לימודים בתחום סוסים

לימודים בתחום סוסים

שלום, אני מתעניינת בלימודים בתחום הסוסים - טיפול (לא רכיבה טיפולית, אלא טיפול בסוסים עצמם), אילוף, אנטומיה, כל מה שאפשר.
בארץ האפשרויות היחידות הן ללמוד הדרכת רכיבה, שזה פחות מעניין אותי, או וטרינריה, שזה לא בהכרח קשור לסוסים.
אני מחפשת תוכניות לימוד בתחום במדינות אחרות בעולם.
אני מעדיפה ללמוד במדינות דוברות ספרדית (אני דוברת ספרדית ברמה יותר גבוהה מאנגלית) - אמריקה הלטינית, ספרד, אבל פתוחה כמובן גם למדינות דוברות אנגלית.
בנוסף, אני בקרוב מוציאה אזרחות גרמנית, כך שאוכל ללמוד במדינות האיחוד האירופי.

אם מישהו מכיר תוכניות לימודים - אקדמיות ולא אקדמיות בתחום, ואולי אף יש לו מושג על שכר הלימוד ותנאי הקבלה - אשמח לשמוע.

fliperit

New member
יש לך ניסיון בתחום?

אני לא מכירה תכניות לימודים מסודרות, אבל את יכולה להתחיל בהתנדבות בחוות סוסים.

לא ממש ברור לי למה את מחפשת ללמוד- האם סתם מותך עניין, או שאת מחפשת מקצוע?

אין לי ניסיון בתחום, אבל למה זה משנה?

כל הרעיון בלימודים זה לצבור ידע וניסיון..
אני רוצה לעבוד בחוות סוסים אבל אני גם רוצה ללמוד בצורה מסודרת כי זה מעניין אותי ובעיקר כי אני רוצה לעבוד בתחום.

fliperit

New member
אין ממש עבודה בתחום (מלבד הדרכה)

בטח לא בארץ. לכן לא הייתי רצה ללמוד בתכנית לימודים מסודרת.
כשאת אומרת "לעבוד בתחום" למה את מתכוונת? את רוצה להיות סייסת? עובדת אורווה?

אם אין לך ניסיון בתחום הדרך הכי טובה ללמוד היא להיות עם סוסים כמה שיותר, עדיף בצמוד למדריך רציני ומקצועי. אם תגידי מאיזה אזור את, נוכל להמליץ לך על חוות טובות

אני רוצה לעבוד עם סוסים, אבל לא בהדרכה

באילוף סוסים, בעבודה כללית איתם, לא יודעת בדיוק מה, אבל אני יודעת שזה מה שאני רוצה לעשות.
אין לי בעיה גם לעבוד באורווה אבל שזה יהיה בנוסף, ולא הדבר העיקרי.

אני מאזור השרון, אבל מוכנה להעביר את המגורים בשביל לעבוד בחווה טובה, בעיקר כי אין הרבה חוות בשרון שאפשר לעשות בהן מעבר לשיעורי רכיבה( אני מחפשת חווה שיש לה שטח שאפשר לצאת בו לטיולים עם הסוסים).

giri

New member
לדעתי

את תוכלי להיות יותר סגורה על עצמך מבחינת מה את רוצה להשיג אחרי שתכירי את עולם הסוסים טוב יותר. כמו שפליפרית אמרה, אין הרבה עבודה בתחום מעבר לעבודת האורווה והדרכה.
על מנת לאלף סוסים צריך להיות איש סוסים ברמה גבוהה, זה דורש שנים של נסיון מקיף.

fliperit

New member
בשביל לאלף סוסים

צריך שנים רבות של ניסיון בתחום, בעבודה בשטח. לכן, אני מציעה לך להתחיל מהתנדבות בחווה ושיעורי רכיבה, מללמוד את הבסיס של הבסיס ולהתקדם משם.

fliperit

New member
חווה מומלצת

אם בא לך לעבור לאזור הדרום, את מוזמנת לחווה שאני עובדת בה, שנמצאת באזור אופקים

למרות שבטוח תוכלי למצוא חווה באזור השרון (אני לא משם אז קשה לי להמליץ)

jgut

New member
בלימודים צוברים ידע, לא נסיון

אם את כבר לוקחת שיעורים בחווה מסודרת תבדקי האם את יכולה לבוא ולהתנדב יותר שעות וימים.
אין שום תחליף תיארותי לנסיון מעשי. תחום הסוסים הוא לא מסודר, את רוב הדברים קשה ללמוד בתיאוריה ואז ליישם. פשוט כי יש כ"כ הרבה סיטואציות ותת מצבים שצריך להכיר. רק נסיון רב תוך התקלות במצבים שונים, יתן לך את הידע הזה.

