לימודים בהולנד

חנהר

New member
לימודים בהולנד

שלום לכל החברים שאי פעם תהו לגבי לימודים, אני שמחה להציג בפניכם אורחת שתענה על שאלותיכם לגבי לימודים בהולנד. ברוכה הבאה לאפונה_מלנכולית
.

שלום לכולם
שאלות לגבי לימודים!

גם אני לא כתבתי בתפוז כבר זמן מה (למרות שהעבר היצירתי שלי לחלוטין טמון בין דפי הפורומים השונים שהשתתפתי וניהלתי פה בעבר:), ושמחתי לחזור בעבור חברתי ההורסת חנה!
אז אני אציג סקירה קלילה של לימודים בהולנד, וכשיהיה לי זמן אשמח לכתוב מאמר מפורט.

הלימודים בהולנד מתחלקים מבחינתי בין זרים מוחלטים לבין ישראלים עם זכויות בהולנד.
זרים מוחלטים הם ישראלים בלי דרכון הולנדי כלשהו, וללא וויזת פרטנר (מנישואים, הסכם PARTNERSCHAP או הסכם זוגיות). חבר'ה כאלו יאלצו לשלם סכומי עתק לאוניברסיטאות (נע בין 6500 ל9000 יורו לשנה ואף יותר). במקרה כזה צריך לבוא עם גב כלכלי מטורף, ולדוגמא רק בשביל לקבל וויזת סטודנט צריך להראות נזילות של כ7000 יורו בחשבון עובר ושוב כלשהו. אני מוכרחה להגיד שאפשרי לחסוך את הסכומים האלו, אבל אז אני תוהה למה לעזאזל להשקיע 30000 יורו בתואר ראשון (או 15000 יורו לתואר שני), כשאפשר ללמוד בחינם בגרמניה השכנה שלנו.

ישראלים עם זכויות בהולנד :
מדובר בכל אדם עם אזרחות אירופאית. גם רומניה ופולין ושאר המצטרפות החדשות נכנסות תחת המטרייה הזאת, למרות שעם דרכון רומני למשל, הלימודים זולים אך אין אפשרות לעבוד (בניגוד לאזרחות ממדינות אירופאיות יותר וותיקות - למרות שזה משנה כל שנה, אולי עוד כמה שנים ניתן יהיה לעבוד עם דרכון רומני).
כשמדובר באזרח עם דרכון אירופאי - שכר הלימוד מצטמק למימדים זעירים של 1700 יורו לשנה (לכל סוגי התארים, ראשון ושני) לאוניברסיטאות. יש אוניברסיטאות שעדיין גובות סכומים של 25000 יורו בשנה - אבל אני לא מדברת עליהן כי מדובר באוניברסיטאות פרטיות הגובות את הסכומים האלו גם מאזרחים הולנדיים.
אזרח עם דרכון אירופאי יכול ללמוד בהולנד ולשלם את אותו הסכום של אזרח הולנדי, ובנוסף בונוס: אם לאותו אדם יש עבודה (לדעתי זה 80 שעות בחודש) ומתחת לגיל 30, יש מימון ממשלתי בגובה 260 יורו בחודש שהופך למתנה עם סיום הלימודים. מעבר לזה אפשר גם ללוות כספים (אני לא מעריצה גדולה של ללוות כספים אישית), ולהחזיר אותם באפס ריבית כמעט בפריסה לשנים רבות. גם הנסיעות בכל התחבורה הציבורית (עירונית וחוץ עירונית) בחינם.

אזרחים עם וויזת בן זוג ועם דרכון הולנדי - מקבלים זכויות שוות ערך לילידי הולנד. מדובר בתשלום של כ1700 יורו לשנה, וקבלת 260 יורו כל חודש מהאוניברסיטה בלי החובה לעבוד (בניגוד לשאר אזרחי אירופה). אפשר גם ללוות כספים באותם תנאים נוחים ומעולים. תחבורה: חינם. יש לציין שכל ההקלות האלו הם לאנשים מתחת לגיל 30. מעל לגיל 30 התשלום עולה קצת (לא משמעותי, בסביבות ה500 יורו), ואין נסיעות חינם ומענק ממשלתי.

לימודים באנגלית הם המלצה חמה מאד, היות ולימודי השפה ההולנדית על בוריה זאת משימה לא פשוטה - זאת שפה מאד מאתגרת (בעיניי הרבה יותר מגרמנית למשל) ולא כל מקצוע כדאי ללמוד בהולנדית (לא הייתי לומדת פסיכולוגיה בהולנדית למשל, או כלכלה. הנדסה כן ). יש ברוב האוניברסיטאות בהולנד תכניות לימוד באנגלית שמחירן זהה לתכניות ההולנדיות. לתארים מתקדמים כמעט ותמיד יש תכניות לימוד באנגלית. (וגם אצל שכנינו הגרמנים הזולים:).

