לימודי אנגלית בחול

Philip Jr

New member
או, זה כבר (אותי אישית) מאד מעניין ומסקרן

במיוחד כי אני עומד להצטרף לחברה שיש בה אנשים ממדינות רבות מאד, במיוחד ב - HQ איפה שאני אהיה (ובלי קשר זו חברה עם סניפים ברחבי העולם).
&nbsp
זו בהחלט נקודה למחשבה עבור אנשים במצבי. מאד סביר נניח שאצטרך להציג מחקר ל - 5 אנשים מחמש מדינות שונות.

אור302

New member
זה מזכיר לי מקרה הפוך שקרה לי

בסדנא להוראת שפה זרה. הייתה לנו עבודה קבוצתית, אני ועוד שתי גרמניות וכמובן תקשרנו באנגלית. המשימה הייתה לסדר תמונות ברצף לוגי ולא הצלחנו להגיע להסכמה. את שאחת מהן זיהתה שאנחנו לא מסכימים כי אני מתעקש לסדר את התמונות מימין לשמאל.

אור302

New member
אילו יתרונות למשל?

ישנם לא מעט ניואנסים שחשופים רק לדוברים ילידיים או למי שחקרו את הנושא, זה נכון. איזה יתרון זה מקנה? דבר אחד הוא פשוט היכולת להתמודדת מהר יותר עם כמויות גדולות של חומרי קריאה, אולי קצת בכתיבה, אבל אני לא חושב שיש מעבר לזה. חלק ניכר מן הדוברות הילידית הוא סביל. אוצר מילים, למשל, שרוכשים בגיל צעיר ולא בא לידי ביטוי פעיל לאחר מכן ולכן נסתר מעיניו של לומד השפה, אלא אם כן הוא עוסק בתחום. כך למשל אני מכיר בעברית המון שמות של עצים ופרחים. שום תלמיד של השפה לא יגיע לידע הזה אלא אם כן יבחר להתמקד בו. עם זאת, אין לי מושג בכלל איך נראה עץ איזדרכת ומה ההבדל בין אורן לאלון. הוא הדין בכלי מטבח באנגלית: לעולם לא אצליח ללמוד את השמות של כל הכלים ודובר ילידי ידע אותם, גם אם לא ישתמש בהם (אם אני צריך מרית אז אני שולף אותה מהמגירה. אין מה לומר בנושא). אבל מה היתרון המעשי פה? לא משמעותי. אחת הסיבות שלומדי השפה לא מגיעים לרמה ילידית היא פשוט שאין להם צורך בזה. מגיעים לרמה של תפקוד לפי הצורך ונתקעים שם. אם היה צריך יותר, היו מגיעים גבוה יותר. אני למשל, כמי שעוסק בספרות אנגלית לא מעט, עדיין מתקשה לקרוא שייקספיר. מדוע? כי אני לא עוסק בשייקספיר. לו הייתי עוסק, הייתי לומד את האנגלית הנדרשת.
&nbsp
ועוד כדאי להוסיף, אחת ולתמיד, ש"דוברות ילידית" איננה בהכרח כבוד גדול. גם ההומלסים ברחוב פה דוברים אנגלית מלידה, אז מה? שנחקה אותם? כמה שגיאות עושים דוברים ילידים בכל משפט שני? אני כדובר לא ילידי מתקן את האנגלית בעבודות של תלמידים שלי שהם דוברים ילידיים. זה מעורר כמה שאלות טובות על חשיבותה ויתרונה של הדוברות הילידית.

corrigenda

New member
זו סוגיה מעניינת

נראה לי מובן שאנשים חד-לשוניים (באקדמיה בימינו: בעיקר אמריקאים) יהיו פחות רגישים לדקויות של שיח בסביבה רב-לשונית.

אבל, איך אפשר לטעון שלמי שדובר אנגלית כשפת אם אין יתרון? מילא בתחומים מדעיים-טכניים, אבל בתחומים ההומניים? לשם הדוגמה - אני מנחש שחלק ניכר מהמחקר על המהפכה הצרפתית נכתב בצרפתית. אז האם לדובר צרפתית מהבית לא יהיה שום יתרון לעומת ישראלי סטנדרטי שירצה לפתח קריירה בנושא?

calimbo

New member
סליחה??

