לימודי משפטים

לימודי משפטים

שלום לכולם, אני מתחיל בשעה טובה לימודי משפטים בבר אילן בשנה הקרובה,
הייתי מעוניין לקבל רשמים מכם לגבי תוכנית הלימודים, כמה שעות שבועיות אצטרך ללמוד,
איך היקף הלימודים בבית, האם התוכן של הלימודים כבד מאוד והאם השקעה טובה באמת מניבה
פירות. אין לי נסיון בעולם האקדמי כלל, ואני מאוד מתרגש וקצת בלחץ לקראת זה.
חשוב לי לציין שאני אוטוטו בן 28 ואתחיל את הלימודים יחסית באיחור. אני אציין גם שהיו לי הרבה לבטים
במהלך השנים האחרונות במה באמת אני צריך לעסוק, ובחרתי בתחום הזה מתוך מחשבה כבדה ושקולה
של מה באמת מושך אותי. אני נשאב לתוך מערכת הצדק ושואף להתמחות בתחום של זכויות אדם ואזרח.
אני לא כ"כ מכיר את הענף הזה לעומק, ומקווה שאם החשיפה שלי למערכת הזאת אוכל לדעת גם על עצמי יותר.
דבר אחרון שמאוד חשוב לי להזכיר הוא שבגלל שאני מתחיל את התואר באיחור אני מרגיש שהיכולות הלימודיות
שלי לא בשיאן. עשיתי פסיכומטרי ושיפרתי מעט את ממוצע הבגרות שלי אך זה לא דרש ממני יכולות אקדמיות
תחת לחץ של זמן יותר מידי..(למעט הפסיכומטרי) ולכן אני קצת חושש מהעניין של האינטנסיביות של הלימודים.
תמיד הייתי לומד בצורה איטית ומעמיקה ומשנן דברים הרבה זמן כדי לזכור..ואני לא כ"כ יודע איזה כישורים
דרושים על מנת למקסם את הסיכויים להצליח בתואר אקדמי. אודה לכם לקצת עצות וכל דבר שנראה לכם לנכון לציין..

B L I M P

New member
עצה אחת חשובה (בעיני..)

אני לא יודעת איזה תלמיד היית בתיכון, אבל להרבה חבר'ה מצטיינים בתיכון, שנה ראשונה במשפטים היא שוק - הציונים צונחים פתאום, מגלים שצריך ללמוד הרבה יותר ממה שהיה צריך בתיכון ומגלים שפתאום לא כ"כ בקלות מקבלים את הציונים הכי גבוהים בכיתה. זה קורה לכולם, אבל זה מורגש בעיקר אצל מי שהיה רגיל לחיים קלילים בתיכון.

--> לא להתרגש מזה יותר מדי. זה ככה עבור כולם, וזה עובר אחרי השנה הראשונה. שיטת הלימודים, החומר, העומס והבחינות בתואר במשפטים שונות מאוד מהתיכון (ומהבגרויות והפסיכו בוודאי) ולוקח קצת זמן להסתגל ולתפוס את השיטה.

תודה על העצה..אם יש אפשרות

לתת מעט מידע על איך חשוב ללמוד למבחנים האם בדרך של שינון כמו
שלומדים למבחן בהיסטוריה (פשוט לדעת לדקלם את מה שקראתי)?
או שהדרך היא יותר בקטע של להבין את פסקי הדין או מה שזה לא יהיה
ולדעת להבין את הראש של המחוקק שאם יתנו למשל דוגמה כלשהי במבחן, אז אני אדע
לחשוב באותו ראש. כמו למשל מקרה משפטי של פגיעה באדם (ממש סיטואציה אפשרית שיכול להיות
שישאלו בבחינה) ואצטרך לענות בראש של המחוקק עפ"י העקרונות הבסיסיים שעליהם הוא קובע
את גזר הדין. אז אם אני אסכם את השאלה: האם לזכור את החומר או להבין את הבסיס של
מערכת הצדק בפסיקה ואז לדעת להשליך על כל מקרה לגופו..(סליחה אם הייתי מעט מסורבל או לא מדוייק,
אבל אני בטוח שמי שיש לו ניסיון במקצוע ידע לתקן).

