לימודים: מינכן או פריז?

לימודים: מינכן או פריז?

אני עומד לקראת סיום שירותי הצבאי ומתלבט לגבי עתידי. לאחרונה גיליתי שהלימודים בצרפת ובגרמניה הםחינם! בעקבות בירורים נוספים שערכתי, הבחירה שלי היום עומדת בין מינכן לפריז. אינני דובר גרמנית או צרפתית, כך שבכל מקרה אצטרך ללמוד את השפה בהתאם למקום אליו אסע. הבנתי שעושים זאת שנה קודם במקום עצמו, ואפילו במסגרת המוסד האקדמי שמתכננים ללמוד בו. שאלתי היא כזאת, והיא מופנית לישראלים שחיים/חיו ופעלו במקומות האלה: האם יש סיבות שבשלן אל לי ללמוד במי מהמקומות הללו? אנטישמיות, שנאה לישראל וכיו"ב? אני יודע שהשנאה לישראל היום באירופה עזה מאוד, ויתרה מכך אירופה של היום, ובמיוחד פריז, מלאה בערבים. האם עלי לחשוש אם אני הולך ללמוד בפריז או במינכן? איפה יותר בטוח/כדאי? בתודה, לורנס

Sparker

New member
אזרחות אירופאית יש לך../images/Emo35.gif

אם השנאה באירופה כל כך עזה, למה אתה רוצה ללמוד שם?

לא, אין

הייתי בשני המקומות, ושניהם מקסימים. זו צריכה להיות חוויה אמיתית ללמוד במקום כזה. אני יודע שיש שנאה עזה באירופה, אבל הייתי מעוניין לשמוע ממישהו שחי שם כיצד באמת פני הדברים.

mikledet

New member
מה שלי

לא ברור (נו טוב לא באמת - אבל אני רוצה שאתה תגיד) לי, איך אתה יודע שיש המון שינאה באירופה? האם אני אמור להבין מדבריך, שבישראל אין שינאה? הממ... אם לא אוכל להשתמש במילה שינאה - יהיה לי מאוד קשה להגדיר הרבה דברים/התנהגיות/דיבורים בארץ... למשל - לשמאלני שכמוני... אם רק לשפוט על פי התגובות שניכתבות בפורטלים או העתונים המקוונים הישראלים השונים לכתבות "לא פטריוטיות" - אז שונאים אותי הרבה יותר בישראל מאשר כאן בגרמניה. אגב - עצה קטנה לגבי הנושא ששאלת - גרמנית היא שפה מאוד קשה ללמוד מנסיוני שלי - ושל כל זר בגרמניה שאני מכיר - ישראלים וגם לא ישראלים. בנוסף - אתה צריך לדעת גרמנית ברמת כתיבה והתנסחות אם אתה רוצה ללמוד בגרמניה. זה נכון שיש קורסים מוזלים או חינם באוני. אבל זה לא יתאים למי שרוצה ללמוד גרמנית מכלום - תוך שנה - לרמה שתספיק ללימודים (אבל זו דעה אישיתי מאוד). אם אתה רוצה ללמוד גרמנית באמת - אתה תצטרף לשלם - ולא מעט - ולתקופה של לפחות שנה (דידיי ואחרים - אתם מחזקים או חולקים על זה?) במהלך השנה הזו תלמד איך מתנהל כאן הכל עם האוניברסיטה והכל... באחריות. אגב - אם אתה מדבר על האוני. הטכנית של מינכן למשל - אז תהיה מוכן להשקיע מינימום 5 שנות לימוד (אם תשקיע ממש - אבל לרוב זה מינימום 6) עד לקבלת התעודה.(לא כולל לימודי שפה) זה חינם (כמעט) כן - אבל לא ללא מחיר שצריך להיות מוכן לשלם - לא הכל נימדד בכסף. אבל יש כאן חבר'ה הרבה יותר מוסמכים ממני לענייני לימודים בגרמניה.

alexUK

New member
לדעתי העניין הזה ש"כולם שונאים

אותנו" מנופח בכוונה בארץ בגלל החשש מגל ירידה על רקע המצב הנוכחי.

