ליל הסדר!

חלקיקה

New member
ליל הסדר!

קודם כל חג שמח לכולם!! מתגעגעת לפורום הזה ...אליכם אנשים יקרים בקרוב אקנה מחשב ואוכל לשוב כסדר... ליל הסדר במשפחתי::: ואני שמחתי על מזלי הטוב שאני יכולה ואפילו מוזמנת לחגוג את הסדר אצל סבי וסבתי בשמחה גדולה לבשתי ממיטב מחלצותיי (מימי הדוסיות) ומיהרתי אליהם, הסדר התחיל באוירה מאד טובה ולבבית לפתע הרגשתי שוב את תחושת האחדות המשפחתית, את החיבור, מלמלתי יחד איתם את ההגדה, ואפילו התנדבתי למזוג לנשים כוסות יין לפתע בעודי מוזגת לדודתי ובת דודתי אני שומעת את דוד שלי אומר : אל תתנו לה למזוג ואל תשתו מן היין... נזכרתי: יין נסך...למדתי ע"כ בבית הספר...מזמן... התחושה היתה נוראה ,הרגשתי כ"נטע זר"...אין צורך לספר לכם את ההמשך...ואנוכי, התמימה שהאמינה שבסופו של דבר זו משפחה שתמיד תרגישי שייכת אליה..והם אליך..הבנתי- הדת במקום הראשון לפני הכל!!! איזו אגואיסטיות הרי כל "מצוה" שהם עושים זה לשם השכר.. ... כן, בחרתי לא להיות שם יותר..אם לרגע שכחתם למה.................

ממש מעציב לשמוע.

טוב שיש את הפורום שלנו לשפוך את הלב העצוב או לשתף בעיתות של שמחה... אין לי מה להוסיף. קבלי חיבוק אמיתי. הניק שלך "חלקיקה" אבל את באמת חלק מאיתנו.

אבזץ

New member
אני מראש נמנע מזה.

לא רוצה לנפול לבור הזה, אבל בכל פעם מחדש מופתע כשמבקשים ממני למזוג. אין ספק שזו הלבנת פנים שאני לא מצליח להעלות על הדעת - תהיי חזקה!

אבזץ

New member
את זה הבנתי...

ועל זה בדיוק הגבתי. בשתי התגובות האחרונות שלך הפסקת להבין אותי או שאני לא מבין אותך. הכל בסדר? אגב, מכשיפל'ה, יש לך מושג איזה מסעדה פתוחה עכשיו ויש לה שירות משלוחים? מוכן לחתוך אצבע, כדי שיביאו לי אוכל. אני יושב מול ה"רול" (אתר אוכל) כבר שעתיים ועד שאני "נסגר" על משהו מתברר שהם סגורים. מכה הפסח הזה......

סע ליפו אח שלי

אני יודעת שחיכך האנין רגיל למטעמי הג'רף ולמון גראס אבל יש שם חומוס בנז.

אבזץ

New member
בסוף הזמנתי מדיקסי סנצוויץ' שינקן

בהמחיר המתהפך והנקרא משני צידו (בהיפוכו הזול). לגמרי מחיר גס ומופקע - אין חכמה ואין תבונה תחת הרעב הדורש הב הב. מעט ועדיין מרגישים אותו בהגרעפסים, ה' ירחמינו, ינחמינו וייחמינו. אמן. אגיטען פסח און אגיטען מועד. אל תשכחו לספור העומר.

מתלבט13

New member
לספור בלי ברכה

והנה, כבר נתקבל להלכה, שאם שכח לספור יום אחד סופר לאחר מכן בלא ברכה. ולכאו' למה יספור מתחילה בברכה אם יכול לשכוח לספור, ונמצא שלדעת שאין ספירה אלא אם ספר כל המ"ט יום א"צ לברך. וי"ל שמקלים לסמוך שיזכור - באמ'שלי לא יודע למה "סומכים". יש לי פלפול, אבל לא לעכשיו. אמנם מי שכבר נכשל בדברי עבירה (אני לא כ"כ נכשלתי אבל יש כאן כמה שנגעו בבחורות שלא טבלו). וכמ"ש עבר ושנה נעשית לו היתר. היתר סלקא דעתך, אלא כהיתר וכו'. וכבר אמרו שמחשבת עבירה אצל מי שחטא ושנה הקב"ה מחשב כמעשה, ואכמ"ל ומוטב שיהיו שוגגין כו', והנח להם לישראל מוטב יזיינו בחורות שלא במחזור מאשר במחזור. ולכן, חיישינן שלא יקפיד בספירה. <התלבט במצב רוח של תלמיד חכם. ל'דע למה. אלוהים. אבל עירוב הקודש (בחורות) והחול (מרוב פלפולים יוצא בלבולים) דכאן הוא שלא בכוונה ובגדר מתעסק ממש, כמו כל כתיבתי. וה' הטוב יכפר>

Le Fay

New member
סוררי, הייתי עסוקה עד עכשיו.

והפסח הזה דוקא אחלה. יצא תערובת של דג ממולא, מרק עוף, בשרים תאווה, בורדו משובח, חברה עוד יותר משובחת, שני משחקי כדורגל ומסוק עם שלט-רחוק. מה שנשאר לברר זה רק למה למצה שמורה יש טעם של קרקר ששכחו לתבל אותו? לחב"ד יש משו נגד מלח?

