לימודים בעברית

azuril

New member
לימודים בעברית

שלום לכולם... אני מתחילה ללמוד משפטים בעברית באוקטובר ואודה לכם אם תוכלו לענות לי על כמה וכמה שאלות: - מה רמת הקושי והעומס בלימודים? - כמה ימים בשבוע לומדים? אפשר לשלב עבודה? - באיזו שנה בוחרים התמחות והאם הדבר תלוי בציונים/ ראיונות? לימודי משפטים מאז ומתמיד סיקרנו ועיניינו אותי..אך ככל שעובר הזמן אני חוששת יותר ממציאת עבודה בתחום בעקבות הצפת עורכי הדין בשוק והרעיון שבגלל ההצפה הרבה פעמים רבות זכויות נרמסות (בעיקר בהתמחות) כי כולם נלחמים על כל מקום פנוי. עד כמה המצב גרוע ?

B L I M P

New member
בקצרה

הלימודים לא קשים, אבל די עמוסים, בעיקר בשנה א'. בשנה א' הרוב לא עובדים, אבל בהחלט אפשר לעבוד. זה הכל שאלה של יכולות אישיות. למיטב זכרוני בשנה א היו 3-4 ימים בשבוע. אל תשכחי שיש מטלות שצריך לעשות בבית, רובן גוזלות לא מעט זמן, במיוחד בשנה א'. לאחרונה עבר חוק (כבר עבר??) שניתן להתראיין להתמחות החל משנה ג'. בראיונות מסתכלים על ציונים, מוסד לימודים, ניסיון בעבודה משפטית (אם יש) ונסיון "רגיל" (צבא, עבודות קודמות וכו). כמובן שמאוד חשוב מי אתה ואיזה רושם אתה עושה. בוגרי העברית בציונים ממוצעים ומעלה מצליחים לסגור התמחויות טובות וטובות מאוד. עוד לא יצא לי לחפש עבודה, אבל אני מאמינה שגם בשוק מוצף המוכשרים תמיד ימצאו עבודה טובה. מה שכן, בהחלט הגיוני שיש שחיקה של התנאים בעקבות היצע עורכי הדין בשוק.

Anabol

New member
תשובות

- 8/10. עכשיו ברצינות, איך אפשר לדרג קושי? יש כאלה שזה ממש קליל בשבילהם ויש כאלה שחורשים כל הסופ"ש ומסיימים עם ציונים בינונים. זה משתנה מאוד. אבל באופן כללי, בהשוואה למקצועות אחרים, זה קל, אולי אפילו מאוד קל, אם השאיפה היא בסביבות ה82-84. -אפשר לשלב עבודה בקלות (אם יודעים מה עושים). בשנה א' קצת פחות בגלל עומס של תרגילים. - נכון עכשיו בוחרים התמחות החל מאמצע שנה ג' וזה תלוי גם בציונים וגם בראיונות. הציונים הם נקודת פתיחה, ואחריהם מה שחשוב הוא הראיון. לגבי זה, אנא קראי את השרשור הארוך מעליך או מתחתיך - כתבתי שם הודעה ארוכה בנושא.

למעלה