לימודים בגרמניה

Lear22

New member
לימודים בגרמניה

שלום לכולכם. פרסמתי את הפוסט הזה גם בפורום לומדים בחו"ל אבל חשבתי שאולי יש כאן אחד או שתיים שיוכלו לעזור לי. התחלתי לברר קצת על לימודים בגרמניה. הבנתי שהלימודים הם בחינם, וקצת הסבירו לי מה הדרישות הכלליות. מן הסתם לדעת גרמנית ועוד כמה דברים בסיסיים. באופן פרטני בררתי לגבי לימודים ב Academy of Media Arts, Cologne והבנתי באופן כללי איך מתקבלים. השאלה היא אם מישהו יודע אם המוסד הוא ממשלי, כלומר לומדים בו בחינם או שהוא מוסד פרטי. חוץ מזה אם מישהו כאן עוד מכיר אוניברסיטאות שאפשר ללמוד בהן קולנוע ברחבי גרמניה, אני מאוד אודה לו. תודה מראש, וערב טוב

berlinale

New member
לימודים בגרמניה

קודם כל, ברוך הבא לפורום. לגבי השאלות שלך: - הלימודים בגרמניה לא לגמרי בחינם. זה תלוי במדינה ובאוניברסיטה - פרטית או ציבורית. באוניברסיטה שלי משלמים כ - 200 EURO לסמסטר, וזה כולל גם כרטיס תחבורה ציבורית. - המוסד שדיברת עליו לא מוכר לי. - בברלין מוכרים לי בתי הספר הבאים לקולנוע: - http://www.kameraschule.de/ http://www.dffb.de/ http://www.hff-potsdam.de/ כמובן שלדעתי הבלתי משוחדת בעליל, ברלין הרבה יותר שווה. ויש עוד - מעבר לזה מצאתי את : http://www.goethe.de/os/hon/berlin/enfil2.htm#A0 http://www.german-cinema.de/nextgeneration/film_schools_E.php שיהיה בהצלחה!

lilach de

New member
האקדמיה בברלין

ובהי"ס פוטסדהם-בבלסברג הם ממשלתים ולכן הלימודים בהם הם חינם. חינם פירושו שעד גיל שלושים משלמים כ-50 יורו לסמסטר ומעל גיל שלושים זה קופץ לכמאתיים יורו לסמסטר. ביה"ס בקלן מאוד נחמד, ישנו כמובן ביה"ס נוסף במינכן, מאוד ידוע ובהמבורג. אבל לדעתי הכי הכי שווה זה ביה"ס בברלין dffb- ועצה קטנטנה, אם בלימודי קולנוע חשקה נפשך: האוירה בבית הספר היא לא פחות חשובה מהתכנים שמלמדים בה והמרצים שמופיעים בה. אם אתה זר, והשפה הגרמנית היא לא בדיוק הצד החזק שלך כרגע אני ממליצה לך בחום לוותר על פוטסדהם וללכת על ברלין, בתקוה שתעבור את מבחני המיון שלהם, כמובן. פשוט אופי הלימודים והעובדה שיש שם המון סטודנטים זרים יכול מאוד להקל עליך בעתיד. (מאידך, המחלקה לצילום בפוטסדהם נחשבת לאחת הכי טובות בגרמניה, אז אם רצית ללמוד צילום..) בכל אופן, אם אתה שם, פשוט קפוץ לבתי הספר האלו, תבלה שם קצת, דבר עם היועצות לימודים, תנסה לדבר עם הסטודנטים, להרגיש את האוירה ולהבין מה לך יעשה הכי טוב. בהצלחה!

Lear22

New member
לפי תרגום בסיסי

של האתר שלהם אני מבין שלומדים או תסריטאות, או הפקה לטלויזיה,הפקה לקולנוע או צילום. מישהו יודע מהשהו על זה? אם יש שם מגמת בימוי או שזה נלמד כחלק ממגמת ההפקה? אני מחפש בי"ס לקולנוע בגרמניה שילמד בימוי

snup

New member
החלטה

השאלה היא מה ללמוד ? יש לי חברה בברלין שלומדת כרגע באוניברסיטה בברלין"תקשורת המונים". אפשר לקשר בין שניכן. היא תשמח לעזור. יש הרבה זרים שלומדים בברלין וכדאי ומומלץ. השאלה שלי היא למה דוקא גרמניה ?

