לימודי מסאג'

המון אנשים

גם כאלה שמגיעים לספא, משתמשים במונחים מקצועיים ובשמות של שרירים כדי לספר על בעיות שיש להם או איזורים שהם רוצים להתמקד בהם. אני לא הייתי נותן למישהו שלא יודע איך קוראים לשריר מסויים לגעת בי, לא כי אני זוכר את השמות של כל השרירים, אלא כי זה מראה משהו על הידע של המטפל, על הנסיון ועל המקצועיות שלו. קיצי ונעימי אפשר לעשות ולקבל בבית, כשאתה נוגע באנשים, חשוב שיהיה לך את כל הידע שנדרש. זה כמובן לא אומר כלום על רמת הלימודים שלך, או מנגד, על הרמה הנלמדת במכללות. אבל בכל טיפול במגע חשוב לדעת אנטומיה.

0 אור 0

New member
לי יש בעיה עם שמות

כמה שלא ניסו ללמד אותי -אני זוכרת את המיקום, את הפעולה אבל לא את השם(מצד שני ההתמחות שלי היא בעיסוי הוליסטי ואני נמנעת מלקחת אנשים שמחפשים את הרפואי)

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

לא הייתי נותנת למפל שאינו מקצועי לגעת לא בעצמי ולא במקורבי. לא בגלל השמות אלא מפני שהנזק עלול להיות גדול ואפילו גדול מאד - גם אם המטפל הוא ידען ומוסמך יכול לקרות נזק כי רוב האנשים מתייחסים לקיצי-קיצי ולנחמד או "שחרר לי איזה שריר תפוס". אני מאמינה גדולה בטיפולים הוליסטיים ואנחנו מקפידים ללכת לאנשים מיומנים. ולמרות זאת-מטפלת בשיאצו בקופ"ח מכבי גרמה נזק לבעלי בחוליות הצוואר והוא סבל יסורי תופת במשך חודשים בצואר, עמוד השדרה ובעיקר הקרנות כאב לאורך כל היד. אולי זה לא היה אשמתה אבל התוצאה הכואבת לא תמיד שואלת מי אשם אלא שהנזק קיים. גם אני הייתי אצל כירופרקטור ידוע (במקור מארה"ב) שבכלל הביא את המקצוע לידיעת הציבור המקצועי והרחב בארץ. לפני המון שנים עליתי את 300 המדרגות בבית הקברות הישן בצפת ובאמצע הדרך נשארתי "מכופפת" לחצי. כמובן שהמקום הראשון שהלכתי היה אותו כירופרקט. וכן לאט הוא העמיד אותי על הרגליים ויישר לי את הגב שכאב בצד ימין אך גרם לנזק במקום המקביל בצד שמאל. נזק קטן שהלך והחמיר (ועדיין הולך ומחמיר) עם השנים. אז בבקשה - ממש להזהר למי אתם הולכים. וגם-יש את התנועה הזו של "משחררים את הצואר" בקליק מהיר. הייתי נזהרת מזה כמו מאש. אתם לא רוצים להיות הסטטיסטיקה של 1-100 שבו נגרם נזק כלשהו לחוליות הצואר שלכם.

טאוֹ

New member
שרשור מעניין

לפני מספר חודשים פגשתי מישהי שעובדת בספא מסוים, ובמהלך השיחה ביררתי האם יש אפשרות לעבוד שם. חשבתי על שיאצו, אבל נאמר לי שבלי ידע בעיסוי שוודי אין לי מה לנסות, כי זה הכי פופולרי. ואז אותה אשה הציעה לי לבוא אליה אחרי צהריים לכמה שעות, היא תלמד אותי עיסוי שוודי ואני אוכל להתחיל לעבוד בספא ההוא כבר למחרת... אז יש כאלה שיש להם "ידיים טובות", ויעשו עיסוי נפלא גם בלי ללמוד בכלל. אבל זה לא טיפול, ואדם שמגיע לקבל עיסוי ומשלם עליו הרבה כסף, רוצה תמורה הולמת. בדיוק היום שמעתי על קורס למורי יוגה, שנמשך חודש. אין צורך בניסיון קודם ביוגה - מספיק לשולף את הארנק. תבוא, תלמד, תתרגל, ואחרי חודש תהיה לך תעודה של מורה יוגה. אני לא רוצה לחשוב על מגוון הנזקים שמורה כזה עשוי לגרום לתלמידים שלו. רק יכול לקוות שהם לא ייגרמו - ושאם כן, לפחות שאותו תלמיד לא יילך לקבל טיפול ממישהו, שלמד לטפל תוך חודש...

