לימודי גאוגרפיה

ronali3

New member
לימודי גאוגרפיה

שלום,
אני מתעניינת בלימודי גאוגרפיה ואשמח מכמה חוות דעת ממביני עניין :)
דבר ראשון, האם יש הבדל בלימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה בין העברית/ת"א/בר אילן/ב"ג?(מבחינת תכני הלימוד) .בגדול מאוד מעניין אותי גאוגרפיה עירונית וחברתית,האם יש מקום ששם יותר דגש על נושא מסוים מאשר האחרים(פחות מעניין אותי גיאוגרפיה פיזית)
ודבר נוסף, התוודעתי לתחום הזה רק לאחרונה וממה ששמעתי,אנשים די מזלזלים בתואר הזה . למה? על פניו הוא לא נראה כזה פשוט, אומנם הוא לא תואר במדעי המחשב,אבל הוא עדיין תואר שיש בו לימודים ריאליים וקשים להבנה.
האם גם בשוק העבודה זה תואר שנחשב לא מוערך?
וכן אני יודעת שצריך ללכת ללמוד לפי מה שאוהבים,וזה תחום שמאוד מעניין אותי. אבל עדיין צריך להיות ריאליים..
האם ניתן לשלב את גאוגרפיה עם מקצוע נוסף,כמו יחב"ל?
תודה רבה המשך שבוע טוב

אני לא מכירה ספציפית גאוגרפיה

אבל הוא כנראה מקבל זלזול כי הוא לא מאד פרקטי. מה עושים עם תואר בגאוגרפיה?
זה לא קשור לכמה הוא קשה... גם אסטרופיזיקה זה תואר די קשה שמקבל הרבה זלזול.
לדעתי אם את מכירה מקצועות עבודה שדורשים תואר בגאוגרפיה והם מעניינים אותך, לכי על זה בכל הכח. אני מתארת לי שאפשר להתגלגל מזה לכל מיני תפקידים מאד מעניינים.

לגבי תכנית הלימודים, תוכלי להשוות את התכניות בין האוניברסיטאות השונות באתרים שלהן.

zubumafu

New member
אהלן

מראש אגיד שאני לא לומד אמנם בבן-גוריון, אבל לא גיאוגרפיה ולכן הידע שלי מצומצם, אבל אנסה לעזור.

לגביי המחלקה לגיאוגרפיה בבן גוריון. מהיכרות שלי עם אנשים שלומדים במחלקה זאת מחלקה מאוד נחשבת אצלנו ויש גם הווי טוב בין הסטודנטים.
ניתן כמובן לשלב את התואר עם תחומים אחרי ממדעי הרוח/החברה, לדוגמא כלכלה, פסיכולוגיה, ניהול, חינוך וכדומה. יחב"ל ספיציפית נלמד אצלנו במסגרת לימודי פוליטיקה וממשל. אני אישית לומד כלכלה ופוליטיקה וממשל, אז אם תרצי מידע על אחד מהתחומים אשמח לעזור.

בניגוד לתארים הומניים אחרים גיאוגרפיה זה דווקא תואר שעשוי להיות מאוד פרקטי, במיוחד לבעלי תואר שני. לדוגמא, במשרדים ממשלתיים ובשלטון המקומי צריכים אנשים באגפים לתכנון ערים. חוץ מזה יש את כל התחום של מיפוי ו-GIS שהוא מאוד חזק היום ומתחבר טוב גם לתחומים שקשורים להייטק.

סתם כתבה שנתקלתי בה ועשויה לעניין אותך, כתוב שם על מקצוע שנקרא "כלכלן סביבתי":
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4360553,00.html

לפי מה שאני יודע, גיאוגרפיה זה אמנם לא הנדסת חשמל או משפטים, במובן של רכישת מקצוע, אבל בוגרי תארים בגיאוגרפיה כן מצליחים להשתלב בשוק העבודה.
בקיצור, אם זה מה שאת אוהבת לכי על זה

zubumafu

New member
ובמקרה הכי גרוע

(שהוא גרוע בגלל המשכורות העלובות במדינה, לצערנו הרב) אפשר להיות מורה לגיאוגרפיה

לפי האתר של בנט המשכורות בהוראה ממש לא

גרועות...
לדעתי בהוראה הבעיה היא לא השכר כמו היחס.

למעלה