לימודים בהולנד

afon

New member
אין כמעט שום תחום במדעי החברה

שאין בו התעסקות בסטטיסטיקה, ובשביל להיות חוקר אקדמאי במדעי החברה צריך ידע מקיף בסטטיסטיקה.
רק בתחומים מאוד ספציפיים דוגמאת חלקים מאנתרופולוגיה, יחסים בין לאומיים ומשפטים סטיסטיקה לא תופסת מקום מרכזי, בכל תחומי המחקר המרכזיים (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, בלשנות, כלכלה וכו) סטטיסטיקה היא כלי קריטי למחקר.

אך אל תתן לזה להפחיד אותך, ברגע שמבינים את זה זה לא כזה נורא ואפשר להתעסק בעיקר. אם בקבוצות אתניות עסקיננו אז יש תוכנית לתואר שני שהיא אחת הטובות באירופה ליחסים בין קבוצות אתניות עם פרופ' מהטופ העולמי באונ' אוטרכט.
http://www.uu.nl/university/international-students/EN/merm/Pages/default.aspx?refer=/programmes/merm

שווה בדיקה!

Free Smile

New member
goeden-afon...

עליך להבין
אני אלרגי לסטטיסטיקה
חיכיתי מיומי הראשון ליום שבו לא אצטרך ללמוד זאת עוד וזה הגיע לדאבוני רק בשנה השלישית. אין לי מושג איך, אבל אשכרה צלחתי את התואר חרף זה.
אם יש בזה סטטיסטיקה = כנראה זה לא תואר בשבילי
באותה מידה אם יש מישהו שאוהב שקשוקה אבל אלרגי לבצל ושום = אין בעיה שתאכל במקום אחר ולא אצלי, או שפשוט תודה שזה לא מאכל בשבילך. יש מאכלים אחרים!

משהו שקשור בפוליטיקה ויחסים בינלאומיים מתחיל להשמע אטרקטיבי. גם עבודה סוציאלית עכשיו כשאני חושב על זה זה סוג של מדעי החברה רק פרקטי. מה עם גישור / פתירת קונמפליקטים - יש דבר כזה בהולנד? כתואר?

והאמת
החלום היה ללמוד קולנוע. מישהו אמר לי פעם שיש בתי ספר לקולנוע שהם לא אקדמיים ואז צריך לשלם על זה הרבה יותר כסף. מישהו יכול לפרט על זה? מה שנחשב אמנות וכיו"ב לומדים במוסדות שאינם באותו שכר לימוד?
משהו כמו סם שפיגל ושנקר לעומת אונ' תל אביב?

יש - אבל הבעיה לא המחיר

שיחסית דומה לאוניברסיטאות ואף נמוך ממנו, אלא סף הקבלה הגבוה - פורטפוליו של יצירות + הולנדית ברמה מעולה. אפשר לצלוח את שניהם כמובן, אבל מסובך יותר מתואר אחר. לפחות מה שהיה לפני כמה שנים =]
הנה הלינק למידע באנגלית - http://www.ahk.nl/en/filmacademy/

יש גם בתי ספר אחרים - ריצ'פלד ועוד משהו,

ואני מכירה שתי ישראליות שלומדות שם אמנות וויזואלית, אבל לא סגורה על מגמות קולנוע. גוגל סקרן יוכל לעזור =]

forglemmigej

New member
שקרתי גם קיים בדנית

אני חושבת שהכוונה יותר לi stand corrected, עברית היא פשוט שפה מאד ישירה לכן שקרתי נשמע קצת לא נח לשמיעה

Free Smile

New member
מצחיק הא?

דווקא עבור המנטליות שמתבטאת בהגזמה של "אחי אתה מת" "הרגת אותי" "פצצה" , כשמישהו אומר לי "no, I lied" אני רוצה לומר - בסדר, תרגע, לא קרה כלום, אל תכה את עצמך לזוב דם בשביל בלבול קל.

מותר לך
-לטעות-
..לפעמים...

afon

New member
אפונה אם אפשר לשאול

איפה ומה את לומדת?

