לימודי אנגלית

hila2k

New member
לימודי אנגלית

שלום, אני עכשיו סיימתי צבא ואני רוצה לשפר את האנגלית שלי, בתיכון עשיתי בגרות 5 יחידות וקיבלתי 70, המצב שלי לא רע, אבל הייתי רוצה להגיע לרמה הרבה יותר טובה מבחינת אוצר מילים, דיבור, בטחון בשפה, ולשאלתי, היכן הכי כדאי ללמוד? הלכתי לכמה פגישות יעוץ וקשה להחליט איפה כדאי, במיוחד אחרי ששמעתי שהרבה אנשים יצאו מאוכזבים מהמקומות הללו... אני מוכנה להשקיע המון זמן וכסף בשביל מטרה זאת, תודה! הילה.

Woking

New member
no shortcuts

money can't help you. time however can and you'll need plenty of it. learning a language takes time. some of the things you could do are: 1. read books 2. watch English programmes on TV. if the programme has subtitles try to ignore them or simply block that part of the screen from view. 3. try to find an companion with whom you could converse in English and it doesn't matter if their English is no better than yours. what's important is that you get some practice.​

hila2k

New member
עוד משהו קטן...

אין לי ספק שזה מה שצריך לעשות, וזאת הדרך הכי יעילה ללמוד, אבל שלא תבינו לא נכון, בתיכון אני חרשתי את נשמתי באנגלית, היו לי מלא מורים פרטיים, ניסיתי כל דרך, אבל השפה לא באה לי בקלות כמו לאחרים, אני חושבת שאולי אני צריכה ללמוד בשיטה קצת שונה הפעם? בגלל זה חשבתי אולי על איזה מוסד כמו וואלסטריט או ברליץ? מה אתם חושבים על המקומות הללו?

אני נמצא גם באותה סיטואציה....

וגם התחלתי לנבור בתוך ספרי אנגלית וסרטים בלי תרגום תמיד ראיתי אבל כרגע, הרצון שלי הוא לשפר את האנגלית בשביל הבגרות והפסיכומטרי... ז"א, לדעת את החוקים וכול השאר איך אני משתפר את עצמי בקטע הזה?

man149

New member
Grammar Books

There are plenty of Grammar books out there. I suggest you to purchase: "Grammar in focus" \ ECB (Eric Cohen Books). "Grammar in focus" provides you a bunch of explanations followed with exercises. It contains all the Grammar material you need for the Bagrut exam. If you have difficulties with Grammar and the book is not enough, you should take English lessons as well.
Good Luck!

man149

New member
../images/Emo26.gif

Hi, When you are at the book store ask the bookseller. I'm sure you'll get better recommendations about useful Grammar books there.​

psychedelic1

New member
הייתי במצב דומה לשלך.

גם אני התחלתי לחשוש רק לקראת הבחינה הפסיכומטרית, שההתכוננות אליה נערכה בחופש הגדול לפני י"ב. לפני-כן נהגתי להעלים עין (והציונים שלי בבית-ספר היו בהתאם, ונעו בין 60 ל75). ברור היה לי, שאם אני רוצה להצליח בבחינה הזאת, יהיה עליי לחזק את החלק של האנגלית -- שאע"פ שהוא קטן פי שניים משאר החלקים, עדיין משמעותי למדי. לכן, ניסיתי לקרוא ספרים באנגלית. מה אני אגיד לך? אין פתרונות-בזק. בהתחלה זה היה קשה, אפילו קשה מאוד. עבדתי עם מילון צמוד, וההנאה מהקריאה עצמה נפגמה מאוד. היו משפטים שלמים שהתקשיתי להבין, ובשלב מסוים יצאה לי הרוח מהמפרשים. אז החלפתי ספר. הפעם ניסיתי את כוחי בקריאת "הארי פוטר". מכיוון שקראתי את הארבעה הקודמים בעברית, היה זה נחמד לשוב ולקרוא את ההמשך בשפה המקורית. גם שם לא כל המילים היו ברורות, ובכל-זאת, ההנאה לא נפגעה במאומה. החלטתי לעזוב את המילון לגמרי, ולגשת אליו רק כשהמילה חזרה על עצמה מס' רב של פעמים. סיימתי את הספר תוך שבוע, וכבר התחלתי אחר. שמתי לב שמספר המילים הלא-מוכרות הולך ומצטמצם ביחס ישר לזמן המוקדש לקריאה. הגעתי למצב שקראתי פרקים שלמים מבלי לגשת אל המילון. בנוסף, החלטתי להירשם לאתרי הידיעות הגדולים ברשת, ביניהם ה"ניו-יורק טיימס", "ג'רוסלם פוסט", וה"ביביסי", אבל קראתי בהם מעט יחסית. ניגשתי לפסיכומטרי, והוצאתי 144 בחלק של האנגלית (מיותר לציין שנורא שמחתי). באורח פלא, גיליתי חדוות קריאה באנגלית, ושנה אחרי, כיום, אני "זולל" ספרים באנגלית (בשבועיים האחרונים, למשל, קראתי שלושה), וגולש בדרך-קבע באתרי הידיעות. במבחנים באנגלית בבית-ספר, מן הסתם, הוקל לי גם-כן, והייתי עומד על 90+ במשך השנה (י"ב). ההשתפרות בדקדוק חלה מעצמה. לפני מספר ימים, ניגשתי לבדוק את הציון בבגרות, ומה שמחתי לגלות שקיבלתי 97. גם אתה יכול, אם תקרא (אל תקרא רק בשביל לקרוא, זה מועד לכשלון; תקרא רק דברים שמעניינים אותך!). בהצלחה!

למעלה