דרישות הקבלה הכלליות לאוניברסיטאות בהולנד - אזרחים וזרים -

* תעודת בגרות (ממוצע 70 נחשב מעולה בהולנד, אין דבר כזה ממוצע 90, הם קמצנים בציונים כך שאל תדאגו אם התעודה שלכם לא נחשבת איי-איי-איי בארץ, זה שונה בהולנד :).
* מבחן רמה באנגלית (TOEFEL או משהו דומה, תלוי באוניברסיטה)
*קורות חיים (מאיפה באתי ולאן אני הולך:) - קחו בחשבון שרוב האנשים שרוצים ללמוד באוניברסיטה הם תינוקות בני 17 - 18 - לא משנה מה עשיתם בארץ, קורות החיים שלכם מרשימים כי כבר יש לכם ניסיון כלשהו בחיים ובתעסוקה (צבא מבחינתי נחשב תעסוקה).
*מכתב מוטיבציה (למה אני רוצה ללמוד כאן באוניברסיטה הזאת, מי אני, איך אני רואה את החיים שלי בעתיד בעזרת התואר הזה - ושאר ירקות ).
*חלק מהאוניברסיטאות מבקשות מבחני כניסה - אבל זה ממש לא פסיכומטרי. מקסימום מבחן במתמטיקה. לתואר שני אמנם יש בקשות יותר ספציפיות, אבל זה גם תלוי בתואר הראשון
*הרשמה בפורטל סטודי-לינק ההולנדי (פרוצדורה טיפשית אך הכרחית, כי הכל נעשה דרך מערכת ממוחשבת).

אני יודעת שיעלו שאלות לגבי וויזת פרטנר - אז העניין החשוב בוויזה הזאת היא שבן הזוג ירוויח ברוטו כ1400 יורו (פעם זה היה נטו, בג"צ אירופאי הכריע את הכף לכיוון הברוטו - למרות שזה כל הזמן משתנה) וחוזה תעסוקה לשנה. אם מגישים את הוויזה כשחוזה התעסוקה הוא ל11 חודשים, התשובה תהייה שלילית. אין משחקים בקטע הזה, הם מאד מדוייקים ואפילו שרירותיים! (מפתיע?:).
אפשר גם להתחיל עם וויזת סטודנט (ולשלם את סכום העתק ללימודים) ואז להחליף לוויזת פרטנר (ונגיד לשנה השניה לשלם את הסכום ההולנדי). היתרון כאן הוא שלא תצטרכו לעבור מסלולים מפרכים של לימודי שפה וכו' בשביל להכנס להולנד, כי כבר תהיו כאן על תקן סטודנטים.

בקיצור, חפרתי קצת

אם יש עוד שאלות או חוסר בהירויות - תשאלו!
וכמובן שהמידע הזה יכול להתעדכן היות וכל חודש בערך יש תקנה חדשה בIND - משרד ההגירה ההולנדי :)

נשיקות ומיץ פטל!

ושכחתי לציין! - מענקי לימוד ומלגות

בגלל שחלק מהאוניברסיטאות מתגאות ביכולתן למשוך סטודנטים זרים, הן יכולות להציע מלגות. זה לא תמיד יהיה ברור מאליו או רשום באותיות קידוש לבנות באתרי האינטרנט המעולים לרוב של האוניברסיטאות, אבל תמיד תמיד כדאי לצרף לבקשות גם בקשה למלגה. למה? כי זה פאקינג יקר! לא צריכה להיות סיבה טובה יותר מזה. אני יכולה לצרף מכתב לדוגמא של בקשה למלגה שאני ביקשתי (וקיבלתי, אגב). קצת סיפור רגשי, קצת הסברים לתכנית כלכלית, ולרוב אם יש כספים - יתנו. (לפעמים אין כספים, כי מקצצים וחבל, אבל זה סיפור אחר:). לרוב המשך המלגה לשנה שניה ושלישית יהייה תלוי בהישגים לימודיים (קשה לי להאמין שמדובר בממוצע מעל 7, לרוב זה פשוט מספר נקודות הזכות שתקבלו, נגיד חובה לעבור 42 מתוך 60 בשביל המשך מלגה).

מכללות לרוב יציעו מלגות (למשל, מכללות שהלימודים בהן 6500 יכולות להציע מלגה של 2500 יורו לשנה, והן עושות את זה). מצד שני הלימודים במכללות לוקחות 4 שנים, ובאוניברסיטאות 3 שנים, אז זה גם שיקול.

באתרי האינטרנט של האוניברסיטאות תמיד יש חלק באנגלית. אבל מילת אזהרה קטנה לבירוקרטיה ההולנדית, ולבירוקרטיה האקדמאית בפרט - שתיהן מזעזעות, כל אחת עולה על השניה ברמות התסכול שתתמודדו עמן. היו חזקים :) בסופו של דבר הכל מסתדר ויש גם אנשים באוניברסיטה שממונים על עזרה לסטודנטים זרים, ואפילו חלק מהם מאד מוצלחים בזה :)

Free Smile

New member
וואו תודה

ואני חייב לשאול דבר ראשון לגבי הדבר האחרון שכתבת:
"שיקרתי" ואז תיקנת את עצמך
אני גר כרגע בדרא"פ ופה יש הרבה את הביטוי הזה כשמישהו מתקן את עצמו I lie ואז ממשיך כמוך. זה נהוג גם בהולנד? או שגם את ירשת צורת דיבור של דרא"פ? (אגב, ואני לא משקר, לדעתי זה צורת דיבור מוזרה)

דבר שני - מלגות - אכן התעניינתי בזה כי לצערי אם אלמד בהולנד זה יהיה כבר כשאהיה בן 30 וזה מצער בראי הנהלים שרשמת
האם מלגות זה Grants או שזה כמו בארץ שמקבלים למשל כסף/אחוזים משכר לימוד על שעות של עבודה קהילתית? אם זה רק לפי עמידה בסטנדרטים של הצלחה אקדמית - האם זה משהו שכולם מקבלים או לפי מצב כלכלי בלתי סביר?

