לימודי מסאג'

לימודי מסאג'

שלום אני מעוניינת להיות מסאג'יסטית... רציתי לשאול איפה הכי כדאי ללמוד? כמה זמן לומדים את זה? והאם יש בזה כסף טוב? תודה מראש וערב טוב :]

0 אור 0

New member
עיסוי רציני לומדים במכללות לרפואה משלימה

יש הרבה מקומות, תלוי איפה את גרה. מתחיל בכמה חודשים של לימוד עיסוי שבדי, בהתמחות בכיוון מסויים (רפואי או הוליסטי אוריינטלי ) שנמשכת כשנתיים, וממשיך בהתמחויות נוספות בשיטות שונות שיכולות להמשך כל אחת בין שנה לשלוש שנים. הכסף הוא בדרך כלל די על הפנים, אלא אם כן את עוסקת בעיסויים מהסוג המבוקש יותר בקרב גברי ארצנו (אם תגדירי עצמך כמסאג'יסטית יגיעו אליך הרבה) - ואז לפי מה שאני מבינה רוב העוסקות בתחום הזה לא ממש למדו בשום מקום.

וואי דווקא חשבתי שיש בזה כסף טוב ..

ואיך אפשר להיות מסאג'סטית בלי ללמוד? איפה יעסיקו אותי?

0 אור 0

New member
זה כבר עניין לפורום אחר

אנחנו כאן עוסקים רק בעיסוי מקצועי, ובתחומים אחרים של רפואה משלימה,

dudusapir

New member
ללמוד עיסוי בקורס פרטי

ניתן ללמוד בקורסים פרטיים אצל מטפלים ומורים. בקורסים כאלה שמים דגש על עיסוי מעשי ופחות תאורטי. לאחר קורס כזה חלק מהמורים נותנים תעודות פרטיות וניתן לצאת ולעבוד כעצמאי. ישנם ספאים וחברות מסוימות שמקבלים לעבודה גם מטפלים ללא תעודה של ביה"ס מוכר בתחום. בכל אופן היחס אישי ומקבלים הרבה טיפים טובים לעבודה ושיווק בתחום.

Besomet

New member
עיסוי תיאורטי?

בקורסי עיסוי מוכרים מלמדים את הטכניקה (תוך תרגול אחד על השני) ובנוסף אנטומיה ופיזיולוגיה, קונטרה אינדיקציות, אתיקה מקצועית ועוד. אדם שעובד כמעסה ואינו יודע אנטומיה ופזיולוגיה יכול לגרום נזק ולסכן את האדם שאותו הוא מעסה. זה נכון שניתן לעבוד ללא תעודה של מוסד מוכר. למעשה לא צריך בכלל תעודה או לימודים. החוק במדינת ישראל לא מכיר ברפואה המשלימה כפי שהוא לא מכיר בקריאה בקפה, קלפי טארוט, אסטרולוגיה וכיוב'. כל מי שרוצה לעבוד כמעסה צריך רק לפרסם ולשווק את עצמו. לפני שנה נתקלתי ב"מעסה בכיר" שהציע לי את עיסוי תמורת 200 ש"ח. שאלתי אותו איזה עיסוי הוא מציע. הוא ענה "העיסוי הרגיל". כששאלתי אם זה עיסוי שבדי, רקמות עמוק או שיאצו, הוא לא הבין על מה אני מדבר ורק חזר ואמר עיסוי רגיל. המשכתי לשאול וגיליתי שהוא למד מחבר שהיה בקורס עיסוי ועזב באמצע ולימד אותו כל מה שהוא יודע.

0 אור 0

New member
אלו שמפרסמים את עצמם זו בעיה אחת

מה שמטריד אותי זה אלו שמתקבלים לעבוד במקומות שאנשים לתומם חושבים שיש שם מישהו שבודק - כמו ספא , קופות חולים ועוד. אני מטפלת הרבה בפסטיבלים של האשראם ושם אנחנו קבוצה קבועה של מטפלים ותיקים ואנחנו בודקים את החדשים ומסננים החוצה אם הגיע מישהו לא מתאים מבחינה מקצועית- ראיתי שזה קורה גם בפסטיבלים אחרים. לעומת זאת, בספא ראיתי שיש אנשים עם תעודה של שבדי שנותנים גם רקמות עמוק או רפלקסולוגיה - וראיתי את זה ביותר מספא אחד , מאלו שנחשבים מכובדים מאד. בספא שאני עבדתי בו מדי פעם, הלכתי על זה למלחמה - אמרתי למנהל הספא שלא ממש אכפת לי מה הם עושים כשאני לא שם. אבל אם אני שם, אז מה שאני נותנת יקרא רפלקסולוגיה ומה שהמעסות הנחמדות שלהם נותנות יקרא עיסוי רגלים - זה לא שמישהו במאת בא לספא כדי להתחיל תהליך טיפולי ואכפת לו איך קוראים לזה. אפילו בקופת חולים שלכאורה מקבלת רק עם תעודות של שנתיים לימודים ומקפידה (וזה נכון) - אני יודעת ממקור ראשון על מישהי שהתקבלה כתזונאית, ואז כשהיא עברה קורס דיקור של שנה התחילה לעבוד שם גם כמדקרת (מאד מצליחה). אם לא הייתי מכירה אותה, לא היה עולה בדעתי שיש בקופת חולים מישהו שנותן דיקור ולא למד לפחות את המסלול של 4 שנים ברפואה סינית.

