לימודי פיזיותרפיה

לימודי פיזיותרפיה

שלום לכולם אני חדשה כאן בפורום והייתי מעוניינת בייעוץ לגבי כמה דברים שקשורים לחוג לפיזיותרפיה התקבלתי ללימודים אבל עדיין יש לי קצוות לא סגורים הנושא הראשון לגבי מערכת השעות - ראיתי במידעון באתר את המערכת שפורסמה ואליה צריך להוסיף קורסי בחירה וקורסי אנגלית - אני צריכה 2 כמה קורסי בחירה צריך ואיזה? איך בוחרים? האם את כל קורסי הבחירה חייבים להשלים בשנה א' בגלל ההתנסויות הקליניות? בכלל עד כמה עמוסה השנה הראשונה למי שמתכנן גם לעבוד (פעמיים-שלוש בשבוע)? הנושא השני באמת לגבי החומר הנלמד. למה הכוונה שהלימודים כוללים חובה של לימודי אנטומיה במעבדת דיסקציה, כמו שדורשים מסטודנטים לרפואה/סיעוד? דבר אחרון החיסונים. אם מישהו מכיר או עשה אותם - מה מרווח הזמן בין חיסון לחיסון והאם החיסונים נחשבים לבטוחים? בתודה מראש

בוריס1987

New member
הייייייי : )

קודם כל ברוכה הבאה לחוג, סיימתי שנה ב' בחוג, יש כאן עוד 2 בנות חמודות שסיימו שנה א'. קורסי בחירה: צריך 4 נקודות של קורסי בחירה (לא כולל אנגלית כמובן למי שחייב). את יכולה לעשות קורס אחד של 4 נק' ולגמור עניין.אני אישית מאוד ממליץ להפטר מהחובה כבר בשנה א' כי בשנה ב' זה בלתי אפשרי (מאוד עמוס) והאופציה היחידה חוץ מבשנה א' היא בסמסטר ב' של שנה ג' ולכי תדעי מה יהיה עד אז. ואת צודקת בעניין ההתנסויות, בדיוק בגללן לא מומלץ לעשות קורס בחירה בשנה ג' סמסטר א' או בשנה ד' ככה שזה מצמצם לך אפשרויות. בוחרים לרוב מהחוג הרב תחומי, חפשי שם קורסים שמתאימים למע' שעות, רצוי ללא חובת נוכחות וכמה שיותר קלים. אני למשל עשיתי על "משפט צבאי" וזה קורס של 4 נק' בסמסטר ב' והוא סבבה לגמרי. ממליץ לך לברר כאן בפורום או בקרב מכרים לגבי קורס מסויים לפני שאת נרשמת אליו. שנה א' עמוסה למדיי אך בהחלט אפשרית ואנשים בד"כ מוציאים ציונים טובים ואפילו מאוד עם השקעה. אנשים עבדו במהלך שנה זו ובהחלט עברו אותה . יהיה לך קשה אך אני מאמין שאפשרי. עם הכוונה נכונה משנים קודמות באילו קורסים להשקיע ובאילו פחות אני מאמין שתסתדרי : ) שנה ב' לעומת זאת היא אופרה אחרת לגמרי אבל יש לך זמן עד אז... בלימודי אנטומיה הכוונה בעיקר לסמסטר ב' שבו לומדים קורס מאוד רציני באנטומיה גפיים ואז גם יש לימודי דיסקציה פעם בשבוע 4 שעות- בימי חמישי. נוסעים לרמבם לחדר הגופות ופשוט לומדים עם מדריכים בשנים מתקדמות את האנטומיה מהספרים ממש על הגופות. מאוד מעניין וחוויתי. קצת טראומתי לחלק מסויים מהאנשים בהתחלה אבל מתרגלים מהר מאוד. החיסונים נחשבים בטוחים עד כמה שאני יודע, כולנו חיים עדיין וכולנו עשינו אותם : )....אם אני זוכר יש רווח של מס' חודשים בין כל חיסון. אולי הבנות שסיימו שנה א' זוכרות יותר במדויק וישלימו את מה שחסר. מאוד חשוב להשלים את החיסונים בזמן אחרת קצת דופקים בשיבוץ להתנסויות הקליניות... לסיום אני עכשיו מסיים התנסות קלינית ראשונה במכון בחיפה אחרי שנתיים בחוג ויכול להגיד שמדובר בחוג שמכין בצורה מאוד טובה לשטח ובאמת הרגשה שיש את הידע התיאורטי הנחוץ...ככה שהגעת למקום הנכון : ) את מוזמנת לשאול עוד שאלות כאן או במסר פרטי אני תמיד שמח לענות. נתראה, בוריס

זיגזג8

New member
שלום :)

היי, אני בדיוק סיימתי שנה א' של פיזיותרפיה. בעקרון אם את רוצה קורס בחירה, אני ממליצה לך על "הרסטורציה בצרפת" (לא זוכרת שם מדוייק). זה קורס של 4 נק', קל בטירוף ודורש השקעה ממש מינימלית. ומוציאים בו ציון טוב (המבחן הוא בע"פ והמרצה נותן לה בדיוק בדיוק את מה שצריך ללמוד לפני המבחן). לגבי עבודה - אני יודעת שאני לא הייתי מסתדרת עם עבודה בשנה א' מכיוון שסמסטר א' היה להסתגלות - עד לא הייתי מאופסת על עצמי, וסמסטר ב' לא היה לי פיסית זמן מבחינת המערכת שעות בשביל 2 או 3 משמרות בשבוע. האופצייה היחידה הייתה לעבוד בסופ"שים. כמו שבוריס (כפרה עליו, חמסה חמסה :p) אמר לפניי, עדיף לסיים עם החובות והקורס בחירה כבר בשנ א', כי אחרי זה יש קשיים אחרים. זה אפשרי ולדעתי 90 אחוז מהאנשים עושים את זה, לפחות אצלנו... חיסונים - תתחילי עם זה ברגע שאת מקבלת את החוברת ששולחים לך מהחוג, כי זה סיפור ארוך. וקודם כל תסיימי עם התבחיני מנטו (שחפת), כי אחרת תצטרכי להפסיד הרצאות במשך יומיים לפחות ולהיגרר לקצה השני של חיפה במשך שעה באוטובוס בשביל 10 דק' בדיוק... ואין לך מה לפחד מהחיסונים, זה בדיוק כמו אלה שעשו לנו בבית הספר :) דיסקציות באנטומיה זה בסמסטר השני בלבד, וזה יהיה אחד השיעורים הכי כיפיים שיהיו לך במערכת (למרות שמראש אני אומרת - אם את רוצה להצליח בקורס הזה, זה דורש המון השקעה). אצלנו מלא אנשים בהתחלה היו בפאניקה, וברגע שהם נכנסו וראו את הגופות הפעם הראשונה - זה עבר להם. וחוץ מכל מה שאמרתי עד כה - אני יכולה להגיד שלפחות שנה א' הייתה שנה מאוד מעניינת ומאוד נהניתי בה, למרות שחרשתי לא מעט, ואני בטוחה שגם את תהני. סה"כ פיזיותרפיה זה אחלה תואר :) לילה/בוקר (הכל תלוי איך מסתכלים) טוב!

למעלה