לימודי אנגלית בחול

amira141

New member
לימודי אנגלית בחול

הי
אני התחלתי לחשוב לעבור לאיזשהי מדינה שדוברת אנגלית לבחור מוסד לימודים או בית ספר ולהירשם.. מה עושים? איפה כדאי? כמה כסף אני צריכה? אם יש מישהו שחווה את זה ויכול לספק לי מידע אודה לו מאוד

ANZ1

New member
למודי אנגלית

מה עושים
בסדר הבא
1. לבחור מדינה, יש 6 מדינות מערביות דוברות אנגלית, (ארצות הברית, קנדה, ניו זילנד, אוסטרליה, בריטניה ,אירלנד), בכולן יש בתי ספר ללמוד אנגלית ,ובנוסף ובכל אוניברסיטה יש קורסים ללמוד אנגלית, את צריכה לבחור מדינה, מדינה שאת רוצה לגור בה כמה חודשים, ומדינה שהאנגלית שבה מתאימה לך, האנגלית הבריטינת שונה מהאנגלית האמריקאית והן שונות מזאת הניו זילנדית והלאה...
2. לבחור עיר, רוב המדינות הללו הן מדינות מאד גדולות, וכל עיר רחוקה מאחרת, ובכל אחת מהן יש כמה בתי ספר לאנגלית.
3. לבחור בית ספר, בעזרת גוגל תמצאי בתי ספר לאנגלית במדינה, ובעיר המסוימת, תקראי את הדרישות, האפשרויות והעלויות.
4. לבחור מסלול לימודים, יש מסלולים קצרים של חודש וכאלו של עד שנה לימודים, יש מסלולים ברמות שונות, מרמת מתחילים ועד רמה מתקדמים מאד, יש אנגלית למטרות שונות, כמו הכנה למבחני קבלה לאוניברסיטה, תרשמי ותתקבלי ללמודים, תשלמי להם שכר לימוד והם יתנו לך אישור קבלה ללימודים.
5. בעזרת אישור הקבלה ללימודים, תבקשי ויזת סטודנט אם מדובר על לימודים מעל 3 חודשים, ואם מדובר על קורס קצר של חודש חודשיים אפשר עם ויזת תייר.
תצטרכי להראות כל מני אישורים כדי לקבל ויזת סטודנט, למשל שיש לך מספיק כסף למחיה.
6. תקבלי ויזה, יהיה לך תאריך התחלת לימודים, תצטרכי לסדר כל מני דברים, בדרך כלל המוסדות האלו גם עוזרים לך לארגן מקום מגורים, למשל אני יודע שבניו זילנד המוסדות מארגנים לינה ואוכל אצל בתים של אנשים תמורת תשלום כלשהוא, אבל את יכולה גם לגור במלון או בכל אופציה אחרת.
7. סעי בהצלחה

לשאלה כמה כסף את צריכה, תלויה בהרבה פרמטרים, מה משך הלימודים, מה עלות הלימודים - את אלו תראי באתר של המוסד שתרשמי אליו.
לאן את נוסעת, לגור במנהטן עולה הרבה יותר מאשר לעיירה נידחת באירלנד.

קחי בחשבון שלימודי אנגלית לא יאפשרו לך אחר כך להשאר לגור במדינה ולהגר.

GeJuFan

New member
יש הרבה יותר מ-6, למשל סקוטלנד

יש גם את דרום אפריקה וכן עוד מלא איים ומדינות פה ושם:
http://www.nationsonline.org/oneworld/countries_by_languages.htm#English
&nbsp
English is the primary language* in Anguilla, Antigua and Barbuda, Australia (Australian English), the Bahamas, Barbados, Bermuda, Belize (Belizean Kriol), the British Indian Ocean Territory, the British Virgin Islands, Canada (Canadian English), the Cayman Islands, the Falkland Islands, Gibraltar, Grenada, Guam, Guernsey (Channel Island English), Guyana, Ireland (Hiberno-English), Isle of Man (Manx English), Jamaica (Jamaican English), Jersey, Montserrat, Nauru, New Zealand (New Zealand English), Pitcairn Islands, Saint Helena, Saint Kitts and Nevis, Saint Vincent and the Grenadines, Singapore, South Georgia and the South Sandwich Islands, Trinidad and Tobago, the Turks and Caicos Islands, the United Kingdom, the U.S. Virgin Islands, and the United States.

