אני מזועזע
מהתגובה שלך, למרות שזו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בהתבטאויות מסוג זה. כל פעם זה מחריד אותי מחדש. לידיעתך, מר ספיר, העיסוי השבדי שפותח על ידי הרופא השבדי - פר הנריק לינג, נועד לטפל בספורטאים ולא לעשות נעימים לאישתו. גם העיסוי השבדי, שמתמקד ברקמות היותר שטחיות, הוא עיסוי בעל זיקה רפואית. כשמטפל אינו מכיר את מבנה המערכות: שלד, דם, עצבים, לימפה וכיוב', הוא לא ערוך להתמודד עם כל מה שחורג מה"נורמה". אצל כל אדם המבנה מעט שונה, אך יש אנשים בהם השוני מאוד מובהק. למשל גבר שיש לו סקוליוזיס (לטובת המטפלים שלמדו אצלך והמילה הזו לא תגיד להם כלום אבהיר שזו עקמת בעמוד השדרה בה הגב מתעקל לצדדים בצורת S) ויגיע למעסה ללא ידע באנטומיה, נמצא בסיכון שילחצו לו על עמוד השדרה, כיוון שאצלו עמוד השדרה לא נמצא במרכז הגב בהכרח. אם אותו גבר סובל מעודף משקל, אותו מעסה לא יוכל לראות את החוליות. וזו רק דוגמא אחת מני רבות. אנשים רבים מגיעים לעיסוי מפנק וסובלים מנטייה ליתר/תת לחץ דם קלה, רמת סוכר גבוהה מעט, בעיות קרישה ועוד. אדם ללא הכשרה נכונה יכול לגרום נזק רב לאותו לקוח (אני אפילו לא יכול להביא את עצמי לומר מטופל במקרה כזה). אני מתאר לעצמי ש"מעסים" כאלו לא טורחים אף ללמוד החייאה ועזרה ראשונה. אבל מה הקשר בכלל להחייאה ועזרה ראשונה כשמישהו בא לפינוק, נכון דודו?