דבר שלישי - אם יש לי תואר ראשון מישראל (אני לא יודע איך הדיפלומה נראית כי לא הייתי בארץ מאז הסיום המעשי של התואר. אני מניח שהיא בעברית?) זה משחק תפקיד? והאם התפקיד הזה הוא גם אם אעשה תואר ראשון נוסף?

דבר רביעי - שפה - אני מאד רוצה ללמוד הולנדית אך איני יודע מראש אם ארצה בבוא היום ללמוד *ב*הולנדית. האם זה מאד תדיר שלכל תחום תהיה גרסת תואר באנגלית? בהנחה ואלמד משהו הומני/חברתי (לא נראה לי שאעבור להנדסה. עליי להשאר עני ולחיות כאחד העם מתוסכל מעודף אינטלקט וחוסר מעש. מלנכולי ואוכל אפונה)

אשריך
תודה
והמשיכי להיות יצירתית ואדיבה.

היוש

לגבי הקטע של ה"שיקרתי" - האמת שזה לא בא מהשפה ההולנדית אלא דווקא חלחל מהרוסית השגורה בפי :) בעבר כשתיקנתי את עצמי הייתי מתקנת את זה בצורה העברית - "אני מוכרחה לתקן את עצמי" או כל ביטוי אחר. אבל בשנים האחרונות שמתי לב שאנו הסובייטים סוף סוף השתלטנו על מוסדות השלטון! סתם, לא, אבל זה באמת בא מרוסית וקיבל תרגום קלוקל בעברית :)
בדרום אפריקה אני מניחה שעדיין חלק מהאוכלוסיה מדברת אפריקאנס (או כל האוכלוסיה?), כך שאולי הביטוי חלחל מגרמנית או צרפתית שאיני בקיאה בהן בשביל להגיד האם זה בא משם. מה שכן, שמתי לב שאכן ירשתי צורת דיבור הולנדית בעיקר באנגלית, ואני מוצאת את עצמי מנהלת שיחות די מטומטמות ללא שימוש ראוי בזמנים. i come visit, yeah? אני מלהגת כמו אחרונת האיכרים והדייגים שאינם מכירים את המילה הנהדרת WILL. מטריד, בהחלט. מסתבר שאני כמו קלי באנדי, ברגע שמידע מסויים נכנס למוח, מידע אחר מוכרח לזלוג החוצה

לגבי המלגות - לרוב המלגות מחולקות לסיפורי חיים עצובים, שזה בערך, כל מי שלא חיי את חייו באירופה וממומן על ידי הממשלה. כלומר - אני לא גר אצל ההורים, הלימודים לתואר יקרים, אני לא יכול לעבוד, תעזרו לי אני כזה חמוד. אני מציעה שאצרף לך את בקשת המלגה שכתבתי למייל או שאפרסם כאן לדוגמא בלי חשיפת פרטים מיותרים עלי בשביל שתבין מה הקטע :) - העניין הוא שמגיל 30 ומעלה ההנחה היא שצברת הון בשביל ללמוד בלי עזרה, לכן אינני יודעת לגבי הסיכויים של מלגה. אבל חשוב לציין שגם אני לא חשבתי שאני אקבל מלגה, וקיבלתי מלגה של 4000 יורו - רק כי ביקשתי! (אני עצמאית, גרה לבד, לא מקבלת עזרה מאף גורם, ניסיתי לחסוך ועם זאת אין לי יותר מX, אני מאד רוצה להיות חלק מהאקדמיה, התואר יקדם אותי ב...... אשמח לתרום לאוניברסיטה ב.......).
שזה מדהים אותי. בכלל, הולנד סוציאלית בצורה מקסימה, ובנתיים עד שכל המובטלים והעצלים לא שלקו אותה עד סוף - אולי יש מקום גם לנו, המשכילים ואלו שמאמינים בעבודה מאומצת.
לגבי סוגי המלגות - צריך להפריד בין מלגות ממשלתיות לבין מלגות של האוניברסיטה. מלגות ממשלתיות מגיעות אוטומטית על פי הכללים שצירפתי לפני כן (וויזה, אזרחות וכו'), ומלגות פרטיות של האוניברסיטה לרוב תלוייות בסטנדרטים שהאוניברסיטה מעמידה - למשל קיבלתי מלגה של 4000 יורו ואז הייתי צריכה לעמוד ב48 נקודות זכות מתוך 60. בלי שום קשר לממוצע, אגב. אל תטריח את עצמך לעזור לחלשים בחברה ההולנדית בשביל לקבל מלגה - ברוך השם המדינה עוזרת להם, לכן המלגה פרטית בלי שום קשר למעשים הטובים שלך. זה לא כמו פר"ח בארץ..