Lear22

New member
למה גרמניה?

קודם כל כי זה בחינם... אני רוצה ללמוד בחו"ל אבל אני לא רוצה להוציא סכומים אסטרומים על לימודים. ויש לי חוש טוב מאוד לשפות אז ללמוד גרמנית אני יכול. בתקווה שבהצלחה. אני רוצה ללמוד קולנוע. התחלתי קצת לברר ובאמת הבי"ס שלילך מהפורום נתנה לי בברלין באמת נשמע אחלה אבל אני לא ככ מצליח להבין את תנאי הקבלה כי כולו בגרמנית. אם תוכל לקשר אותי עם ידידתך אני מאוד אודה לך. יש אנשים שיש להם אולי עוד מידע על לימודי קולנוע בגרמניה?

snup

New member
היא...

מצטער אבל קולנוע זה לא התחום שלה. בכל מקרה תן לי לשאול ידידה אחרת אם היא יכולה לעזור לך. שלח לי מסר של כתובת האימייל שלך.

נקסוס6

New member
למה גרמניה אם קיימת צרפת

למה גרמניה? בוא לצרפת גם כאן הלימודים חינם, ברמה גבוהה ובמיקום מדהים. חוץ מזה, אם אין לך שום קשר לגרמניה או לגרמניות, נראה לי שללמוד צרפתית יותר קל. אם יש לך שאלות בנוגע ללימודים בצרפת אני אשמח לעזור.

asher27

New member
לימודי צרפתית

לימודי שפה לאזרחים זרים כרוכה בשכר לימוד בצרפת תקנו אותי אם אני טועה

die morgen tau

New member
ברלין ברלין

אני חושבת שאין עיר אחרת ברחבי ארופה שמתאימה כלכך לסטודנטים. (למרות שהיורו דיי הרס את הזולות המטורפת של העיר, אך עדיין אי אפשר להשוות למינכן ושאר הערים ברחבי גרמניה ולא לדבר בכלל לונדון או פרייז שהן יקרות בטרוף) אכן בפוטצדם יש בית ספר טוב לקולנוע (אני מכירה כמה שלומדים שם, אך בדרך כלל לזרים יש מקומות ספורים ביחס לסטודנטים הגרמנים, זה מה שקורה כשלא משלמים על לימודים, מה שאומר שאת צריכה להיות טובה פלוס.) ואת כמובן צריכה לעבור בחינה בגרמנית (מומלץ לבוא שנה או חצי שנה מראש רק בשביל השפה) או שתמותי על העיר או שתרצי לברוח מכאן. אני אישית דיי מאוהבת...בדרך כלל :)

Jemand

New member
ברלין ברלין ברלין.

אין עוד עיר כזאת. אני לא בטוח שהיתה פעם עיר כזאת. למרות הכל, ובעיקר בגלל הכל, ברלין עדיין נראת לי כעיר המקלט האחרונה - לא להעלב פריזאים ולונדונים וברצלונים ובריסלים, ההבדל הוא שהעיר הזאת היא על אמת.

Lear22

New member
תודה על כל האינפורמציה

אבל למען הסר ספק אני גבר!!! לא שאני נעלב אבל רק לרקורד :)) אני אשמח לדעת על לימודים בצרפת. אני לא סגור על גרמניה אני מאוד רוצה ללמוד בחו"ל ומחפש אופציה סבירה. גם בצרפת הלימודים הם בחינם לכאלה שבאים מבחוץ? פשוט לי אמרו שבגרמניה יהודים לומדים בחינם. גם אם אין להם שום קשר לגרמניה - ישראלים - ולכן האפיל. מה גם שברלין נשמעת עיר מדהימה ובאמת פחות יקרה מפריז. אבל כל אינפורמציה תעזור לי שוב תודה!

