ליל שבת... עוד 3 משחקים

Orenseg

New member
הם חייבים לעשות שינויים

לדעתי ריפ או פרינס חייבים ללכת ביחד עם שיד (ואייברסון מן הסתם). . אני חושב שיהיה נכון להעביר דווקא את ריפ, כדי לתת לסטאקי לשחק בעמדה 2, ולמצוא רכז רציני שיסדר לפיסטונס את המשחק. אם דומארס בטוח שסטאקי הוא הדבר הבא, שיתן לו לשחק בעמדה שמתאימה לו. אני חושב שלבולס ולפיסטונס כדאי לנסות באוף-סיזן טרייד שמתבסס על ריפ והיינריך, למרות שהן יריבות שמתחרות זו עם זו באותו הבית. שני הצדדים יכולים להרוויח מעסקה כזו.

דונקי8

New member
סוף עידן בדטרויט.... כל-כך עצוב!

לא חשבתי שדטרויט תנצח את קליבלנד אבל רציתי בלבי שיהיה איזה קרב , חשבתי שפרינס, המילטון וראשיד ייתנו קרב אחרון לפני שיפרקו את העסק שם, לצערי זה לא קורה, הקבוצה של שנות האלפיים (יחד עם סאן-אנטוניו) עוזבת לעבר השקיעה בקול דממה דקה......

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא יודע אם קליבלנד טובים או דטרויט גרועים

בסה"כ קליבלנד לא נתנו משחק התקפי מדהים במיוחד ומו וויליאמס בכלל שכח את עצמו בקליבלנד. אני מניח שלהגנה של קליבלנד יש חלק בזה אבל הפיסטונס קולעים בסידרה הזאת 78 נק' למשחק וההתקפה שלהם לא מתפקדת בכלל. במשחק הבא זה נגמר וקליבלנד יחכו לקורבן הבא.

Orenseg

New member
שני הגארדים הפותחים בקאבס עם 1 מ18

זה לא יקרה הרבה.

rapgamer4ever

New member
ויוסטון גוברת על פורטלנד

פרננדז ובלייק היו טובים.... אני חושב שהמפתח של פורטלנד לסדרה הזאת הוא פרננדז. ויוסטון מצדם ממשיכים לנצח בלי שאני אבין איך. יאו וארטסט יחד קלעו 16 נקודות.

Orenseg

New member
הגנה

6 מ18 לרוי (שיצא ב6 עבירות 20 שניות לסיום), 6 מ15 לאולדריג' ו2 מ11 לטראוויס אאוטלו בעוד אחד מהימים ההם. אלה שלושת הסקוררים המובילים של הבלייזרס, ושלושתם לא ממש בלטו. רודי צריך לקבל יותר קרדיט.

rapgamer4ever

New member
ברור שהגנה

אבל כבר שנים שיוסטון לא ברמה ההגנתית של קליבלנד או בוסטון, כבר שנים שהיא לפעמים פשוט גרועה בהתקפה ועדיין היא מנצחת משחקים. ברצף הפאקינג 22 נצחונות לא יכלת להצביע על שחקן בולט, וההגנה שלהם לא הייתה בלוול הכי גבוה גם אז.

Orenseg

New member
וזו הגדולה של ריק אדלמן

והסיבה שמבחינתי הוא היה אחד משני המאמנים הכי טובים העונה, יחד עם SVG (אני לא בטוח מי מביניהם היה יותר טוב העונה).

Orenseg

New member
אגב,

כשהפרנצ'ייז פלייר, הטופ סקורר והרכז בפועל נשמר על ידי שניים משומרי הפרימטר הטובים בליגה (אם לא השניים הכי טובים), והאופציה השניה, פאוור פורוורד שמתקשה מול שחקנים כבדים וקשוחים יותר, משחק מול אחד כזה (שהראה את זה בהגנה ובהתקפה בשניים מתוך שלושת המשחקים), אפשר להגיד שיש פה אחלה מצ'אפ הגנתי. מבחינת מדד היעילות ההגנתית הרוקטס מספר 4 בליגה (אחרי מג'יק-סלטיקס-קאבס) ובעונה שעברה הם היו מספר 2 (אחרי הסלטיקס כמובן). נראה לי שזה מכובד.

rapgamer4ever

New member
לא יודע מה זה "יעילות הגנתית"

אבל כן, ההגנה של יוסטון בטופ 5 בליגה.

