ליל הסדר!

ליבי איתך

גם אני חוויתי בשבוע האחרון חוויה קשה ביותר שנתנה לי להבין באופן הכי ברור : החברה החרדית מגדלת "מכונות הלכה" ,היא מייצרת אנשים אטומים ,משוללי רגישות מכל סוג שהוא. באותו הבל פה שהם יעלבו ,ירמסו,ידרכו על הזולת,הם יקדשו חומרות מטומטמות ויפלפלו עד צאת נשמתם בדקי דקויות של הלכות. אני יכולה לומר לך מה שאמרתי לעצמי אחרי הבכי והצער :אני גאה בעצמי ושמחה ומאושרת שגאלתי את עצמי משם . חג חירות שמח!

rachel21

New member
ממש כואב לשמוע

זה מדהים כמה הם שומרים לא לפגוע במשהו עד שזה מגיע לאותה אחות או אח רעים שקלקלו לכל המשפחה.. גם אני הוזמנתי לארוחת צהרים עם המשפחה אחרי שלא ראיתי אותם שנה.הייתי בחול.ואבא אומר לי "שכחת לברך" אני אפילו לא נטלתי ידים -שכחתי מכל הטקסים האלו,ככ נפגעתי זה מה שחשוב לו עכשו. אני מנסה להבין אותם ומגיעה לבקר מעט.בודאי לא בשבת וחג.מומלץ אז אני חושבת שההחלטה שלך נכונה לא ללכת לשם יותר-בוודאי לא בחגים ושבתות. חג שמח.

george23

New member
מזכיר את הסיבה לא להיות בקהלם

אל תאשימי את כל המשפחה שלך. הוא רק אחד מכולם.

נשמה

לא מגיע לך החרא הזה, לא מגיע לאף אחד את ההרגשה הכבדה הזאת. ההרגשה שאת היא היא ממנה למדנו להזהר, להתרחק. שעושים לנו ("ברגישות") את מה שחונכנו לעשות לזרים. עברתי משהו דומה כשדילגו עלי בשבע ברכות של אח שלי, בהיתי בקיר כאילו אני לא שם לב שאת האחים הקטנים שלי מכבדים בברכה אבל עלי מדלגים באלגנטיות. דופק את ההרגשה וגורם לי להיות שחקן להמשך הערב, להעמיד חיוך מזויף שמסב עונג לכולם מסביב אבל מבאס לי תתחת. דוסים: לפעמים אתם מחליטים להחמיר במצווה מסויימת, זה יפה וזה נחמד, אבל כשאתם דורכים על מישהו באותו זמן, לא כדאי לחשוב? אם לא בשביל האנשים שאוהבים אתכם ויעשו הכל בשבילכם, לפחות על מצווה הבאה בעברה? (או עוד חרא מהסוג הזה ששכחתי)
תזכירי לי שאני חייב לך חיבוק (הסמיילי זמני)

מסכן שלי

לא אכפת לי לתת לך (נופל חופשי) חיבוק פיזית.. אם למישהו אין יד, אז אין לו יד. לא יעזור לזה כלום. אם מישהו שלא שומר שבת \ גוי נגע ביין הוא הפך את זה ליין נסך. זה לא אישי נגד מישהו, זו לא החלטה של אותו מחמיר או לא מחמיר. זה חלק מדרישות הדת. אם בחרת לא ללכת בדרך הזו ואתה נמצא במקום של אנשים שעדיין שומרים מצוות אני חושב שזה רק טבעי לא להתנגש בדרך שלהם. וכן, יין נסך זה חלק מהדרך. אין ספק שזה אחד הדברים שהכי מבאסים. בעיקר בגלל שמסתכלים עליך כעל סוג ב'. (או אולי בגלל ההשוואה לגוי?) אבל זה לא אישי. ואת זה כולם צריכים לזכור. הלחישה ששמעה החלקיקה, לעומת זאת, גועלית למדי, אם היא נעשתה בכוונה, כמובן. אם זו הייתה טעות, אין מה לעשות, גם נהגים טועים לפעמים בכביש... ובתי הקברות יעידו...

barr1969

New member
כשר אבל מסריח.

בעיקרון דוד שלך צודק. הדת שלו אוסרת עליו לשתות יין שנגע בו מחלל שבת. זו אותה דת שהושיבה אותו מסובין, ודחפה לו לגרון 4 כוסות, ו3 כזייתים של כרפסים ומצות. צודק, אבל היה צריך לעשות את זה ביתר תבונה ורגישות. החל מלבקש ממך בצד לא לגעת לו ביין, והמשך בדרך התחמקות אחרת, כמו למשל הרעיון היצירתי של להרעיד השלחן ולתת ליין להישפך. זה לא נעים, מאד לא. אבל אם את לא מתחרטת על היציאה שלך, אין טעם להעלב. את חילונית, את לא מתפללת ולא נוטלת ידיים, את גם לא מוזגת בסדר. אפשר לחיות עם זה.

מתלבט13

New member
לפי ההלכה יהודי לא דתי

שנגע ביין הופך אותו ליין נסך. ואגב, לא "יין נסך" אלא "סתם יינם", אם אני זוכר נכון

אם הוא אידיוט

זה לא צריך להוביל אותך למסקנות אידיוטיות, משפחה יש רק אחת, למרות ואף על פי.

אין כמו החלק של ארבת הבנים. להיעלם.

הי, חדשה בפורום... סתם, זה בערך המקום היחיד שיבין כמה שרציתי להיעלם מהשולחן כשהקריאו את ארבעת הבנים. רשע, מה הוא אומר? מה זאת העבודה הזאת לכם. כן, אני ידעתי את זה כבר קודם. הדת מגדירה אותי כרשעית. אבל לקרוא את המילים האלה שפתאום הן מתכוונות אלי... בלתי תאומן ההרגשה האיומה הזאת.

אבזץ

New member
../images/Emo8.gif

את יכולה לחשוב את זה עליהם. הם הרשעים ואנחנו הצדיקים... ובכלל, רשע מהו אומר? הגרסאות של שאר הדוברים - חכם, תם ושאינו יודע לשאול - די דומות... כך שאין טעם להתחבא תחת השולחן או להיצמד לאפיקומן המוחבא היטב. יהיה טוב.

admor

New member
רק אני כל שנה מתנדב

להיות הרשע? כבר שנים אני משתדל ואפילו רב על התפקיד של הרשע. מה העבודה הזאת לכם?

Le Fay

New member
לאו דוקא. ובטח הרבה יותר כייף

להתרשע כשהוא אחד

barr1969

New member
חכם מה הוא אומר?

מה הזהו שציווה ה' אלוקינו אתכם. כשהוא אומר אתכם, הוא לא מוציא עצמו מן הכלל כמו הרשע? מה שונה בעצם? שמישהו יפתור לי את זה, ובאותה הזדמנות יסביר לי למה אני לא מסוגלת לכתוב אדני אלוהינו במקום ה' אלוקינו.

למעלה