כמובן,
אני לומדת מנהל עסקים בינלאומי באוניברסיטת VU באמסטרדם. באמסטרדם יש שתי אוניברסיטאות - UVA והאוניברסיטה "שלי" - VU. שתיהן מצויינות, למרות שאני מוכרחה לאמר שלUVA יש שם יותר יוקרתי (מכל מיני סיבות רלוונטיות וגם פחות רלוונטיות, כמו מיקום מרכזי בעיר שנחשב יותר מגניב). אני מוכרחה לציין שה"יוקרה" של האוניברסיטאות מאד תלויית תואר, למשל תואר שני באוניברסיטת רוטרדם מאאאד נחשב כשזה בתחום העסקי\כלכלי, ממש ברמה עולמית (טופ 5 אוניברסיטאות באירופה), אבל מצד שני אין לי מושג אם הם כאלו תותחים בפקולטות אחרות כמו למשל מדעי החברה. מבחינת תואר ראשון מאד קשה לי להאמין שזה משנה משהו, למרות שגם פה יש חלוקה בין אוניברסיטאות למכללות. באופן כללי הלימודים באוניברסיטה יותר מאתגרים ונחשבים יותר קשים, ומצד שני במכללה רוב התואר מאד פרקטי - מה שמשפיע על התעסוקה העתידית. מהקונסנזוס שיש כאן זה שמכללות יותר קריטיות להתקבל לעבודה כי יש ניסיון פרקטי, ואוניברסיטאות (ובעיקר תואר שני, שנמשך לרוב רק שנה אחת) הן יותר חשובות להמשך קריירה וקידומים. גם בלתי אפשרי לקפוץ מתואר ראשון במכללה לתואר שני באוניברסיטה, אלא יש צורך במכינה של שנה. מכללות לא מציעות תארים מתקדמים.
ולפעמים זה נשאל, אז הדגש ה"בינלאומי" בתואר שלי למשל הוא בעצם בקורסים עצמם, שיש דגש על כלכלות אירופה בכללותן, ארה"ב, אסיה וכו', וכמובן תלמידים מכלמיני ארצות ומיני יכולות לעשות חילופי סטודנטים (שתכלס יש את זה ברוב התארים, פה פשוט זה מאד מובן מאליו בעוד שקשה לי להאמין שזה ככ מובן מאליו בתארים אחרים).