לימודי משפטים.

yurivanishev

New member
לימודי משפטים.

אני פשוט אובד עצות, אני רוצה ללמוד ולמנף את היכולות שלי כעורך דין, המשיכה שלי היא לכיוון הפלילי, אבל כמו כל דבר פה בארץ המקצוע מוצף, אני שומע על כל מיני טריקים ושטיקים שהעורכי דין מבצעים על מנת להרוויח באמת את מה שמגיע להם, אני מדבר על משכורת 9-10-8, אני רוצה ללמוד את המקצוע אבל אני פשוט לא רוצה להיכנס לענף מלוכלך , אין לי בעיה לעבוד קשה,אני מאוד מאמין בעבודה קשה , הבעיה היא שלא תמיד עבודה קשה מנצחת בשוק הישראלי, אני שומע ממתמחים שהם מנוצלים בהתמחות שלהם , עובדים 24/7 , עושים כביסות לעורכי דין שאצלם הם מתמחים, מכינים קפה, אני שומע כל מיני סיפורים לא בריאים על הענף (כשאני אומר בריא , אני אומר אם אתה לומד ואחרי זה עובד ואתה תצליח),אז או שאני שומע אנשים מאוד שלילים ולא יוצלחים או שאני שומע את האמת , בגלל זה פניתי לפורום עם חשיפה מאוד גדולה כדי שיתנו לי כיוון דעות ,בצורה יותר אובייקטיבית.

תשובה

אל תלמד במוסד שלא מכבד את עצמו ואת הסטודנטים שלו, ולא תמצא את עצמך מכבס לבוס (אבל זה לא אומר שלא תעבוד קשה). לך לאוניברסיטה, תעבוד קשה ויהיה בסדר. מי שטוב מצליח.

yurivanishev

New member
ספיר זה מוסד אקדמי מספיק טוב?.

ראיתי תנאי קבלה של בר אילן וגם של תל אביב , וזה פשוט לא הגיוני , בשבילי בכל אופן,
יש לי ממוצע 85 ופסיכומטרי 625, בשביל להירשם בתל אביב זה 85 ו600 ,ובבר אילן 620 ו90 בבגרויות , ואז אתה עושה סיכוי קבלה לתואר והדרישות ממריאות למצב של מדען אטום,
למשל בתל אביב בשביל להיתקבל אוטומטי אתה צריך 100 בבגרויות ו700 בפסיכומטרי.
אז רציתי לשאול האם מכללת ספיר זה מספיק נחשב וטוב בשביל בהתחלה להיתמחות במשרד טוב.?

lol65

New member
לא

הפקולטה שם חדשה ואין לה עדיין שום שם בשוק. נראה לי שאין לה עדיין בוגרים בכלל.

yurivanishev

New member
אהלן

הבנתי שספיר היא שלוחה של תל אביב רק בלי ה"תל אביב"(השם), אם ספיר לא טובה, אז מי כן טוב?.(חוץ מבר אילן, ותל אביב).
לפי מה שאני מבין פה, במידה ויצאת מרמת גן-משפטים, קרית אונו, נתניה,מכללה למינהל , הכיוון ההתחלתי זה לכבס בגדים , ולגהץ שנה שלמה(התמחות),
ובשנה שאחריה אתה פותח עסק משלך?. זה פחות או יותר הכיוון , או שיש לך אופציה להיכנס לאחד המשרדים המובילים , לצבור ניסיון , כסף ואז לפתוח?.
אין לי בעה עם עבודה קשה, או פתיחת עסק , הבעיה היא לפי מה שאני קוראה, התואר(במידה ולא יצאת מאוניברסיטה) שלך יותר דומה למתווך נדל"ן.
??.
אשמח לקבל דעה מקצועית ומכוונת.
תודה......
.

lol65

New member
זה מאוד פשוט

הכל שאלה של היצע וביקוש. כשאתה משרד מוביל וידוע, ואתה יכול להרשות לעצמך לברור, אז אתה בורר. כשיש לך 40 מקומות ומאות קו"ח של סטודנטים מאונברסיטאות עם מוצעים של 87 ומעלה, אז למה לך לטרוח בכלל להסתכל על קו"ח של סטודנטים ממוסדות אחרים?
אני לא מעסיקה במשרד מוביל, אז אני לא יכולה להגיד לך בוודאות שיש או אין יוצאי מכללות כאלה ואחרות במשרדים המובילים, אבל אני כן יודעת מה ראיתי כשהתראיינתי למשרדים האלה, ואלו היו בוגרי אוניברסיטאות.

הדירוג המקובל:

1. העברית / את"א
3. בר אילן
4. חיפה
5. הבינתחומי
6. המכללה למנהל
------------
7. כל השאר

לדעתי האישית, אדם המעוניין ללמוד משפטים צריך לעשות כל שביכולתו כדי להתקבל למוסדות הממוקמים מעל לקו, גם אם דחיית הלימודים בשנה עומדת על הפרק.

yurivanishev

New member
לא ניראה לי הגיוני,

בקשר לדירוג , העיברית ובר אילן וחיפה , כמעט בטוח, שהדירוג שלהם נכון , אבל את"א,הבינתחומי,המכללה למינהל, אין להם בכלל צורך בפסיכומטרי,
יש לך 30 אלף היתקבלת, גם מטאטא עם חשבון בנק יכול ללמוד בהן.אם את"א, הבינתחומי , המכללה למינהל הן כל כך גבוהות אז כניראה שמכללה שדורשת פסיכומטרי 600
והיא שלוחה של תל אביב צריכה להיות שם.