אני לא חושבת שאתה צריך להיות מוטרד מזה עכשיו

המבחנים של סמס' א' הם עוד שמונה (!) חודשים, ועד אז אתה תעבור קורס שלם + עבודות ותלמד איך לעשות את זה. התשובות האלה לא יעזרו בכלום עכשיו.
אם אתה סתם ככה רוצה לדעת לקראת מה אתה הולך, זה תלוי בקורס. בשנה א' יש יותר קורסי מבוא (משפט עברי, תורת המשפט, שיטות משפט) ושם העניין הוא יותר שינון וחלקית יישום. במבחנים היותר משפטיים נותנים בד"כ קייס משפטי ואומרים לך "דון במצב המשפטי" או שאלה כללית אחרת. אתה לא צריך לחשוב מהראש של המחוקק, אתה צריך לחשוב האם ואיך החוק חל במקרה שניתן לך. כשמתחילים להיכנס לראש של זה רואים כמה מקרים יכולים להיות אפורים בקטע הזה, ואלה בדיוק המקרים שנותנים במבחנים ואתה כמעט תמיד צריך לנתח מחד ומאידך, בד"כ אפילו לא מסיימים עם מסקנה. למידה למבחנים האלה כן דורשת הרבה שינון, כי צריך לזכור הלכות של פס"דים, גישות שונות וכד', אבל חייבים להבין באמת את החומר כדי לדעת איך ליישם אותו. שיהיה בהצלחה :)

sacrament

New member
זה לא קורה לכולם

יש את ההזויים האלה שמקבלים 90-100 בהכל על ההתחלה. וזה עוד יותר מלחיץ, כי הם גם בדרך כלל אלה שמשוויצים בציונים ומשום מה לא הרוב שקיבלו ציונים בינוניים ומטה. מה שחשוב זה לדעת שבסופו של דבר העניינים מסתדרים ולא צריך להתרגש.

וכמובן שאת צודקת. שנה ראשונה היא שוק. אפילו טראומה. בייחוד למי שהיה רגיל להיות המצטיין הכיתתי ופתאום כולם פחות או יותר ברמה שלו והוא כבר לא מתבלט.

אני רוצה רק לציין שאני לא הייתי

התלמיד המתבלט בתיכון. אמנם הגעתי לציונים יפים מאוד בתיכון אבל מתוך השקעה.
אני לא בא מבית אקדמאי, ולכן העזרה היחידה שהייתה לי בחיים זה אני ועצמי בלי
שיעורים פרטיים ובלי יותר מידי עזרה מבחוץ. אפשר לומר שאני אדם ממוצע פלוס.
דבר אחר שמאוד חשוב לי לדעת הוא האם צריך להגיע עם ידע מוקדם בתחום?
זה בטח לא מזיק, אני לא כ"כ יודע כמה אני מכיר את המערכת הזאת אבל אני יודע
שיש בבר אילן קורסי יהדות שמאוד מומלץ להגיע עם ידע מוקדם וכן משפט עברי ספציפית למשפטים..

הידע המוקדם במשפטים מתקזז אחרי שני שיעורים

ידע ביהדות זה דבר אחר, אבל בתכלס זה לא משהו שאפשר לעבוד עליו.

עזרתם לי מאוד:)

אני מאוד מודה לכם על הדברים שנאמרו, זה מאוד מחזק!
שתדעו הצלחות בדרכם..:)

MMMOOSH

New member
אני בדיוק מסיים (סוף כל סוף)

השנה הראשונה היא שנה שבה אתה לא מבין מה רוצים ממך, איך לכתוב ומה לכתוב, יש בבר אילן את עולם המשפט שבו הסטודנטים משתפים חומרים (בנוסף לבין אחד לשני) וככה אפשר לראות מבחנים ועבודות משנים שעברו, היות ולעיתים הקורסים דומים אז ניתן לקבל רושם די טוב מה הרמה הדרושה.
כל הזמן לקבל המלצות על קורסים מחברים, יש קורסים שספרי מחשבות הן הכרח, ויש קורסים שלהקיא את המחברת הן הכרח.
כמו שחבר טוב אמר לי הקורסים עם הציון הכי גבוה שלו היו הקורסים שאליהם הוא כלל לא הופיע. הדבר הכי חשוב הוא ללמוד איך ללמוד ואח"כ הכל זורם. והכי חשוב להתייעץ אילו קורסים לקחת בעתיד (בשנה א' הכל מובנה) יש גם קבוצות בפייסבוק כך שיש המון עזרה.

תודה רבה:)

אנצל את השימוש בפייסבוק ...זה בהחלט עוזר. בשעה טובה על סיום התואר שיהיה בהצלחה במבחני הלשכה.