ANZ1

New member
כבר כמה מאות שנים סקוטלנד לא מדינה עצמאית

ולא סופרים אותה ככזאת.
היא אפילו בחרה לפני שנה לא להיות מדינה.
כי אם את רוצה לרדת לפירוט כזה, היית צריכה לציין ליד סקוטלנד גם את ניו יורק, ניו גרזי וכל שאר 50 מדינות בארצות הברית, 6 מדינות באוסטרליה ו10 טריטוריות נוספות, קנדה מורכבת מ10 והלאה והלאה...
יש 6 מדינות מערביות אנגלו סקסיות דוברות אנגלית זה הכל.
ונכון שיש עוד מדינות בעולם שמדברים בהם אנגלית ויכול להיות נחמד לבקר בהם, אבל מאד לא כדאי ללמוד בהם אנגלית, מהודו ועד סינגפור,
לדוגמא, מהגרים מסינגפור שאנגלית היא שפת אם שלהם, לא מתיחסים אליהם כדוברי אנגלית, הם מקבלים את אותו היחס של כל מהגר ממדינה דוברת שפה אחרת, כי אי אפשר להבין את האנגלית שלהם, אותו הדבר להודים, גמייקנים וכו.

lironkoral

New member
היי אמירה

אין ספק שזה כיף ללכת ללמוד בחו"ל ולשנות את האווירה שהיא שונה מהארץ.
אך יש לי שאלה לימודי אנגלית לאיזו מטרה? תואר או סתם ללמידת השפה?
כי אם זה ללמידת השפה תוכלי תמיד ללמוד מהארץ ואין צורך לנסוע בשביל זה כמה שזה נשמע כיף אבל חבל על הכסף שתבזבזי שם.
אך אם זה למטרה של לימודי תואר בהחלט את יכולה לנסות ולעבור את החוויה הזו את תהני מכל הבחינות תלוי איך תקחי את זה :))
לפני שתקחי החלטה את צריכה גב כלכלי למגורים ומזון ועוד תוספות שאני לא יודע לענות לך.
אני יכול להפנות אותך לממקום שמתעסק בתחום הלימודים בחו"ל ובכללי כמעט בכל תחום שתבחרי והם יוכלו לכוון אותך ולהגיד לך בדיוק מה צריך לקחת ולהכין אותך למסע הזה של מעבר ללימודים בחו"ל.
תוכלי להיכנס ולהשאיר פרטים באתר : לימודים

amira141

New member
תודה לכל העונים

אני דווקא ניסיתי ללמוד בארץ וסתם זרקתי כסף כמו בוולסטריט, שילמתי עבור שנה וחצי משהו כמו 6 שלבים הלכתי שלושה חודשים ולא חזרתי, משעמם לגמרי ורק יוצאים משם אף אחד מדבר אנגלית, אני לא צריכה את זה לתואר אלא זה החלום שלי לדבר אנגלית בדיוק כמו שפת אם וחשוב לי לציין שכל המורים שלימדו אותי בוולסטריט חיו תקופות רבות בחול! בשביל ללמוד שפה אתה צריך להיות במקום שמדברים בו את אותה שפה.. וחוץ מזה לראות עולם.. ולחזור לכאן להמשיך תארים מתקדמים שלי ואולי אחליט דווקא להמשיך שם לימודים לתואר שני

Philip Jr

New member
רק הערה

לא רוצה להרוס את החלום, אבל אני לא מכיר אף אחת שאנגלית היא לא שפת האם שלה, שמדברת אנגלית "בדיוק כמו שפת אם". זה חלום שבעיניי יהיה בלתי אפשרי להגשימו. אני לגמרי בעד לטוס לחו"ל, ללמוד באנגלית, לצבור חוויות - זה גם מה שאני עשיתי.. אבל חושב שתהיי מודעת לכך שגם ישראלים שחיים פה בארה"ב כבר כמה עשורים עדיין לא מדברים, קוראים וכותבים אנגלית כאילו היא הייתה שפת אמם.

גילוי נאות קטן - אנגלית היא שפת האם שלי..