חיים 1990

New member
הנה אתר עם רשימה של מקומות שמוכרים

חמץ. אם מצאת מקום שלא רשום אפשר להוסיף כאן C:\Documents and Settings\stam\Desktop\111z.htm

ווא, הזכרת לי

שנה שעברה היתה השנה הראשונה שעשיתי סדר עם המשפחה כשכולם כבר "ידעו" שאני לא מה שהייתי, ובעצמי נזהרתי לא למזוג יין, למרות שהוא מבושל. אם שתיתם יינות של כרמל, לא היה לדוד שלך מה להחמיר, שכן הם מפוסטרים ויין מבושל לא נהיה יין נסך. אלא אם כן הוא מהמחמירים שבהם (מטורף) בהחלט הרגשה נוראה, לכן השנה החלטתי לחגוג את הסדר באוירה חילונית, משהו ששנים חיכיתי לו! וזה היה באמת מוצלח. תמיד יהיו הצביטות בלב, כשאני לא ליד אחיינים שלי, ואני מתגעגע אליהם, אבל אלו החיים. צריך להקשיח. אני כבר לא חלק מאותה משפחה. יום לפני הייתי בדיכאון אחד מהגדולים שהיו לי, ואילו אתמול שתיתי, והיה שמח כמו שרק מי שהיה בקרבתי כשאני שתוי יודע. מאחל לך ששנה הבאה תסתדרי יותר טוב.

באמת כואב

וזה מה שלי הכי כואב בסיפורי היציאה והחזרה,כן זה קיים גם אצל החוזרים אך בהפוכה. חבל שאנשים מנתקים קשר והמחמירים אף יושבים שבעה ולא מבינים שמשפחה יש רק אחת. חבל שכללי יום יום שהתפתחו במשך דורות מאפילים על כללי חברה ומוסר בסיסיים שכן היו ביסודות הדהורייתים. כואב שמרחיקים יוצא/ת וכואב שחוזר/ת מרחיקים את המשפחה שנשארה חילונית. ואני סתם אתאיסט
"מתחת לבגדים כולנו עירומים"

מתלבט13

New member
הוא בת זונה

וזה יותר עניין של אנושיות שכל ויחס, מאשר היצמדות להלכה. כי מי שהוא בן אדם ומבין שאמנם יש לו הלכה אבל יש משפחה ואנושיות, יוכל להתמודד עם השאלה הזו באלף דרכים אחרות. יש כאלה שידאגו שלא יהיה יין בליל הסדר . עיש כאלה שיעלו את הנושא בפירוש ובצורה לא פוגעת ("לא נעים לי לבקש, אבל את יודעת שיש בדת קטע של מי שלא שומר שבת שלא ייגע ביין. יש לך בעייה עם זה?"). ומי שיש לו טיפה שכל לפחות לוחש דברים כאלה בחדר השני. מי שלוחש דברים כאלה כך שאת שומעת הוא, מטומטם/רשע/טיפש. הזול מביניהם/כל התשובות נכונות. אני מקווה בשבילך שזה לא מאפיין את היחס של כל המשפחה אלא רק דודה אחת פסיכית.

חלקיקה.... לתשומת ליבך...

אני לא מבין את ההיגיון שבציווי הכל כך לא מובן הזה שעליו גידלו אותנו... אבל בינינו ואני אומר את זה בתור חוזר בשאלה מזה 5 שנים... הלוואי וכל הגויים של אלוהים היו מתנהגים כמו שמתנהגים החוזרים בשאלה.. למה שהוא בדת שוכחים שלפני המצוות אתה צריך להיות בן אדם... "רדך ארץ קדמה לתודה" כתוב אצלהם לא???????? אז שלא יטחנו ת'מוח ושלא ישוו את אמות המוסר שלי לשלהם... שלי הרבה יותר טובים... וגם של כולכם.. חג שמח!!

באסה לגמרי

לכן אני נזהרת כשאני בבית (שזה קורה לעיתים רחוקות מאוד) להיות נחמדה ומשפחתית במגבלות הז'אנר. כלומר לא לגעת ביין לא להגיד אלוהים לקלל בציוריות (זה מגרה את התאים האפורים כי הכי קל לומר מנייאק. אבל להשקיע ב"הלוואי שיקבל שלשול ביום שבו הוא מתוודע לראשונה להורי כלתו, והשרותים יהיו צמודים לסלון" זה הרבה יותר יצירתי) למרות שאט אט הגבולות מעט זזים. ואפילו יום אחד הופעתי בבית עם שני גברים חסונים שעזרו לי להעביר כמה דברים מהבית. מחר אולי אבוא כשערי צבוע. (אימא שלי בכל שיחה שלנו מאז שהעניין נודע לה על השערוריה מבררת בעדינות האם שבתי למקורותי הברונטים. ואפילו אימצה לה טיעון חילוני "תהיי טבעית ותזרמי עם הטבעיות שלך" צחקתי. חולה עליה.) אני יכולה להבין אותם. בעניין ההלכתי. באמת שכן. לא חושבת שצריך להשוות את זה לאהבת הורים כי זה לא על אותה סקאלה. זה המצב, אלו האנשים וזו דרך חייהם. תתנווטי איכשהו ואל תקחי ללב. חבל.

למעלה