תואר ראשון זה נהדר. לא נורא שזה בעברית, גם ככה תצטרך לתרגם את כל המסמכים שלך לאנגלית או להולנדית (אצל מתרגם מוסמך שרשום אצל הממשלה באיזה שקר-כלשהו, יש רשימות אי שם ולי יש גם טלפון של מישהי באמסטרדם שממש סבבה - אפשר גם בארץ... אבל אני קצת חשדנית לגבי זה). לרוב לתואר שני יש מלגות - בשביל לעודד את האוכלוסייה ללמוד, וגם כי מחקר מבחינת האוניברסיטה משמש עבודה ועוד אפשר ללמד בתור מתרגל ולקבל קצת מזומנים (תואר שלישי היא עבודה לחלוטין - האוניברסיטה משלמת לך כ2000 יורו לחקור כאוות נפשך). אולי תוכל לפסוח על קורסים מסויימים עם הקרדיטים מהתואר הראשון ה1 שלך, אבל בסך הכל המדינה לא חובבת לממן תואר ראשון בפעם השניה. גם להולנדים - למשל אם למדתי תואר ראשון מנהל עסקים, ועכשיו החלטתי ללמוד תואר שני ביולוגיה מולקולרית, אז הלימודים לתואר השני יעלו כ6000 יורו גם לאזרחים הולנדים. הממשלה אומרת - חמוד! שינויי במצב רוח? יופי, לא על חשבונינו. לכן זה גם שיקול שיש לעשות - אבל היות והתואר הראשון שלך לא כאן אז אין לי מושג אם זה בכלל רלוונטי עבורך. אתה גם יכול לחלוטין לא להציג אותו ולהציג רק תעודת בגרות. מאד תלוי..
אשמח אם תפרט קצת, לא שיש לי אוטוריטה מקצועית אבל אולי אוכל לתרום קצת מניסיוני האקדמאי כאן. :)

אני מציעה ללמוד הולנדית כי זה מגניב (וגם סיוט, שניים באחד), אבל קשה לי להאמין שתהנה ללמוד בהולנדית. אולי אם יש לך תפיסה פנומנלית בשפות. מצד שני אני רק אדם באינטרנט ואתה יכול לחלוטין לירוק על הדיעה הזאת - וללכת על זה חזק ולהצליח (ואפילו עדיף שכך תנהג). השאלה היא באמת מה המטרה שלך? ללמוד איזה תחום? - בהולנד יש יותר ויותר תארים באנגלית, אך לצערי רק בתחום השירותים הפיננסיים ולא מדעי החברה. וגם לפעמים לתארים ממש שווים יש מכסות לזרים (שלרוב אין בעיה להשתלח לתוכן אבל זה גם עלול להיות מאיים). זה כל הזמן משתנה, ואת זה תוכל לבחון יותר לעומק באתרים של האוניברסיטאות השונות.
מה שכן, לרוב התארים המתקדמים הם אכן באנגלית כך שזה אולי פיתרון. אבל אין לי מושג מה התואר הראשון שלך ומה התכניות לעתיד, כך שקשה לי אפילו לכוון אותך :)

איזה סוג דרכון יש לך?

ברכות ותודות,
אפונה - נערה עם עגיל עמבה

חנהר

New member
מקור הרוסית בא בעצם מיוונית

כך שחבריקו צדק, הרי האחים Saints_Cyril_and_Methodius ייצרו את השפה הקירילית. מכאן נשאלת השאלה מהיכן הגיע המשפט הנ"ל ("אני משקר")
.

Free Smile

New member
ספסיבה דביישצ'קה

עוררת בי סקרנות על המדינה בה אני חי
לפי וויקיפדיה קצת פחות מ50 מיליון תושבים פה
קצת פחות מ10% מהם לבנים
קצת פחות מ60% מהלבנים דוברי אפריקאאנס מהבית.
בנוסף לאלה נוסיף כ8.8% של אוכלוסיית הCOLOREDS, הצבועים/צבעיים/צבעוניים איך שרק היה אפשר לתרגם קלסיפיקצייה גזענית לעברית שברובם גדלו על אפריקאאנס... מתוך היגיון שההולנדים שבאו לפה להרים תשתית ולפתח את הארץ הזו (מאה 17) באו בלי משפחות והיו צריכים לספק יצרים מיניים עם הילידות. כך נולד לו גזע צעיר וחסר זהות שכזה. כשהבריטים באו להשתלט על האזור (מאה 19?) כנראה כבר היו מספיק בטוחים שאפשר לבוא גם עם משפחה לפה.
בקייפ טאון, בעיר, כמעט ולא שומעים אפריקאאנס (אלא אם בכוונה תלכי לשכונות שלהם) אלא אנגלית (וXHOSA בין השחורים)

לגבי קלי בנדי אני חייב לומר שאחלה השוואה אבל ברגע שהילארי (FRESH PRINCE OF BEL AIR) נכנסה לראש אז קלי בנדי יצאה.

לי יש דרכון הולנדי (וישראלי משום מה) ותואר מב"ש במדעי החברה (פסיכ אנתרו סוציו) . כפי שעשיתי בתואר הראשון, שהיה תירוץ לצאת מהבית ולהתמקם בעיר אחרת, כך אני חושב למצוא איזשהו תירוץ להתמקם בהולנד באמתלת ה"עושה משהו שמענין אותי" או ש"אמור לפתח אותי"(=לתת תעודה).
באותה מידה גם למצוא עבודה לא טורדנית וללמוד קורס מסאז' או פסנתר או ברייקדנס יעשו את העבודה. לצערי אני פיטר פן בן 29 בקרוב שעדיין לא בטוח איזו גבינה הוא רוצה לפרוס על חייו. ככל הנראה טבעונית.

מתוך שנאה עזה מאד לסאדיסטיקה איני מאמין שארצה להשתלב בתחום המחקר של מדעי החברה כי אני מעדיף לאבד יד מאשר להתעסק שוב פעם בלימודי סטטיסטיקה. באמת, זה עשה לי רע על הלב. הוריד לי את התוחלת.