כמובן,

אני לומדת מנהל עסקים בינלאומי באוניברסיטת VU באמסטרדם. באמסטרדם יש שתי אוניברסיטאות - UVA והאוניברסיטה "שלי" - VU. שתיהן מצויינות, למרות שאני מוכרחה לאמר שלUVA יש שם יותר יוקרתי (מכל מיני סיבות רלוונטיות וגם פחות רלוונטיות, כמו מיקום מרכזי בעיר שנחשב יותר מגניב). אני מוכרחה לציין שה"יוקרה" של האוניברסיטאות מאד תלויית תואר, למשל תואר שני באוניברסיטת רוטרדם מאאאד נחשב כשזה בתחום העסקי\כלכלי, ממש ברמה עולמית (טופ 5 אוניברסיטאות באירופה), אבל מצד שני אין לי מושג אם הם כאלו תותחים בפקולטות אחרות כמו למשל מדעי החברה. מבחינת תואר ראשון מאד קשה לי להאמין שזה משנה משהו, למרות שגם פה יש חלוקה בין אוניברסיטאות למכללות. באופן כללי הלימודים באוניברסיטה יותר מאתגרים ונחשבים יותר קשים, ומצד שני במכללה רוב התואר מאד פרקטי - מה שמשפיע על התעסוקה העתידית. מהקונסנזוס שיש כאן זה שמכללות יותר קריטיות להתקבל לעבודה כי יש ניסיון פרקטי, ואוניברסיטאות (ובעיקר תואר שני, שנמשך לרוב רק שנה אחת) הן יותר חשובות להמשך קריירה וקידומים. גם בלתי אפשרי לקפוץ מתואר ראשון במכללה לתואר שני באוניברסיטה, אלא יש צורך במכינה של שנה. מכללות לא מציעות תארים מתקדמים.

ולפעמים זה נשאל, אז הדגש ה"בינלאומי" בתואר שלי למשל הוא בעצם בקורסים עצמם, שיש דגש על כלכלות אירופה בכללותן, ארה"ב, אסיה וכו', וכמובן תלמידים מכלמיני ארצות ומיני יכולות לעשות חילופי סטודנטים (שתכלס יש את זה ברוב התארים, פה פשוט זה מאד מובן מאליו בעוד שקשה לי להאמין שזה ככ מובן מאליו בתארים אחרים).

....ויש עוד כמה...

למשל:
http://www.iamsterdam.com/en/living/education/higher-education-system/amsterdam-university-college

ויש גם את האוניברסיטה הפתוחה

ההבדל המרכזי בין uva ו vu הוא בשמן. ה"חופשית" באוניברסיטה בה את לומדת היא מילת המפתח למה האוניברסיטה שיותר נחשבת מבחינת יוקרה היא uva
כמו כן - ל uva אין מיקום מסויים. כל פקולטה נמצאת במיקום אחר של העיר.

תואר ראשון, כמו שמוכר בישראל, נלמד פה בעיקר במכללות.
לגבי קריירה וקידומים - את (חוסר) ההבדל בין מי שסיים תואר ב hva או ב uva (או vu לצורך העניין) תגלי כשתסיימי ללמוד ותתחילי לעבוד ולהתקדם בתפקידך.

יש הרבה הבדלים בין שתיהן כמובן :)

אבל הם לא ככ חשובים בעיניי כפי שכבר ציינת בשורה התחתונה. לדעתי כל האוניברסיטאות וגם המכללות מצויינות. אין לי עדיפות מסויימת למוסד כזה או אחר וכמובן שהשיקולים שעשיתי היו אישיים (ובעיקר הסתובבו סביב העובדה שבVU התקבלה בקשתי למלגה בעוד שבUVA לא, ושבמכללות הלימודים הם 4 שנים מול 3 שנים). אין לי סטטיסטיקות לגבי התפלגות הלימודים באוניברסיטאות מול המכללות בהולנד, אבל בהחלט ההתפלגות קיימת ולדעתי בצורה אחרת מבישראל בגלל שיטת הפילוח המוקדמת בתיכונים. אז דווקא לא הייתי אומרת שהתואר הראשון במתכונתו המוכרת בארץ נלמד בעיקר במכללות אלא שהתנאים המקדימים שונים. אולי זה עניין של תפיסות שונות.

gl0bey

New member
שלום אפונה!