"אם זה ללמידת השפה תוכלי תמיד ללמוד מהארץ ואין צורך לנסוע בשביל זה כמה שזה נשמע כיף אבל חבל על הכסף שתבזבזי שם"?? אין כמו ללמוד שפה במדינה דוברת שפה, פשוט אי אפשר להשוות בכלל!! גם חוויה, כי חלק מלימוד שפות זה לחיות את המקום ואת האנשים המדברים אותן, גם כי ניתן לשלב בפעילויות מקומיות (כיום בתי ספר רבים עושים זאת, ואם לא אז התלמיד עצמו), כגון יציאה למקומות בילוי וכיוב'. אין לי מושג בכלל על מה אתה מדבר, אין מקום להשוואה.

lironkoral

New member
חכמולוג

למה אתה חושב שזה פרסומת היא ביקשה עזרה, לא אני ולא אתה יכולים לעזור לה רק מקום שמתמחה בתחום יוכלו לענות לה על השאלות שלה ולעזור לה בתהליך.

ANZ1

New member
כי אתה איש שיווק גרוע ושקוף

אגב, לצערך קיים אתר מיוחד שנקרא גוגל, הוא מאפשר לחפש דברים
ומשום מה השם שלך מופיע באתרים ופורומים של קידום אתרים.
ואתה לא מבין את הדבר הכי בסיסי בשיווק, אתה צריך לשווק מוצר טוב ולא לכתוב שטויות.
ומה שאתה עושה זה רק נזק למוצרים שלך, כי אחרי שמבינים שניסית למכור מוצר בשקר, המוצר שלך נראה יותר עלוב, מוצר טוב לא צריך רמאים כאנשי שיווק.

והנה אתה בפורום של קידום אתרים מסביר לאחרים איך למכור :
על ידי lironkoral (פורסם ג', 05 אפריל 2016 23:42:26 GMT)
שלום אלי, אני מבין מאוד מבין אותך גם אני הייתי במצב כזה, להיות עצמאי אתה אחראי על עצמך ועל איך תעשה כל צעד.
אני ממליץ לך לתת את כל כולך כדי להצליח ולא לוותר מהר גם אם לא ע שית עדיין את השקל הראשון שלך זה בסדר גמור אל תתרגש כולם היו במצב הזה גם אני עצמי!
תתחיל לעשות עבודות קטנות שקשורות לתחום שלך אתה לא חייב לעבוד את העבודה המקיפה של מה שאתה עוסק, אתה יכול להציע לדוגמא בקידום אתרים, אתה יכול להציע שתעשה עבודה של מחקר מילות מפתח בלבד כפרילנסר לאיזו חברה או בניית פרופיל קישורים תציע את הדברים הקטנים ותעבור לאט לאט לדברים העיקריים שלך.
אתה יכול לעיין בהסבר על קידום ברשתות חברתיות בקישור המצורף

Gidi Shemer

New member
תראה, דבר אחד זה לשווק במקום שבו אף אחד לא

הזמין אותך לשווק.
דבר הרבה יותר גרוע זה לעשות עבודה כל כך חובבנית כמו שאתה ניסית ועדיין מנסה לעשות.

אני לא יכולה לענות לך על מה ששאלת

אבל, רק הארה קטנה-אין לי מושג מה רמת האנגלית שלך-אבל, אם היא לא רעה נדמה לי שאולי לטוס למדינה דוברת אנגלית לא יעזור לך במיוחד: אפשר, הרי לשמוע כאן אנגלית-טלויזיה וכו'. ברור שאת מצפה שהיא תשתפר כתוצאה מאינטרקציה-אבל בפועל לא יודעת עד כמה לאנשים יהיה חשוב לתקן את שגיאות הדיבור שלך-לא אם מבינים, בגדול, מה את אומרת. תחשבי-האם אנחנו מתקנים על כל ניואנס קטן אדם שעברית אינה שפת אמו?
אז ניראה לי ששוה לקחת את זה בחשבון.
מעבר לזה יש פיתרונות אחרים אם רוצים להתאמן בדיבור. יש אתרים שמפגישים בין לומדי שפות. לי יצא לדבר עם אנשים שאנגלית היא שפת האם שלהם, ורצו ללמוד עברית. (זה ממש אפקטיבי, ואין לא נעים כו').
שלא תביני לא נכון, אני לא אומרת לך לא לטוס-אבל עד שתטוסי, אם בכלל, יש פיתרונות נוספים ולא פחות טובים.
בהצלחה.

amira141

New member
איזה אתרים?

נשמע מעניין, ואין לי בעיה לנסות אבל תוכלי לרשום לי את האתרים האלה בבקשה?
תודה

למעלה