נחייה
נראה

"חמודי לא על חשבוננו"

העיקר שיש פופרצ'ייס

גזענות בחסות הוידיפדיה זה שוס!

סתם, לא רק, האמת שכשאני קוראת ידיעות לגבי "שחורים" במיני אתרים ישראלים אני מתחלחלת כי זה נראה לי מאד גזעני לכתוב "שחורים" ולא "ממוצא אמריקאי-אפריקאי" או "ממוצא אפריקני". לא יודעת, זה סמנטיקה ולפעמים זאת גם סמנטיקה זולה שמכסה את ערוות הגזענות, אבל אולי זה מתוך הרגל של חיים משותפים עם הרבה עמים וזהויות.

היות ויש לך דרכון הולנדי, הדלת האירופאית שלך פתוחה לכל ואין שום סיבה שתבקש אפילו מלגה בגלל שהלימודים הו כל כך זולים (1700 יורו לשנה!). גם תוכל למצוא עבודה בקלילות (למרות שאינך דובר את השפה, תמיד אפשר למצוא משהו סטודנטיאלי). הנה דף מידע של תארי מאסטר בינלאומיים (יענו: באנגלית) באוניברסיטה החביבה שלי. שים לב שיש הרבה תכניות מאד מעניינות, חלקן אפילו במדעי החברה. ברגע שיש לך גם הרשמה באוניברסיטה, תוכל גם לקבל קורסים ללימוד השפה ההולנדית בהנחה משמעותית (250 יורו במקום 650 יורו). הנה עוד רשימה באוניברסיטת UVA החביבה והפלצנית. ועוד לינק לאוניברסיטת אוטרכט היוקרתית (שבאמת נחשבת לאחת האוניברסיטאות המעולות בהולנד). עשיתי קצת וודו באתר ודיללתי את האופציות עבורך, אבל אפשר לשחק שם עם האפשרויות.

בכל אופן, פיטר היקר, אף אחד לא באמת יודע מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול. נדמה לי ש"מאושר" זאת האופציה הטובה ביותר. וכמו שבטח גילית במסעותיך אפילו עד לדרום אפריקה, אושר זאת פונקציה של החלטות אישיות ולאוו דווקא מיקום. לא משנה עד לאן ברחתי, לא הצלחתי לברוח מעצמי וכו'
אני מאד ממליצה על החיים באירופה, כי זה מה שסיפק לי את מנת השייכות והאושר ההכרחית שלי לפיתוח עצמי וגילוי עצמי, ואני גם מאד ממליצה לקחת חלק באקדמיה כי האפשרויות הבלתי מוגבלות באירופה פשוט מגרות את כל החושים. גם אומרים שתואר שני הוא יותר קל מתואר ראשון. בכל מקרה, הגירה בפעם נוספת היא החלטה אמיצה ולא פשוטה, אבל צריך להכות שורשים מתיישהו איפושהו. דיברתי פעם עם נווד לונדוני שטייל 15 שנים בכל העולם, ובסופו של יום בגיל 40 מצא את עצמו נוהג באוטובוס וחיי עם אמא שלו. אין שום דבר רע בהרפתקאות וזה ככ חשוב לנפש, אבל אין גם שום דבר רע בלהתמסד ולנסות להכות שורשים, למצוא אנשים טובים באמצע הדרך, ולשנוא סטטיסטיקה יחדיו כחלק מתחושת התסכול הקולקטיבית באקדמיה (אני עושה קורס חוזר משנה שעברה בסטטיסטיקה בימים אלו ממש, שפיותי לא עמדה איתנה מעולם אבל עכשיו בחיי שהיא מתפרקת לה אט אט :). בכל אופן, בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות - לך על זה. נדמה לי שיש לנו, התלושים והמהגרים, משהו במשותף.

Free Smile

New member
שחורים באפריקה הם לא "ממוצא אפריקני"

הם עדיין פה באפריקה, הם לא יצאו ממנה

פייה יקרה אני נרגש לקרוא את התיאור ההולם שלך/של חוויותיי.
אקסיזטנציאליזם תמיד נראה לי כבד אך את שמה לו טעם רך.
אז תודה על הBOOST המוטיבציוני (המוטיב הציוני?)

אמש ראיתי סרט על האפרטהייד בשם CRY FREEDOM מהיוצר של 'גנדי' ועל אף שהחצי השני שלו היה דרמה מעושה ולעוסה, הסוף שלו גרם לו לבכות אחרי שאני קצת יותר ננגעתי במציאות של ארץ זו ובכלל מהידע של כולנו מהשואה.
בכל מקרה - נדיר ביותר שאני בוכה מסרט. אך אני מרגיש חמלה אדירה ורחמים עד השמים למשמע שאת חוזרת על סטטיסטיקה.
לפחות סמים זה חוקי במדינה הזאת, שתוכלי למחוק את הכל מהתודעה שלך עמוק עמוק למקום שאפילו בתת מודע ישכחו איפה זה.