ANZ1

New member
2 הערות

1. רוב הישראלים שמהגרים מישראל (וגם שאר מהגרי העולם) מגיעים למקום חדש וטובעים בתוך עבודה\לימודים ,התאקלמות, הישרדות ויצירת קשרים.
מעטים משקיעים מאמץ מיוחד ללמוד אנגלית עד רמה מצוינת.
זה שאדם גר במקום מסוים לא אומר שהאנגלית שלו תשתפר מעבר לרמה מסוימת שילדים קולטים כשהם גדלים, קוראים ספרים ובבית הספר, צריך להשקיע במיוחד כדי לשפר את השפה.
בדיוק כמו ילד שגדל בארצות הברית בלי מערכת תומכת לא ידע לדבר אנגלית נכון.
2. מתוך אלו שכן לומדים ומשפרים את האנגלית, מעטים לומדים איך לדבר, לא מה להגיד, אלא איך, יש מורים שמלמדים איך לדבר, שמלמדים מבטאים, הגיות, צורות ביטוי ופתגמים מקומים, בדרך כלל רק ישראלים שרוצים לעבור לעבוד כשחקנים לומדים איך לדבר, אבל רצוי לכל אחד לקחת קורס מיוחד או מורה פרטית למבטא וצורת ביטוי.
אגב, מי שמתלבט איזה מבטא כדאי, נראה לי שמבטא בריטי הוא הכי כללי והכי כדאי שיהיה לך, גם אם אתה גר בארהב או במדינה אחרת.

Philip Jr

New member
תגובות

1. נכון, אבל הנקודה היא שגם *עם* מאמצים כפי שאתה מתאר, מבוגר ממוצע ואף הרבה מעל הממוצע לא יצליח להגיע לרמת שפת אם. לא בדיבור, לא בקריאה, לא בכתיבה. הבעיה היא בין השאר שפשוט אין לנו את היכולת ללמוד שפה כמבוגרים שיש לנו כילדים.
&nbsp
2. נכון מאד, ואני במיוחד מסכים לגבי המבטא הבריטי, שלשמחתי יש לי (שני הוריי מאנגליה, זה המבטא ששמעתי בילדותי, ואני נשמע יותר בריטי מהם).

ANZ1

New member
אגב בריטי

הסיבה שאתה נשמע יותר טוב מההורים שלך, זה כי אתה לא בריטי אמיתי.
אנשים רוצים "מבטא בריטי", הם בעצם מתכוונים שהם רוצים להשמע כמו בסרטים ובטלויזיה, אבל אלו שחקנים וקרינים שמדברים אנגלית בריטית "נטרלית" וברורה.
אין כזאת אנגלית באמת, לרוב הבריטים יש אנגלית לא ברורה ומבטא מזעזע.
אתה גדלת עם 2 בריטים מבוגרים שהשתדלו לדבר לידך נכון וברור,
אם היית גדל באיזו עיר בבריטניה ברחוב, ומדבר עם ילדים מסביב, האנגלית שלך לא היתה כל כך יפה.

Philip Jr

New member
קצת לא הוגן..

רוב משפחתי מלונדון ומנצ׳סטר, הוריי ממנצ׳סטר. אלו בהחלט אזורים שם יש לאנשים מבטאים שונים אחד מהשני, זה בטוח.. אבל באזורים, בשכונות, ברחובות שמשפחתי גדלה בהם - האמן לי, האנגלית שיוצאת להם מהפה יפה. אולי לא BBC English, אבל יפה ומאד ברורה. אין לי שום יתרון על בני-דודיי שם.
&nbsp
בהחלט יש אזורים בהם המבטא יותר קשה לפיצוח, במיוחד אם אתה לא בריטי בעצמך.. אבל ״מבטא מזעזע״? נראה לי קצת שיפוטי מדי..
&nbsp
מה שכן, מה שכתבת העלה בי תהיה לגבי איפה המקבילה הבריטית של ה - Mid-West האמריקאי, שלהם יש את המבטא הכי נייטרלי בעיניי, מתוך האזורים והמדינות השונות בארה״ב זאת אומרת.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
נכון ולא נכון

כל מי שעקב אחרי ילדים גדלים בבית עם הורים משקיעים (ולא משנה השפה),
ראה שבהתחלה הילדים מדברים שפה יפה וגבוהה שהגיעה מספרים, טלויזיה לילדים וההורים שלהם.
ואז הם מגיעים לגן ילדים ובית ספר והשפה שלהם מתקלקלת עם קללות, סלאנג וטעויות.
גם ילדי משפחת המלוכה עברו את אותו התהליך כשהתחילו ללכת לבית ספר עם ילדים אחרים.
תשאל את ההורים שלך הם בטוח ידעו איזה אזור באנגליה נחשב עם האנגלית הכי טובה.

d a p h n a

New member
תיקונון

ישנה בהחלט דרך שבה מישהו שאנגלית אינה שפת האם שלו יכול להיות בעל אנגלית "טובה בדיוק כמו שפת אם" - אבל הדרך הזו היא ללמוד אנגלית על ידי חיים במדינה דוברת אנגלית בגיל צעיר מאוד.