Saladin

New member
רק רוצה לומר

שאני מתחבר למה שכתבת על למידה איטית ובצורה מעמיקה ושמהניסיון שלי זה לא מהווה מכשול כדי לצלוח את התואר.

תודה ,זה מחזק

אני לומד ככה כי עד היום למדתי לזכור דברים בע"פ על ידי שינון
הולך ונשנה...הייתי רוצה לדעת גם מה היקף המבחנים שבאמת צריך
לדעת להקיא בהם חומר כי הם בכתב, לעומת מבחנים אמריקאיים שמספיק שהבנת בהם את החומר ואין צורך לזכור הכל בע"פ...?

Saladin

New member
אין מבחנים אמריקאיים חח.

אבל גם אין מקום לשינון ולא יודע אם ממש "מקיאים חומר". פועלים לפי שיטת הצ'קליסט.

MMMOOSH

New member
תראה זה מאוד משתנה מקורס לקורס וממרצה למרצה.

אין מבחנים אמריקאיים כמעט (זה נדיר)
העניין הוא להבין את הקטע ואז כשסוף סוף מבינים זה ממש קל.
דיני חוזים מבחן שפשוט כותבים ללא הפסקה, וצריך לעבור על כל הנקודות, אבל היום זה יהיה לי יחסית פשוט. בקניין לדעת את כל ההלכות השונות מי גובר על מי + פסיקה ויישום לעניין המדובר.
בקורסים אחרים אתה צריך לטעון טענה ואז לפתח אותה בבחינה.
קורסים אחרים מתרכזים על מאמרים ואז דווקא שינון הוא הכרח.

דיני משפחה למדתי פעמיים, בפעם הראשונה לא הבנתי מה בדיוק רוצים ממני, אבל אחרי שלמדתי סדר דין אזרחי ואחרי שחרשתי כמו שצריך הוצאתי 90.

יש גם קורסים שבהם צריך לכתוב ניירות תגובה ועליהם לקבל ציון.
זה לא פשוט להוציא ציונים טובים, וזה רק לדעת את השיטה, ולעיתים זה שאתה יודע את החומר פרפקט לא אומר שתענה כמו שצריך על השאלה.

supernova

New member
היי !

.
קודם כל- אין לי תואר במשפטים, אלא בפסיכולוגיה מאוניברסיטה וגם אני אתחיל השנה משפטים, בבר אילן. ( מי יודע - אולי אפילו ייצא לנו להכיר;)
אני מקווה שהדברים שאני אומרת תקפים גם לגבי התחום הזה.

בעיני עצם העובדה שאתה חושב ומדבר על החשש שלך היא הצעד הראשון וחיובי בדרך למקסם את סיכויי ההצלחה שלך.

גם אני מעדיפה ללמוד בצורה איטית ומעמיקה- ואתה כנראה תצטרך לסגל לעצמך מיומנויות שיאפשרו לך ללמוד יותר חומר בזמן קצר .
בעיני השנה הראשונה היא הזמן שלך ללמוד מה מתאים לך, איפה משתלם לך לעשות "פשרות" וללמוד שטחי יותר ואיפה ההשקעה שלך נדרשת.

השקעה טובה תמיד מניבה פירות בעיני, רק חשוב שזו תהיה ההשקעה הנכונה והמתאימה.

טיפ שנתנו לי לפני השנה הראשונה ושאימצתי אותו והוא מאוד יעיל בעיני -היה לעשות קריאה מרפרפת על מאמרים לפני השיעור.
זה דורש מאמץ שלי אישית השתלם. הייתי מגיעה לשיעור וזוכרת הרבה יותר מהדברים שאמר המרצה וזה היה מקצר לי את זמן הלימוד למבחן/בבית בהרבה.

עוד משהו שאני מתכננת לעשות שנה הבאה-כהפקת לקחים- להקליט את השיעורים במקום לכתוב.
יש לך את כל מה שנאמר בשיעור, ואפשר לשמוע את זה ולחזור על השיעור במכון כושר, בדרך לאנשהו וכד' ( מה שמאוד יעיל בחסכון זמן)

שיהיה המון בהצלחה :)

טיפים מעולים!

אם אני אראה באחד הקורסים מישהי שיודעת הכל ובמקרה גם מקליטה
את המרצה אני אחייך ואגיד פשש..איזה עולם קטן.

למעלה