ub8

New member
לדעתי זה קשור לערכים

התרבות המערבית הקפיטליסטית גרמה לזה שנוותר על ערכים תמורת האפשרות להרוויח כסף. אנשים פשוט משקרים בשביל כסף. הם משקרים את עצמם ואת הסביבה שלהם. היה לי עוד משהו לכתוב אבל שכחתי....

ub8

New member
תיקון

זה לא התרבות המערבית אלא שזה המחסור בערכים של אמת וצדק. הם אלו שנותנים לתרבות הקפיטליסטית למכור את עצמם.

0 אור 0

New member
הבעיה שלפעמים אני מרגישה כמו דון קישוט שנלחם

בתחנות הרוח, בפורום יוגה לפני כשנתיים פורסמה מודעה דומה לסיפור שלך - מורי יוגה לילדים תוך תקופה מדהימה (נדמה לי שזה היה שבוע מרוכז או שני סופי שבוע או משהו כזה) כשהדגשים בפרסום היו שאין צורך בנסיון קודם וחצי מהסילבוס היה על איך לשווק את עצמך. משום מה רק לי זה הפריע ורק אני התרעתי על הסכנה במיוחד לילדים. בפורום עיסוי היתה מישהי שפרסמה "עיסוי רקמות עמוק מפנק ומענג" - ברור שמיד התחלתי לתחקר אותה, איך בדיוק עיסוי רקמות יכול להיות מענג ומהון להון הגענו להכשרה שלה - קורס של שבוע בלונדון (שמגיעים אליו אנשים מכל העולם). לא שמישוה מהמטפלים בפורום חשב שזה בסדר, אבל היו אנשים ששאלו אותי מה אכפת לי, היא הרי לאמתחרה בי ויש מספיק מטופלים ... ולדעתי כל התופעות האלו פוגעות בנו באופן ישיר: כאשר מישהו קיבל טיפול אצל שרלטן מושלם הוא מיד מבין שכך "כולם", ולפעמים הוא אפילו לא מבין שזה היה שרלטן ואז הוא מסיק מיד שכל התחום הזה של רפלקסולוגיה/עיסוי/שיאצו .... לא שווה כלום, בפרט זה חמור כאשר זה בחסות של גורם שאמור לפקח כמו ספא או קופת חולים, ולדעתי העובדה שאנשים "מזייפים" וחורגים מתחום הידע שלהם גם היא חמורה מאד - כשמטפל השיאצו ממליץ על תוספים, המעסה מתאים לך תזונה והרפלקסולוג רושם לך צמחי מרפא (כמובן במקרה של מטפל שלא למד את התחום הזה) זה גורם למטופל לחשוב שקיבל עצה מקצועית ולכן זו הטעיה.

טאוֹ

New member
מסכים עם כל מילה

ואני מאמין שדיבור, כתיבה והפניית תשומת הלב לנושא, הופכת את המלחמה בשרלטנות לקצת פחות דון-קישוטית. אותה מטפלת שהציעה לי להפוך למעסה שוודי בשלוש שעות, לא כל כך הבינה למה דחיתי את הצעתה; "הרי אתה כבר מטפל בשיאצו, יש לך גישה של מטפל... אז מה זה משנה מה אתה עושה?" וזה עוד היה מקרה שבו לא היה לה בהכרח אינטרס כספי או רווח כלשהו - היא חשבה בתמימות שהיא מציעה מעצמה כדי לעזור לי. אפשר לחשוב עד כמה רוח הדברים נזילה עוד יותר כשמדובר במוסדות או אנשים שגוזרים עליך קופון. וגם הגישה שאת מתארת שנתקלת בה - "מה אכפת לך, היא הרי לא מתחרה בך ויש מספיק מטופלים" - היא גישה של צרות אופקים וחוסר הבנה עד כמה הדברים האלה מזיקים לתדמית, וכאמור עשויים לפגוע גם בגוף - כמו באותו קורס מורי יוגה שיבננדה שנמשך כחודש, וחצי ממנו כולל הרצאות של פילוסופיה הודית. אח"כ אנשים ילכו ללמוד אצל מורה כזה, ייצאו משיעורים עם כאבים בכל מיני מקומות בגוף ויניחו שאלה כאבים טובים, שזה אומר ש"הגוף עובד"... בלתי נתפס.

