לימודים בפתוחה

yos345

New member
לימודים בפתוחה

אהלן חברים , אז ככה, אני רוצה להתחיל ללמוד תוכנה בסמסטר אביב ואני מתלבט בין לימודים באו״פ (מדמ״ח) לבין לימודים במכללה (הנדסת תוכנה),הלימודים יתקיימו בבאר שבע.ראוי לציין שאני לא מתכוון לעבוד כרגע ולכן ההתלבטות, האם זה כדאי ללמוד בפתוחה כאשר אני רוצה להיות סטודנט ב״משרה מלאה״, או שבמקרה הנ״ל עדיף ללכת למכללה?תודה חברים ??

היכן ללמוד

הלימודים באו"פ הם בעיקר של למידה עצמית, ותרגול בהנחיות, ולכן דורשים משמעת עצמית גבוהה.
אך עדיין מדובר באוניברסיטה ולא במכללה, למרות שזה כמובן תלוי במכללה.
לכן זה תלוי בך - האם אתה מעדיף לשמוע הרצאות, או ללמוד לבד, האם חשוב לך מאיזה מוסד מגיעה התעודה שלך?

yos345

New member
היכן ללמוד

היי סטודנט321, אישית אני מעדיף ללמוד לבד ולא מהרצאות. יצא לי ללמוד סמסטר אחד באונ׳ בב״ש(לא מדמ״ח), ורוב הלימוד שלי לא היה מההרצאות אלא מתרגול של החומר, יחד עם זאת לפעמים המרצה שם דגש על דברים חשובים וזה עוזר מאוד ללימוד (ההנחיות אמורות לסגור את הפינה הזאת, לא?). החשש שלי מלימודים בפתוחה הוא ״מריחה של התואר״.דבר נוסף שמטריד אותי הוא, לפי מה שראיתי באתר האו״פ, אין בבאר שבע הנחיה לרוב רובם של הקורסים במדמ״ח(אולי אני טועה?), לחלקם אפילו אין הנחיה באופק. אני כן מעוניין בהנחיה בחלק מהקורסים ומעדיף מפגש פיזי על פני וירטואלי (כרגע לפחות).בקשר למכללה מול אוניברסיטה , זה לא כל כך משנה לי.

לצערי זה נכון

כאשר מדובר על תארים שהם לא הכי פופולריים, מחוץ לתל אביב ניתן ללמוד את קורסי החובה וכמה קורסים נבחרים במקצוע הרצוי.
כאשר מגיעים לקורסי בחירה, בעיקר קורסים מתקדמים, הרבה פעמים נפתחות רק קבוצת לימוד אחת או שתיים והן נפתחות בתל אביב.

הסיבה הגדולה למריחת התואר באו"פ היא שחלק ניכר מהסטודנטים הם אנשים עובדים ולכן לוקחים מספר מועט של קורסים בסמסטר.
יש קורסים בהם ניתן לוותר על הנחיה עקב חפיפתם לקורסים באוניברסיטאות אחרות בהם יש קורסים מצולמים (למשל מבוא לבינה מלאכותית מתאים להרצאות של ברקלי), אבל לא תמיד.

yos345

New member
היכן ללמוד

אז מה אתה אומר, האם לאור זאת שלחלק ניכר מהקורסים אין הנחיה באזורי, האם זה כדאי מבחינתי ללמוד באו"פ?

יש לי חשש כבד שאני פשוט יבזבז שם זמן ושוב אצטרך לעבור למוסד אחר :(

שאלה נוספת שקשורה לאינטרקציה עם סטודנטים אחרים באו"פ, האם יש דבר כזה קבוצות לימוד--כלומר מס' סטונדטים שיכולים ללמוד יחד, גם אם הם מאזורים שונים בארץ?
לימוד עם עוד כמה סטונדטים יכול לעזור להבנה מהירה של החומר, גם אם זה נעשה דרך הרשת.

תלוי רק בך...

אתה יכול לעשות אפיק מעבר, אתה יכול לנסוע לת"א לקורסים שאין להם הנחייה בב"ש, אתה יכול להירשם לאופ"ק בקורסים בהם יש אופ"ק וזוהי הקבוצה היחידה באזור מגוריך, וכמובן שאתה יכול להירשם למוסד לימודים אחר. הכל תלוי בך...

לגבי אינטרקציה עם סטודנטים נוספים - כמעט לכל קורס באו"פ יש קבוצה בפייסבוק, וגם סטודנטים מתחברים לפעמים עם סטודנטים אחרים בקבוצה שלהם ונפגשים ללימודים גם מחוץ לשעות ההנחיה. יש כאלה שמתחברים ולוקחים יחד קורסים אחרים גם, כך שתמיד הם מכירים מישהו בשיעורים ויש להם עם מי ללמוד. זה מאוד תלוי בסטודנט...

yos345

New member
תודה

תודה אחינו על כל העזרה :)
&nbsp
עוד לא החלטתי, אבל יש לי עוד כמה חודשים לחשוב על זה.

למעלה