את"א - אוניברסיטת תל אביב

הדרישות שלה הן גבוהות ביותר, ולא ניתן להתקבל אליה ללא ציון פסיכומטרי. בגלל הורדת הרף, יתכן שכעת היא קצת מתחת לעברית, אבל בסופו של דבר, תנאי הקבלה לשני המוסדות הם כמעט זהים, ונחשבים לגבוהים בארץ בתחום זה.

למיטב ידיעתי, לבינתחומי ולמכללה למנהל יש אפיק קבלה ללא פסיכומטרי, אבל הוא רלוונטי לבעלי ממוצעים גבוהים מאוד בבגרויות (אם אינני טועה, בבינתחומי הקבלה האוטומטית היא עם ממוצע 105 בבגרויות).

לגבי מכללת ספיר, אני מודה שאני לא בקי מספיק בתנאי הקבלה אליה, אבל הבעיה העיקרית היא היותה חדשה בנוף המשפטי בארץ ואני לא בטוח כיצד מעסיקים פוטנציאליים יתייחסו אל בוגריה. משיטוט באתר של המכללה, עולה כי אלו תנאי הקבלה לפקולטה:
• תעודת בגרות מלאה בציון ממוצע 85 ומעלה.
• 4 יח'ל באנגלית בציון 70 ומעלה.
• ציון מבחן פסיכומטרי 600 ומעלה.
• ציון מבחן אמי'ר 185 ומעלה או ציון 85 ומעלה בחלק האנגלית בפסיכומטרי.

עקרונית - עם ממוצע בגרויות של 85 וציון פסיכומטרי 600 אני בספק אם ניתן להתקבל לבינתחומי/המכללה למנהל, אבל השאלה אם אלו תנאי המינימום לקבלה לספיר או תנאי הקבלה הישירה.
זו הזדמנות טובה לציין לרעה, פעם נוספת, את המכללות, ששומרות על תנאי הקבלה אליהן במחשכים. כנראה הואיל ויש להם דברים להסתיר.

יש לי קצת בעיה עם תנאי קבלה "כלליים" כאלו

האם כל מי שעומד בכל הדרישות הללו מתקבל אוטומטית, או שמא מדובר בתנאי סף להגשת מועמדות?

הבעיה העיקרית שלי עם המכללות היא שהן לא מציגות מחשבונים מעודכנים עם תנאי הקבלה הנוכחיים למסלולים השונים. למוסד שמכבד עצמו לא אמורה להיות בעיה לפרסם את תנאי הקבלה - בכל האוניברסיטאות ניתן למצוא מחשבונים מעודכנים ובאמצעות חישוב פשוט ניתן לדעת בוודאות אם אתה מתקבל למסלול או אם לא. ברוב המכללות שומרים על עמימות ביחס לתנאי הקבלה, מה שמוליד אוטומטית חשד שמדובר בתנאי קבלה נמוכים ביותר.

לדוגמא, תנאי הקבלה למרכז הבינתחומי:
"תנאי הקבלה למשפטים במרכז הבינתחומי ייחשבו על סמך ציון משוכלל של תעודת הבגרות והפסיכומטרי". יש ניסוח עמום יותר מזה?

באוניברסיטה העברית, אם יש לי ממוצע 100 אני צריך ציון 718.
אם יש לי ממוצע 101 אני צריך ציון 713.
אם יש לי ממוצע 102 אני צריך ציון 708.
אם יש לי ממוצע 103 אני צריך ציון 702.
וכך הלאה.. כל אדם יכול לבדוק בקלות ובמהירות את תנאי הקבלה לכל מסלול באוניברסיטה. המחשבון גם מתעדכן בהתאם למצב הרישום לתוכניות השונות.

זה מה שהייתי מצפה שיהיה בכל מוסד, ולצערי עוד לא זכיתי למצוא מכללה שעושה זאת.

פינגו2

New member
נצל"ש - ראש לשועלים42

מה דעתכם על התמחות טובה ככלי להלבנת תארים ממכללות למשפטים?

התמחות בפרקליטויות/במשרד גדול , לדוגמא, יכולה "לכפר" על תואר ממכללת שקר-כלשהו ?

עידוdee

New member
יכול באופן מוגבל

תמיד מעסיקים יסתכלו איפה למד המועמד, אבל אין ספק שאם ההתמחות טובה אז יסתכלו עליה. אחרי ההתמחות המשקל של מקום הלימודים יורד ומעסיקים שמים יותר דגש על נסיון מעשי.

תיקון טעות בלתי חשוב בעליל

כדי להתקבל אוטומטית לתל אביב עם ממוצע 100 אתה צריך הרבה יותר מ-700.

למעלה