לימודים: מינכן או פריז?

mightybaron

New member
ניסיתי לאמץ את תאי מוחי ולהבין

מה במשפט "הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל רוע." הוא התרסה ולא הבנתי. אודה לך על הסבר. לא שלחתי אף אחד למחקר על התקופה הנאצית. לביסוס דברי - ראי מובאה בשרשור. את כל כך דומה למי שאת לא רוצה למה לקטר אם אפשר לברבר

een ogenblik

New member
אני שונאת לעשות זאת, אבל העתקתי את

כל הודעותך עד כאן בשירשור זה (לפי סדר הניראות שלהן, ולא לפי סדר זמני הפרסום). מצא לי את המובאה ממנה אני יכולה לראות את ביסוס דבריך, ואני אקרא אותה. * הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל רוע. כך הגדירו אותה - ולכן כל עוד יהיו נוצרים תמיד תהיה קיימת ההגדרה של היהודים כך למי שהנושא מעניין אותו אני ממליץ על הספר של דניאל יונה גודהגן - תליינים מרצון בשירות היטלר * מאד קל להגיד דברים - אך השאלה היא האם הם מבוססים או שמא נאמרו רק כהתרסה ואינם מבוססים את מה שאמרתי אני יכול לבסס * שאלת וגם ענית. אז מה נותר לי להוסיף? הרי לא אמרתי מיין קאמפף ! ואת עצמך מתלוננת על ה"ישראלים" שכותבים דברי הבל כהתרסה בלי להבין בכלל על מה הם מדברים. * לא מדוייק לצערי הספר לא נכתב רק על המאה העשרים לקיום הנצרות * אני גם מזלזל בכל עבודת דוקטורט שהופכת לספר זה הרי ידוע שעבודות הדוקטורט הכי טובות נכתבות בסתר ואינן מפורסמות הרי רק אוויל מושרש יפרסם את עבודת הדוקטורט שלו ! * אין לי ספק שבמיוחד היום, יש צורך בתגובות לעצם הענין. במיוחד ממי שמבסס את אמירותיו ולא סתם זורק דברי הבל שלא קשורים לעניין רק לשם ההתרסה. * ככה בלי הינד עפעף הפכת עבודת דוקטורט, עליה מבוסס הספר, לתיאוריה סהרורית, כדברך. יש לציין כמובן, שדוקטורט זה לא נכתב בשלוחה של אוני' לטביה בישראל מעניין אותי מאד על מה אתה מבסס את האמירה שלך שרק הוא תומך בתאוריה שלו האם קראת את הספר? אתה יודע במה מדובר? דווקא ממך, לא ציפיתי (הכוכביות באות לציין הודעה חדשה.) התרסה היא משפט הנאמר כנגד משהו, כמחאה על אותו משהו, ולא כביקורת. המשפט "הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל רוע", מנוסח כהתרסה כנגד הנצרות. אין בו תשובה לדבר, אין בו ביקורת על דבר, יש בו הצהרה מתריסה כנגד דת הנמצאת בעמדת כוח בעולם. אם אינך רואה התרסות שלך, אך מאשים את כולם בהתרסות כנגדך, כנראה שאיננו יכולים לנהל דיון על דבר. חבל. יחסי יהדות הנצרות היא כר נרחב לדיונים מעמיקים ומעניינים. ולפני שאני עוזבת סופית את הנושא - עבודת דוקטורט היא רק עבודת דוקטורט, היא אינה דברי אלוהים חיים, בודאי שלא בחקר הסטוריה. את התואר מקבלים על ביצוע מחקר והסקת מסקנות מבוססות, לא על גילוי אמת אבסולוטית. אין זה נדיר כלל שבאותה תקופה, דוקטורנטים באותה אוניברסיטה, מגיעים למסקנות הופכיות, ומקבלים את התואר, למרות שסתרו זה את זה. אין זה בא לפסול את עבודתו של גולדהגן, אך עדין כדאי לנקוט זהירות כשמסתמכים עליה, ואין לזלזל בכל מי שאינו מקבל את מסקנות עבודה זו כאמת מוחלטת.

