לימודי תנ"ך בבית הספר

Sapirb15

New member
יש לי כמה שאלות בתנ"ך,עיזרו לי בבקשה!!

בס"ד מלכים א'-פרק ג 1. מה נתן ה' לשלמה ומאיפה? 2.באיזה תנאי יהיה לשלמה-אריכות ימים? נ.ב אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בשאלות אלו. בכבוד רב ספיר

Sapirb15

New member
עזרה בתנ"ך...בבקשה!!!

בס"ד מלכים א'-פרק ג' 1.מהי ההשקפה המקראית על המלך האידיאלי ותכונותיו המופיעות בפסוק 11? 2.מהוא משפט המלך? 3.מדוע בני ישראל פחדו משלמה? 4.מה מעידה המילה "אז" בפסוק ט"ז? נ.ב אודה לכם על העזרה. בכבוד רב ספיר

אופיר91

New member
מיקוד קיץ תשס"ח

הסתכלתי במיקוד לגבי תנ"ך ולא הבנתי אילו פרקים כן יכללו בבגרות ואילו לא. מישהו יכול להסביר?

Sapirb15

New member
עזרה בשאלה השנייה!!!...בבקשה!!..../images/Emo53.gif

בס"ד ספר מלכים א'- פרק ח' 1.מהי התפישה של שלמה לגבי מקומו של ה' בפס' 12-13? אז התשובה שלי היא: התפישה של שלמה לגבי מקומו של ה' בפס' 12-13 היא שה' מתגלה בערפל, אך שלמה בנה לו בית שישכון בו לנצח. אז השאלה שלי היא ככה: 2. כיצד פסוק 16- מביע תפישה מנוגדת לתפישה של שלמה? נ.ב אודה לך מאוד אם תעזור לי. בכבוד רב ספיר

אהלן

אני בי"ב, ותמיד בתנ"ך הייתי מקבלת ציוני נמוכים, נכשלים בשאר המקצועות הכל בסדר ההרגשה במבחני התנ"ך אצלי היא שאני לא ממש יודעת ומנחשת [ואז מקבלת 33 איזה כיף] למישהו יש טיפים איך כדאי ללמוד למבחן בתנ"ך? כי לא משנה איך אני אנסה אני מקבלת ציון לא משהו בזמן שחבריי מקבלים 80 והם חזרו על החומר 'בקטנה' יום לפני תודה רבה

eyalnadav

New member
הגישה של התנ"ך דומה לספרות

אם את בספרות או גם בלשון בסדר או מצוינת בציונים טובים - אין שום סיבה שבתנ"ך לא תקבלי ציונים דומים. היום מלמדים את התנ"ך בסגנון ספרותי וגם לשוני ולא בפירושו הדתי. כך שאין הרבה הבדלים. אצלך זה ענין של גישה - האם החומר מענין אותך או לא, ונראה לפי שאלתך שהתנ"ך לא מענין אותך כ"כ . עצה בשבילך - התנ"ך לא מענין אבל הציון אולי כן - זה ענין שינוי הגישה

המפתח הוא

לנסות להבין את "המעבר". את המסר בתנ"ך ולא רק ככמה מילים שכתובות על ספר מאוד עתיק ולא מעניין. איך אפשר לקרוא את מה שכתוב בספר המעניין הזה ולא לנסות להבין למה זה כתוב? זה שינוי של גישה - לנסות להתחיל "בקטנה" להתעניין בכתובים.

פלגיה

New member
שלום לך

המלצה ראשונה - לא להסתכל על החברים ועל כמה שהם לומדים. אצל כל אחד זה שונה, ויש כאלה שצריכים להשקיע יותר בשביל להצליח. המלצה שניה - לא להיזכר ביום שלפני המבחן. להקשיב בשיעורים ולנסות להבין (פחות חשוב להתעסק בסיכומים. יותר חשוב להקשיב באמת) ולעבור בבית על מה שנלמד בכיתה. אם יש משהו לא ברור - לשאול את המורה ביום אחרי, ולא לחכות להצטברות של הר של אי הבנות. עוד דבר זה לעבור על המבחן שנכשלת בו. זה לא כיף להסתכל על מבחן שמרוח בדיו אדומה ושיש עליו ציון עלוב, אבל מאוד יכול לעזור לך. להסתכל על השאלות ועל ההערות ולנסות להבין מה בדיוק היה צריך לענות ואיך היית יכולה לדעת את זה. אם יש לך סיכוי להשיג ממצטיין הכיתה את המבחן שלו ולראות מה התשובות הנכונות - זה גם יכול להועיל.

התשובה שלך לא נכונה

חשבי שוב: מי אמור לשבת בבית שבנה שלמה, לפי מה שאומר שלמה בפסוק 13? לעומת זאת, מי אמור לשבת בבית הזה לפי פסוק 16?

Sapirb15

New member
אה...אוקיי.!!תודה רבה לך..עכשיו הבנתי למה....

בס"ד הכוונה. שתיהיה לך שבת שלום!

פלגיה

New member
אני ממליצה

לשאול בפורום "לימודים ושיעורי בית". זה המקום לשאלות מהסוג הזה.

המורה יודעת?../images/Emo163.gif

השאלות שלך לא כל כך ברורות, נסי לנסח אותן בצורה הרבה יותר ברורה.. לגבי המילה אז הכוונה לאחר מכן.. בני ישראל פחדו משלמה משום שהם הבינו לאור חכמתו המרובה כי רוח ה' בו - כִּי רָאוּ, כִּי-חָכְמַת אֱלֹהִים בְּקִרְבּוֹ מה הכוונה שלך משפט המלך? הבקשה ששלמה מבקש מהקב"ה? שאלה לא כל כך ברורה.

כנראה חוק המלך בפרק י"ז בספר דברים

דווקא השאלות שלה ברורות, לא ברור איך היא לא יודעת את התשובות, בהנחה שהמורה לימדה זאת בכיתה.

למעלה