Free Smile

New member
het ziet er interessant

אשמח לראות את זה בבוא היום. בדקתי את רשימת ה"שחקנים" (היה חסר לי 'שוברים שתיקה') ואת השפות של הסרט (היתה חסרה לי עברית). מאמין שזה ירגש אותי ויוציא ממני הרבה אנטי של "אבל לא מראים את כל הצדדים".
כי היסטוריה, עד כמה שהיתה יכולה להשאר תחום בריא ויפה, לוקה במחלה שבסטטיסטיקה (תחום שהינו מחלה מלכתחילה) קוראים לה 'קיצוץ תחום'. אך שוב, אשמח בבוא היום בהולנד לצפות בסרט! נראה כמו משהו שהגיע הזמן שיעשו סרט כמותו.

מעולם לא עישנתי האמת:)

היותי היפוכונדרית מטורפת משכיח ממני את כל אפשרויות האסקפיזם שהחיים בהולנד מעניקים, וגם תמיד חשבתי לעצמי שאני מוזרה כשלעצמי אז אין צורך להוסיף עוד עזרים חיצוניים. ואני תמיד בוכה בסרטים, בעיקר בסרטים מצויירים (אפילו קונג פו פנדה 2, בחיי). ואין בעד מה לגבי הבוסט, היות ואנחנו חיות קבוצתיות יש נחמה ומזור בתחושה שמישהו מזהה בך משהו מוכר ופתאום אתה הופך שייך. רוב האנשים המגניבים שיצא לי להכיר לדעתי היו סוג של אנדרדוגז עד שגילו שהעולם שבחרו לחיות בו מלא אנדרדוגז וילדי כאפות לשעבר. מעין נקמת היורמים :) זאת הדיעה שלי בכל אופן.

בכל מקרה, אני מודה לך על ההשתתפות בקשיים הנפשיים הכרוכים בקורס החוזר שלי, אבל בגלל שהמוטיבציה שלי בשמיים כי נפתח לי התיאבון האקדמאי (ואפילו אני שוקלת להתמחות בפיננסים או כלכלה, האימה!) אני בולעת את כל הקשיים ומחייכת <הכנס בדיחת חרוסת כאן במקרה הטוב, ובדיחות אחרות במקרה הרע>. מדהים מה שאפשר לעשות עם רעב.

אני מקווה שעזרתי קצת עם ענייני הבחירה, וגם ראיתי הודעה ממש מקסימה כאן עם לינק לאוניברסיטת אוטרכט - הידד אוטרכט! (אני אפילו עלולה לקחת שם קורס קיץ, למרבה החנוניות).

ברכות,
טינקרבל <תמיד רציתי לקרוא לעצמי ככה :) >

Free Smile

New member
איפה אני ואיפה חרוסת

טינקר, זרעת קצת חמץ על פצעים שטרם הגלידו כי אכן קיויתי וביקשתי להגיע לפסח לארץ אבל השנה הזו לא הצליח עבדך העברי הנאמן הזה לצאת מאפריקה. בשנה הבאה בירושלים...

ומה שכתבת על היורמים נותן תקווה. אנדרדוגס שפוגשים בעולם של אנדרדוגים אחרים אכן מחבר בין אנשים. כל מי שלא סיפק את יצריו המיניים ואולי חשש שטרם הוא הגיע להיות ראוי לאהבה בסופו של דבר מוצא את סיפוקו. כל כלב בא יומו.
אך למה גזר? זה עליי להשכיל להבין.

ולכי על זה
כלכלה זה משהו מאד מעניין , גם אם כשוחר סוציולוגיה אני אמור להתכחש לזה - זה באמת מעניין. אני רק מתכחש לסטטיסטיקה. אני פוחד שאהיה רעב ואפתח פה גדול ויבוא דינוזאור ויחרבן לי בתוכו. כי בכל זאת, אני קצת רגיש לגושי חרא כבירים ומיושנים.

ועכשיו אותה הודעה עם קישורים בתוכנה

סתם, לא רק, האמת שכשאני קוראת ידיעות לגבי "שחורים" במיני אתרים ישראלים אני מתחלחלת כי זה נראה לי מאד גזעני לכתוב "שחורים" ולא "ממוצא אמריקאי-אפריקאי" או "ממוצא אפריקני". לא יודעת, זה סמנטיקה ולפעמים זאת גם סמנטיקה זולה שמכסה את ערוות הגזענות, אבל אולי זה מתוך הרגל של חיים משותפים עם הרבה עמים וזהויות.

היות ויש לך דרכון הולנדי, הדלת האירופאית שלך פתוחה לכל ואין שום סיבה שתבקש אפילו מלגה בגלל שהלימודים הו כל כך זולים (1700 יורו לשנה!). גם תוכל למצוא עבודה בקלילות (למרות שאינך דובר את השפה, תמיד אפשר למצוא משהו סטודנטיאלי). הנה דף מידע של תארי מאסטר בינלאומיים (יענו: באנגלית) באוניברסיטה החביבה שלי. שים לב שיש הרבה תכניות מאד מעניינות, חלקן אפילו במדעי החברה. ברגע שיש לך גם הרשמה באוניברסיטה, תוכל גם לקבל קורסים ללימוד השפה ההולנדית בהנחה משמעותית (250 יורו במקום 650 יורו). הנה עוד רשימה באוניברסיטת UVA החביבה והפלצנית. ועוד לינק לאוניברסיטת אוטרכט היוקרתית (שבאמת נחשבת לאחת האוניברסיטאות המעולות בהולנד). עשיתי קצת וודו באתר ודיללתי את האופציות עבורך, אבל אפשר לשחק שם עם האפשרויות.