Philip Jr

New member
כפי שהגבתי ל - ANZ1

יש הסכמה די רחבה שיכולות רכישת השפה שלנו כילדים שונות (וטובות בהרבה) מהיכולות שלנו כמבוגרים. אז נכון - אם ילד של מהגרים/רילוקיישנים יגיע לארה״ב בגיל 3-4-5, סביר מאד שיגיע לרמת שפת אם באנגלית. אבל לא מישהי כמו פותחת השרשור.

calimbo

New member
אני יכול לומר לך בוודאות

שיש אנשים שמהגרים גם כבוגרים והאנגלית שלהם במרוצת השנים (מעט או יותר, תלוי באדם) הופכת לרמת שפת אם, כולל המבטא והניואנסים הקטנים שדרכם אפשר לדעת אם זו שפת אם, ואני לא מדבר רק על מטבעות לשון אלא אפילו הצורה שבה הם נאמרים, הטון וכו'. האנשים הללו קיימים גם קיימים, ולא רק באנגלית, אגב, גם בשפות אחרות כמו ספרדית או גרמנית. יש אנשים גם שזו נטייתם הטבעית (לא רבים), אף כי רוב האנשים המגיעים לכך, מעבר לכך שהם חיים במדינה הדוברת את השפה הם גם משתמשים בה כשפת יומיום ולפעמים לא משתמשים כלל בשפת האם שלהם. זה גורם לפעמים לפגיעה בשפת האם, שמלבד המבטא שלעתים נתפס, גם קופצות מילים מהשפה הנוכחית כשמדבים מהר את שפת האם, וקשה לשלוט על זה.

Philip Jr

New member
בכמעט כל נושא שאנו עוסקים בו בפורום הזה

אפשר לספק אנקדוטות, ולספק דוגמאות של outliers (יענו חריגים) שהצליחו לעשות X למרות ש - Y. אבל אנקדוטה לא שווה לדאטה. אם נשארים ברמת האנקדוטות, אז גם אני יכול לומר בוודאות שאחרי כמה שנים טובות בחו״ל, והרבה יותר שנים טובות בישראל מוקף באנגלו-סקסים, עדיין לא פגשתי את האדם שהגיע לרמת שפת אם אחרי מעבר למדינה זרה בגיל מבוגר. האם אין אף אחד כזה? ברור שיש. האם פותחת השרשור תהיה כזו? כנראה שלא, אז כדאי שתמתן את הציפיות שלה.

ayulli

New member
אם לתחוב את האף לרגע

לדעתי השרשור הזה קצת עושה סלט מדברים מאוד שונים כמו מבטא, סטנדרט ומשלב. לבריטי שדובר אנגלית ורק אנגלית כשפת אם עם מבטא ״מקומי״ (RP או איזורי) ועם שש שנות לימוד לא יהיה יתרון באקדמיה - או בכלכלת ידע באופן כללי - על פני מישהו שאנגלית היא שפה שנייה בשבילו אבל הוא איש מקצוע שמצוי בחומר ובעל נסיון תקשורתי בסיטואציות של פערי שפה. כל השאר טיפה מרגיש לי כמו תחרות מי הכי אותנטי.

Philip Jr

New member
אני חש אחרת

אבל אני לא חושב שאפשר להגיע למסקנה ברורה בנושא, אז אני לא בטוח שיש על מה לדון. אני בהחלט חושב שיש יתרונות לדובר אנגלית כשפת אם, שפשוט אי אפשר לגשר עליהם עם ידע מקצועי ו - ״נסיון תקשורתי בסיטואציות של פערי שפה״.

ayulli

New member
אם אנחנו כבר בסביבה הזו

יש מחקר שמראה שאנשים שמדברים רק אנגלית נוטים להצליח פחות ולהיות יעילים יותר בתקשורת בסביבות רב לשוניות, כולל כאלו שאנגלית היא השפה הכי נפוצה בהן (למשל הפרלמנט האירופי, האו״ם וכו׳), מפני שה-metalinguistic awareness שלהם לא מאוד מפותח. זה אומר שהיכולת שלהם לקיים תקשורת אפקטיבית - באנגלית - עם אנשים שאנגלית היא שפתם השנייה מצומצמת, מפני שמערכת הציפיות שלהם מאיך צריכה להיראות אינטראקציה באנגלית פשוט לא חופפת למציאות.

למעלה