Besomet

New member
גם אני

נתקלתי בתופעה בספא של מלון יוקרתי בת"א, בו עבדתי בעבר. אחד הטיפולים היותר פופולאריים שם הוא עיסוי באבנים חמות. כששאלתי את המעסה הכי ותיק שם היכן הוא למד עיסוי באבנים חמות, הוא ענה שלא ושהוא מאלתר. כשהוא ראה את תדהמתי הוא אמר שאף אחד שם לא למד עיסוי באבנים חמות ו-"מה כבר יש לדעת?".

לגבי הספא-

יש אנשים שבאים לסדרה מתוך כוונה לשינוי. זה אחרת לגמרי מטיפול פרטי, ורחוק מלהספיק, אבל יש אנשים שמתמידים ולוקחים מזה דברים. אני מטפל בצורה טיפולית יותר, ופחות מפנקת, ויש לא מעט לקוחות שחוזרים בשביל זה. עם זאת- מטפלים מקבלים טיפולים גם בתחומים שלא למדו- עיסוי ארומתרפי (והם יודעים שצריך לעשות חלש יותר ולהשתמש בתמציות), או רקמות עמוק (ולעשות עיסוי חזק יותר), גם מבלי שלמדו. מנגד- כמו שאמרת- לרוב המכריע של האנשים זה לא ממש משנה. העיניין הוא שכשאתה מטפל אתה משתמש בכלים אתה מגלה בדרך, לא חושב שיש היום מישהו שעושה טיפול כזה או אחר שהוא קלאסי ונטו- שוודי/ רקמות וכו'...

0 אור 0

New member
אצלי בטוח שהעיסוי לא דומה לשום דבר נטו

אני משלבת מכל הטכניקות למה שמתאים לאותו אדם :), העניין באי הדיוק בטיפולים הוא שאם למשל מגיע אלי מישהו לטיפול שמשלב שמנים, אז הידע שלי בשמנים מאפשר התאמה אישית לפי הצרכים ולא ה"ארומטי" של הספא שאחיד לכולם, ברפלקסולוגיה כשמדבר בסדרת טיפולים יש עבודת עומק מהותית ואפילו בטיפול רפלקסולוגי חד פעמי אני בכל זאת מאזנת קצת, מחזקת איפה שצריך - לעומת מעסה שלמד רק עיסוי ופשוט אין לו את הרקע הזה, לעומת זאת בטיפולים שדורשים העמקה בכיוון הרפואי - אני בפירוש רואה את ההבדל לעומת בן זוגי שעושה ניסים ונפלאות בבעיות שרירים ושלד.

dudusapir

New member
בעיסוי שבדי לא חייבים לדעת אנטומיה

עיסוי שבדי נועד להמרצת מחזור הדם לרוגע פינוק וכיף. אני לא מוצא ממש את הקשר בין אנטומיה ללעשות כיף לאנשים. בקורסים פרטיים שמלמדים שבדי לא ממש מתמקדים באנטומיה. בעיסוי רקמות עמוק זה שונה. האנטומיה חשובה. ישנם מטפלים שלמדו בבתי הספר שלא יודעים לעשות עיסוי ולעומת זאת ישנם מטפלים שלמדו בקורסים פרטיים שיודעים לעשות עיסוי מצוין. אקח את עצמי כדוגמא: כל התלמידים שלמדו ולומדים אצלי, כולל היום, עובדים בתחום במשרה מלאה! אף אחד לא מקבל תעודה אם הוא לא מקצוען! מה אחוז התלמידים בבתי הספר שבאמת מצליחים במקצוע? רובם לא ממשיכים...ולרום גם אין עבודה.