mightybaron

New member
יכולת להבין

חבל מאד שאת ההסברים הברורים שלי לא הבנת. אמרתי את דעתי - ויכולת להגיב עליה עניינית. "על מה?? מיין קאמפף?" זו אינה תגובה עניינית - לפחות לא בבית ספרי. שימי לב מה כל כך מעצבן אותך בתגובות של הישראלים - הרי את מתנהגת בדיוק אותו דבר. וודאי שאי אפשר לנהל דיון כשאחת מנסה להראות כמה היא יודעת הכי טוב ולא ממש מנהלת דיון(שחלקו הוא גם להקשיב.) הרי אם היית מפנימה את תשובותי, לא היית חוזרת על אותם דברי הבל כגון: ", אך עדין כדאי לנקוט זהירות כשמסתמכים עליה" - בסך הכל הפניתי למקור מידע - לא התבססתי עליו. הביסוס שלי היה מקור שציטטתי ואילו לא בחרת להתייחס - דבר שאצל חברינו מישראל מאד מכעיס אותך. קראת את הספר? קראת את המקור/מובאה? בדק בית: האם העובדה שאני מרחק רב מישראל הופך אותי למשהו שאני לא?

diday

Member
בקשר לגולדהאגן, כדאי לזכור

שהספר של גולדהאגן עם התזה שהוא מעלה שם מאוד שנויה במחלוקת, ובעצם לא לא מקובל על אף אחד, פרט לגולדהאגן עצמו, ולעיתונאים ישראלים. אם מחפשים תאוריות סהרוריות יש גם את התאוריה של שכטר על השורשים התאולוגים של הרייך השלישי, שבו היא מותחת קו בין לותר, גתה והיטלר.

mikledet

New member
אני בהחלט

מסכים אם מבטית ודידיי, וגם אני לא מוצא את האמירה שנצרות ב*הגדרתה* ראתה ביהודים מקור כל הרע. מה גם שיש לי בעיה אם אמירות כלליות כ"יהדות" ו"נצרות". יש המון זרמים בשתי הדתות. יש למשל זרמים בנצרות שרואים ביהודים את העם ה"מקורי הנבחר" והם מאוד מאוד פרו יהודים... ויש זרמים ביהדות - שגומים לי לחשוב - שאם הם מיצגים יהדות - אני לא רוצה להיות יהודי. אין ספק, שהרבה סבל ניגרם ליהודים ע"י הפוליטיקה הנוצרית בתקופות שונות - אבל להגיד שהנצרות מבוססת על שינאת יהודים זה מוגזם לדעתי. ובמיוחד היום!

mightybaron

New member
אין לי ספק שבמיוחד היום, יש צורך

בתגובות לעצם הענין. במיוחד ממי שמבסס את אמירותיו ולא סתם זורק דברי הבל שלא קשורים לעניין רק לשם ההתרסה.

mikledet

New member
אהבתי - תיראו מי שמדבר??!!