Lear22

New member
ועוד שאלה

אם אני מחליט באמת שאני רוצה להגיע שנה לפני בשביל השפה וכל השאר: איך עובד עניין הויזה? אני פשוט נכנס לגרמניה וזהו? מה קורה מבחינת עבודה? אני יכול לעבוד? יש ויזת תייר\ויזת עבודה? איך מקבלים ויזת עבודה אם כן? הרבה שאלות...מעט זמן :)

Jemand

New member
שמע,

בתור ישראלי יש לך ויזה אוטומטית לשלושה חודשים. ברגע שתרשם לקורס גרמנית תוכל להאריך את הויזה שלך. אני חושב שתידרש לעשות כך כל פרק זמן של 3 חודשים בשנה הראשונה. אתה לא יכול לעבוד (לפחות לא באופן חוקי) בברלין עם ויזת סטודנט בשנה הראשונה, ובטח שלא אם אתה לא לומד באוני'. במידה ואתה מתחיל ללמוד באוני' אתה מורשה לעבוד 90 יום בשנה משרה מלאה, או 180 יום משרה חלקית. יכול להיות וסביר להניח שידרשו ממך להוכיח שיש לך מקורות מימון לשנה הראשונה. למצוא פה דירה(בברלין) זה לא בעיה. כל זה כמובן בהנחה שאין לך דרכון אירופאי. בעיקרון,אני חושב שרוב הברלינאים פה (וגם אני) מחזיקים באזרחות אירופאית כך שזה הרבה הרבה יותר פשוט - כל מה שכתבתי פה הוא על סמך ידע מצטבר ולא על סמך נסיון, כך ששווה לך לנסות לברר עם בעלי אזרחות ישראלית בלבד בברלין(אם יש כאלה פה בפורום?). ושוב, בהצלחה.

Lear22

New member
דרכון אירופאי אין לי

ומכאן מתחילות הבעיות... השאלה אם למצוא דירה כשאתה על ויזה אוטומטית זו לא בעיה, כלומר, זה חוקי? והאם זו בעיה למצוא עבודה כשאתה במצב כזה? (מלצרות או מקומות של אמריקאיים או ישראלים לדוגמא. אם יש כאלו) ועוד משהו, יש מוסד שאפשר ללמוד בו גרמנית כאשר הלימודים הם בעברית? או מקסימום באנגלית? אני לא רוצה לתכנן להגיע לשם לשנה ואז לגלות פתאום שאני לא יכול לעבוד בשום דבר, כי אחרת קצת קשה להחזיק מעמד עד שהלימודים מתחילים.

Jemand

New member
אריה - בעל גוף.

והיום בתוכניתינו Q&A עם המארח שלכם - שאול צירלין: איך אקים לי בית בברלין? Q:השאלה אם למצוא דירה כשאתה על ויזה אוטומטית זו לא בעיה, כלומר, זה חוקי? A: כן, אין שום בעיה. Q: האם זו בעיה למצוא עבודה כשאתה במצב כזה? A:בעקרון כן, זאת בעיה. אף אחד לא ירוץ להעסיק אותך כשזה לא חוקי, אבל מי שרוצה מסתדר. תלוי מה הסטנדרטים שלך. קח בחשבון שמצב התעסוקה בברלין לא משהו היום. Q:יש מוסד שאפשר ללמוד בו גרמנית כאשר הלימודים הם בעברית? או מקסימום באנגלית? A: לא, לא, לא ולא. ככה לא בונים חומה ובטח ובטח לא לומדים גרמנית. גרמנית מה שנקרא, לומדים רק בגרמנית מהיום הראשון. לילה.

Lear22

New member
תודה!

