לימודי תואר משולב.

Narcisus

New member
לימודי תואר משולב.

שלום לכולם, אני שוקל ללכת וללמוד משפטים ורציתי לדעת את היתרונות הטמונים בלימודי תואר משולב. הבנתי שישנם משרדים שדורשים רקע חשבונאי כלשהו כתנאי קבלה להתמחות או עבודה. האם זה נכון ובאילו תחומים משרדים אלה עוסקים, תודה :)

Anabol

New member
תואר משולב

בגלל שמשפטים הוא זה מקצוע רב תחומי שיכול לגעת בהרבה תחומי עיסוק אחרים יש יתרון (שלדעתי הוא מינימלי) בהיכרות עם מקצועות אחרים. יתרון קצת יותר משמעותי (אך לא עקרוני) הוא בהיכרות עם תחומים כלכליים כשרוצים להתקבל למשרדים מסחריים במשפטים.העניין הוא שהעובדה שיש לך תואר בכלכלה/חשבונאות/מנע"ס לא הופכת אותך באמת לעורך דין יותר טוב או למשפטן יותר טוב. והמשרדים מבינים את זה, אין להם בהם צורך בהבנה של במאקרו כלכלה. אין משרדים שדורשים כתנאי מקדים ידע פיננסי. החריג היחיד הוא מחלקות מיסים במשרדים מסוימים, אבל אני מניח שזו לא מגבלה אמיתית. היתרון העיקרי של שילוב, כפי שאני רואה את זה, הוא היכולת לעבוד במקצוע אחר מלבד עו"ד. ובימינו, רבים המשפטנים שבסופו של דבר לא עוסקים בעריכת דין.

B L I M P

New member
מסכימה עם אנאבול

אם כי לדעתי במחלקות המיסים של המשרדים הגדולים יש יתרון מובהק לבוגרי חשבונאות ביחד עם משפטים. מאידך, קח בחשבון שזה אחד השילובים היותר תובעניים כי חשבונאות זה תואר שבו נדרשות יותר נקודות זכות בכדי לסיים את התואר + שנתיים התמחות ובחינות בכדי לקבל את ה"רו"ח". לעשות את זה רק בשביל יתרון היחסי המועט שאולי יהיה לך אם תרצה ללכת למחלקת מיסוי (אני מניחה שאם אתה תהיה "רק" מצטיין במשפטים גם תוכל להתקבל לשם), נראה לי מזוכיזם. אם זה לא הכיוון שלך מלכתחילה, אני הייתי ממליצה לוותר, או ללכת על משהו קליל יותר, כמו מנע"ס. כי לגלות באמצע תואר שכזה שבכלל בא לך על דיני משפחה/אתה לא שורד את השילוב מבחינת ציונים ולמעשה יוצא קירח מכאן ומכאן - נשמע לי מבאס.

למעלה