לימודים באו"פ

1000aaa

New member
לימודים באו"פ

אני מתחילה סימסטר ב' באו"פ ורציתי את עצתכם אם זה נכון ללמוד רק ניהול- חד חוגי או שזה השקעה מבוזבזת ועדיף לשלב לדו חוגי (למרות שהתחומים המוצעים לא מעניינים אותי!)- מה אפשר לעשות עם התואר/באילו תפקידים? עד כמה נחשב תואר באו"פ לעומת תואר באוניברסיטה רגילה בחיפוש מקום עבודה האם הוא נחשב לפחות שווה? האם לאחר סיום התואר יהיה לי יותר קשה למצוא עבודה בעקבות התואר של האו"פ? האם באמת חיי החברה באונ' הרגילות כל כך תוססים ממה שאני שמעתי זה לא ממש ככה מלבד בב"ש.

טלי105

New member
תואר באו"פ

תואר באו"פ נחשב בשוק העבודה כבעל רמה גבוהה ביותר. בעיקר בגלל שהמעסיקים מאד מעריכים יכולת למידה ועבודה עצמית. זה גם תואר שמאד קשה ללמוד לו- גם לבד וגם המבחנים הרבה יותר קשים מאוניברסיטאות אחרות, ועוד סיבה שהמסיימים אותו זוכים להערכה גבוהה לא רק ממעסיקים אלא מכל אדם- שלא הרבה מתמידים בלימודים בגלל הקושי. מהנסיון שלי בראיונות עבודה הספורים אמנם שהייתי בהם, זו הנקודה שהמראיינים ממש התפעלו ממנה. (לא שזה עזר בסוף, כי לא היה לי נסיון תעסוקתי, אבל בכל זאת, זה מראה על יחס חיובי מאד לתואר הזה, ולא להיפך).

באפט

New member
הלוואי שזה היה נכון

אני באמת ובתמים מאמין שתואר ראשון שמעניקה האו"פ הינו שווה ערך לתואר מקביל באוניברסיטאות אחרות. גם אם יבואו ויצביעו על הקפו המצומצם קמעה של התואר, הרי שעל כך מפצים כלי הלמידה העצמית שרוכשים הסטודנטים. למרות זאת, שמתי לב שבשוק העבודה המקצועית לא חסרות דעות קדומות ושליליות על האו"פ. יש כאלה שלא מכירים, ומעדיפים לא להסתכן. יש כאלה שקיבלו רושם ראשוני מוטעה. יש כאלה שמושפעים יותר מתנאי הקבלה למוסד הלימודים מאשר הלימודים עצמם. עבור כל אלה, האו"פ אינה תמיד בעדיפות ראשונה.

daniela20

New member
זה לא רק המעסיקים...

כששואלים אותי איפה אני לומדת ואני עונה, לפעמים אני חשה קצת מבוכה, כי בייחוד לגבי המבוגרים, יש לי הרגשה שאם הייתי אומרת שאני לומדת באוניברסיטת ת"א היו אומרים לי "כל הכבוד", בינתיים חלקם מעדיפים לשתוק או לעקם את האף כשאני מספרת איפה אני לומדת. חברים בגילי לא חושבים ככה (לדעתי), כי הם יותר מודעים לכך שהלימודים קשים יותר מאוניברסיטה.

אילילי

New member
אני אישית(אפשר בכלל אחרת??)..

בדעה של טלי. הרמה של האו"פ נחשבת לגבוהה מבחינת היקף החומר רמת המבחנים ואכן..הצורך בלימוד עצמי הדורש לא מעט משמעת. עד כמה שידוע לי התחושות בשוק מאוד חיוביות לאלו שמסיימים באו"פ. מבחינת הלימוד.אכן חבל שלא מצאת משהו מעניין מעבר לניהול. ההבדל בין מסלול חד חוגי ודו חוגי הוא בסביבות ה 4 קורסים ונראה לי כי הידע בדו חוגי אכן מקיף יותר. השאלה היא אם רוצים תואר על מנת שיהיה תואר או שרוצים גם באמת לדעת דברים על מנת להצליח כמה שיותר. על מנת שמנהל יוכל לנהל טוב מן הראוי שהיו לו מספר כלים הקשורים לפסיכולוגיה/סוציולוגיה. ידע מעולם לא הזיק.מצד שני יש הטוענים כי הידע הניתן במסגרת חד חוגית מספק. שיקול שלך. אני ממליצה ללכת על דו חוגי.

למעלה