על כל האינפורמציה והעזרה. אתם עזר גדול מאוד - הייתי אומר עזר מציון אבל זה יותר עזר מברלין :) מה שכן כל זה מאוד נתן לי חשק לקנות כרטיס חד כיווני לברלין ופשוט לנסוע. ולראות מה יהיה. אבל זה קשה לעזוב פתאום, ככה סתם. נראה מה יהיה. אתם בעד?

hople

New member
ויזה

אם אין לך אזרחות גרמנית, או אירופאית, ואתה בא ללמוד גרמנית, ברגע שאתה נרשם לבית ספר לשפות, ואתה צריך להרשם לחצי שנה מראש, אתה מקבל ויזה. הויזה הזו היא לשהיה בלבד, ללא עבודה. ברגע שתתחיל ללמוד באוניברסיטה תקבל גם ויזה עבודה, למס' שעות מסוים, כפי שכבר אמרו לך. עבור הויזה של בית הספר לשפות אתה צריך: אישור שאכן נרשמת בב"ס הנ"ל לחצי שנה, ביטוח רפואי, להרשם במשטרה אם כתובת המגורים שלך. לדעתי בגרמניה מאוד קשה להסתדר בלי גרמנית ואם רק יש לך את הזמן והיכולת מומלץ להתחיל ללמוד גרמנית בארץ

lilach de

New member
שלא תעז

לחשוב שתוכל להסתדר כאן ללא גרמנית סבירה. גם אם אתה חושב ש"אתה מוכשר בשפות", ו"תצליח להסתדר" וכל שאר בלבולי השכל שישראלים בדרך כלל אומרים לעצמם. זה לא עובד ככה, וגרמנית זו בפירוש שפה לא קלה! תכנן לך שנה של לימודי גרמנית בצורה מסודרת בברלין (ולא במכון גתה בארץ.. בבקשה..) ממילא תהליך הקבלה לבהי"ס לוקח כשנה. ולגבי בהי"ס לקולנוע: ל DFFB הרבה יותר קשה להתקבל מאשר ל HFF בפוטסדהם. בפוטסדהם יש שיריון מקומות לזרים, ואין כל כך הרבה זרים שמנסים להתקבל לבהי"ס הזה, כך שאתה מתחרה מול אולי ארבעה זרים אחרים, במקום מול 300 גרמנים. בכל מחזור חדש מתקבלים אולי 1-2 זרים מתוך כיתה של כ-12-15 איש. אחד התנאים הנדרשים הוא ידיעת השפה הגרמנית, ומבחני הקבלה נערכים בשפה זו. כבר היו מקרים שסטודנטים זרים עברו את מבחני הקבלה והתחילו ללמוד ללא , ידיעה מספקת של השפה (אני, אני, אני) ואני מבטיחה לך שזו היתה טעות מצידי. אם השיקול שלך הוא כסף ורק כסף, אז בבקשה שקול בשנית את ענין גרמניה באופן כללי. ותתחיל לחשוב אולי על צרפת או אפילו ספרד. אני יודעת שזה נהיה נורא להיט לנסוע לברלין.. אני כל הזמן שומעת על עוד ועוד צעירים שגילו את גרמניה ובעיקר את ברלין.. אבל עצור רגע ושאל את עצמך עד כמה מתאים לך לחיות בגרמניה, עם כל המשמעויות הנלוות לזה (ההיסטוריה של שני העמים שלנו, משמעות היותך יהודי וישראלי, המנטליות הגרמנית שהיא לא קלה בלשון המעטה ואני מבטיחה לך שהחורף כאן הוא לא תענוג גדול, גם זה בלשון המעטה). ברלין היא עיר כייפית אם אתה בא לתקופת מה, גר במקום הנכון, אתה לא צריך להאבק עבור כסף לקיום ואתה דובר השפה.. אחרי זמן מה אתה מתחיל לגלות את הניכור והקור שבמנטליות הגרמנית ואם השפה הגרמנית לא בדיוק שגורה בפיך, מהר מאוד תתחיל להרגיש די בודד. (וזה לא פשוט, תאמין לי מניסיון של כשש שנות מחיה בעיר הזו). בהצלחה

למעלה