לימודים וסיכויים

AnonyMusius

New member
לימודים וסיכויים

היי חברים, מספר שאלות לגבי סיכויי קבלה ומסלולי לימוד שונים:

באונ' ת"א, מה הסיכויי להתקבל להנדסת חשמל עם סכם הנדסי של 652?

בטכניון הסכם עומד על 85.11, בעדיפות ראשונה מדעמ"ח ושניה חשמל, מה הסיכויי שם? ואם אין סיכויי אז הבנתי שהטכניון שולח אופציות אחרות שניתן להתקבל אליהן?

בעברית ההתלבטות היא להלן:
אני מתלבט האם ללכת על תואר במדעי המחשב חד חוגי או לשלב אותו עם חוג נוסף, כנראה מנהל עסקים או מנהל עסקים כהכנה למוסמך.

-כמה זה אנושי יהיה לעשות תואר בגבעת רם ובהר הצופים? הכוונה שלי היא לעניין כל ההתרוצצויות הצפויות(הרבות?) בין שני הקמפוסים.
-האם לעשות את המסלול של ההכנה למוסמך בעצם מייקר את התואר השני יותר מאשר לעשות אותו בנפרד?
-השאיפה שלי היא להגיע לניהול בכיר ולא להשאר בתפקיד פיתוח (אם וכאשר זה יגיע), לכן האם באמת מומלץ לשלב(או אולי לדחות לתקופה אחרת בחיים)? ואם כן, מה ההבדל בין התועלת של מנהל עסקים כדו חוגי, ומנהל עסקים כתואר הכנה למוסמך במסלול ה4 שנתי?
-אילו מעונות מומלצים למי שהולך למדעי המחשב בלבד? ואילו מומלצים למי שמשלב אחד משני השילובים הרשומים למעלה?
-באיזה שלב אני צריך להודיע על הבקשה למעונות? האם במעמד הרישום לאוניברסיטה?

תודה:)

GuestOfHonor

New member
תשובות חלקיות

לגבי את"א - באתר שלהם ניתן להזין את הנתונים שלך ולראות האם אתה מתקבל או לא. כיוון שכבר מאי, אני מניח שיש שם כבר את הספים של השנה. אם אתה מעל קבלה - ברכותי, אתה בפנים. אם מתחת לדחיה - שכח מזה. אם בין לבין, אין לדעת, אבל אמורים להיות שם גם נתונים משנה שעברה שבהם תראה את הסף הסופי לקבלה, והוא אינדיקטור די טוב למצבך.

לגבי העברית, לא הייתי נכנס למסלול הישיר למוסמך במנהל עסקים.

מדוע? קודם כל, כי למרות שכבודה של העברית במקומה מונח, היא לא המוסד הכי טוב בארץ בתחום הזה, כמפתח תוכנה זה כנראה לא יותר מדי אמור לשנות לך, אבל יכול להיות שתקום יום אחד ותשאל את עצמך למה לא עשית את ה MBA בתל אביב, או בבן גוריון, או בבינתחומי, או בהרווארד. ולא, בהרווארד לא יתנו לך לעשות עוד MBA אם כבר יש לך אחד.

שנית, לדעתי MBA יתרום לך הכי הרבה (מעבר לחתיכת נייר) כשכבר יהיו לך כמה שנות נסיון מאחוריך ותוכל לשים את מה שייאמר בהרצאות בהקשר של מה שאתה מכיר מהחברה או החברות שעברת בהם.

אגב, אאל"ט, חלק לא קטן מקורסי ההכנה של ה MBA מועברים בגבעת רם, כך שההתרוצצויות פחות נוראיות ממה שנראה.

---

וטיפ אחרון ממישהו "מהתחום". הדרך המהירה לניהול בכיר עוברת דרך הקמת סטארטאפ. כן, אחוזי ההצלחה מאוד קטנים, אבל אם זאת השאיפה שלך, זה הכיוון שהייתי שוקל. בשביל להוביל סטארטאפ מצליח צריך הרבה דברים, אבל פיסת נייר היא לא אחד מהם. חלק מהידע שתצבור ב MBA בוודאי יהיה רלוונטי, אבל זה כנראה לא משהו שאי אפשר להשיג ממקום אחר או לחילופין להרוויח על ידי הכנסת שותף עם רקע בפיתוח עסקי ושיווק. לחילופין, אם אתה איש תוכנה טוב, אתה יכול להיכנס לחברה ש'מתחת לרמתך' ולהתקדם שם. זה לא אומר שלא תצטרך להתעסק בבוץ במשך חצי עשור או עשור עד שתגיע לעמדה המיוחלת, אבל זה יותר בר סיכוי מלנסות להיות מנכ"ל גוגל ישראל.

littlerunaway

New member
למדמ"ח או חשמל בטכניון

עם סכם 85 הסיכויים שלך אפסיים. חורף אחרון הרף התחתון של מדמ"ח היה 89 .
אתה יכול להתחיל סמסטר ראשון בפקולטה אחרת, לקחת 3 קורסים שהם דורשים (אלגברה, חדווא ומבוא למדמח) ואם תוציא ממוצע 80 בשלושת הקורסים האלה (לא קל) תוכל לעבור בסמסטר השני למדמ"ח (אין לי מושג לגבי חשמל).

A Lemon Tree

New member
הנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב

חתך הקבלה הנוכחי הוא 660 ומעניין לראות שזה היה גם החתך הסופי בשנה שעברה. סיכוי הקבלה שלך, אם כך, הוא בינוני, ואם תרשם, תצטרך להמתין זמן רב יחסית להחלטה שתלויה לחלוטין ברמות הביקוש.

למעלה