לימודים בקנדה.?

יוסי®

New member
לימודים בקנדה.?

בימים אלה (נו טוב, למען הדיוק, בחודשים אלה
) אני מסיים תואר ראשון במתמטיקה, ומעוניין להמשיך לתואר שני. חוץ מאפשרות קבלה לאוניברסיטאות בארץ, אני בודק גם אפשרויות ללימודים בחו"ל. מישהו יכול לזרוק איזושהיא עצם לגבי לימודים באוניברסיטאות בקנדה (עדיפות לטורונטו, היות ושם יש לי משפחה, אם כי קצת רחוקה...) שממנה אוכל להתחיל את בירורי? היש מבין חברי הפורום כאלה הנמצאים שם למטרות לימודים ויכולים להאיר את עיניי בשלל נושאים היכולים להיות קשורים לחייו של סטודנט זר שם?

lazydog2

New member
לימודים בטורונטו

הי יוסי לימודים לתארים מתקדמים בחו"ל הם עניין יקר... כך שכדאי להיערך בהתאם לפני שבאים. הלימודים הם גם הרבה יותר אינטנסיבים מאשר בארץ - ואפילו 3-4 קורסים הם המון - מאחר ו(לפחות במדעי הרוח) התלמידים הם אלו שמעבירים את רוב השיעור - כך שכל שבוע קוראים/ לומדים המון, מכינים פרזנטציות ומגישים עבודות. אני מתארת לעצמי שדברים מתנהלים אחרת בחוג למתמטיקה, אבל משוכנעת שעומס הלימודים דומה. באיזור טורונטו יש כמה מקומות שאתה צריך לבדוק - אוניברסיטת טורונטו, אונ' יורק, וגם ריירסון - שנחשב למקום עם אוריינטציה יותר טכנית, אני לא בטוחה שיש להם שם חוג למתמטיקה. בכל מקרה, כנס לאתרים של שלושת האונ' הנ"ל, חפש את החוגים הרלבנטיים ותקווה שעוד לא פספסת את מועדי ההרשמה (שהם פחות או יותר עכשיו) - תצטרך לעשות טופל כדי להוכיח שהאנגלית שלך ברמה מספיק גבוה, ולהתארגן על מכתבי המלצה ממרצים וגיליונות ציונים מהאונ', אולי גם תתבקש להגיש דוגמה של העבודה שלך. לגבי מלגות - נדיר לקבל מלגות לתואר שני, בד"כ בדוקטורט כבר יותר קל. באונ' טורונטו יש מסלול ישיר לדוקטורט (הוא נקרא PHD DIRECT) ובו עוברים ישר מהתואר הראשון לתכנית שמובילה לדוק'. רק שנראה לי שיותר קשה להתקבל. אם יש לך שאלות נוספות - אשמח לעזור בהצלחה!

למעלה