לימדוי תואר שני

laei49

New member
לימדוי תואר שני

אני אסיים תואר ראשון באחת המכללות בצפון הארץ ואני רוצה להמשיך לתואר שני באוניברסיטה דווקא
במכללה היה לי מאוד קל , משהו שלא ציפיתי אליו לפני כניסיתי ללימודים. ציפיתי שיהיה הרבה יותר קשה
אני חוששת מלא להצליח בתואר שני ועוד באונ'...
קושי זה עניין אינדיבידואלי, אבל מניסיון שלכם או לפי מה שנראה לכם?כמה קשה יכול להיות?
בבית הספר לא הייתי תלמידה סופר טובה והתקשתי בלא מעט דברים, אם כך יוכל להיות שהרמה במכללה פשוט נמוכה מדי או שגם עכשיו במכללה זה קצת שונה מבית הספר מן הסתם

laei49

New member
תואר ראשון בייעוץ חינוכי

בשביל להיות יועצת בפועל אני צריכה תואר שני , אז אני שוקלת תואר שני בייעוץ חינוכי או יכול להיות עבודה סוציאלית

שקדיה11

New member
ממליצה לך לחכות

למיטב ידיעתי, בשביל להיות יועצת בפועל את גם צריכה ותק של שנתיים כמורה. תתחילי מזה ותראי אם זה בכלל מתאים לך.
אני, כשהתחלתי ללמד, הופתעתי מאוד מתפקיד היועצות בביה"ס. תמיד חשבתי שזה לפתור בעיות חברתיות ורגשיות אצל התלמידים, והתברר שזה רק חלק קטנטן מהעניין...

laei49

New member
כן אני יודעת שצריך שנתיים ניסיון

מה עוד היועצת עושה?לרוב לא מייעצת אני מבינה..
מורה אני לא רוצה להיות בכלל!!! אלא רק "פותרת בעיות"

שקדיה11

New member
תפקיד היועצת

כן, גם יעוץ, מן הסתם. הרבה מאוד (מאוווווווווווווווווווווווווד) עיסוק באבחונים ומתן התאמות לתלמידים עם קשיים ולקויות. הנחיית הצוות החינוכי באשר לנהלים וכללים לגבי תלמידים עם התאמות. בחטיבה העליונה- סיוע בשיבוץ תלמידים בכתות שונות (כתה עיונית/מב"ר/אתגר וכל היתר) ומעבר מכתה לכתה.
ובכל בית ספר- דגשים שונים לפי הצורך.

את בכל מקרה תצטרכי ללמד כדי להגיע לייעוץ- מה שאני מציעה לך זה קודם כל ללמד שנה או שנתיים ולהכיר באמת את תפקיד היועצת. רק אחרי שתראי אם זה מתאים לך תרשמי ללימודים.

למעלה