שקטן בשנותיו ואינו בר נסיון, יכול להיות גדול בתורה. משהו מעין אברך - אב בתורה ורך בשנים. אולי לזה הם התכוונו...

masorti

New member
רק אל תשכחי דבר קטן...

בממוצע סוציו-אקונומי גס, הכותבים בפורום ההוא הם הדור הצעיר של האליטה במדינה. (זה לא סוד שהאליטה היא ברובה חילונית-שמאלנית) מה שאומר שעוד 20 שנה הם יהיו אלה שינהלו את המדינה. אז זכית בשירשור ההוא להצצה אל העתיד.

1984אא

New member
ובגלל שאנחנו יודעים כבר בהווה שזהו

העתיד, צריך לעשות מעשים בכדי לשנות אותו.

masorti

New member
ומה בדיוק תעשה?

תבצע הפיכה צבאית כדי לשנות את זהות האליטות השולטות? אולי לא שמת לב, אבל ב-20 השנה האחרונות המדינה נעשית יותר ויותר חילונית. והדור הצעיר של המגזר החילוני מנוכר לדת ולמסורת פי 10 מאשר דור ההורים.

שוחר1

New member
זה עצוב מאוד. מערכת החינוך בארץ

נכשלה ובגדול. והאבסורד הגדול הוא שאותם שנכשלו, ממשיכים להכשיר מורים. ובכירי המערכת ממשיכים לטפטף תוכניות חדשות, חדשות לבקרים. אף אחד לא לוקח אחריות אישית. אף אחד מהם לא שואל את עצמו בכנות, היכן נכשלתי?

masorti

New member
אתה טועה...

מערכת החינוך הצליחה בגדול. היא סיפקה להורים הצעירים של שנות ה-80 וה-90 בדיוק מה שרצו עבור ילדיהם. תערובת של בורות ושל גישה עוינת לדת. אז היום קיבלת דור נכדים בני 20 שעבורם היהדות היא מטרד חסר משמעות. חוץ מזה, מערכת החינוך היא הגורם הפחות משפיע על עיצוב ההשקפות של הנוער. כשבבית שומעים מבוקר עד ערב קללות ונאצות נגד הדוסים, ובאמצעי התקשורת הבון טון הוא ללעוג לכל מה שמריח מהיהדות - אז אל תצפה לגדל צעירים חובבי מסורת. והיות והתנ"ך הוא חלק מהמורשת של הדוסים ("אלה שלא הולכים לצבא, וכופים עלינו נישואים דתיים, וסוחטים את קופת המדינה...."), אז ברור שגם התנ"ך הוא לא בדיוק פופולרי במגזר החילוני.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה. למעט הגורמים

המשפיעים על עיצוב דעות הנוער, אני כן נותן קרדיט גדול למערכת חינוך ולסביבה הרחבה שלה (כולל התלמידים הקולגות בכיתה, והבתים מהם הם באים). קרדיט לטוב ולרע. ובמקרה של גישת מערכת החינוך ליהדות, הקרדיט לצערי הוא בהחלט רע.

1984אא

New member
אתץה, עפ"י הגדרתך, אינך דתי

ובכל זאת יש לך קשר עמוק לתנ"ך. כמו שאתה יכול- כולם יכולים. לכן, בדרך שאתה קיבלת את הקשר הזה אפשר לחנך את כולם. צריך להסביר שאין סתירה בין חילוניות לתנ"ך. התנ"ך-חוץ מהיותו ספר מדהים כשלעצמו- הוא חלק אינטגרלי ומהותי ממורשת העם היהודי הלא הוא עם ישראל היושב עכשיו בארץ ישראל. בשבת ראיתי מאמר של הרב אבינר שהביא כמה מראשי הציונות שאמרו שבלי ההתלהבות המשיחית של הציונים או רצון השיבה הדתי- המדינה לא הייתה קמה. ז"א- התנ"ך היה גם מאיץ משמעותי להקמת המדינה, והוא מניע צבור גדול להשאר פה בארץ עם כל הקשיים. בקיצור, הדבר הראשון: לסתור את ההנחה- דת=תנ"ך, חילוני=אנטי.

masorti

New member
קח בחשבון...

שאני לא הדוגמא האולטימטיבית ל"חילוני". אני מסורתי, וזה כבר מבית ההורים. אז אני לא נגוע בניכור המובנה לדת אצל חלק מהחילונים. אני אפילו יודע להסתדר לא רע בבית הכנסת. חוץ מזה, אני הגעתי להתעניינות בתנ"ך במידה רבה דרך ההתעניינות בהסטוריה והארכיאולוגיה של תקופת המקרא. וזה כבר ענין של תחומי התעניינות אישיים.

פלגיה

New member
בגלל זה הוא עצוב לי

אחרת מה אכפת לי מכמה אנשים המעוניינים בחופש לשם חופש - החופש להיות בורים, החופש לקשקש שטויות, החופש לדבר על דברים שאין להם שום מושג לגביהם. אישית אני נגד חופש. הקמתי משפחה וילדתי ילדים - זה כבר לא חופש. שלחתי אותם לבית ספר בדיוק בשביל סוציאליזציה (אחרת הייתי מלמדת אותם בבית) - זה כבר דיכוי. אני לא נותנת להם את האפשרות לבחור שלא לקבל ידע - גם זה דיכוי. הבעיה היא שהדיעות האלה הולכות ומשתלטות על כל חלקה טובה, וזה כבר עצוב

אלי ו.

New member
השירשור מצחיק, הפורום עצוב

מדובר בפורום המוקדש לשנאה לכל מה שריח דת נודף ממנו.

»מנעו בניכם מן ההגיון =לימוד המקרא«

(רשי ברכות כח) זאת למרות אומרם «המתרגם פסוק כצורתו ה``ז בדאי, והמוסיף עליו=מחרף ומגדף» (קידושין מט)לא מצאתי טעם בלימוד המקרא החורג ממסקנתם «תרגום דידן» שאינו אלא &חירוף וגידוף!& אם חורג הוא מפשוטו של מקרא. אף כי נאמן הוא לדעת חכמי המדרש.

למעלה