mikledet

New member
אולי

אתה צודק - אבל לא ניראה לי נכון. אולי זה נכון שעכשיו - זה אפילו יותר חזק מהרגיל - אבל אני זוכר שתמיד, ולאו דווקא במיסגרת "המצב הנוכחי" ה"סנטימטים" האלו של "כל עולם אנשטימים" טופח בידיים אוהבות... לדעתי האישית - זה עדיין חלק מהזהות היהודית - ואני חושב - שכקולטיב - יהודים זקוקים שישנאו אותם על מנת שיוכלו להגדיר את עצמם. זה גם טוב מאוד בכמה אספקטים - למשל - זה יוצר "איחוד" ו"רוח אחים", וזה מצויין לפוליטיקאים - קל ככה ליצור סרגל שעל פיו כולם מישרים קו... קצת כמו (אבל אחר בכל זאת) מה ששלטון בוש (וניקסון לפניו) עושה בארה"ב-הברית... (כן אני יודע שגם השמאל עושה זאת...) אני אישית חושש מזמנים קשים מאוד מבחינה חברתית בישראל - ביום שבו האיום הבטחוני יעלם... הרבה חרא שלא טופל יצוף אז... אבל זה כבר דיון נפרד...

alexUK

New member
וזה מוביל למחשבות

עצובות על זהות קולקטיבית המבוססת על שנאה ופחד. לפנינו הדוגמא של ברית המועצות.

mightybaron

New member
הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל

רוע. כך הגדירו אותה - ולכן כל עוד יהיו נוצרים תמיד תהיה קיימת ההגדרה של היהודים כך למי שהנושא מעניין אותו אני ממליץ על הספר של דניאל יונה גודהגן - תליינים מרצון בשירות היטלר

een ogenblik

New member
כדי להבין נצרות, הייתי פונה לספרים

על מקור הנצרות במאות הראשונות לספירה, לא לספרים על נאציזם במאה העשרים לספירה. בשם הנצרות נעשו דברים איומים ליהודים, ותמיד נמצאו לזה צידוקים תיאולוגיים מתוך הברית החדשה, אבל היא אינה מבוססת על היהודי כמקור כל רוע.

mightybaron

New member
מאד קל להגיד דברים - אך השאלה היא

האם הם מבוססים או שמא נאמרו רק כהתרסה ואינם מבוססים את מה שאמרתי אני יכול לבסס

על מה?

על ה"מיין קאמפף"? להזכירך, הנצרות התחילה לפני כמעט 2000 שנה, ע"י יהודים שחיפשו(ומצאו) אלטרנטיבה. אז כמו היום - הם הועלו למוקד ע"י הממסד הדתי המקובל

mightybaron

New member
שאלת וגם ענית.

אז מה נותר לי להוסיף? הרי לא אמרתי מיין קאמפף ! ואת עצמך מתלוננת על ה"ישראלים" שכותבים דברי הבל כהתרסה בלי להבין בכלל על מה הם מדברים.

לא אמרתי, אלא שאלתי, כי ממש

לא היה לי ברור מאיפה הבאת את העובדה (המבוססת, שעדיין לא טרחת לבסס) על היהדות כמקור כל רע - עפ"י בסיס הנצרות. אני מלינה על ישראלים שכותבים דברי הבל, ולא על ישראלים שכותבים דברי הבל כהתרסה. יש הבדל. תאמין לי. אבל למרות ששמתי 2 סימני שאלה בגוף השאלה על המיין קאמפף, לא הצלחת (כפי הנראה) להבחין בעובדה שזאת היתה, אחרי הכל, שאלה. אני עדיין חושבת שישו (היזם המרכזי והוגה ראשי) בנצרות, היה יהודי, כמו גם עדת מאמיניו. לא צריך חהיות גאון גדול בשביל החתיכה הזאת בהיסטוריה... having said that - מאוד ייתכן שלא הבנתי את ההודעה שלך שעליה אני מגיבה דברי הבל כהתרסה - אז אם פספסתי משהו - אנא תקן אותי... ואם תוכל, בהזדמנות, להביא ביסוסים לטענתך שהנצרות מבוססת על מה שטענת שהיא מבוססת... זה יכול רק לקצר את הוויכוח, או לפחות למנוע אי הבנות.