נתחיל בהתחלה: ראשית - הבעתי את דעתי . ולא ניסיתי לשכנע אף אחד בשום דבר - לכן גם אם אמרתי דברים לא מבוססים - זה לא היה משנה - כי זו בסך הכל דעתי. לא ברור לי מאיפה הבאת את עניין ההתרסה? לא התרסתי - ואשמח אם תצטט את מה שניראה לך כהתרסה בהודעתי הקודמת. מעבר לכך, מאחר והדברים שכתבתי היו והינם עדיין דעתי, הם בחלט היו מבוססים - אולי לא על עבודות טזת דוקטורט שדווקא אהובות עליך... מעבר לכך עבודות טזה הם לא ביסוס לשום דבר יותר מאשר דעה - בדיוק כמו זו שלי. זה שמשהו מבוסס על טזה של מישהו לא עושה את זה נכון יותר או פחות מ"סתם דעה" לא מנומקת. כמו שכתבו כאן באחת התשובות - זה לא נדיר למצא טזות מוצלחות מאוד - שסותרות אחת את השניה. מעבר לכך, לפחות אני (וניראה לי שכך גם האחרים חוץ ממך) לא זיהו התרסה כל שהיא בשרשור הזה עד ההודעה שלך. כל מי שכתב - לא כתב אישית - אלא הביעה את דעתו. אתה הראשון שהתריס - גם כפי שכבר נאמר כאן - וכל תשובה (שהן כולן) שלא התיישרה עם דעתך - לקחת אותה באופן אישי - ופיתחת ממש אובססיה עם המילה "התרסה". למרות זאת, התשובות שקיבלת היו "רגועות יחסית" וניסו להסביר לך שיש כאן דיון - ובמהלכו יש דעות שונות - אבל אתה כנראה עמוס קומפלקסים - כגון קומפלקס טיפשות. אני חלילה לא קורא לך טיפש - אבל ניראה לי שאתה רגיש לעניין כי אחרת לא היית עונה להודעה של חלב מוקצף "לא אמרתי, אלא שאלתי, כי ממש" עם: "חזרתי וקראתי את ההודעה, וניסיתי להפעיל את מוחי הרופס....." ובהמשך עם: "כנראה שמספר התאים הקט שבמוחי עדיין יכול להבחין בין שאלה לבין ...." מאחר שאני לפחות לא מצאתי אפילו רמז בהודעתה על היכולת האיטלקטולית שלך. אז אם אתה רגיש לעניין - אני מניח שיש לך סיבה טובה לכך - שאני אגב יכול להבין - מקריאת התגובות שלך כאן לאורח השירשור. דבר אחד ברור מקריאת הודעותך - יש לך לך אובססיה עם המילים "התרסה" וביסוס" - (אולי כי יש בשניהם "ס"?) אבל בנוסף לכך - ברור שאתה ממש לא מסוגל לקרא הודעה - בלי לקחת אותה אישית. אז אישית אני ממליץ לך לקחת את הטפות המוסר שלך - לתשומת לבך - ולישמן - לפחות כל מה שקשור בהתרסה. (תודו - חשבתם שאני הולך להגיד ותדחוף אותן... נכון?
) ואגב - בכלל - עצם עניין הביסוס שאתה כל כך נעול עליו - אז אם היה מדובר בפיזיקה - ניחה. אבל אתה מדבר על ערבוב של פוליטיקה הסטוריה וסוציולוגיה - זה לא מדע אמפירי - אלא בחינה ופירוש של אירועים הסטוריים - שידועים כי מישהו כתב/סיפר אותם ולכן "מישהו" אף פעם לא אוביקטיבי, וה"עובדות" שעוברות מדור לדור - אינן בדיוק עובדות - אלא ארועים שאלו שמספרים/כותבים אותם גם מעצבים אותם לפי השקפת עולמת ומה לא. אגב - ניתן לראות זאת יפה מאוד בתנ"ך, יש המון אי דיוקים, "דיווחים" שניכתבו כמה פעמים עם השקפות לפעמים הפוכות, וכו' (לצערי אני לא זוכר כרגע דברים ספצפיים זה היה בכל זאת משהו כמו לפני 15 שנה כשלמדתי את זה)... אז יש גבול לביסוס ולמסקנות שניתן לפיק מביסוס זה. ואגב הרעיון עצמו (שהנצרות מבוססת על שינאת יהודים): הינה טזה: מי שאחראי לשינאת היהודים ולרדיפתם הם היהודים עצמם. אה, כן, בסוס לטעון? בבקשה - כידוע - ישו היה יהודי. ישו, שחווה (מבחינתו) הארות רוחניות - כל מה שהוא רצה זה ללמד אותן הלאה לאחיו היהודים (ולביסוס העניין הזה נא קרא את הברית החדשה) אלא מה, האופי הרוחני של "תורתו" סיכן את מעמדם של הבירוקרטים הדתיים היהודים באותה תקופה. למה? כי הוא הטיף על מני דברים שמשמעותם ויתור על התלות בממסד הדתי היהודי, ועל האינטמיות שיכולה (צריכה) להיות בין כל אדם לאלוהיו, ללא קשר אם יש או אין בית כנסת או רב בסביבה ועוד כהנה דברים כופרים - שמאוד לא מצאו חן בעיני מישהו שאינו חבר במועדון הכהנים ולא משלם דמי חבר. אז המימסד היהודי התחיל "לחפש" אותו על כל שטות ולעשות לו בעיות. אז כשהוא ראה שאחיו היהודים לא רוצים להקשיב למסרים שלו מאלוהים (והוא בהחחלט הקפיד בהתחלה "להטיף" ליהודים בלבד (בחצר בית המקדש למשל), אז הוא הלך ללא יהודים - השומרונים - שלימים יהפכו את תורתו לנצרות. אמנם היהודים לא צלבו את ישו - אבל הם אלו ש"הסגירו" אותו לרומאים, (שאגב לא רצו לצלוב את ישו - כי הוא הטיף נגד המרד נגדם(באופן עקיף)) אבל, גם לא יכלו לברוח מהחוק שלהם עצמם - שאסר התחזות - שזו האשמה בה האשימו הרבנים את ישו - וכשהו נישאל ע"י הרומאים אם זה נכון - שהוא באמת בנו של אלוהים - אז הוא לא יכל לשקר וענה שכן. נו, חוק הוא חוק - אוהבים זאת או לו - יאללה לצליבה השבועית. אגב - הרומאים הציעו חנינה לחלק מהצלובים - ע"י בחירה עממית - שהעדיפה לחנון חברים במרד מאשר עוד איזה מופרע שטוען שהוא מישהו... מכאן - שהיהודים הביאו על עצמם את שינאת תלמידיו של ישו - וכל מה שבא אחרי זה. ותוכיח שאני טועה. עם ביסוסים נימוקים - ובלי התרסות!! איך זה בתור התרסה מבוססת? לא פחות טובה מזו שלך. כל טוב. נ.ב אני מתנצל מראש לחברי הפורום. הייתי חייב. אתם רשאים לרדת עלי עכשיו בהמוניהם.