giri

New member
כיווני מחשבה

ראשית, אם את מעוניינת לעבוד בתחום, ומתוך הנושאים שציינת, את צריכה לימודים שכוללים עבודה מעשית בחווה. בארץ זה אומר בעיקר לעבוד / להתנדב בחווה, ואני לא חושבת שיש מוסד שמלמד את מה שאת שואלת עליו.
לגבי חו"ל - אני מכירה תוכניות כאלו בקנדה, אולי זה יתן לך רעיונות מה אפשר לחפש ברשת כדי למצוא משהו במדינות שמתאימות יותר לדרישות שלך. מה שכן, לדעתי יש ציפיה שמי שמגיע לתוכניות הללו מגיע עם נסיון בסיסי כלשהו, ולכן הייתי שוקלת להתחיל מללמוד רכיבה ולהתנדב בחווה כדי להתחיל לצבור נסיון עד תחילת הלימודים.
זו התוכנית שיצא לי לשמוע עליה - לא הייתי שם אישית ולכן אני לא יכולה לתת בהכרח המלצות. http://www.equinestudiesdiploma.com/
אצלם יש גם אפשרות ללימוד מרחוק, אונליין, אבל ההנחה היא שאם את לומדת מרחוק יש לך חווה עם סוסים ושאת יודעת את החלקים המעשיים כבר.

אה, ואמרת שאת מכירה תוכניות בקנדה

יש לך אולי קישור/ אתר של אחת מהתוכניות האלו שאת מכירה? שאוכל לבדוק מה יש בהן ואיך הן נראות.

ותודה!

אה! איזה קטע!

זו אתר הלמידה און ליין של האוניברסיטה שמצאתי שיש בה לימודי רכיבה וסוסים! לא קלטתי שזו אותה אוניברסיטה, אחלה!

אני צריכה גם ממש לשפר את האנגלית שלי בשביל ללמוד קורסים באנגלית.
הבנתי שלא היית שם אישית, אבל יש לך מושג האם באמת מקבלים תעודה מהלימודים און ליין אצלם?

fliperit

New member
אל תמהרי "לקנות" תעודה

במיוחד אם תרצי לעבוד בארץ, אין בה שום צורך. מה שכן תצטרכי זה ניסיון בתחום וקשרים עם אנשים אחרים בתחום.
חבל שתעבירי את חייך לחו"ל ותוציאי כסף לחינם

זה בעיקר פשוט מעניין אותי

מעניין אם אפשר ללמוד קורס בלי 'לקנות' תעודה, ואז בלי צורך לשלם.
אני נורא נורא רוצה ללמוד ולא מצליחה למצוא כל כך מידע וחומר באופן בלתי תלוי במוסדות לימוד..

fliperit

New member
זה בגלל שעיקר הלמידה היא בשטח

ויש מעט מאוד חומר כתוב, בעיקר בעברית.

giri

New member
את חייבת נסיון מעשי

איך תעשי קורס אונליין בלי סוס, בלי חווה, בלי שום דבר ללכלך איתו את הידיים?
התעודה הזו לא תהיה שווה כלום.

תראי, בתור מי שעקרה את עצמה לחו"ל בשביל לימודים - זה צעד עצום. לך אין עדיין שום נסיון עם סוסים. אני מכירה הרבה אנשים שמאד רצו לעבוד עם סוסים ואחרי שנחשפו לתחום החליטו שזה בעצם לא בשבילם.
אז אני באמת ממליצה לך מכל הלב - תתחילי ללמוד רכיבה. תבקשי להתלמד בחווה - בהתנדבות - תאמיני לי שזה יותר זול מהשיעורים. תלמדי איך לטפל בסוסים, בציוד, באורוות. תתחככי בתחום.
אם אחרי שנה-שנתיים כאלה תראי שזה בוער בעצמותיך, ולמדת את מה שהצלחת ללמוד כך, ואת רוצה לימודי המשך - אז תבדקי את התוכניות הללו.
על יבש, ללא נסיון - לדעתי זו טעות. ומה אם תסעי לשם, תוציאי הון עתק, ותגלי שזה לא בשבילך? לא חבל?
בכל מקרה, אם את מחפשת ללמוד את התיאוריה בלי להתחכך במציאות, זה כמובן אפשרי, ואת יכולה לקנות ספרים ברשת ולקרוא אותם. זה כמובן לא יקדם אותך מילימטר לעבודה עם סוסים... את רוב הידע פשוט אי אפשר ללמוד מספר או מקורס. צריך להיות עם סוסים.
זה כמו שמישהו ילמד צעדי ריקוד מספר - יהיה לו חוש קצב? הוא ידע להסתנכרן עם בת זוג? להוביל? ברור שלא.
ופה את מדברת על הרבה יותר...

אם סוסים קוסמים לך ואת רוצה לחפש את העתיד שלך עם סוסים, הצעד הראשון הוא להתחיל לעבוד איתם, וללמוד מהשטח. אחרי שיהיה לך בסיס, תוכלי להתקדם ללימודים כאלו.

למעלה