הכוונה לביסוסים אמיתיים מבסיסה

של האמונה הנוצרית ולא מעבודת דוקטורט, מוצלחת ככל שתהיה, שהפכה לספר, 2000 שנה בערך אחרי בסיס הנצרות.

een ogenblik

New member
אני חייבת להעיר

בסיס הנצרות נוצר במשך מאות שנים. בנוסף לברית החדשה בסיס הנצרות הוא גם כתבי אבות הכנסיה, והחלטות שונות של ועידות כנסיתיות (כמו ועידת ניקאה). הכתבים הופיעו לרוב בלאטינית, אך גם ביוונית, עברית וארמית. מכיוון שרוב האנושות היום אינה שולטת השפות אלו (וגם המקורות בעברית, שפה בה ישראלים דווקא אמורים לשלוט, נעלמו לרוב, ולמעשה יש בידינו רק תרגומים לעברית משפות אחרות אליהן תורגמו הכתבים מהעברית המקורית), קשה למי מאיתנו להוכיח הוכחות מבסיס הנצרות עצמה לאחרים. הבעיתיות העיקרית בהסתמכות על הספר "תליינים מרצון בשרות היטלר"/דניאל יונה גולדהגן להוכחת בסיס הנצרות, אינה נעוצה בכך שנכתב במאה העשרים לקיום הנצרות, אלא שנכתב על המאה העשרים לקיום הנצרות.

mightybaron

New member
לא מדוייק לצערי

הספר לא נכתב רק על המאה העשרים לקיום הנצרות

een ogenblik

New member
כן, תתפלא, אני יודעת

לא רק על המאה העשרים, לא הופך אותו למשהו אחר מעל המאה העשרים. כל עבודת דוקטורט היסטורית חייבת לבסס עצמה גם על העבר. עדין עיקר העבודה הוא על המאה העשרים, והיא לא המקום הנכון להסיק ממנו על בסיס הנצרות.

mightybaron

New member
אני גם מזלזל בכל עבודת דוקטורט שהופ

שהופכת לספר זה הרי ידוע שעבודות הדוקטורט הכי טובות נכתבות בסתר ואינן מפורסמות הרי רק אוויל מושרש יפרסם את עבודת הדוקטורט שלו !

mightybaron

New member
תגובתי

אכן ראיתי את שני סימני השאלה(מזל שהיו שניים כי ראייתי כבר לא כפי שהייתה). חזרתי וקראתי את ההודעה, וניסיתי להפעיל את מוחי הרופס ולראות את שאלתך אל לשווא. את טוענת ששאלת על מה ביססתי את טענותי - אך לא כתבת זאת. תחת זאת שאלת ומייד ענית (אמנם לא כל כך בכיוון אבל ניחא). לכן אולי אעזור לך ואנסח שאלה לדוגמא שאינ מתריסה: " על אילו מקורות מבוססת טענתך"? הרי לך שאלה לא מתריסה. כנראה שמספר התאים הקט שבמוחי עדיין יכול להבחין בין שאלה לבין אמירת התרסה. תאמיני לי, הם יכולים. למרות גילי המופלג, עדיין אני יודע שלא כל משפט המסתיים בסימן שאלה, הוא שאלה. לא צריך להיות מבריק בשביל לדעת זאת. ולביסוס: europe and the jews: the pressure of christendum over 1900 years, malcolm hay, 1992 מקווה שזה מספיק

een ogenblik

New member
התרסה?

המשפט "הנצרות מבוססת על היהודי כמקור כל רוע." הוא התרסה, ושליחת אנשים למחקר על התקופה הנאצית אינו מהווה הוכחה לבסיס הנצרות (למען האמת הוא בקושי מהווה הוכחה לפלג המבוסס על משנתו של מרטין לותר). אם אתה יכול לבסס את דבריך, כדאי לבסס אותם. אני יכולה לחסוך לך חלק מן עבודת ההוכחה, אם תקרא היטב את שכתבתי "בשם הנצרות נעשו דברים איומים ליהודים, ותמיד נמצאו לזה צידוקים תיאולוגיים מתוך הברית החדשה". רק שאני מגדירה אחרת הנצרות מבוססת, לעומת יש לזה בסיס בברית החדשה .

למעלה