לימודי גאוג'

HAGITST073

New member
לימודי גאוג'

שלום לכולם, אני שוקלת להרשם לתואר ראשון באת"א בגאוג' בשילוב עם סוצ' למרות שכולם רק מזהירים אותי כי אין סיכוי שאמצע עבודה במקצוע בעתיד... (הבנתי כי זה הנושא שמעניין אותי..) בכל מקרה הבעיה שלי היא שמעולם לא הייתי יותר מידי טובה בכימיה/ביולוגיה וכו' אבל מסרו לי כי הנגיעה בנושאים אלו היא שטחית וקטנה - האם נכון הדבר או שאני משלה את עצמי ואין סיכוי ללמוד גאוג' ללא איזשהו יודע בנושא? תודה מראש

שי גנדל

New member
אל חשש

הנגיעה לא רק שטחית, היא גם לא הכרחית. פעם אחרונה שאני הייתי שם, לא היה שום קורס חובה שכלל את זה. מה שכן יש קצת מתמטיקה, אם זה מתאים לך

HAGITST073

New member
אופס...

מצויין לגבי ביו'/כימיה אבל עכשיו הפחדת אותי לגבי המתמטיקה... על איזו רמה אנחנו מדברים פה בדיוק? תודה

שי גנדל

New member
קורס בקרטוגרפיה

כולל חישוב שטחים, זויות ומרחקים על גבי מפה. אבל לא קריטי - לא זכור לי שמישהו נכשל בזה. את לא לבד ויש גם מתרגלים - לפעמים הם אפילו נחמדים

מתלהב

New member
לא להילחץ. אם כי, בקרטוגרפיה טרם

נתקלתי. אגב, "אחותי", גם אני עושה את השילוב הזה. הפתיע אותי לגלות שזה שילוב די נדיר. רק אני ועוד אדם אחד.. שילוב נפוץ יותר, זה ארכיאולוגיה.. מה שכן, יש סטטיסטיקה. ושם הבעיה היא יותר עם המרצה מאשר עם החומר, אז זה תלוי בעיקר בך. אקלים טיפה טכני ועמוס, אבל בסוף מסתדרים. מקווה להסתדר גם עם גיאומורפולוגיה. בכל מקרה, לא מתים. לפחות לא עד השבוע שלפני אחרון בשנה א'. יש הרבה קטעים הומאניים (גיאוגרפיה של האדם וכו')

שי גנדל

New member
נדיר אך קיים...

בכל מחזור נראה לי יש 2-5 שלומדים גם סוציולוגיה. סטטי'- שוב, יש מתרגלים וספרים טובים ומן הסתם גם לומדים זאת בסוציולוגיה. אקלים- אכן עמוס, אך מי שלוקח דו חוגי כמעט לא ייתקל בנושא. וגיאומורפולוגיה? מה אגיד, שיהיה לכם בהצלחה

ש מים

New member
גיאוגרפיה וסוציולוגיה: שילוב מנצח!!

המשך חובה לתואר 2 והתמחות בתכנון ערים/תכנון סביבתי/גיאוגרפיה עירונית. דווקא יש סיכוי לעתיד (טפו, טפו, בלי נדר!!).

HAGITST073

New member
מעודד לשמוע שיש סיבוי לעתיד....

באמת מעודד אחרי שכל מה ששמעתי עד עכשיו זה למה לא כדאי לעשות את השילוב הזה. לא חשבתי שהשילוב הזה הוא כזה נדיר, לי ההיבט ההומאני נשמע מאוד מעניין - בגלל זה נראה לי שילוב מוצלח.. אפשר לקבל קצת יותר פרטים לגבי גיאומורפולוגיה?

גיאומורפולוגיה

לא חיה כזו רעה. נכון שזה מהתחום הפיזי אבל מי שלומד ג"ג מישני צריך לעשות רק קורס מבוא אחד בגיאומור' וזהו. זה קצת יותר קשה למי שהומני אבל תכלס כולם עוברים את זה וזה מעשיר את הידע הכללי. לא לחשוש.

ש מים

New member
גיאומורפולוגיה

אחד הנושאים המעניינים שיש (ולצערי לא הייתי מספיק חכם להבין זאת בזמנו, או שאולי גם לא היתה לי כימיה טובה עם המרצה
). לא קשה, ואם מנסים להבין - ממש מרתק!

טרף טרף

New member
גאוג' וסוציולוגיה אחותי למדה

כך שזה לא נדיר מבחינתי, סטטיסטיקה זה חובה אז כדאי לך להשקיע בזה ולגמור עם זה בפעם אחת אך גם שם המטמתיקה לא מסובכת, כדאי להמשיך לתואר שני ואז יש מקצועות שונים שאפשר להתקבל אליהם, רק תואר ראשון בתחומים אלו כמו ברוב המקצועות אין בזה ממש עבודה.

למעלה