לימודי משפטים

lawyer2be

New member
לימודי משפטים

שלום לכולם, אני מתכננת ללמוד משפטים תואר ראשון בארץ, אני כרגע חיילת ושוקלת את האופציות שיש, אני קצת מבולבלת וחסרת אוריינטציה בתחום יש לי כמה שאלות כלליות מאוד אך בכל זאת נסו לעזור לי; 1. מהן טווחי המלגות הניתנות ועל סמך אילו קריטריונים הן מחולקות? כמו כן, באילו אוניברסיטאות/מכללות, שכר המילגה הוא הגבוה שידוע לכם? 2. שמעתי וגם קראתי על מכללת פרס ורציתי לדעת יותר פרטים כמו מהו שכר הלימוד במכללה? מה עוד ידוע לכם על המקום? 3. אם קיימים אתרים מהם אני יכולה לקבל מידע נוסף, פרט לפורום הנהדר הזה... 4. עצות להתחלה בדרך לתואר הנחשק יעזרו לי מאוד להניע את הגלגלים תודה רבה לכל העונים והמתעניינים.

Proper2

New member
שאלות מאוד כלליות אך אנסה לעזור מעט

קודם כל אני חושב שמקצוע המשפטים הוא מרתק ומושך. כמובן שיש היום המון עורכי דין בשוק אבל זה מקצוע שתמיד יש בו ביקוש לעורכי דין. לעיתים הביקוש עולה ויורד אבל ככה זה בכל מקצוע לדעתי. לכן, אל תתרגשי מזה שאומרים לך שאין לך למה ללמוד משפטים כי תהיי מובטלת, אם תהיי סטודנטית טובה ומתמחה טובה ותשקיעי בסופו של דבר תצליחי. יש המון מובטלים שלא השקיעו במהלך הלימודים וחושבים שהתעודה מעניקה להם עבודה באופן מידי והם טועים. אם משקיעים ומתאמצים מרווחים. ככה בכל תחום בחיים. בכל אופן: 1. יש המון מלגות, אני בעצמי חיפשתי ונתקלתי בהמון מלגות וכמובן שלא קיבלתי אף אחת מהן. יש קריטריונים מאוד נוקשים בקבלת מלגות. רובן קשורות למצב סוציואקונומי אבל יש גם מלגות שקשורות לצה"ל ויש לך את מענק השחרור שתוכלי לממש בלימודים. חוץ מזה שמוסדות הלימוד בדרך כלל מספקות מלגות פנימיות למצטיינים. חוץ מזה יש את מלגות מעורבות חברתית - פר"ח שזה עבודה בקהילה בתמורה למלגה. אני לומד במכללה למנהל ומכיר המון אנשים שקיבלו מלגת הצטיינות (אפילו שכר לימוד מלא!!!) ויש גם המון כמוני שלא מקבלים כלום. 2. אני לא מכיר את מכללת פרס. אני יכול לומר בצורה אובקיטיבית שלפי מה שקראתי בתוצאות מבחני הלשכה הסטודנטים שלהם מדורגים במקומות מאוד נמוכים. 3. יש המון פורומים של לימודים באתרים שונים אם תעשי חיפוש בגוגל תוכלי למצוא בקלות. את גם יכולה להיכנס לאתרים של מוסדות ולקרוא קצת על הלימודים ומה לומדים ועוד. 4. ללמוד ברצינות, להשקיע, להתנדב ותהיי בן אדם טוב. בהצלחה.

Alm0st Happy

New member
אתה אמיתי?

"2. אני לא מכיר את מכללת פרס. אני יכול לומר בצורה אובקיטיבית שלפי מה שקראתי בתוצאות מבחני הלשכה הסטודנטים שלהם מדורגים במקומות מאוד נמוכים. " חבוב, מכללת פרס אינה בעלת תואר מאושר מהמל"ג, ואם אני לא טועה רק השנה התחילו ללמד שם בתוכנית ניסיונית שעדיין לא מבטיחה בכלל תואר במשפטים. המסקנה היא שמכללת פרס עוד לא הגיעה למעמד של לייצא בוגרים למבחני הלשכה. אין לה עדיין מתמחים בשוק העבודה. אני בספק אם הם קראו כבר את בנק המזרחי. בקיצור, עם כל ההערכה למוטיבציה שלך, חבל שאתה נותן מידע כוזב לאנשים. לנוחיותך, מצורפות תוצאות הבחינות האחרונות: http://www.themarker.com/polopoly_f...3.jpg_gen/derivatives/original/2064558393.jpg

lawyer2be

New member
תודה על העזרה

באמת תודה על כל העזרה והעצות:) זה מאוד יעזור לי כדי באמת למצוא מקום טוב ללמוד בו משפטים. יום טוב:)

למעלה