mikledet

New member
למרות שאף אחד לא קורא את זה

רציתי רק להוסיף שמה שהברון כתב רק חיזק (לדעתי) את מה שכתבתי על הצורך של הקולקטיב היהודי בקורבנות לצורך הגדרה עצמית. הרי התשובה שהוא נתן - "הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל רוע. כך הגדירו אותה - ולכן כל עוד יהיו נוצרים תמיד תהיה קיימת ההגדרה של היהודים כך" - כאילו הוא ממש רצה להדגים את הנקודה שאני העלתי. הרי מה שהוא טוען - זה - שבגלל שמישהו אחר (נצרות) הגדיר את היהדות כמטרת שינאה (נניח לצורך העניין) - אז היהודים מוגדרים כמושא שינאה: "...ולכן כל עוד יהיו נוצרים תמיד תהיה קיימת ההגדרה של היהודים כך" זה בדיוק חשיבה של קורבן. קורבן רואה את עצמו דרך כפי שהוא חושב שהמתעלל בו רואה אותו - ומגדיר את עצמו דרך עיניו של המתעלל. במקום - לבסס את הגדרתו העצמית על עצמו שלו על דעויות שלו - ועל ערכיו שלו ועל כוחו שלו - ולא כפי שהוא נטפס בעיני מישהו אחר. עוד מה שניתן להוציא מדבריו - זה - שכל עוד יש נצרות - חלק מהגדרתו של יהודי תהיה קורבנות. בכלל לא חשוב, שכבר יש לעם היהודי מדינה, את אחד הצבאות המתקמים בעולם, שאין לו יריבים ראויים מבחינה צבאית במיסרח התיכון ועוד הרבה דברים יפים וחשובים - כל זה לא משנה - היהודי - בגלל שיש עדיין נוצרים שמגדירים אותו כמקור כל הרוע - תמיד יהיה קורבן. נו שויין.

mightybaron

New member
חבל מאד

אם אתה לא יכול לראות מדבריך - לאחר שהסברתי - אז באמת חבל מאד. אה- תודה על הניתוח הפסיכולוגי בגרוש. לענין - אם היית מעלה את הדברים לדיון - היה יכול להיות דיון. אבל זאת לא עשית. ועכשיו כשאתה עושה את זה, רמת העדיפות של הפורום ירדה אצלי(כן כן - יש לי חיים מעבר לפורום) אתה כל כך דומה למה שאתה סולד ממנו - נקודה לבדיקה עצמית.

