לימודים בתחום סוסים

אבל אני כן עובדת בשטח!

אומנם אני די בהתחלה, אבל אני כבר לומדת רכיבה ועושה עבודות בחווה - לאכף סוסים, לנקות אותם, להאכיל אותם וכל מה שמתלווה בכך.
הייתי רוצה לעשות יותר בחווה הזו, אבל הבעיה היא שכולם שם ילדים(אני בת 20+) ולא מרגיש לי ממש בנוח, אז אני מחפשת חוות (בעדיפות לצפון הארץ) שמחפשות עובדים, אולי יהיו שם חברה' בגילי.

כמובן שמה שאני עושה היום הוא לא מספיק ובהחלט לקחתי את עצתך ואני חושבת שאכן אפעל כך - אעבוד עם סוסים ואם אראה שאחרי זמן יש לי עוד רצון ללמוד - אלך ללמוד באופן מקצועי.

בלי סתירה למה שאמרת - את מכירה

ספרים טובים שאפשר דרכם ללמוד רקע עיוני על סוסים?
הבנתי שכדאי לי לעבוד עם סוסים בשטח, וזה מה שאעשה, אבל בנוסף.

giri

New member
יש הרבה ספרים... מודה שאין לי משהו בשלוף

אם כי כל הספרים הבאמת מוצלחים שנתקלתי בהם היו באנגלית.
למישהו יש רעיונות בשלוף?

fliperit

New member
שכחנו את העצה הכי טובה!

תישארי בפורום, תקראי ותלמדי

Half Halt

New member
קראתי הכל ואני לא בטוח שהבנתי לאן את מכוונת

בדיוק,
אבל אני יכול להציע לך לפנות לביה"ח הוטרינרי בבית דגן, ולנסות להתקבל לעבודה שם בתור טכנאית. ייצא לך לעבוד צמוד לוטרינרים, לטפל בסוסים המאושפזים, מעט עבודות תחזוקה של האורוות עצמן ובאופן כללי הרבה טיפול.

המטרה של לימודים (אקדמיים/תעודה) היא לאפשר לך לקבל רשיון לעסוק בתחום מסוים, או להקנות לך את הידע הדרוש לך לעבוד בתחום מסוים.
כפי שציינו מעליי, אין משמעות לידע התיאורטי שתצברי בלימודים, ואין משמעות לתעודה/רשיון שתקבלי ממוסד זה או אחר (שלא קיימים בארץ) כשתפני לעבוד בעולם הסוסים הישראלי.
יש אקדמיות ללימודי ספורט וסוסים בחו"ל (גרמניה למשל) אבל עד כמה שידוע לי אלו לא מקומות שאת יכולה להגיע אליהם ללא ניסיון קודם.

לסיכום, אני מציע לך להבהיר עם עצמך איזה תחום מושך אותך (אפילו אינטואיטיבית) ולעשות צעד קטן לכיוונו כדי לראות אם הנוצץ הוא זהב או לא.
להגיד אנטומיה ואילוף באותו המשפט של תחומי עניין זה להגיד שאני מתעניין בייצור נייר ובעריכה לשונית- תחומים מאותו עולם מושגים אבל רחוקים מאוד אחד מהשני.
רוצה לצעוד לכיוון אילוף/אימון?, תקבלי את העצות שנתנו לך כאן ותתחילי להתאמן בחווה (ולרכב לדעתי זה חלק מהעניין של אימון אז תשקלי גם את זה), רוצה להרחיב את ידיעותייך באנטומיה? תעשי את הצעד לכיוון וטרינריה ותנסי להתלוות לוטרינר שעובד בשטח או כמו שהצעתי, טכנאית בבי"ח.

לסיכום 2, בהצלחה! :)

למעלה