mic26

New member
דווקא לגבי ההצעה שקיבלת

אני לא נגד. זה נכון שאתה מטפל בשיאצו ויש לך ידע מסויים של מה שאתה יכול וצריך לעשות ומה לא, ידע שקשור לאברי הגוף, לבעיות בריאות, למפרקים ועוד. היתה תקופה שעשיתי עיסויים כי הייתי זקוקה לכסף והיתה לזה דרישה. עשיתי פשוט שיאצו עם שמנים, עיסיתי את המרידיאנים במקום ללחוץ. דברים כאלה. עם שילוב של כמה תנועות שראיתי שמעסים עושים. אני חושבת שזה היה עיסוי מאוד מקצועי וטוב, עובדה שאנשים חזרו וגם שהרגישו טוב לאחר מכן. (אם כי לא אמרתי שזה עיסוי שוודי או אחר). הפסקתי עם זה כי אני מאוד אוהבת שיאצו ועיסוי אני אוהבת פחות. אבל גם היום לפעמים אם אני מרגישה שמטופל זקוק לעיסוי, אני מוציאה את השמן. זה נדיר, אבל קורה.

טאוֹ

New member
אלה שני דברים שונים

אני מכיר אותך היטב כבר כמה וכמה שנים, אני יודע כמה ניסיון וידע יש לך, וקיבלתי ממך טיפולים יותר מפעם אחת. ממך אני מוכן לקבל כל טיפול, גם אם תקראי לזה מסאז' מרידיאנים בנוסח דרום-סומטרה עם תמציות גלדיולה, היביסקוס ושערות קדאיף. לעומת זאת, מי שהציעה לי את הדיל הזה, לא פגשה אותי מימיה לפני כן ומן הסתם גם לא יודעת מה רמתי כמטפל. ייתכן שלאחר מכן היא הציעה הצעה זהה גם למישהו שעשה קורס עיסוי של חודש בתאילנד, ואולי גם זה לא. עיסוי מאדם כזה, יכול להיות נעים, סתמי או מגעיל - וזה עוד לפני שדיברנו על נזקים של ממש. מעבר לכך, יש עניין של הונאה - אם ברמת המוסריות ואם בפועל ממש. אדם מגיע ומשלם הרבה מאד כסף כדי לקבל שירות, מתוך הנחה שמה שמבטיחים לו - מטפלים מנוסים שעברו מיון, סינון והם ברמה מסוימת - אכן נכון. ואין זה כך. יש לא מעט מטפלים כאן בפורום שמשלבים דברים שלמדו בצורה לא מעמיקה, כי זה משתלב עם שיטת טיפול שאותה הם כן למדו לעומק. המקרה עליו סיפרתי, נשמע לי שונה. אני מטפל בשיאצו, ובכל זאת לא היה עולה בדעתי ללמוד בשלוש שעות משהו ולהתיימר להכיר אותו לעומק. באותו אופן אני יכול להיות one-man-spa - אציע שיאצו, שוודי, תאילנדי, איורוודה, אבנים חמות ושתייה קרה. אני יודע גם שיש כאלה שאכן נוהגים כך... אולי לכן אני מצליח פחות מהם, אבל מבחינתי זה בסדר
זה קצת מתקשר למה שכתבתי בשרשור הקפה - הרבה מכל הסיפור זה פשוט עניין של מודעות. כתבת: "אם כי לא אמרתי שזה עיסוי שוודי או אחר"; ואני חושב שזה מסכם בצורה פשוטה את הנקודה. תעשה ותמכור מה שאתה רוצה, רק אל תמכור א' ותגיד שזה ב'.