Orenseg

New member
מספר הנקודות שקבוצה סופגת פר 100 פוזשנים

קבוצה שסופגת פחות נקודות במשחק לא בהכרח משחקת הגנה טובה יותר. יכול להיות שהיא משחקת לאט יותר...

rapgamer4ever

New member
גם זה לא הכי מדויק

מה עם ריבאונד הגנה? מה עם לחץ שמוביל למתפרצות? מה עם סחיטת עבירות תוקף שמשפיע על ההגנה של היריבה? קיצר גם מספר הנקודות שאתה סופג פר 100 פוזשנים לא אומר בדיוק כמה ההגנה שלך טובה.

Orenseg

New member
הגנת לחץ טובה כופה איבודים על היריבה

זה אומר שהיריבה מאבדת יותר ולא מוציאה נקודות מהפוזשן. בנוסף, קבוצה לוחצת משחקת בדרך כלל מהר יותר (בעיקר באירופה). ריבאונד הגנה מסדר לקבוצה יותר פוזשנים ולכן לא משפיע על היחס של נקודות פר פוזשנים. סחיטת עבירות תוקף היא גם כפיית איבודים - היא משפיעה על ההגנה של היריבה אבל המדד מנסה לשקף את ההתקפה של היריבה. מדד יעילות הגנתית, כמו רוב המדדים הסטטיסטיים, הוא לא תורה מסיני - אבל לדעתי הוא משקף את היכולות ההגנתיות של הקבוצות בליגה יותר טוב מכל מדד אחר שאני מכיר בעניין (בדרך כלל אנשים מסתכלים על ממוצע הנקודות שקבוצה סופגת במשחק, ואז קבוצות שמשחקות מהר או שיחקו יותר הארכות נחשבות לקבוצות הגנה פחות טובות). חוצמזה, בדרך כלל אני נוטה להסתכל על מדד היעילות ההגנתית ביחד עם ארבעה מדדים נוספים: efg% של היריבה (שלשה נחשבת ל1.5 סלי 2 גם באחוזים), אחוזי האיבודים של היריבה, אחוזי ריבאונד ההגנה של הקבוצה הנמדדת ויחס זריקות-עונשין/זריקות-שדה של היריבה. הרוקטס במקום הרביעי בכל אחד משלושת המדדים הראשונים ובמקום השני במדד הרביעי...

rapgamer4ever

New member
נכון, מחטיפות אתה משיג נקודות בהתקפה

הגנה טובה שווה נקודות בהתקפה. למנוע סל אחרי החטאה או שעון 24 לא עוזר לך בהתקפה. לכן זה לא אותו דבר. גם הנתון של הריבאונד לא בא לידי ביטוי. קבוצת הגנה שסופגת סל ב-2 פוזשנים רצופים (החטאה, ריבאונד התקפה, סל) בתכלס לא יותר טובה מקבוצה שסופגת סל בפוזשן אחד. לפי המדד הזה היא כן. ברור שיוסטון טובה בהגנה וזה יתבטא במדד נורמלי, מצד שני מספיק להסתכל על אחוזי ספיגה וכבר אתה מקבל מושג דומה ליעילות ההגנתית הזאת. השאר זה פשוט להסתכל.

Orenseg

New member
לא תמיד

היריבות של הפיסטונס קלעו העונה ב48.5%efg, ומבחינת המדד הזה הפיסטונס במקום החמישי בליגה - יותר מהנאגטס, הספרס, הלייקרס, ההוקס, ההורנטס, הבלייזרס, ההיט, הסיקסרס, הג'אז ואפילו הבאקס והבובקאטס. מצד שני, הם במקום ה30(!) בכפיית איבודים, 12 בריבאונד הגנה ו20 ביחס עונשין/שדה ליריבה. מדד היעילות ההגנתית של הפיסטונס הוא ה16 בטיבו בליגה, ונראה לי שזה משקף את ההגנה שלהם העונה יותר מאשר אחוזי הקליעה שהם אפשרו.

אף מספר יחיד לא יכול לתאר את טיב ההגנה שלך

בדיוק של 100% אבל בסופו של דבר קבוצות שמאפשרות פחות נקודות ל100 פוזישנים הם לרוב קבוצות הגנה יותר טובות, לא תמיד, ולא תמיד בדיוק בפער של הפרש הנקודות אבל סה"כ זה נתון לא רע למדידת איכות ההגנה...

למעלה