אז קודם כל תודה רבה על עזרתך הנפלאה כאן. ממש נחמד מצדך :)

לפי מה שקראתי ב"מאמר" שלך אני מבין שתור אחד שאין לו דרכון הולנדי\אירופאי, וכרגע אין לו ויזה כל שהיא
האפשרויות שלי הן:
לעבור את כל התהליך של ה-IND ושחברה שלי תעמוד בכל הדרישות שלהם, ורק אז אוכל ללמוד בהולנד ולשלם כמו הולנדי.
או לשלם כמו זר לשנה הראשונה ואז להגיש בקשה לויזה ובשנה השניה לשלם פחות.

האם יש דרך נוספת?
אני שמעתי שיש אפשרות לעבור קורס בהולנדית NT2 (או משהו כזה, לפי הבנתי זה הרמה של השפה) ואז להתקבל ללמודים בהולנדית
במידה ועברתי את המבחנים ואז גם לשלם כמו הולנדי וזה איך שהוא משתלב עם הויזה (או משהו כזה)

אין לי את כל הפרטים לגבי זה (מצטער) ואני גם לא בטוח ב100% שזה נכון
אז אשמח לשמוע מה את חושבת!

תודה רבה!

היי
ואכן החלק הראשון נכון, אך לא השני,

מכיוון שאין שום דרך לשלם בצורה ההולנדית ללא וויזה ו/או דרכון הולנדי או אירופאי, גם אם תלמד בהולנדית אחרי הNT2 (זה שם של מבחן "הולנדית כשפה שנייה" שמייצג קורס ללימודי שפה ברמה יחסית גבוהה, יש חלוקה להולנדית אקדמאית (קורס 2ב) ו"רגילה" (קורס 2א)). לפני כמה שנים היה בזה גרעין של אמת: פעם הלימודים בהולנדית היו זולים ובתארים באנגלית שכר הלימוד היה יקר, כך שהיה משתלם ללמוד הולנדית ולהתקבל ללימודים בשפה ההולנדית ולשלם שכר לימוד מועט (כמו בעצם מה שקורה בגרמניה, איטליה וצרפת עד היום). אחר כך הכל עלה, וכרגע המצב הוא ששכר הלימוד הוא בשיא מטורף של כ9000 יורו לשנה גם בהולנדית וגם באנגלית לכל מי שאינו בעל זכויות אירופאיות כלשהן מאילו שצויינו. כך שאנחנו הזרים די נדפקנו מהקטע הזה. תוכל לוודא את מה שאני אומרת עם כל אחת מהאוניברסיטאות (האתרים שלהם תמיד מאד מפורטים בנוגע לתשלומים, כיאה להולנדים:). והכי טוב להתקשר לIND (שירות ההגירה ההולנדי) או ללכת בעצמך לערייה ולשמוע על התהליכים האפשריים שם. אחרי הבלבול הראשוני ומאסות המידע המטורפות, תוכל לקודד חזרה את מה שאמרו לך (ואולי חלק גם חסכו ממך, לא כל הפקידים ישמחו לספר לך שבתור מחזיק ויזה תשלם פחות ללימודים), ולפרש על פי מה שנכתב בשרשור הזה :)
לגבי הוויזה וNT2 - זה מאד תלוי איזה תהליך אתה עובר, אבל באופן כולל לכל התהליכים זה נהדר לקבל תעודה שעברת את הNT2 - כי זה חוסך משמעותית כמה קורסי התערות בחברה, וכמובן מקל עליך במציאת עבודה ובכלל בפרקטיקה של החיים כאן :)

חנהר

New member
אגב כדי לקבל אזרחות הולנדית

מספיק לעבור מבחן NT1. זה מה שאני עושה.

אפשר לקחת שנה "מכינה" בתוך האוניברסיטה

ובעצם מדובר ברצף קורסים מההולנדיתת הכי בסיסית לאקדמאית איתה ניתן ללמוד. התנאים משתנים כל הזמן, אבל בזמנו מכינה כזאת (לבעלי דרכון) עלתה כ1200 יורו, למרות שגם לשאר האוכלוסיה בלי דרכון המחיר לא נורא יקר (לדעתי 650 יורו לקורס, ארבעה קורסים גדולים בשנה? אולי שישה, מקסימום).

חנהר

New member
תודה רבה לאפונה מלנכולית

על השיתוף והמענה המעמיק אודות הנושא

למעלה