ליל הכחילות 2 + אורחים

kfir2222

New member
ליל הכחילות 2 + אורחים

מגיע לאותה הנקודה ושוב אותה ביקורת על דייג חלש מדייגים באזור, מנסה קרס חדשה שמתבררת כלא מוצלחת וגוזלת ממני שעה של דייג
בה היו הרבה אכילות אך עם תפיסות מועטות, חוזר לקרס 10 שאני עובד איתה ומתחיל להוציא דגים, שוב כחילות בתפריט וסרגוסים מידי פעם הקטנים נשלחים חזרה לגדול.
הבורים שלא הופיעו פעם שעברה שלחו נציג חמוד של 400 גרם שנתן פייט מעולה כמו שהבורים יודעים לתת בנוסף עלתה כחילה יפה 300 גרם עם פייט
שעולה על הפייט של הבורי עם ריצות יפות! מקנח בסרגוס נחמד 350 גרם.
בבוקר התחילו האראסים שסימנו את השעה לחזור הביתה לא לפני שהספקתי לשלוף בננה שהפכה להיות נדירה.
הציוד מקל בולונז 5 מטר
רולר מידה 1000
חוט ראשי 0.3
חוט קרס 0.2
משקולת פקמן וזוג קרסים מידה 10
תמונות מאוחר יותר...

כל הכבוד.

יפה כפיר

כשהייתי ילד, (לפני הרבה שנים...) הייתי תופס בננות בכמויות בעיקר בקיץ בחופש הגדול. בשנים האחרונות הם נעלמו לחלוטין ורק לפני שנתיים התחילו דיווחים על תפיסה של בננה פה ושם. נקווה שיחזרו, בשבילי זהו דג טעים מאוד בטיגון בשמן עמוק, ממש מעדן.

alonps

New member
יפה מאד

אגב בננות... באחד הבקרים שלי בשבוע שעבר (או לפני שבועיים), ישבתי עם הבולונז ביפו ולא הפסקתי להוציא בננות (עד 15 ס"מ) שעלו לפעמים גם בזוגות.

לעומת זאת, בורים לא רצו לבוא למרות הריסוס הנרחב שפיזרתי.

לגבי הבורים- שמתם לב

שהדג הזה הולך ונכחד לנו מול העיניים.
הדג הזה פשוט הולך ונעלם ,וזה לא משנה איזה מצב של ים יש וכמה אתה מרסס זה כבר לא מה שהיה פעם ותקנו אותי עם אני טועה.
לפני שנים הייתי מגיע לים והייתי מוציא כמויות של בורים.
היום בקושי בורי אחד לרפואה וזה עצוב.
אני מדבר מניסיון של דיג בורי בים הפתוח (לא במרינות אני לא דגתי שם מעולם)
והמצב פשוט עצוב עצוב
ים גבוה,שמיים כהים, עננים,ריסוס,שוקע,צף, משנה מקום מנסה אזורים רדודים עמוקים ופשוט אין בורים!

alonps

New member
מסכים שיש יותר בעיה למצוא אותם

גם אני ניסיתי לפני שבוע לחפש אותם במספר מקומות באיזור יפו ופשוט לא מצאתי. אני ממש לא מצליח לאחרונה לתפוס אותם בים הפתוח.

לעומת זאת במרינה באשדוד הבורים שורצים בכמויות מפלצתיות. יש פשוט נחילים של בורים בכניסה ובין הרציפים.

כהכנה לטרולינג / הורדה על חי, תוך מספר שעות תפסתי בבולונז למעלה מ30 חתיכות כשרק הגדולים נשמרים.

עוד לא הרמתי ידיים.
אני מתכוון לשנות מיקום, ואולי לנסות גם במצבי ים שונים.

נקווה שנצליח...

kfir2222

New member
לגב הבורים אני חולק על דעתכם, יש בורים בשפע

פשוט יש תקופות שהדג יותר פעיל ואוכל וישנם תקופות שהוא פחות משתף פעולה.

חבר יקר אתה טועה בגדול

אני מדבר על נחילים של בורים בים הפתוח שהיו שורצים בכל עת
לא קשור כלל לדייג, היית רואה אותם בים כאשר היית שוחה במים
או סתם מסתכל על הים, הם היו קופצים להנאתם .
שלא נדבר על קיפון גדול הראש שהיה מגיע לגדלים מפלצתיים וגם הטוברה היה שורץ בכמויות כולם נעלמו מהים הפתוח 'דהבנים עוד אפשר למצוא ממש בדלילות וזה לא מה שהיה פעם
אני חוזר ואומר בורי של מרינות לא מעניין אותי כלל, שלא נדבר על הנזק הבריאותי שזה יכול לגרום למי שאוכל אותם.
לסיכום של דבר:
היו זמנים שבורים מכל הסוגים היו שורצים כמו אראסים בים הפתוח
לצערי זה כבר היסטוריה, שרק דייגי בורי אמיתיים מבינים זאת וכואבים את המצב שנוצר.

kfir2222

New member
אני לא דג במרינות, מחפש את הבורים רק בים

הפתוח.
עדיין יש נחילים של בורים, רואה אותם באזור הדייג שלי...

למעלה