בכל אופן, פיטר היקר, אף אחד לא באמת יודע מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול. נדמה לי ש"מאושר" זאת האופציה הטובה ביותר. וכמו שבטח גילית במסעותיך אפילו עד לדרום אפריקה, אושר זאת פונקציה של החלטות אישיות ולאוו דווקא מיקום. לא משנה עד לאן ברחתי, לא הצלחתי לברוח מעצמי וכו'
אני מאד ממליצה על החיים באירופה, כי זה מה שסיפק לי את מנת השייכות והאושר ההכרחית שלי לפיתוח עצמי וגילוי עצמי, ואני גם מאד ממליצה לקחת חלק באקדמיה כי האפשרויות הבלתי מוגבלות באירופה פשוט מגרות את כל החושים. גם אומרים שתואר שני הוא יותר קל מתואר ראשון. בכל מקרה, הגירה בפעם נוספת היא החלטה אמיצה ולא פשוטה, אבל צריך להכות שורשים מתיישהו איפושהו. דיברתי פעם עם נווד לונדוני שטייל 15 שנים בכל העולם, ובסופו של יום בגיל 40 מצא את עצמו נוהג באוטובוס וחיי עם אמא שלו. אין שום דבר רע בהרפתקאות וזה ככ חשוב לנפש, אבל אין גם שום דבר רע בלהתמסד ולנסות להכות שורשים, למצוא אנשים טובים באמצע הדרך, ולשנוא סטטיסטיקה יחדיו כחלק מתחושת התסכול הקולקטיבית באקדמיה (אני עושה קורס חוזר משנה שעברה בסטטיסטיקה בימים אלו ממש, שפיותי לא עמדה איתנה מעולם אבל עכשיו בחיי שהיא מתפרקת לה אט אט :). בכל אופן, בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות - לך על זה. נדמה לי שיש לנו, התלושים והמהגרים, משהו במשותף.

forglemmigej

New member
אוי SA אני חמה על המקום הזה

חלום חיי להגיע לשמה יש לי ידיד טוב שפגשתי בבית ספר לשפות כשרק הגעתי לממלכה הקטנה ומיד ביום הראשון הבעתי את הערצתי הכנה למדינתו (בלי שום רצון לפלרטט פשוט אני אוהבת את SA) והוא גם אוהב את ישראל ומה התברר הבוס של אחותו הוא ישראלי ויהלומן והוא כל הזמן אמר לי שהישראלים אלופים בעסקים שם , מה זאת אומרת הישראלים AKA יהודים תמיד ידעו לעשות כסף מכל דבר אמרתי לו ומאז אנחנו אחוקים הכי טובים. הוא מעדכן אותי ביינות החדשים שיוצאים שם כי הם ממש מיוחדג'ים ואפילו מזביר איזה יין הולך עם כל דבר Roodberg,Upendo,Pietersburg,Drosty Hof Cape Red והם באמת יינות טובים לעומת הזבל הצ'יליאני או האיטלקי שממלא פה את החנויות.

עכשו בקשר להולנדים, ההולנדים שבאו לפה להרים תשתית ולפתח את הארץ הזו (מאה 17) ,זה ממש הסתכלות אירופאית מתנשאת ההולנדים חיפשו דרך להגיע להודו , תעלת סואץ לא היתה קיימת באותם ימים והקייפ היה מקום חניה שבו אפשר לאכול ירקות טריים, בשר ואף אדמינסטרציה אם צריך, במאה ה19 כשהתגלו שם יהלומים וזהב יותר הולנדים הגיעו לנסות את מזלם ובעקבותיהם הבריטים .
הטמעות של גברים בודדים באוכלוסיה היתה קיימת גם בתקופת הויקינגים כשבאו להתיישב בבריטניה , הם לקחו לנשים את המקומיות למדו את השפה החדשה ולאט לאט נעלמו מהעולם כתופעה סקנדיבית ההטמעות היתה טוטלית.
שפה מאד נפוצה שמה היא זולו תמיד כשידידי לא רוצה שאבין מה הוא מדבר עם חברים בפייס הוא עובר לזולו אבל זה מעורבב קצת עם אנגלית.
אלו היו 60 שניות על דרום אפריקה .

Free Smile

New member
60 שניות, 6 חודשים, העיקר דרום אפריקה

מה זה יינות מיוחדג'ים אני לא בטוח אבל אכן היין כאן ... לא חסר שבחו ולא כמותו. מטורף כמה wineries יש פה (כרמים?). מניח שחלק גדול מהם זה סוג של תחביב עבור עשירים שעושים עסקיהם בלי קשר וחלק עניין משפחתי מסורתי.
מעניין שרשמת Upendo כי המילה הזכירה לי משהו ואימתתי את זה - זה אהבה בסוואהילי(ת). שזו גם אחלה שפה.

הויקינגים לפי התיאוריה שלי לא נעלמו כליל
הם יצאו מהאיים דרומה ליבשת אירופה הזדווגו והולידו בצפון אירופה צאצאים גבוהים ובלונדינים. אחרי כמה אלפי שנים גם אלה השתעממו ושוב חזרו לסירות (הפעם כנראה ידעו לשוט טוב יותר) והביאו את הגנים הבלונדינים הגבוהים עד לדרום של היבשת הדרומית
וכך יש לנו צאצאי ויקינגים בצד השני של הגלובוס בדרום אפריקה היקרה לליבנו.

