לימודי משפטים

lidor900

New member
לימודי משפטים

שלום וברכה,
השתחררתי מהצבא ממש לא מזמן, אני מעוניין ללמוד משפטים באוניברסיטה עם עדיפות לתואר דו חוגי(מנהל עסקים).
ממוצע הבגרויות שלי הוא 95-97 (תלוי לפי איזה מוסד) נרשמתי לפסיכומטרי במועד אוקטובר.
כמה שאלות :
א. מהו בערך הציון שאני צריך להוציא בפסיכומטרי ? (באתרים של האוניברסיטאות לא הצלחתי לחשב הם רוצים פיצול של הציונים בכמותי במילולי ובאנגלית)
ב. במידה ולא אגיע לרף המצופה האם עדיף להתרכז בשיפור הבגרויות או בפסיכומטרי נוסף ?

תודה רבה לכל העוזרים !!!

לגבי הבגרויות

95-97 זה לפני בונוסים או אחריהם?

הציון שתצטרך להוציא מאוד תלוי הכמות האנשים שירצו להתקבל באותה שנה ובנתונים שלהם, לכן זה מאוד סובייקטיבי ואין רף חד משמעי.
אם ציוני הגברת שכתבת הם אחרי (כולל) בונוסים, הייתי מעריך שאתה צריך להוציא בפסיכומטרי ציון שמעל ל-730 (אני עושה הערכה גסה לפי אנשים עם בגרויות יותר טובות משלך).
אם זה המצב] הייתי ממליץ לך לשפר בגרויות, בדגש על להבטיח שיש לך 5 יחידות אנגלית ולפחות 4 יחידות מתמטיקה.
בהצלחה!

Not4Sale2004

New member
לשאלותיך

שלום לידור,
א. ציון הפסיכומטרי אינו אחיד לכלל האוניברסיטאות - יעזור אם תמקד את שאלתך למוסד או למוסדות הרלוונטיים מבחינתך.
ב. ממוצע הבגרויות שציינת הוא נמוך יחסית- וכדאי מאוד לשקול שיפור בגרויות, בלי שיפור כזה תיאלץ לשאוף לרף גבוה מאוד של ציוני פסיכומטרי. לכן כדאי לשקול להתמקד בבגרויות. אני אינני מודע לדרישת סף כלשהי במתמטיקה כדי להתקבל ללימודי משפטים [אם כי, אולי במנהל עסקים המצב שונה]. לכן נכונה אולי גישה טקטית יותר בבחירת המקצועות לעשות בהם בגרות- לדוג'- גאוגרפיה 5 יח' נחשב למקצוע שלא מתקשים לקבל בו ציון גבוה.

שיהיה בהצלחה רבה

אהלן

(גילוי נאות- אני לא לומדת משפטים כרגע, אלא מתחילה בשנה הבאה)

א. לצורך העניין תכתוב את אותו ציון בכל השדות. כרגע *נראה* שהאונ' לא מייחסות חשיבות לריאלי/הומני בקבלה למשפטים ובכל מקרה זאת אינדיקציה מספקת. מחישוב מהיר באתר של האונ' העברית, עם ממוצע של 97 אתה צריך פסיכו 740. עם ממוצע 100 פסיכו 720 וככה הפסיכו יורד ככל שהממוצע עולה כמובן. בדקתי בעברית, כי זה האתר שאני הכי מכירה, אבל תבדוק כמובן במקומות שאתה רוצה ללמוד בהם. בכל מקרה יש אונ' אחרות שהתנאים בהן פחות גבוהים..

ב. תלוי כמה תהיה רחוק מהסף. בעיקרון פשוט תלמד איך לשחק עם המחשבונים של האונ' שאתה רוצה ללמוד בה ולהבין מה ריאלי מבחינתך. נראה שבכל מקרה כדאי לך לשפר בגרות אחת או שתיים כדי להעלות את הממוצע.

בהצלחה!

למעלה