0 אור 0

New member
גם אני עושה סדנאות מגע

שמטרתם ללמד בני זוג, חברים או בני משפחה לגעת בצורה נעימה, להכיר כמה טיפים של שחרור מקום תפוס, של הרגעה, של הזרמה. אבל לטעמי, מי שמטפל מעבר לכך צריך לדעת יותר, אפילו שאני במוצהר לא מגדירה עצמי כמעסה רפואית, אלא בטפלת הוליסטית (ויש הבדל גדול מבחינת הכיוון הטיפולי), דאגתי להשתלם בכל זאת בברמה מסויימת גם בכיוון הזה , כדי לא לעבור על הכלל העיקרי שצריך להנחות כל אחד מאתנו : "לא תזיק!!" למרות שאנחנו לא מכירים אישית, אני יודעת מאלפונס שגם אתה נוהג להשתלם ולהמשיך ללמוד אצלו כל הזמן, אז מדוע תלמידיך לא צריכים לעמוד בואתם סטנדרטים?

dudusapir

New member
תשובה

אני ממליץ לתלמידיי במידה וירצו להתקדם מבחינהב מקצועית ומבחינת סוגי הטיפולים באמת ללכת וללמוד במקומות נוספים ולהתקדם. כמו כן ללמוד אנטומיה.

Besomet

New member
אני מזועזע

מהתגובה שלך, למרות שזו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בהתבטאויות מסוג זה. כל פעם זה מחריד אותי מחדש. לידיעתך, מר ספיר, העיסוי השבדי שפותח על ידי הרופא השבדי - פר הנריק לינג, נועד לטפל בספורטאים ולא לעשות נעימים לאישתו. גם העיסוי השבדי, שמתמקד ברקמות היותר שטחיות, הוא עיסוי בעל זיקה רפואית. כשמטפל אינו מכיר את מבנה המערכות: שלד, דם, עצבים, לימפה וכיוב', הוא לא ערוך להתמודד עם כל מה שחורג מה"נורמה". אצל כל אדם המבנה מעט שונה, אך יש אנשים בהם השוני מאוד מובהק. למשל גבר שיש לו סקוליוזיס (לטובת המטפלים שלמדו אצלך והמילה הזו לא תגיד להם כלום אבהיר שזו עקמת בעמוד השדרה בה הגב מתעקל לצדדים בצורת S) ויגיע למעסה ללא ידע באנטומיה, נמצא בסיכון שילחצו לו על עמוד השדרה, כיוון שאצלו עמוד השדרה לא נמצא במרכז הגב בהכרח. אם אותו גבר סובל מעודף משקל, אותו מעסה לא יוכל לראות את החוליות. וזו רק דוגמא אחת מני רבות. אנשים רבים מגיעים לעיסוי מפנק וסובלים מנטייה ליתר/תת לחץ דם קלה, רמת סוכר גבוהה מעט, בעיות קרישה ועוד. אדם ללא הכשרה נכונה יכול לגרום נזק רב לאותו לקוח (אני אפילו לא יכול להביא את עצמי לומר מטופל במקרה כזה). אני מתאר לעצמי ש"מעסים" כאלו לא טורחים אף ללמוד החייאה ועזרה ראשונה. אבל מה הקשר בכלל להחייאה ועזרה ראשונה כשמישהו בא לפינוק, נכון דודו?

dudusapir

New member
אני לא מאכיל את התלמידים שלי בסיפורים

העיסוי בכל ספא ובכל מקום שיש בו עיסוי שבדי מיועד לרוגע ופינוק ולא כדי לפתור בעיות. בכל אתר תדמיתי של כל מטפל רשום משהו דומה לזה... לדעתי 50 אחוז מהאנטומיה שלומדים לא ממש קשור למה שאנחנו מתעסקים. למדתי באנטומיה מרמת האטום, מערכת המין וכו... הסבר נא לי מדוע מבנה האטום קשור למעסים? העיסוי השבדי אינו רפואי, למרות שבעקיפין אדם שמקבל עיסוי מרגיע יכול לפתור בעיות שנוצרות ממתח. אדם שעושה עיסוי שבדי אינו בא לפתור בעיות רפואיות ובעיות אורטופדיה. ולכן אני אומר שמטפלים שרוצים לפתור בעיות ולעשות עיסוי רפואי חייבים ללמוד לעומק. אנשים שבאים לעיסוי עם לחץ דם בדר"כ מאוזנים וגם כאן התלמידים שלי מקבלים הדרכה לא לקבל אנשים עם בעיות..