mightybaron

New member
בקריאה שניה

"לפחות אני (וניראה לי שכך גם האחרים חוץ ממך) " אוי זה משפט חזק - אם כולם אומרים כנראה שזה נכון. השתמשתי בו פעם אחרונה יחד עם " אבא שלי יבוא עם הטרקטור שלו ואז נראה"

mightybaron

New member
ככה בלי הינד עפעף הפכת עבודת

דוקטורט, עליה מבוסס הספר, לתיאוריה סהרורית, כדברך. יש לציין כמובן, שדוקטורט זה לא נכתב בשלוחה של אוני' לטביה בישראל מעניין אותי מאד על מה אתה מבסס את האמירה שלך שרק הוא תומך בתאוריה שלו האם קראת את הספר? אתה יודע במה מדובר? דווקא ממך, לא ציפיתי

lior29rg

New member
הממ...המקום היחיד בעולם שהורגים בו

יהודים בגלל שהם יהודים..... הוא בישראל זהו, אני לא חושב שצריך להוסיף על זה!

אני לא יודע, אני שואל

יש לי רושם כללי ממה שאני רואה כאן בחדשות. מה שאני שואל זה אם עלי לחשוש מהתנכלויות ומיחס רע שם? לגבי השפה, אני צריך לעשות כאמור עוד בירורים. בכל מקרה, אני אני מתעניין בלימודי החברה/רוח, כך שתעודה במקצוע טכני לא כל כך רלבנטית כלפיי. כשאתה אומר "אבל לא ללא מחיר שצריך להיות מוכן לשלם" למה אתה מתכוון? בתודה, לורנס

mikledet

New member
תקשורת

אישית, אני למדתי לקחת הכל בערבון מאוד מאוד מאוד מוגבל מה שאני מוצא בתקשורת - בכל מקום. אני רק יכול לענות לך מנסיוני האישי אחרי שנתיים וחצי ניתקלי רק פעם אחת בסנטימטים אנטי ישראלים/יהודים - משמאלני קיצוני (שזה אותו דבר כמו נאצי - רק שהוא שונא נאצים יותר ממה שהוא שונא יהודים) - וגם זה היה מאדם פרטי ודי אלקוהוליסט מתוסבך... מעבר לזה - ברשויות, בעבודה ובכלל - לא נתקלתי בשום שינאה או אנטישמיות. הערה קטנה - כתבת שאתה מעוניין דווקא בלימודי חברה/רוח. עד כמה שידוע לי - נושא הביקוש בתחומים אלו קצת עומד ביחס הפוך לארץ. למשל - לפקולטה להנדסת תוכנה/מחשבים אין שום הגבלות כניסה (לפחות במינכן) ולאומת זאת פסיכולוגיה - חבל על הזמן... היום לכל אוניברסיטה יש משרד שמטפל בסטודנטים זרים - תרים טלפון - שלח מייל - ויענו לך לגבי נושאי הלימודים. חשבתי שהייתי ברור עם הדוגמא שנתתי על המחיר שצריך לשלם. צריך להשקיע זמן כסף ואנרגיה - והרבה ומשלושתם - עד שתתחיל ללמוד. הרוב ילך לדעתי על לימוד השפה. הלימודים עצמם אינם עולים ממש כסף - אבל "הם" לא יעשו לך את החיים קלים בשום דבר אחר. בהצלחה.

אה, ועוד שאלה אחת

מה לגבי ערבים? אני מבין שיש הרבה מהגרים ערבים/מוסלמים באירופה בכלל ובגרמניה בפרט. האם עלי לחשוש מהם? אני יודע שחלק מתאי הטרור שהיו אחראים לפיגוע במגדלי התאומים נתפסו בהמבורג. מה המצב במינכן, יש לך מושג? בתודה, לורנס

alexUK

New member
באמת שטפו לך את המוח!

אחד מהשאהידים שהתפוצצו במיקי באר, התגורר בדרבי. האם זה מונע ממני לגור שם?

לא יודע...

כשאתה לומד עם אנשים כאלה באותה אוניברסיטה זה אחרת... אתה כנראה לא מגיע לאינטראקציה עם הערבים בדרבי. אם אני אהיה שכן שלהם במעונות, או חבר לספסל הלימודים, זה מצב אחר... נראה לי...

למעלה