לימודים באנגלית...

*DOR*

New member
לימודים באנגלית...

שלום.. רציתי לדעת האם זה אפשרי לאזרח חו"ל, שדובר רק אנגלית, להגיע ללמוד בארץ באוניברסיטה ? האם ישנם קורסים ואפשרות למידת תואר באנגלית בלבד ? מה בנוגע לויזה? אשמח לכמה שיותר מידע. תודה רבה.

praetor

New member
ידוע לי שהלימודים במכון ויצמן,

(שמלמד רק לתואר שני ומעלה) מתנהלים באנגלית.

../images/Emo45.gif

כחוק, אם נמצא סטודנט אחד באולם/כיתה שאינו דובר עברית ההרצאה מועברת באנגלית.

Kiru

New member
אולי זו שאלה מטופשת, אבל...

את לא מרגישה שזה מפריע קצת לאיכות של ההרצאה? הרי סביר להניח שמרצה שאינו דובר אנגלית "ייתקע" מדי פעם בניסוח באנגלית של משהו מסובך, לא?

moran f

New member
או להפך

כבר קרה לי כמה פעמים שמרצים דוברי עברית שכחו מילה עברית למשהו (זה קרה יותר בהתחלה, אולי כי עכשיו הם מרגישים די נוח לדבר איתנו במונחים מקצועיים). הרי החומר שהם קוראים הוא בעיקר (אם לא רק) באנגלית.

praetor

New member
האמת,

בסה"כ, במדעים המדוייקים, שפת העבודה היא אנגלית - רוב הספרים באנגלית, המאמרים באנגלית, אתה כותב עבודות באנגלית - ככה שזו השפה העקרית, ויותר קל לדבר בה מאשר עברית.

Imperia

New member
יש מסגרות לסטודנטים מחו"ל

באוניברסיטת תל-אביב , באוניברסיטה העברית, ואני מניחה שגם במקומות אחרים. הם מציעים קורסים באנגלית אבל לא תואר שלם, רק תוכנית לסמסטר או שנה. לגבי תואר שלם באנגלית, יש כמה מסגרות ספיציפיות שנותנות את זה, אבל לא בכל תחום. כפי שהוזכר פה, תארים מתקדמים במדעים אפשר ללמוד באנגלית בוויצמן. בב"ש יש תוכנית לרפואה בינ"ל. ייתכן שיש תוכניות נוספות אבל זה בכל מקרה מאד מוגבל. לגבי ויזה - יש ויזת סטודנט (או תלמיד ישיבה), ואני מניחה שלא בעיה לקבל אותה ברגע שהתקבלת ללימודים.

עוד רעיונות

יש מסגרות לתואר ראשון במרכז הבינתחומי בהרצליה- הבעיה היחידה היא המימון...אבל אולי אפשר לקבל מלגה או משהו...

למעלה