Besomet

New member
ארומתרפיה היא דוגמא מובהקת

לשימוש של בורים בתראפיה שמעולם לא למדו. המוני מטפלים משתמשים בתמציות ארומטיות כחלק מהטיפול בלי הבנה וידע מעמיקים ולעיתים גם נותנים המלצות על שימוש בתמציות אלו. למטפלים אלו אין את הידע שיאפשר להם להבחין בין תמצית טהורה ואיכותית לזיוף, הם אינם יודעים את התוויות הנגד (אפילו ללבנדר יש התוויות נגד) והם גם לא ידעו מה לעשות במידה ולמטופל/ת שלהם יהיו תגובות קשות לתמצית הארומטית. בגלל בורות וחוסר אחריות כזו יש המון דיווחים על "אלרגיה לשמנים". דוגמא קלאסית היא דיווחים על התפרצויות של אקטופיק דרמטיטיס כתוצאה משימוש בתמצית ארומטית של עץ התה. מחקר מקיף, שפורסם בירחון מדעי, גילה שההתפרצויות היו למעשה תוצאה של שימוש בתמציות שהתחמצנו (כלומר התקלקלו), ושהסיכוי להתפרצות של אטופיק דרמטיטיס כתוצאה משימוש בתמצית הטרייה הוא אפסי.

מיסחור הידע

לפני 33 שנים - בשנותי הממש ראשונות בתחום של ריפוי טבעי, כשהמרכז הוא עיניים - שאל-ייעץ לי עמית לתחום של ריפוי טבעי "מדוע את עובדת עם כל מטופל שעה שלמה ?? -באותו סכום די והותר לתת מחצית השעה". - הייתי נבוכה מדברים אלה. רק חייכתי לצאת ידי חובה ולא עניתי מאום עד היום. והנ"ל, באמת סוחר ועסקן בנשמתו. אינו יכול אחרת - ועוסק בעוד מיני תחומים שונים. - כמובן, לא אנקוב בשמו. ואני עוד מאלה, שפעמים רבות מכפילה את הזמן באותו תשלום. וגם אם מציעים לי תוספת - אדחה אותה. כך, זה טיפול מכל הלב, לדעתי. שלמה אני ביותר עם כל הבונוסים שנתתי. לעניין היוגה - זוכרת אני שהופתעתי מאוד - שכבר בתחילת דרכה של האגודה ליוגה ושיבננדה (שני גופים שונים) היה נהוג סגנון של לבוא לחודש קורס , גם ללא ניסיון קודם - העיקר שמשלמים. כך, יצאו מורים ליוגה בהמוניהם במדינת ישראל. וכשבאתי לפני 30 שנים לתת הרצאה בנושא - שיפור הראיה בדרכים טבעיות - לקבוצת מורים ליוגה והגיעו כ-30, שוב הופתעתי, שרובם נראו כאנשים טובים, אך ככאלו שהדוגמה האישית - מהם והלאה. והורדתי את רמת הרצאתי בהרבה, כי ראיתי שרובם (לא כולם) לא ממש הבינו בעניין מבנה הגוף וכדומה - כשלי היה מובן מאליו שעליהם לדעת. ואינני מתיימרת או מתנשאת. אך, גדלתי עם הרעיון, שדוגמה אישית זה א-ב לכל עניין בו רוצים לעסוק. וכך, גם אני משתדלת עם עצמי ואינני מוותרת על שימור מצב בריא וטוב. יחד עם זאת, למדתי לא לצפות - והכי הרבה שאני יכולה הוא לעבוד ולתקן את עצמי, ולתרום לכל אחד שמבקש עזרתי לפי הדרגה והרמה והיכולת האישית והפרטית. ומתוך כך, לנסות ולסייע ולקדם ולעודד את זולותיי. אתם נשמעים לי, כאן גם כך באיכויות ראויות לשמן - כן יירבו וייתווספו. שבת שלום,
שלומית נצח

למעלה