להבדיל מהמסורת הויקינגית הקדומה , כנראה אלה לימדו את המקומיות את השפה שלהם ולא ההיפך. אבל לפחות אלה שהתערבבו לא יצאו ממש בלונדינים.

ההולנדים אכן באו לפה להרים תשתית עבור מטרה גדולה יותר, לחנות כאן כדי להמשיך במסע. חלקם כמובן באו כי היה רעב באירופה. איך שלא נסתכל על זה זה יהיה הן ראייה אירופאית והן מה שקרה בפועל - באו והרימו תשתית. את חוות היין הכה יפות שלנו לא הרימו אנשי הזולו. אף שהיתה להם ממלכה מכובדת וגדולה אך כנראה הדיקטטור שאקה זולו לא היה כזה אהוד על כל השבטים/קלאנים שהיו לו וכך נוצרו עמים/שבטים נוספים שהיגרו החוצה מממלכתו.
באזור של הזולו - זולו אכן שפה נפוצה. זה בעיקר בKwaZulu Natal או ב Gauteng שם מצויה יוהנסברג ; בצד שלי, Western Cape, איפה שקייפ טאון נמצאת, יש קוזה XHOSA (כשהXH זה סימן לקליק, כי יש בשפה שלהם עירוב של קליקים) אז זה מבוטא משהו כמו ק'-הְ-וזה .. כמובן שאי אפשר לכתוב את זה (גם לבטא זה קשה) אז המציאו XH.

forglemmigej

New member
מה זה מיוחדג'

זו מעין מלה של משהו מגניב שמודע לעצמו יותר מדי , בדרך כלל זה נאמר עם קריצה אתן לך דוגמא ,למשל בנות בחצי האי יוטלנד אם הן יקנו בגדים מחנויות יד שניה או צדקה כמו שקוראים לזה פה הם יקראו לזה בדיוק כך בגד מהצלב האדום או דן מיסיון , אם בנות מקופנהגן יקנו את אותם בגדים בדיוק מאותו סוג של חנויות הם יקראו לזה וינטייג'..
שמעתי שיש בדרום אפריקה הכל ,אתה יכול לגדל שם כמעט כל דבר בגלל שני סוגי האקלים שקיימים יש שתי עונות קציר בשנה וגם הנופים שמעתי מדהימים, אני לא מוותרת על החלום אף פעם לא ענין אותי לבקר באסיה או דרון אנריקה כי כולם הולכים .

התקופות של אימפריות גדולות שכבשו מקומות בחלקים אחרים של העולם פשוט כי הם יכלו, הביאו אסונות לעמים שישבו שם הם שדדו את אוצרות הטבע שלהם ,איך אירופה נעשתה עשירה לדעתך הרי למעט גרמניה ושבדיה שיש להם ברזל באדמות אין כמעט שום אוצרות טבע , האנשים שישבו מעבר לאופק מעולם לא הזמינו את האירופאים להקים תשתיות עבורם או להעביר אותם על דתם בשם רדיפת הבצע נעשו פשעים איומים ואפריקה סבלה לא מעט מזה.
אני זוכרת שהיה מונדיאל בSA כל הזמן ויליאם הידיד אמר לי שכולם מזלזלים בהם כאילו הם לא מסוגלים להרים פרויקט כזה כי אפריקאים "מפגרים ומושחתים", כשבקשתי דוגמאות הוא אמר לי דברים שלי לא הזיזו אבל בשבילם זה חשוב מאד הם מאד רגישים לתדמית שלהם בגלל הזלזול האירופאי כלפיהם.
הויקינגים לא היו משהו מיוחד בהעלמות כל אירפה היתה מורכבת משבטים נודדים שהלכו לפה או לפה והתמזגו עם אוכלוסיות קיימות ברבות השנים היו כל מיני מנהיגים עם חזון שאיחדו כל מיני נסיכויות ודוכסויות למדינה אחת גדולה כמו ביסמרק למשל .
אין אף עם שהוא טהור לגמרי יש בכל מקום ערבוב של אנשים ממדינות שונות .

FalseFlat

New member
מיוחגג'

משהו לחשוב עליו, בלי לקחת צד,
אירופה כן שדדה אוצרות טבע ועדיין שודדת
המדינות העשירות באמת הן מדינות העולם ה3, שם מייצרים הכל ושם נמצאים משאבי הטבע
אבל כמו בדיוק בטבע לא החזק שורד, אלא המתאים.
אירופה חשבה עם השכל ובגלל זה היא נמצאת איפה שהיא נמצאת היום (משבר, לא משבר)
המציאות הגלובלית אומרת שקצב האוכלוסיה גדל בקצב אקספוננציאלי, איך מתמודדים עם דבר כזה ?
לכל מדינה יש תשובה ספציפית לכך.
באפריקה, סין, סוריה ובקרוב גם דובאי ונסיכות האמירויות חושבים 'קצת אחרת' (מישהו אמר ישראל ?)
הם ורק הם גורמים לכך שהם ישארו מאחורה כששאר העולם ימשיך.

בגדים של הצלב האדום מול וינטג' כמה שזה נכון, אבל יהיה לכולנו יותר נעים ללבוש בגדים עם ערך לא ?
בסופו של דבר אפשר לבקר את זה , או להגיד שבקופנהגן מעריכים יותר דברים אלמנטריים למרות שזה אמור להיות ההפך.

למעלה