Besomet

New member
תעודת עניות

עיסוי שבדי הוא טיפול לכל דבר ועיקר ונלמד כחלק מחובות הלימודים בחוג לפיזיותרפיה ומבוצע בבתי החולים כדי להקל ולטפל במשוקמים נוירולוגים, גריאטרים ועוד. כמטפל, אני פוגש אנשים רבים שמגיעים לקבל עיסוי מפנק לפני חתונה, ליום הולדת או סתם כי לחוץ ותפוס. כשאני שואל אם יש בעיות רפואיות שאני צריך לדעת עליהן, אומרים לי לא פעם -ש "הכל בסדר". מבט מיומן ותשאול מעמיק מגלה לעיתים שלא הכל בסדר ורמות הסוכר גבוליות או שהיו כמה מקרי איבוד הכרה לא מוסברים לפני כמה חודשים וכיוב'. שמעתי המון דיווחים מאנשים שנפגעו ממטפלים לא מוכשרים שלא ידעו והבינו מה הם עושים. במציאות שבה הרפואה המשלימה נתפסת כשרלטנות ורמאות על ידי חלקים גדולים בעם, איננו יכולים להרשות לעצמנו כזו זילות של המקצוע.

ub8

New member
בשביל לעשות עיסוי בשביל הכיף

לא צריך לדעת אנטומיה. זה נכון. כל אחד יכול לעשות עיסוי. מה הבעיה. אבל מכאן ועד להיות מטפל בעיסוי, שיודע איך להתייחס למי שיש לו בעיות של טווחי תנועה למשל ופתולוגיות נוספות, הדרך ארוכה, והיא בהכרח עוברת דרך ידיעת אנטומיה ופיזיולוגיה ברמה בסיסית לפחות. ברמות מתקדמות יותר, ישנה חשיבות לידע דקדקני באנטומיה ישומית. תבהיר לתלמידים שלך דודו, שהם לא מטפלים, אלא לומדים לעשות עיסוי נעים. אני לא מזלזל, גם בזה יש משהו טיפולי. אם מישהו באמת עובד מהלב ועם הרבה אהבה למקצוע ולבני אדם, זה חשוב יותר מלדעת איפה מתחיל ונגמר שריר מסויים. השאלה היא מה יקרה אם תלמידיך יתקלו בפתולוגיות בסיסיות שהם אמורים לדעת ? כי זה מה שהופך אותך למטפל מקצועי, ואת זה הם לא ידעו.

ינוקא1

New member
אני קצת מתלבט

בין העמדות שלכם. מצד אחד - לפעמים יש נזקים בעיסוי , בעיקר במה שקשור לעיסוי צוואר , או בהפעלת כח רב מידי. אינני יודע אם צריך לדעת את כל האנטומיה בשביל להימנע מנזקים , אבל בהחלט צריך לדעת מה לא לעשות. מצד שני - אני חושב שעיסוי זה משהו שניתן ללמד וללמוד במסגרת פרטית. בסופו של דבר , אם יש הרבה תלמידים שעובדים בתחום זה אומר שהמורה טוב. אני לא בעד הגמוניה של בתי ספר שמקבלים אליהם מורים לפי פרוטקציות. אני חושב שאם דודו טוב בתחומו , זכותו המליאה ללמד אצלו ולא להזדקק לחסדי בית ספר זה או אחר. אני גם חושב שהנזקים בעיסוי (שהם די נדירים לדעתי , אשמח אם יש למישהו סטטיסטיקה) באים לא על ידי מטפלים לא מיומנים , אלא דווקא על ידי מטפלים כן מיומנים שהשתן עלה להם לראש ומבצעים כל מיני מניפולציות אגרסיביות. (הערה : למדתי בזמנו שנה עיסוי שבדי רפואי +טווינא שנתיים).

טיפול מקבלים ממטפל כיף מקבלים מחברה חברה

שלום , אנחנו מטפלים זה המקצוע בו בחרנו לעסוק וככאלו ישנן דרישות מנימליות שצריך לדעת ואלו כוללות ידע מאוד בסיסי גם באנטומיה ובפטולוגיות לא מדובר כאן בלימודי רפאוה , סך הכל מדובר במעט שעות החומר לא מסובך וכאב הראש היחיד לטעמי הוא העלות הכספית שגם היא לא גבוה מידי . מגע נעים כבודו במקומו מונח וזה צורך בסיסי של כולנו אבל טיפול הוא טיפול וכשאדם מגיע לעיסוי שוודי רקמות עמוקות טוינא או במבוק למטופל אין באמת ידע להבדיל בינהם אנחנו המטפלים יודעים מהם הגבולות שלנו ומה מותר ומה אסור והידע הזה נובע מלימודים מסודרים . לימודים אצל מורה פרטי הם לימודים למטרת ידע בסיסי "ומתן כיף" לחברים טיפול עושים אצל מטפל . אין לי ספק שמורה מצליח בעל ידע ונסיון יוכל ללמד המון ולתרום פשוט מאישיותו ומהפרקטיקה שלו בטיפולים אבל הגבול הוא דק בין מורה טוב לכזה שיש לו במקרה הטוב יחסי אנוש טובים ומגע נעים . ולדעתי העיקר הטיפול נעשה אצלינו בראש שם קורה הקסם "בכוונה " וללא ידע גם באנטומיה הטיפול יהיה מוגבל מאוד . בברכה דניאל

למעלה