לימודים קרבים..

gal4it

New member
לימודים קרבים..

היי, אני עומדת בפני לימודים, וחשבתי על אפשרות לשלב תואר של לימודי כלכלה עם תקשורת (בבן-גוריון). האם זה אפשרי? כדאי? אשמח להתייחסות.

Kayben

New member
לדעתי

אני לא מתיימר להיות מבין גדול אבל - לדעתי השילובים האלה הם לא משהו, על פניו נראה שמקבלים משני העולמות. אבל למעשה עושים את הקורסים החובה בלבד בכל אחד מהפקולטות, או במילים אחרות את כל הדראק. בנוסף, לדעתי עדיף לדעתי להיכנס לעומקו של עיניין אחד ברמת התואר ולא להתפזר על מגוון נושאים. תואר כזה יותר דומה למנהל עסקים, כמדומני - קצת מכל דבר. אני אישית מתכוון להתחיל כלכלה בבן-גוריון. דווקא בבן גוריון האופציה לחלוקה שהם יותר מפמפמים זה כלכלה-ניהול.

אני לומדת כלכלה וניהול בבן גוריון

ולדעתי זה מסלול מעולה כי הוא לא רק כלכלה אלא קצת מעבר. יחד עם זאת יש אנשים שעזבו את המסלול כי רצו יותר כלכלה.... אני לא חושבת שחזקים אצלנו בתקשורת ולא כדו חוגי, אולי חטיבה לכלכלה, לכן עדיף ללכת על האופציות הקונבנציונאליות כמו כלכלה ניהול, או חד חוגי כלכלה. ככה גם יסתדרו יותר בקלות לוחות המבחנים והלו"ז השבועי בכלל.

Kayben

New member
אחלה

שוב מבלי להבין הרבה. נראה לי שזה מסלול יותר קשה. צריך לג'נגל טוב בין שני הדברים, למרות שזה מובנה כך שיהיה אפשרי. הדבר העיקרי שנראה לי טוב בניהול, זה שהם לומדים בבניין יחסית חדש. וכמובן יש שם הרבה יותר בנות. לעומת כלכלה ב 72 העתיק, וכמו שלחשו לי, הרוב המוצק בה הוא גברי. =\ אולי זה לא קצת לא קשור, אבל לי זה חשוב :) ככה שבדו חוגי - אפשר להנות משני העולמות ;)

מי לומד בבניין החדש של ניהול?

צר לי לאכזב אך בכלל לא לומדים בבניין ניהול החדש והיפה, רק ההנהלה יושבת שם. גם כמעט לא לומדים ב-72. זה מאד משתנה וחסר משמעות. וכן, דווקא יש חומר אנושי טוב משהו בגזרת בנים בנות בכלכלה בפרט ובאוניברסיטת בן גוריון בכלל....

Kayben

New member
ואללה...

באמת התאכזבתי, טוב אז מי בכלל צריך ניהול ;) טוב עכשיו אני יכול ללכת לכלכלה בראש שקט... במיוחד אם יש חומר טוב... סתם, סתם...

ettt

New member
איזה שיקולים

תאמין לי... לבחור ללמוד משהו בגלל הבנין או הבנות זה ממש מתכון להצלחה מס' בפעמין שלמדתי ב-72 ממש משמעותי לי בחיי שאחרי התואר. לעומת זאת הטראומה מבניין 90 עדיין צרובה בי יום יום

Kayben

New member
תגובה נוקבת

חיכית לאיזה מישהו שיגיב ככה, כדי שאני אוכל לפרוק מתחים :) לדעתי, רוב מכריע של הסטודנטים הולכים ללמוד בגלל הסיבות הלא חשובות האלה, ביחוד אם הם לא מודים בזה. כלומר, זה טרנדי/אופנתי ללכת להיות סטודנט. היום להיות "סטודנט" זה פשוט עוד שלב בחיים של הישראלי הממוצע, ממש כמו צבא. כל אחד רוצה להשתייך לקבוצה הזאת החזקה הזאת. אנשים לא הולכים ללמוד כי הם באמת משתוקקים לרכוש את הידע אלא פשוט הולכים עם העדר. כל מי שמתכחש לעובדה הזאת הוא צבוע לדעתי. כמובן שיש ללימודים עצמם תועלת חשובה וכו' וכו'... אבל הדחף הראשוני הוא "אפקט העדר" ולא סיבות עינייניות גרידא. אותו דבר תופס בדיוק גם לגבי המקצוע הנבחר ללימודים. אפשר לעשות על זה מחקר סוציולוגי מעניין. אגב, יש אנשים שבאמת הולכים ללמוד כי זוהי היתה שאיפת חייהם מאז ילדותם אבל אלה הם מעטי מיעוט. אני בניגוד לרוב אנשים מסרב להתכחש לאמיתות האלה (זה מה שאני מאמין לפחות) ולכן אני לא מפחד להתבטא ככה, למרות שזה כביכול מפחית מערך הלימודים. רווח לי :)

ettt

New member
אני לא טוענת שזה לא קיים

אלא שזה לא אמור להיות השיקול העיקרי והמרכזי. כן- גם אני הלכתי ללמוד בב"ש גם מסיבות חברתיות. אבל הדגש הוא על "גם". היה לי יותר חשוב ללמוד במקום מוערך, ללמוד מקצוע שיעניין אותי ולו במקצת ובסופו של דבר ש"גם" יהיה לי נחמד לבוא בבוקר לשיעורים. בפרספקטיבה של זמן התואר הזה חולף מהר ואח"כ זה אתה עם עצמך עם תואר שאתה יכול/לא יכול לעשות איתו משהו ורוצה/לא רוצה לעסוק בו. וכמובן- אוהב/לא אוהב את המקצוע ואני האחרונה שאתכחש למוטיב ההשתייכות בלימודים- אני אפילו התחתנתי עם מישהו למד איתי...

Kayben

New member
הלוואי עלי

באמת. יש כמובן שיכלול של דברים - אני גר קרוב לאוניברסיטה לדוג' אז ממש נוח לי. אבל מנגד, אני מודע לכך שהחשיבות של התואר היום, היא פחות מפעם, לדעתי לפחות. אני דווקא חולם שיהיה לי עסק, ולשם כך לא באמת צריך תואר. אבל אני אומר לעצמי שתואר, בנושא שבאמת ובתמים די מעניין אותי, (שוק ההון, אם להיות מדויק) לא מזיק שיהיה. ובמיוחד כשידוע לי שלהיות סטודנט זה די נחמד.

למעלה